Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:20
Azért itt a topikban nemcsak a topikindítóról derült ki egy és más, hanem 1-2 "bölcs" fórumozóról is lerítt az elvakultság. Sztem sokan közületek nem használt még P4-et, és ez fordítva is elmondható pár emberről az A64-gyel kapcsolatban. Én mind2-t használom napimintnap, és Prescottom van itthon. A melegedést hozzátok fel a Prescott ellen, meg a nagy fogyasztást, de azért lássátok be, hogy egy Prescott (és volt Thunderbird) tulaj sem sírt még a villanyszámlája miatt. A Prescott melegedésről volt már szó, de ott a hozzánemértés volt a fő probléma.
Jó proci a Prescott, és jó proci az A64. Sőt, asszondom, hogy összességében jobb is az A64, ha nincs szükséged a HT-re. Nekem volt már párszor A64-em meg P4-em is, és amikor P4-ről váltottam A64-re, éreztem a HT hiányát (DViD is ilyesmiről számolt be régebben), illetve amikor A64-ről visszaváltottam P4-re, éreztem a HT jelenlétét, és nem feltétlenül egy renderelő progiban, hanem egyszerű mindennapi használat közben tényleg pörgősebb az oprendszer. Valakinek ez a fontos, valakinek az a fontos.
Szal, azért le kéne szállni a magaslóról...
Akinek nem inge...
nekem is volt athlonxp-m, amiről a64re váltottam, cégnél pedig p4 HT-ről pentiumM notebookra ...
részben igaz amit irsz, ha figyelem a task managerben a CPU kihasználtságot, AMD-n általános használat mellett is néha fel-felugrik érthetetlen módon a terheltség ... mig pl a pentiumM en ugyanez akár 600mhz esetén sem ... pedig az nem HT -s

elég fura....
viszont én használat közben nem érzékelem a különbségeket, mindegyk jol megy, gördülékenyen ...
Másik. Pár topikban már leirtam: az athlonXPm tulhajtva, 1.8V on megette a 100 wattot, ill többet... az utolso honapban már 10600 volt a villanyszámlánk, szinte minden honapban emelkedett pár százast ....
ahogy meglett az a64 hirtelen 7800-8400 ft lett a számla, ilyen előtte már 8 honapja nem volt --- ez havi 2k, évente mondjuk 24ezer. Nekem megérte, emellett a zalmanom nem 2000RPM et pörög, hanem 1450et.... és jobb érzés is egy "környezetbarátabb" gép előtt ülni, amit e hónapban, most h végre megy a szorzoállitás win alol rmclockal 1.1V on használhatok 900mhz körül
ha minden gépben lenne orajelszabályozás, jocskán lehetne energiát sporolnia a világnak ....
Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360