HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#261 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:04

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:01

Lalika, olyan gumit ezret adok neked (speciel fakópiros van nálunk), postán használják, nagyobb cégek is ezzel átkötve kapják a leveleket a postától...

az ellen nálam az szól, hogy ezek a gumik a hőtől egy idő után elrohadnak, és leeshet a vinyó.

Közben sikerült egy pár darab gumira szert tennem, és be is raktam a gépbe. Ettől én is félek, mármint hogy elöregszik és leesik. Egyelőre egy winyot 3 gumi fog, de ezt asszem megduplázom. Elég gyakran nyitogatom a házamat ahhoz hogy tudjam ellenőrizni a gumikat, ráadásul ennek a háznak az 5 és 1/4-es helyei olyan fedőlaopokkal vannak letakarva, amiket kivülről is könnyen le lehet szedni és benézni.

Jah igen és az eredmény: Fenomenális, semmi rezonancia, a seek hang is csak közelről észlelhető, szóval fantasztikus. Szerintem ha gyakran nézegeted a gépedet belülről akkor ez nagyon költséghatékony megoldás.

Majd csinálk képeket is...
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

#262 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 12:11

Idézet: Laslie - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 8:34

Szilikonról írtál nem sziloplasztról. Ennek van jelentősége?

Igazad van, elírtam. Sziloplaszt.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#263 Felhasználó inaktív   Lalika- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 13:54

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:01

Lalika, olyan gumit ezret adok neked (speciel fakópiros van nálunk), postán használják, nagyobb cégek is ezzel átkötve kapják a leveleket a postától...

az ellen nálam az szól, hogy ezek a gumik a hőtől egy idő után elrohadnak, és leeshet a vinyó.

Egyébként ha valaki tud ilyen gumi megoldást szilikon gumiból, azt nagy örömmel venném. Azt gondolom, hogy a szilikon jóval tovább bírja.
DezoxiriboNukleinSav vs. Domain Name Server

#264 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 02:17

Van egy MSI K8N NEo4 FI lap, amin a chipset hűtő igencsak hangos, valamint egy ATI X1800, amin szintén elég hangos a venti. Mivel lehet ezeket hatékonyan csendesíteni, mert igencsak unom a duruzsolásukat.

Szerkesztette: MamaSaid 2006. 03. 18. 02:18 -kor

Mother always says, Sharing is Good

#265 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 09:05

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 2:17

Van egy MSI K8N NEo4 FI lap, amin a chipset hűtő igencsak hangos, valamint egy ATI X1800, amin szintén elég hangos a venti. Mivel lehet ezeket hatékonyan csendesíteni, mert igencsak unom a duruzsolásukat.

Nekem a kék Zalman passzív borda van rajta, itt találod a Northbridge chipsets menüpont alatt.
http://zalman.co.kr/
Persze ehhez kell, hogy legyen némi légmozgás a gépházban, de plusz ventit nem kell rá tenni, bár nemtom elbírja-e az nForce chipsetet ez a borda önmagában.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 03. 18. 09:08 -kor

#266 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 09:31

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 12:53

nemtudszbelémkötni! :) Van aqustic-s beállítási lehetőség ezekben (teljesitmény-élettartam-zajosság, ilyesmik).. szal nincs hangja :p Jó persze, ha egész éjjel a gép max teljesitménnyel irna, az gáz lenne... de max félóránként egyet pöttyent a dc :)

Szerintem van hangja a Maxtornak.
Jelenleg sajnos normál vinyóban nincs olyan, amelyiknek ne lenne hangja.

Esetleg a régebbi szériás Seagate Barracuda 3. Ha jól tudom Gyulavitéznek ilyen van.
Vagy a lapos szériás iszonyatosan melegedő Maxtorok 30-40GB max.
Ennek a két fajtának tényleg nincs hangja, bár én csak a lapos Maxtor-ról tudok nyilatkozni,- annak nem volt motorhangja sem (seek hang sem).
A Barracuda 3-ról kérdezd meg Gyulavitézt.

Az újabb Maxtonál a seek hangot valóban le lehet venni, de akkor is van hangja, ha nem csinál semmit a vinyó, csak pörög.
Én is ezt tettem, de azért így is van hangja, - sajnos.
A motorhangon nem tudsz halkítani, és egy új példánynak a motorhangja is jól hallható (nem túl hangos), ráadásul ahogy öregszik a vinyó egyre hangosabb lesz általában.

Néma gépet csak akkor kapsz, ha beteszed a vinyó(-kat) mondjuk egy olyan dobozba, mint a Scythe új vinyóhűtője.
Ez hűt is rendesen, és hang nem jön ki belőle, - két réteg gumi szigetelésbe van csomagolva a vinyó, és egy heatlane (heatpipe elv) hűti.

Mennyire melegszik a Thermaltake passzív táp (mekkora terhelés -konfig - mellett)?

Veriakilis

Szerkesztette: Veriakilis 2006. 03. 19. 09:45 -kor

#267 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 09:39

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. jún. 20., hétfő - 21:47

Azt nem mondanam, hogy ultra halkak, inkabb a folyadekcsapagybol adodoan 1 ev mulva sem kezd el zorogni, mint a tobbi venti. :)

A folyadék csapágy magyarul sima siklócsapágyat jelent igazából, csak divat lett a 'folyadékcsapágy' szó, mert jól hangzik.
Ez a csapágyazás olyan (nagyon hasonló az elv), mint az autók motorjának a főtengely csapágyai.
Szóval nem varázsszó, hanem siklócsapágy.

Veriakilis

#268 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:12

Igen, én nem is hallok semmit a vinyóból, igaz, a seek-elést a zalman hőcsöves vinyóhűtőhöz kapott gumi lábak nyelik el. Amíg a sima 3.5"-os helyre volt beszerelve, addig azért hallatszott a seek-elés is.

#269 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:23

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 11:12

Igen, én nem is hallok semmit a vinyóból, igaz, a seek-elést a zalman hőcsöves vinyóhűtőhöz kapott gumi lábak nyelik el. Amíg a sima 3.5"-os helyre volt beszerelve, addig azért hallatszott a seek-elés is.

Seagate Barracuda 3 a vinyód, ha jól tudom.
De ezt már nem lehet kapni, nem?
Fél éve vettem egy SASTA-s Seagate 80GB-s Barracuda 4-et, de picit hangosabbnak találtam, mint a jelenlegi Maxtorom (SATA 80GB).
Pontosabban morgósabb, mélyebb volt a hangja, és kicsit jobban rezonált.

Kár, hogy a Seagate nem tartotta meg a Barracua 3 csendességét.

Veriakilis

Szerkesztette: Veriakilis 2006. 03. 19. 10:25 -kor

#270 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:43

hát azt passzolom, hogy hányas barracuda, nem tudom...

az előző vinyóm is egy barracuda 60-as volt, azért döntöttem ismét ez mellett a típus mellett.

#271 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 20:02

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:39

A folyadék csapágy magyarul sima siklócsapágyat jelent

Folyadékon sikló csapágyat. Konkrétan egy okos kis olajteknőben, így nincs mechanikus kapcsolat a tengely és a keret között.
Panaflo ventik manualjában vannak képek, magyarázatok.

#272 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:38

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 21:02

Folyadékon sikló csapágyat. Konkrétan egy okos kis olajteknőben, így nincs mechanikus kapcsolat a tengely és a keret között.
Panaflo ventik manualjában vannak képek, magyarázatok.

Bármelyik autó főtengely csapágya is így működik.
A bronz (régebben legalábbis bronz) perselyekben résk vannak, ott kapja az olajat.
Nagyon hasonló a két csapágy, csak a vinyónál talán nem kényszer olajozás van.

Azért írtam ezt a siklócsapágyas dolgot, mert varázsszó lett lassan a 'folyadékcsapágyból'.
Sokan nem tudják (nem arra gondolok itt, akinek először válaszoltam, hanem úgy általában, és nem is célom bárkit is megbántani), hogy mit jelent, és csodaszernek tartják.
A folyadék réteg igen vékony (inkább filmrétegnek mondanám) a tengely, és a persely(-ek) között.

Jó irod, hogy nincs mechanikus kapcsolat (azért pici van,- rezonanciák - ettől kopik el előbb utóbb a siklócsapágy is).

Veriakilis

#273 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 09:39

Bármelyik autó főtengely csapágya is így működik.
A bronz (régebben legalábbis bronz) perselyekben rések vannak, ott kapja az olajat.
Nagyon hasonló a két csapágy, csak a vinyónál talán nem kényszer olajozás van.

Azért írtam ezt a siklócsapágyas dolgot, mert varázsszó lett lassan a 'folyadékcsapágyból'.
Sokan nem tudják (nem arra gondolok itt, akinek először válaszoltam, hanem úgy általában, és nem is célom bárkit is megbántani), hogy mit jelent, és csodaszernek tartják.
A folyadék réteg igen vékony (inkább filmrétegnek mondanám) a tengely, és a persely(-ek) között.

Jó irod, hogy nincs mechanikus kapcsolat (azért pici van,- rezonanciák - ettől kopik el előbb utóbb a siklócsapágy is).

Veriakilis

Szerkesztette: Veriakilis 2006. 03. 20. 09:40 -kor

#274 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:50

Asszony gépe túl hangos volt. Szerencsére volt elfekvőben hőmérséklet függvényében szabályozós venti, azt beleraktam, majd a melóhelyről szerzett 1-1,5-2 cm vastag hungarocell lapokkal frankón belül kilegóztam. :)

Az ő gépébe nem víz került, és így is elég csendesnek mondható. :) Az már egy más kérdés, hogy nem volt még tesztelve huzamosabb ideig, és hogy mennyi idő alatt fognak megfőni a dolgok  :Đ , de a légcsatorna megvan.  :D
AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#275 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:59

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:12

zalman hőcsöves vinyóhűtőhöz kapott gumi lábak

tudod esetleg, h mi abban a cuccban a hűtő?
én azért nem vettem meg, mert el nem tudom képzelni, hol adja le a hőt: a ház fém kerete már nem vezeti el, hiszen azzal pont a gumilábak miatt nem érintkezik, hőleadó felület pedig nincsen rajta
a hőcsövekről hiányzik egy bordarendszer

#276 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 12:58

Szerintem maga a cső felülete adja le a hőt. Normál netezéskor csak alig langyos, ha vinyóról-vinyóra másolok sok gigát, akkor meg már elég meleg.

Ha pedig meleg, akkor azt a vinyótól vonja, ergó valamit hűt, még ha drágáért keveset is.

Az mondjuk logikus, hogy nem a gumiláb adja le a hőt a lemez felé, nem tudom ez hogy juthatott eszedbe :)

#277 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:16

arra gondolok, h ezzel a hűtővel akár melegebb is lehet, mint nélküle: a normál, hűtő nélküli beszerelésnél a fém keret a vinyó oldalához szorosan hozzátapadva szépen elvezeti a hő egy részét, amit viszonylag nagy felületen le is tud adni

a Zalmannál a gumibak ugyanezt természetesen kizárja, és a csövek, mint hőleadó felületek őszintén szólva nem túl biztatóak: minimális a felületük, kevés van belőlük - márpedig a hőleadáshoz nagy felület kell(ene)

ezért hiányolom a hozzácsatolt bordákat

#278 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:54

egy 0.5-ös lemez mennyi hőt visz el szerinted az oldallemezen?

ha kiszámolod a hőcső kerületét, és azt teljes egészében hőleadó felületnek veszed, akkor az viszonylag nagy. az első szériában 10 hőcső van, a későbbiekben asszem 12 vagy 14.
Ha most ezt egy bordához csavarozom, akkor ott csak elvész a hőátadás során (pl nem megfelelő pasztázás) a hő egy része. Ha meg egy nagy, teljes vinyó felületű lapos alu bordát alkalmazok, akkor meg légáramlat hiányában megreked alatta a hő, rossz esetben vissza is veri a hőt az alu lap vinyó felőli része.
de ez csak az én véleményem, nem mondom, hogy nincs ennél jobb hűtő, mert biztos van.
nincs valahol valami vinyóhűtő teszt?

#279 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 12:32

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 13:54

...
nincs valahol valami vinyóhűtő teszt?

http://www.silentpcr...dex.php#storage
http://www.frostytec...?articleID=1588

Szerkesztette: freeone 2006. 03. 21. 12:34 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#280 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 13:39

ha jo minosegu gumit akartok, akkor o gyurunek hasznalt darabokat javaslom. hasznaltam mar alatetnek is.  ;)

ps: a vinyo a foxconn hazamban eleve muanyag keretben van. 40 fok korul van. az a lenyeg, hogy minel tobb oldalrol szellozzon.

Szerkesztette: arn 2006. 04. 07. 13:40 -kor

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.