HWSW Informatikai Kerekasztal: HeatPipe és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HeatPipe és rejtelmei Hp házilag! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 11:13

http://www.prohardwa...mod=10&id=13516
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#562 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 18:46

Találtam egy heatpipe-ról szóló oldalt, - forrásont adatokkal:

Itt

Az ammónia forráspontja elég alacsony... :D

#563 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 15:09

Hétfőre beigért képek!  :D

Kép
Kép
Kép

Első képen 2m 6mm keresztmetszetű rézcsövet láttok,szép fényes nemrég gyárthatták.

Másodikon a Lizte huzalt látjátok 4mm keresztmetszetű,pontosan belehúzható a 6mm-es rézcsőbe(belső átmérő 4mm)

Harmadikon a szézhúzott Lizte huzal látható,nem látszik tökéletesen,de a közepe nem "tömör" vékony tömlőszerű üreg van a huzalban,itt szépen tud majd közekedni a gőz.Elemi szálak 100mikronosak kb,nagyon flexibilis a huzal.Sokat írtam már róla,most láthatjátok hogyan is néz ki pontosan.
Estefelé protopipe képek és eredmények!!

Nagyobb felbontású képek

Hank

#564 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 16:32

Első tapasztlatok a Litze huzallal.
Passzentosan befér,de rohadt nehéz feltölteni a csövet.Kapilláris hatás biztos van,mert a szétszedett csőből kihúzott huzal minden pontja azonosan acetonos volt.Most próbaképpen egy 8mm-es csőbe rakom,meglátom mi lesz.
Hank

#565 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 17:18

én meg nemrég ónfelszívót szerváltam :)
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#566 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 18:56

Belelendültem az írogatásba! :D
Csináltam 6mm-es csővel Lizte huzalos töltetet.
Tapasztalat az hogy 40 fokos vízzel is működik,természetesen aceton töltettel!
Most sikerült elérni a legkisebb delta T-t.Forralási pont is kicsapódási pont között 4-5 fok külömbség van!!!
Meglepődtem az értéken,mert alig volt gáztér a Litze huzal közepén.Üres pipe-hoz képest lassabban vette föl
a forralási pont melegét,gondolom a több anyagból adódó tehetetlenség miatt.Héten beszerzem keményforrasztáshoz szükséges eszközöket.Így ha minden jól megy elkészül a protopipe-1@150mm
Kitaláltam egy behúzási módszert a Litze huzalhoz(nagyon nehéz behúzni),garantálni fogja a min 1mm gázteret.Meglátom hogy sikerül.
Beszámolok képekkel is ha előre jutottam.
Hank

#567 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:58

Idézet: Hank - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 19:56

Belelendültem az írogatásba! :D
Csináltam 6mm-es csővel Lizte huzalos töltetet.
Tapasztalat az hogy 40 fokos vízzel is működik,természetesen aceton töltettel!
Most sikerült elérni a legkisebb delta T-t.Forralási pont is kicsapódási pont között 4-5 fok külömbség van!!!
Meglepődtem az értéken,mert alig volt gáztér a Litze huzal közepén.Üres pipe-hoz képest lassabban vette föl
a forralási pont melegét,gondolom a több anyagból adódó tehetetlenség miatt.Héten beszerzem keményforrasztáshoz szükséges eszközöket.Így ha minden jól megy elkészül a protopipe-1@150mm
Kitaláltam egy behúzási módszert a Litze huzalhoz(nagyon nehéz behúzni),garantálni fogja a min 1mm gázteret.Meglátom hogy sikerül.
Beszámolok képekkel is ha előre jutottam.
Hank

Gratulálok a sikerekhez (40Fok 4-5fok delte-T)!

Hol lehet Litze huzalt venni?
Az acetont, vagy a levegőt távolítod el?
Fecskendő tubussal?

Veriakilis

#568 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 22:13

Csövet és a Litze huzalt a Bronzker Bt.-ben vettem.Bp. XIII. ker. Szabolcs utca 30
Bronzker
Cső 6mm-es 1mm-es falvastagsággal,Litze 4mm keresztmetszetű.
Vákuumot hihetetlen gagyi módszerrel csinálom.Mivel van kapiiláris töltet a csőben,ezért folyadékot kiszívni nem lehet,marad egy kevés a huzalok között.Elsőnek mindig feltöltöm x ml acetonnal,majd jól lehűtöm a csövet és utánna fecskendővel kiszívom 2-3* a levegőt/aceton gőzt.Ez már elég a szobahőfokon való forráshoz.Miközben a tubust kihúztam a gumicsövet franciakulcsal elszorítom.Nálam ez a szelep.
Holnap légkondis visszacsapószelepet és forrasztási kellékeket beszerzemk,képeket felrakok róla.
Sokat agyaltam a cső elcsípésén.6.os csövet egy szimpla kombinátfogóval úgy ellehet csípni,hogy nem ereszt,kis gyakorlással szépen megtanulható.
Jó munkát munkásemberek!
Hank

#569 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 15:26

Keményforrasztáshoz szükséges cuccokat megvettem.Kipróbálom ma egy ócska csövön a forrasztás minőségét,tömítését.Ha sikerül normális forrasztást csinálnom,ma már készen lesz egy protopipe.
Meglátjuk!

Tessék írogatni :mad: ,úgy érzem,mintha magamba beszélnék...

Egy kérdésem lenne a moderátorhoz! Off lenne a heatpipe-os ház leírása és képekkel való ilusztrációja ebben a topikban? Mert szorosan összekapcsolódik a heatpipe készítés a felhasználással.
Hank

#570 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 16:17

Sajnos pórul jártam,mert a síma földgázzal nem lehet megforrasztani folyasztószer+forraszpálca kombóval :( a rézcsövet keményforrasztással.
Egyszó mint száz vennem/szereznem kell min 1200 fokos lángpákát.
Szóljatok ha tudtok Pesten ismerőst,akinek van acetilén/butános lángja!!!!
Így a héten nem lesz protopipe...
Hank

#571 Felhasználó inaktív   Bali&reg; 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 19:40

Hali

Gratulálok Hank az új csövedhez.  :)

Milyen nagy lyuk van a lietze huzal belsejében??

Én most Nem érek rá, mert a héten lesz a matek (szerda), meg a kémia (péntek) emelt szóbeli. Tegnap lehetett megnézni az emelt írásbelit és egész jó lett!!  96,5% a matek, 97% a kémia! :D :D

#572 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 20:11

1-1.5mm,van a huzal belsejében.
Üdv

#573 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 21:01

Idézet: Hank - Dátum: 2005. jún. 7., kedd - 17:17

Sajnos pórul jártam,mert a síma földgázzal nem lehet megforrasztani folyasztószer+forraszpálca kombóval :( a rézcsövet keményforrasztással.
Egyszó mint száz vennem/szereznem kell min 1200 fokos lángpákát.
Szóljatok ha tudtok Pesten ismerőst,akinek van acetilén/butános lángja!!!!
Így a héten nem lesz protopipe...
Hank

Haveromnak van acetilén, de Móron.
Valamikor a héten lehet, hogy megyek Pestre.
Most a Brozker lesz már az első, és a munka a második. :D
A múltkor is túl sokáig húzódott a munka, és már nem volt kedvem átvágni a nagy falun.
A Mór utcai boltban is van szeinted Litze hutal?

Veriakilis

#574 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 07. 21:31

Hát ez egy jó kérdés nem tudom ők tartanak-e Litze huzalt,rákell telefonálni a cégre.Bronzkerben van mindenféle vörösréz/aluanyag többek között 6-os lágy rézcső,és Litze is.,de nem tartanak bordákat.Ezt csak Mór utcában tudod beszerezni.
Én a szükséges fémanyagokat a kuckóhoz(borda kivételével) Bronzkerben veszem,bordát Mór utcában.
Két cég között kb 5-7 perc kocsikázás van(ha nincs dugó arrafelé).
Köszönöm a gratulát,de még nincs a kezembe a fixen lezárt pipe.Ha kezembe nyugszik és jó,akkor bontok pezsgőt!Ha kuckó készen lesz az elvárásaimnak megfelelően,akkor talán szivart is dukál mellé.
Hank

#575 Felhasználó inaktív   S.P.T. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 02:40

Sziasztok!

Sikerült végig olvasni a topicot!
Gratula mindenkinek, aki kísérletezett a csövekkel.

Én saját fejlesztésű eszközeimhez gondolkodom heatpipe-os hűtésen, mert mindenképpen passzív, megbízható eszközt kell építenem.

Csak nálam vannak egyéb problémák is:

1. A hőleadó felület be van korlátozva, csak egy sík krómozott réz korong.

2. Az egész alkalmazás a szabadban lesz, tehát nem tudom, hogy télen, amikor nem működik, és megfagy a víz a csövekben nem megy-e tönkre.

Egyébként nekem egy igen speciális kialakítás lenne:
Egy kb. 8mm vastag réz korong, amire a hőleadó egységek (9 db) vannak szerelve alulról.
Fölülről egy-egy zsákfurat ott, ahol lennt a hő keletkezik.
Ezekbe a furatokba van forrasztva a cső egyik vége.
A cső teteje egy ugyan ilyen zsákfuratos koronggal van lezárva, aminek a teteje van a szabadban (hőleadás).

A csöveken egy-egy T idom van (pl középen), amikre klimatechnikai szelepek vannak forraszva.
A szelepek rajta maradnának az egész rendszeren.

Amit nem tudok eldönteni:

Írtátok azt, hogy forró vízbe tartva a heat pipeot nem bírta tartani a kezetek egy idő után.
Akkor a forró vizet sem bírta a kezetek, mert melegebb nem lehet a pipe hőleadó fele nem?

Gyakorlatilag a konstrukcióm helyett, ha az alsó réz korongot lógatnám ki egyszerűen a szabadba, akkor jobb hatásfokot érhetnék el...
Mi a vélemény?

#576 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 09:12

Idézet: S.P.T. - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 3:40

Sziasztok!

Sikerült végig olvasni a topicot!
Gratula mindenkinek, aki kísérletezett a csövekkel.

2. Az egész alkalmazás a szabadban lesz, tehát nem tudom, hogy télen, amikor nem működik, és megfagy a víz a csövekben nem megy-e tönkre.

Amit nem tudok eldönteni:

Írtátok azt, hogy forró vízbe tartva a heat pipeot nem bírta tartani a kezetek egy idő után.
Akkor a forró vizet sem bírta a kezetek, mert melegebb nem lehet a pipe hőleadó fele nem?

Gyakorlatilag a konstrukcióm helyett, ha az alsó réz korongot lógatnám ki egyszerűen a szabadba, akkor jobb hatásfokot érhetnék el...
Mi a vélemény?

Nem tudom, hogy az alacsony nyomás alatt lévő víz hány fokon fagy meg, de valószínű, hogy nem pont 0-án.

Ha acetonnal töltöd a csövet, akkor nem fog megfagyni télen sem.

Az igaz, hogy kipróbáltuk forró vízzel is, olyannal amit már alig-alig bír a kéz.
De ennél alacsonabb hőfokon is üzemel a heatpipe (acetonnal lehet elérni a legalacsonabb delta T-t), nekem vízzel kb 36C foktól indult a hőszálítás (kis hatásfokkal), de 40C foktól már jól szállította a hőt.
Acetonnal Hank még jobb eredményeket ért el, - nemsokára én is kipróbálom.

Az utolso dologra azt tudom mondani: probáld ki heatpipe-al, és meglátod, hogy mit lehet nyerni.
Nem kerül sokba egy próba.

Veriakilis

#577 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 09:51

Üdv új kolléga!
Elsőnek is,örülök hogy te is foglalkozol a témával.De lellki szemeimmel látok pár furcsa megvalósítást.
Azt írtad hogy a hőfelvevő blokkban zsákfuratok vannak--->cső--->idom+szelep---->cső--->nagy lapos tányér.
Szerintem a szelepet nem érdemes rajta hagyni,mert akármilyen jó,ott szökni fog a gáz/vákuum.Lehet hogy 1 hónap múlva,de biztosn rosszabb,mint egy teljesen zárt rendszer.Másik dolog.Miért csak egy tányér a hőleadód???
Eleve egy sík lap hővezetése töredéke egy jobb bordához képest.Én a helyedben beszereznék a Metaloglóbustól pár méter bordát,fölcsavaroznán a tányérodra és úgy lógatnám ki.

Én szeretném cipelni a gépet,megyek majd vele pár helyre,fontos a mobilitás.Ha jól értem te "bebetonozod" a gépet fíx helyre.Feltételezem hogy a heatpipe több méter hosszú lenne,szerintem házi megvalósításban már elég gyéren vezetné a hőt ilyen távolságokban.

Helyedben nem víz töltetet használnék,aceton tökéletesen megfelel a célnak,ráadásul -30 fok alatt
van az olvadáspontja.

Heatpipe lényege a rendkívül jó hővezetés,fajlagosan egy adott keresztmetszetű rézrúdhoz képest ugyanakkora keresztmetszető pipe többszörös hőszállítással rendelkezik.Itt a hőszállítás a lényeg,tehát ha melegíted a forralási pontot a hő gyorsan eljut a cső végébe.Akkor jó egy heatpipe ha minél kisebb a cső két oldala közötti hőmérsékletkülömbség.
Ezért mondtuk azt hogy olyan forró a cső vége hogy nem tudtuk megfogni.

Akkor most hogyan hűt a heatpipe?Azt kell mondjam hogy sehogy!!! :o
Heatpipe nem hűt csak hőt szállít.Ami hűt az a bazinagy borda.
Leírok egy teljes körfolyamatot:

Procid izzad a Doom3 alatt--->rajta lévő blokk átveszi a proci hőjét--->heatpipe forralási pontján a folyadék elkezd forrni,hirtelen sok gőz képzödik--->gőzök a helyi nyomáskülömbségek miatt felnyomódnak a cső másik végébe(kondenzáló oldal)--->cső végén ott ficeg a bika borda,átadja a bordának a hőt---->a hőátadás miatt a gőz kicsapódik,mert lecsőkken a gőz hőmérséklete és folyadékká visszaalakul(úgy mint a vízgőz,ha túlhűtöd és eléred a 100% pártartalmat eső lesz,nem marad meg vízgőzként)--->forralási helyre visszafolyva újra elforr és kezdődik a játék elölről.

Remélem tudtam segíteni,mert úgy éreztem volt pár sötét folt.
Megcsináltad már,vagy csak tervezed?Mert sok cash feccelhettél bele és nem is működhetett jól,amit leírtál !

Még egy fontos dolog!!! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG KEMÉNYFORRASZTÁST LEHET HASZNÁLNI,CSAK ÍGY TUDOD SZIVÁRGÁSMENTESEN LEZÁRNI A CSÖVET LÁGYFORRASZTÁS ERESZT!!!

Hank

UI:
Még nem tartunk ott hogy Vízhűtés rejtelmei V.,elég könnyen átolvasható a 20 oldal.Szerintem nem lesz olyan populáris téma mint a vízhűtés,van pár ökölszabály,ha nem tartod be nem működik.
Vízhűtést könnyebb bánni sok hibával is elég jó eredményeket lehet elérni és olcsóbban is megcsinálod(házilag).

Szerkesztette: Hank 2005. 06. 08. 09:52 -kor

#578 Felhasználó inaktív   halaloszto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 08. 14:14

Idézet: Hank - Dátum: 2005. jún. 8., szerda - 10:51

Üdv új kolléga!
Elsőnek is,örülök hogy te is foglalkozol a témával.De lellki szemeimmel látok pár furcsa megvalósítást.
Azt írtad hogy a hőfelvevő blokkban zsákfuratok vannak--->cső--->idom+szelep---->cső--->nagy lapos tányér.
Szerintem a szelepet nem érdemes rajta hagyni,mert akármilyen jó,ott szökni fog a gáz/vákuum.Lehet hogy 1 hónap múlva,de biztosn rosszabb,mint egy teljesen zárt rendszer.Másik dolog.Miért csak egy tányér a hőleadód???
Eleve egy sík lap hővezetése töredéke egy jobb bordához képest.Én a helyedben beszereznék a Metaloglóbustól pár méter bordát,fölcsavaroznán a tányérodra és úgy lógatnám ki.

Én szeretném cipelni a gépet,megyek majd vele pár helyre,fontos a mobilitás.Ha jól értem te "bebetonozod" a gépet fíx helyre.Feltételezem hogy a heatpipe több méter hosszú lenne,szerintem házi megvalósításban már elég gyéren vezetné a hőt ilyen távolságokban.

Helyedben nem víz töltetet használnék,aceton tökéletesen megfelel a célnak,ráadásul -30 fok alatt
van az olvadáspontja.

Heatpipe lényege a rendkívül jó hővezetés,fajlagosan egy adott keresztmetszetű rézrúdhoz képest ugyanakkora keresztmetszető pipe többszörös hőszállítással rendelkezik.Itt a hőszállítás a lényeg,tehát ha melegíted a forralási pontot a hő gyorsan eljut a cső végébe.Akkor jó egy heatpipe ha minél kisebb a cső két oldala közötti hőmérsékletkülömbség.
Ezért mondtuk azt hogy olyan forró a cső vége hogy nem tudtuk megfogni.

Akkor most hogyan hűt a heatpipe?Azt kell mondjam hogy sehogy!!! :o
Heatpipe nem hűt csak hőt szállít.Ami hűt az a bazinagy borda.
Leírok egy teljes körfolyamatot:

Procid izzad a Doom3 alatt--->rajta lévő blokk átveszi a proci hőjét--->heatpipe forralási pontján a folyadék elkezd forrni,hirtelen sok gőz képzödik--->gőzök a helyi nyomáskülömbségek miatt felnyomódnak a cső másik végébe(kondenzáló oldal)--->cső végén ott ficeg a bika borda,átadja a bordának a hőt---->a hőátadás miatt a gőz kicsapódik,mert lecsőkken a gőz hőmérséklete és folyadékká visszaalakul(úgy mint a vízgőz,ha túlhűtöd és eléred a 100% pártartalmat eső lesz,nem marad meg vízgőzként)--->forralási helyre visszafolyva újra elforr és kezdődik a játék elölről.

Remélem tudtam segíteni,mert úgy éreztem volt pár sötét folt.
Megcsináltad már,vagy csak tervezed?Mert sok cash feccelhettél bele és nem is működhetett jól,amit leírtál !

Még egy fontos dolog!!! CSAK ÉS KIZÁRÓLAG KEMÉNYFORRASZTÁST LEHET HASZNÁLNI,CSAK ÍGY TUDOD SZIVÁRGÁSMENTESEN LEZÁRNI A CSÖVET   LÁGYFORRASZTÁS ERESZT!!!

Hank

UI:
Még nem tartunk ott hogy Vízhűtés rejtelmei V.,elég könnyen átolvasható a 20 oldal.Szerintem nem lesz olyan populáris téma mint a vízhűtés,van pár ökölszabály,ha nem tartod be nem működik.
Vízhűtést könnyebb bánni sok hibával is elég jó eredményeket lehet elérni és olcsóbban is megcsinálod(házilag).

Sziasztok!

En is uj vagyok itt,kicsit atfutottam a forumot. Lehet hogy bele fogok vagni!!! Celom egy ventillatormentes gep keszitese, nem annyira gaming mint inkabb "haztartasi" celra. (Internet, melo, mozi)

A metalloglobuszos borda valasztekrol lehet valami infot talalni? Ha nincs a neten, irnatok arakat, meg hogy mik vannak. (Kepekrol almodom)

A heatpipe mukodeserol kicsit pontositanak. Sajna az hogy ertem a mukodeset nem jelenti hogy le is tudom erthetoen irni, de azert megprobalkozom.

1. Mi a forras. Az anyagoknak van egy olyan parametere (adata) hogy a telitett goz nyomasa a homerseklet fuggvenyeben. Benne is van a fuggvenytablaban a vizre pl. .  Egy folyadek akkor forr, ha a nyomasa es homerseklete ennek megfelelo. (ezt nem birom jobban megfogalmazni) A tablazatbol latszani fog, hogy pl 100 fokon a telitett vizgoz nyomasa pont legkori nyomas, ezert forr a viz legkori nyomason 100 fokon. Jol ki is lehet nezni belole, hogy mekkora nyomason forr a viz mondjuk 40 fokon.

2. A heatpipe. A lenyeg, hogy csak viz es vizgoz lehet benne, levego nem. (viz es vizgoz helyett gondolhatsz barmi mast es annak a gozet)

Legyen alul a folyadek, felul a goz. Egybol latszik, hogy a nyomas egyszeruen az adott homersekleten a telitett goz nyomasa lesz a csoben.
Ha kisebb lenne, akkor a folyadek homerseklete nagyobb mint a nyomashoz tartozo homerseklet a fenti tablazatban, ergo a folyadek egybol forr, a goz mennyisege no, a nyomas beall.
Ha nagyobb lenne, akkor ahhoz meg nagyobb homerseklet tarozik a tablazatban, tehat a goz egyszeruen a forraspont(adott nyomason forraspont) ala van hutve, tehat azonnal elkezd lecsapodni, amivel a goz mennyisege csokken, a nyomas csokken.

3. A mukodes: A fentiekbol latszik, hogy az egesz tok egyszeru. Ha a folyadekot melegited, akkor az adott nyomason a forraspont fole viszed azonnal, (hiszen magatol pont a forraspontra alt be) igy plusz goz keletkezik, ami noveli a nyomast, igy a forras leall. Viszont ha a goz kepes hot leadni valahol, akkor ott lehul, igy azonnal lecsapodik, csokkentve a nyomast, es a folyadek ujra forr.

bocsi ha benaztam.

vajk

#579 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 08. 16:52

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Lásd 12 oldal,méretekkel együtt:
Első  borda(nagy böszme) 6kg/m
Második (keskeny ritka lamellás)6.46kg/m
Harmadik (lapos sűrű lamellás)3kg/m
Kilónként 1200HUF-al számolhatsz

Heatpipe működése amit leírtál ugyan az,csak másként fogalmaztad meg.Nem egy összetett szerkezet,pont ezért szimpi,nincs mozgó alkatrész.
Egy passzív médiacenter a nappaliban...hmm jó ötlet.ITX-es lapból egész jó  kis cumót lehet összerakni,csak én game-ra is használni fogom--->marad a sokat fűtő CPU/GPU kombó.Még jó hogy K8-am van 2*-akkora borda kellene a Prescottra :D
Hank

#580 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 09. 08:26

S.P.T. kolléga!
Elméletben dolgoztad ki a konstrukciódat vagy már te is belefogtál?
Ha hozzászólásodbn leírtakkal akarod megcsinálni,lehet érdemes lenne egy heatpipe+vízhűtés kombó.
Jobban tudnád szállítani vízhűtéssel a hőt ki a szobából/lakásból.Több méteres heatpipe-nál már elég vastag csöveket kell használni szeintem.Ez maga után vonja hogy a blokkod elég nehezen szerelhető lesz.
Fejtsd ki pontosan hogy gondolod!
Hank

Téma megosztása:

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »