Idézet: eref_ - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 11:41
Felmerült itt a Campus licences XP. Mivel asszonypajti fősulis, az ő nevére kérhetnénk ilyet. DE valami ilyen is vagyon ott írva, hogy a családtagok már nem nem használhatják jogszerűen a gépet (amiből 1 azaz egy db van a háztartásban). Hogy is van ez? :confused:
Pl. ha Vendég:-) neadjisten kijönnél hozzánk szakérteni (oan nagyon nem örülnék, de remélem ez nem nagy baj

), mit szólnál a dologhoz? Feltéve, hogy más, tisztátalan soft nem nagyon lenne, esetleg egy csak jópár divx cd akadna, amit sk töltöttem le saját részre (mondjuk borítót nyomtattam hozzá, nézzen már ki vhogy)
1. campus licenc: ember legyen a talpán, aki megmondja, ki használ egy gépet. Főleg, hogy helyben ritkán van szakértői vizsgálat.
2. általában házkutatásra konkrét okból kerül sor. Boncolgassuk ezt egy kicsit, hátha sikerül néhány félreértést oszlatnom (amit leírok, nem feltétlenül általános gyakorlat):
A. konkrét infó van arról, hogy te másolgatsz.
Lefoglalás biztosan, mert ott helyben nem tudom átvizsgálni az összes adathordozót (azaz nincs rá idő).
Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor bizonyíték gyűjtésre is szükség lehet, ami azért egy alaposabb
vizsgálatot feltételez.
B. töltögettél lefelé (ftp / dc / torrent / stb.).
Helyszíni előzetes vizsgálat. Milyen ftp-kapcsolatod van. Adatok esetleg megjegyezve, kapcsolat
kipróbálva, talán csak bizonyíték kell a szerver ellen, talán azt nézem, hogy mit töltöttél le (programok
fognak érdekelni - ha van, és nem tudsz elszámolni, lefoglalás megy - azért lásd C.)
fájlmegosztás esetén mit ajánlasz ki. ha jogvédett anyagot, lefoglalás megy (nem szabad kiajánlani).
C. Bejelentést kaptunk.
Nézem a gépet, adathordozókat. Ha van olyan progi a gépen, amivel nem tudsz elszámolni, akkor
jó eséllyel lefoglalás, ha 1-2 kisebb értékű progiról van szó, akkor valszeg nem, bár adok tanácsot,
mivel helyettesítsd (ha tudok).
D. egyéb okból járnak a lakásodon. (Nagy valószínűséggel nem vagyok ott, így a nyomozókon múlik,
foglalnak vagy sem.)
E. egyéb, nem felsoroltak, mert azért nálam ezek csak irányelvek, de minden házkutatás más és más.
De a nyomozók is emberek (sőt én is, bár néha ezt kétlik); nem feltétlenül a büntetés a lényeg.