HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#621 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 05:54

Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 1:33

Egyre jobb lesz a helyzet. :)
Idaig csak azokat csesztettek, akik tartalmat is tettek a lemezekre.

http://www.uno.hu/news/story/177591

Jo lenne mar tenyleg, ha az ilyen baromsagok helyett inkabb a bunozoket probalnak kezrekeriteni.
Vagy a sok hazug politikus kormere neznenek.
Tenyleg nevetseges, figyelembe veve, hogy idaig ezt teljesen legalisan lehett behozni barmilyen mennyisegben, pl a szlovakoktol.

Ez érdekes ugyanis én úgy tudom ez ellenkezik a szabad árú mozgás elvével az EU-n belül ha onnan jött
ezt szívja az Artisjus mivel a DVD nem jövedéki termék. Bár ennek utána kéne nézni lehet lessz DVD szőkítési botrány is mostanában. :) 
Ha a távolkeletről akkor jogos a foglalás.

#622 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 06:31

Idézet: virkir - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 5:54

...ezt szívja az Artisjus mivel a DVD nem jövedéki termék. Bár ennek utána kéne nézni lehet lessz DVD szőkítési botrány is mostanában. :) 
Ha a távolkeletről akkor jogos a foglalás.

attól még jogdíjat kell rá fizetni

#623 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 06:51

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 7:31

attól még jogdíjat kell rá fizetni

Akkor is ha azt az EU-n belül máshol már megfizették? Ez érdekes lenne, bár nálunk nem annyira szokatlan többszörös sarcot fizetni.

#624 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 06:52

Tulajdonkeppen jo iranyba tapogatodznak.
Ha meg tudnak szuntetni az orszagba feketen bearamlo lemezforgalmat, akkor drasztikusan megnovekednenek az itthoni eladasi statisztikak, es mindenki jobban megnezne milyen szemeteket ir ki.
Ezzel az a gond, hogy megint mi szivjuk meg.
Habar, nem fenyeget az a veszely, hogy eltunnek a kintrol behozott lemezek, max par forinttal dragabbak lesznek.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#625 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 07:11

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 22:58

Ma reggel bemondták az egyik rádióban, hogy aki nem működik együtt a BSA-val a mostani őszi kampányban azt fel fogják jelenteni. Szerintem hülyeség, de tényleg bemondták.

Könyvelőként két irodám van, és minden programot megvettem, és az éves fenntartása is komoly pénz a munkára használt programjaimnak.

Viszont sok fekete és zugkönyvelő lopott, és kölcsönkért programokkal dolgozik, és persze 1-2 ezer Ft-al olcsóbb tud lenni.

Én meg azon gondolkozom, hogy mit csináljak a dolgozóimmal, ha nem tudom őket eltartani.
Aki munkára használja a gépét és pénzt keres vele IGENIS vegye meg a szoftvereket!

De a magánfelhasználást hagyják békén!

#626 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 07:49

Masfajta kerdeseket is feszegetni kene ilyenkor.
Ugyebar jogdij cimen tortenik a beszedes.
Na marmost ha jogdij cimen szednek be valamit, akkor ugyebar az adathordozon levo jogdij ala eso termek letrehozojanak jarna a jogdijbol bejovo penzosszeg.Nem pedig kulon szervezetnek.
Ugyebar ha en feltalalok, vagy letrehozok egy termeket akkor az abbol bejovo osszeg engem illet meg, s nem masokat (adot leszamitva), semmi koze nincsen hozza egy masik embernek, vagy cegnek, ha csak el nem adom az ertekesitesi jogokat.
Ezert furcsalom, hogy egyaltalan jogdijat lehet szedni mas "allitolagos" muvenek tarolasara.
Masik amit felvet a dolog, az ASVA visszateritti nekem a jogdij osszeget, ha a sajat digitalis fotoimat tarolom a CD vagy DVD feluleten ? Mi van akkor ha en nem akarom tamogatni a magyar eloadokat es csak a sajat kepeim erdekelnek, aminek senkinek semmi koze.
Vagy az is jogdij ala esik, ha az Alfoldrol kepeket keszit az ember ?
Rafogtak az Alfold kepeire, mert a vilagorokseg resze ezert a kepeket meglehet adoztatni?

Szerkesztette: Jakuza 2005. 09. 16. 07:51 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#627 Felhasználó inaktív   Stanlee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:49

OFF: Azt a jogdijat, amit befizetnek az emberek a cd, dvd, es egyeb adathordozok vasarlasa utan (feltetelezve, hogy Mo.n vesszuk meg a dolgot, legalisan) akkor azt az Artisjus a muveszek kozott szetosztja. Ez idaig rendben is van. Csak arrol nem tud senki semmit, hogy mi alapjanosztjak szet a pizt.
Szoval amikor en keszitek egy informacios cd-t a sajat dolgaimbol, es legalis akarok lenni, mindenfele engedelyt kell kernem az artisjustol, es utana megvenni a draga adathordozot. Eladom a cuccost. Utana persze en nem fogom visszakapni a matrica arat soha a budos eletben, pedig a sjat munkam van rajta. Helyettem majd a Fekete Pako, vagy kicsudi, bezsebeli a penzem...

Mas tema: miert nem lehet egy altalanydijat kivetni a nethozzaferesre, mint a tv-radiora. mindenki befizet egy ket ezer Ft-t pluszba havonta, es ezt a pizt meg szetosztjak egymas kozt a kiadok, fejlesztoi cegek. De ennek fejeben a magan embert hagyjak bekiben, ha otthon tolt le valamit, vagy oszt meg. A cegeket, es azokat, akik ebbol penzt csinalnak, meg buntessek meg jo sokra. Es legyen a matrica ara csak 10 Ft, akkor mar tobb bevetele lenne az Artisjus-nak... Csak ugye a kor kihivasaival a torvenyek mindig kesve tudnak megbirkozni. Tehat tul keson reagalnak az uj dolgokra. Igy a letoltesre es az ebbol aodo problemakra. OFF vege

#628 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 08:50

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:46

Udv!

Miert gondolod, hogy barki bejelentette? Sokkal egyszerubb mondja is van az ilyesminek, pl bebukik egy aktiv user, aki eppen tolt lefele... a szakerto (ha vittek magukkal a nyomozok) addig kontaktban marad, amig tart a hazkutatas. Ennyi ido pontosan eleg, hogy a szakerto azonositsa, melyik szerverrol van szo, hol a gep, kit kell felkeresni a masik csapatnak a lefoglalashoz...

Sajat tapasztalat (leven jomagam is rendorsegi szakerto vagyok [lehet kovezni erte]), hogy altalaban olyan ember buktatja a halozatot, aki a fizetos FTP-rol legyujtott anyagot tovabb ertekesiti. Bebukik a hirdetes  miatt, s amikor mennek hozza hazkutatasra a nyomozok, javaban megy a letoltes. Ilyenkor a nyomozas vezetoje eldonti, akar-e tovabblepni, ha igen, akkor a szakerto meghatarozza a szerver elerhetoseget, es egy ujabb csapat kimegy foglalni. Normal esetben persze ez eltart 3-4 napig (adatgyujtes, stb.), de siman megoldhato.

Ami elhangzott, azzal kapcsolatban: fizetos FTP - aki uzemelteti buntetendo, aki letolt, az film es zene eseteben nem (ha nem ertekesiti tovabb), szoftvernel igen. Az, hogy kimennek-e a userekhez, ugyeszi dontes altalaban. Most van egy olyan ugy, amiben tobb, mint 1000 hazkutatast rendeltek el, ami annyiban finomodott az idok folyaman, hogy volt, ahol nem hazkutatast tartottak, hanem levelben beideztek az illetot, s megkertek, hozza magaval a postan rendelt lemezeket... :-)

S lam, a becsuletesebb fajta behozta, a dorzsoltebbje idokozben elhagyta valahol vagy soha nem kapta meg... Persze akadt, akit ezek utan megkutattak, leven akkora postaforgalmat generalt, hogy az csuda...

P2P: a megosztas, ha jogvedett anyagot teszel kozze, jogserto. A letoltes a jelen torvenyek ertelmeben legalis (barki, barmit mond, en ezt az allaspontot kepviselem mindig a birosagokon).

Egyeb kerdesekre igyekszem korrektul valaszolni (azert is fedtem fel magam). :-)
Ja, a maci.cjb.net-rol mar nehanyan ismerhettek...

S mivel volt egy ilyen kerdes is: azert jottem erre a forumra, mert olvastam a hwsw-n egy cikket, es rakattintottam a forumra. Vegigolvastam, volt, amivel egyetertettem, volt, amivel nem...

Ja, ami az olcso gyari DVD-ket illeti: lehet rohanni a Metroba, egy csomo Warner film lesz akciosan, 1300 Ft koruli aron. Ha valakinek ez is draga, nos, az valoban addig fog illegalisan masolni, amig lehetosege van ra...

Vendeg,

dobj rám egy emailt vagy PÜ-t vagy MSN-t vagy ICQ-t please.

#629 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:19

Megpróbálom összefoglalni, amit gondolok/tudok a témával kapcs:

a mo-i gyakorlat kapitányságonként más (nyomozói mentalitástól, ügyészségtől, jogvédők határozott fellépésétől, melyik szakértő dolgozik az ügyben, stb.).

normál esetben egy FTP-szerver bukása bőven elég bármelyik kapsnak (sok a szakértői díj, hónapokon keresztül tart a nyomozás, stb.), és van egy csomó járulékos feladat: felderíteni a pénzforgalmat, stb. Ilyen esetekben nem igazán jut idő arra, hogy egyeként levadásszák a felhasználókat, mert az nagyon sok idő, nagyon magas költség. Ugyanakkor egyre gyakrabban találkozom olyan ügyekkel, ahol utóbb mégis elrendelik a letöltők felkutatását (mivel ez nagyon sok embert jelent, azért ezt a döntést eléggé nehezen hozzák meg).

Aki csak filmet és zenét töltött le, annak elvileg nincs félnivalója, mert a törvény erre lehetőséget ad (ráadásul amikor a nagy jogvédő szervezetek egyikének jogásza nyilvánosan megerősíti ezt, akkor bárki, bármit mond, nem szabad ráverni a balhét a letöltőre). Ami ebben viszont kellemetlen: a legtöbb usernél, ha házkutatást tartanak, tutira akad vmi a gépén, ami jogsértő (MS termékek, pár gamez, stb.), s emiatt már viszont felelősségre fogják vonni. Azaz mindenképp gyanúsítottá válik, jó esetben csak a vinyóját bukja, de a gépét is kis szerencsével elviszik jópár hónapra.

Dolgoztam már olyan ügyben, ahol a letöltő abszolut legális szoftverekkel töltött lefele (minden jogtiszta volt a gépén), elvitték a gépét, és 4 hónap múlva mindent visszakapott. Indoklásként az ügyész is elfogadta a szakvéleményben lehivatkozott szerzői jogról szóló törvény szabad felhasználás részét.

egy dolgot persze szem előtt kell tartani: nagyon kevés olyan szakértő van, aki egy házkutatás során bevállalja, hogy helyben eldönti, minden gépen lévő szoftver jogtiszta-e. Főleg, ha a gép 95%-osan fullra van járatva, és van benne 2 x 160 GB HDD. :-)

Na, olvasom tovabb, es probalok valaszolgatni... :-)

#630 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:38

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 21:20

Szerintem hatékonyabban is lehetne költeni az adófizetők pénzét mondjuk a nyilvánvalóan anyagi haszonért, üzleti szinten kalózkodó árusok felszámolásával. De ezt - civilizált országokban - nem a végfelhasználó felől szokták megközelíteni, hanem mondjuk lecsapnak a csarnokban 1500 féle filmet és szoftvert áruló, napi hatszámjegyű bevételt generáló fekete-kereskedőre, meg a konzol- és számítógépes játékboltnak álcázott másolócentrumokra.  Vagy az túl egyszerű volna? Netán ott nagydarab kopasz emberek vannak, akikkel nem jó kekeckedni? Vagy esetleg tudnak tolni egy kis zsetont, hogy elmaradjon a lebukás? Ezek az érdekes kérdések... Mert amíg ilyenek vannak, addig ne a havi 2000 Ft-ért hetente 10GB-ot chellon meg ADSL-en letöltő kisfelhasználót b@szogassa a hatóság...

Szintén saját tapasztalat: amerre én dolgozom és annak 3-4 megyés vonzáskörzetében ez így működik.  A nagyobb piacokon majd minden héten bukik be terjesztő, köztük igazi profik is, akik már szitázott DVD-t árulnak, sokszor még megjelenés előtt... És nem szokott bejönni, hogy le lehet fizetni a zsarukat. Másolócentrumokról errefelé nem nagyon tudok, de PS-kölcsönzők, számtech boltok rendszeresen buknak, lgutóbb (3-4 hete egy 1500 CD/DVD-s bolt, főleg PS-ben utazva). Persze azt állítani, hogy ilyesmi nem fordul elő az országban, botorság lenne állítani, mindig vannak, akik kiskapuznak... De nem is célszerű általánosítani.

Igazából, ha egy kicsit figyeltél a fórumon zajló beszélgetésekre, már elhangzott néhányszor: nem az átlag letöltőt próbálják elkapni, hanem, aki pénzt csinál a warezból. Mert szép és hasznos dolog (a legtöbb átlag user szerint) a fizetős FTP, de akárki akármit mond, ez bizony bűncselekmény. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen szerver üzemeltetője elég jó pénzeket zsebel be. S ha őszinték akarunk lenni, ha be is bukik egy-két szerver, pár hónapos üzemeltetés során simán ki lehet termelni a hardwer árát, az ügyvédi költségeket és a pénzbüntetést is... S mivel az üzemeltetőnek általában nincs semmi a nevén, arra is kicsi az esély, hogy a jogtulajdonos polgári peres eljárásban behajtsa az őt ért vagyoni hátrányt.

Hasonló a helyzet azokkal, akik pénzért másolnak és hirdetik magukat. Az ilyenek is többnyier warez szervekről szedik a cuccot, így náluk halmozottan jelentkezik a biztonsági kockázat. Két szerver például tutira azért bukott be, mert aki onnan töltött, utána hirdette amgát és áulta a letöltött anyagot.

P2P: normál esetben, ha egy hub nem propagálja túlzottan magát, kicsi az esélye, hogy bukjon, s valószínűleg nem is nagyon cseszegtetik érte. De azt azért szerintem mindenki sejti, hogy a jelentősebb szerverekhez és DC-hubokhoz nem csak az átlag usereknek van hozzáférése. Bevallom, én rendszeresen be szoktam nézni, hogy lássam, mi a friss termés, mi várható pár napon/héten belül a lefoglalások során. :-) (És ez most nem gúny akart lenni, becsszóra!)

#631 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:44

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 22:33

Kapcsolódik egy kicsit.

Ismerek zenészt aki a saját(!) szerzeményeit feketén adja elő, mert ha számlát ad akkor neki is be kell fizetni a jogdíjat. :lol:

Amikor még működött a zenekarunk, egyszer egy vidéki kiskocsmában játszottunk. A buli ki volt plakátolva pár községben, valaki "felnyomott" minket az Artisjusnál. Küldtek egy levelet egy kérdőívvel, hogy milyen számokat játszottunk. Beírtuk a saját számainkat, rá egy hétre jött egy csekk 1800 forint ügyintézési díjról, de semmi jogdíjat nem kértek tőlünk :nevet2:

#632 Felhasználó inaktív   Templomegere 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:45

Idézet

Bevallom, én rendszeresen be szoktam nézni, hogy lássam, mi a friss termés, mi várható pár napon/héten belül a lefoglalások során. :-) (És ez most nem gúny akart lenni, becsszóra!)

persze te még a letöltés költségeit is megúszod ..... házhoz megy gyorsan gazdaságosan....

Szerkesztette: Templomegere 2005. 09. 16. 09:46 -kor

AMD you have the POWER

#633 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:48

Idézet: virkir - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 7:51

Akkor is ha azt az EU-n belül máshol már megfizették? Ez érdekes lenne, bár nálunk nem annyira szokatlan többszörös sarcot fizetni.

A helyi szerzői jogdíjat - ha van az adott országban ilyen - csak akkor megfizetni a kérdéses országban, ha ott kereskedelmi forgalomba helyezed a lemezt. Tehát amit külfödre viszel, arra helyi szinten nem kell szerzői jogdíjat fizetni. Így nincs kettős szerzői jogi adóztatás.

#634 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:53

Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 1:33

Egyre jobb lesz a helyzet. :)
Idaig csak azokat csesztettek, akik tartalmat is tettek a lemezekre.

http://www.uno.hu/news/story/177591

Jo lenne mar tenyleg, ha az ilyen baromsagok helyett inkabb a bunozoket probalnak kezrekeriteni.
Vagy a sok hazug politikus kormere neznenek.
Tenyleg nevetseges, figyelembe veve, hogy idaig ezt teljesen legalisan lehett behozni barmilyen mennyisegben, pl a szlovakoktol.

Tévedés, ezt eddig is üldözték. Ha kereskedelmi forgalomba hozatal céljából hozol be üres médiát, azt be kell jelenteni az Artisjusnak (régen ugye automatikusan jelzett nekik a VPOP, amikor ilyen árut importáltál) és meg kell fizetni a magyarországi forgalomba hozatal egyilk feltételeként megszabott szerzői jogdíjat az adathordozókra.

#635 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 09:55

Idézet: kercerece1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 20:29

...

Kb. olyan a szituáció, mintha bemész a Tescóban, és ha nem a méregdrága német tejet veszed meg, hanem az olcsó szlovákot, akkor a kapuban már állna is a yard, és csattanna a kezeden a bilincs.  :mad:

Nem, nem olyan. Olyan, mintha nem a Tescotól vennéd meg méregdrága német tejet, hanem attól, aki előzőleg lelopta a polcról. (Amit Te mondasz, az az lenne, hogy nem Jean Renoval veszed meg a Nagy kékséget drágán, hanem a Stohl Bucival a Palán újraforgatott változatot olcsón.)

#636 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:10

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 10:38

Szintén saját tapasztalat: amerre én dolgozom és annak 3-4 megyés vonzáskörzetében ez így működik.  A nagyobb piacokon majd minden héten bukik be terjesztő, köztük igazi profik is, akik már szitázott DVD-t árulnak, sokszor még megjelenés előtt... És nem szokott bejönni, hogy le lehet fizetni a zsarukat. Másolócentrumokról errefelé nem nagyon tudok, de PS-kölcsönzők, számtech boltok rendszeresen buknak, lgutóbb (3-4 hete egy 1500 CD/DVD-s bolt, főleg PS-ben utazva). Persze azt állítani, hogy ilyesmi nem fordul elő az országban, botorság lenne állítani, mindig vannak, akik kiskapuznak... De nem is célszerű általánosítani.

Én nagyon-nagyon régóta vagyok a "szakmában", elég jól ismerem mi a dörgést a legalitást jelző határvonal túloldalán is. Láttam a magyar a warez scene szép napjait és elkurvulását, látom a mai trendet és a szélessávú internet elterjedésének hatásaira totálisan felkészületlen, impotens jogalkotók és hatósági szervek tehetetlen hülyeségét is. Szép amiket mondasz, de kőkemény tények igazolják, hogy sajna még mindig nem a sokmilliós bevételt produkáló nagykutyákat vadásszák előszeretettel. Sétálhatunk egyet Budapesten, tömegközlekedés nélkül, gyalog kóborolva is egy óra alatt tucatnyi olyan helyet tudnék mutatni neked, akik valamiért "nem tudnak" megbukni soha. Én nem fogom őket felnyomni, engem nem zavarnak, de amíg ők háborítatlanul nyomulhatnak, addig borzasztóan rossz szájízzel figyelem, amikor egy végfelhasználó gépét elcipeli a hatóság.

Idézet

Igazából, ha egy kicsit figyeltél a fórumon zajló beszélgetésekre, már elhangzott néhányszor: nem az átlag letöltőt próbálják elkapni, hanem, aki pénzt csinál a warezból. Mert szép és hasznos dolog (a legtöbb átlag user szerint) a fizetős FTP, de akárki akármit mond, ez bizony bűncselekmény. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen szerver üzemeltetője elég jó pénzeket zsebel be. S ha őszinték akarunk lenni, ha be is bukik egy-két szerver, pár hónapos üzemeltetés során simán ki lehet termelni a hardwer árát, az ügyvédi költségeket és a pénzbüntetést is... S mivel az üzemeltetőnek általában nincs semmi a nevén, arra is kicsi az esély, hogy a jogtulajdonos polgári peres eljárásban behajtsa az őt ért vagyoni hátrányt.

Én sem aggódok azokért, akik a fizetős szervert üzemeltetik, de akik profi szinten aból élnek, hogy eladják a netről letölthető cuccokat, azok nem (csak)  így jutnak hozzá. Még egy 3 megabites ADSL előfizetéssel sem lehet letölteni a heti teljes 0-day, util, game, konzol, film és mp3-termést, márpedig a nagykutyák hozzájutnak mindenhez - de NEM ÍGY. Szóval az FTP-szerver előfizetői között halászgatva csak a kisembereket lehet jól megszivatni, miközben a nagyok röhögnek a markukba.

Idézet

Hasonló a helyzet azokkal, akik pénzért másolnak és hirdetik magukat. Az ilyenek is többnyier warez szervekről szedik a cuccot, így náluk halmozottan jelentkezik a biztonsági kockázat. Két szerver például tutira azért bukott be, mert aki onnan töltött, utána hirdette amgát és áulta a letöltött anyagot.

A hirdetős barmokat se sajnálom, vesszen a hülyéje, ha ennyi esze van.

Idézet

P2P: normál esetben, ha egy hub nem propagálja túlzottan magát, kicsi az esélye, hogy bukjon, s valószínűleg nem is nagyon cseszegtetik érte. De azt azért szerintem mindenki sejti, hogy a jelentősebb szerverekhez és DC-hubokhoz nem csak az átlag usereknek van hozzáférése. Bevallom, én rendszeresen be szoktam nézni, hogy lássam, mi a friss termés, mi várható pár napon/héten belül a lefoglalások során. :-) (És ez most nem gúny akart lenni, becsszóra!)

Érdekes munkád van.

#637 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:29

Idézet: guest1 - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 22:28

A további eljárást lefolytathatjaák de a további házkutatást nem. Azért kérdeztem mert a szakértő úr ajánlotta a http://maci.org.hu/p...topic.php?t=333 linket és itt a Házkutatás 149. § azt írja.! Most akkor a törvény szolgái a törvény felett állnak?
Vagy rosszul értelmezek valami?

Ha tovább olvasod a macin a topikot, ott jobban, részletesebben ki van fejtve, miért is folytatják le a házkutatást.

#638 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:40

Idézet: Templomegere - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 10:45

persze te még a letöltés költségeit is megúszod ..... házhoz megy gyorsan gazdaságosan....

:-)

Bizony, hazhoz. S volt ido, amikor masolgattam is ki vinyora, hogy majd megnezem, majd belenezek, stb. Aztan rajottem, hogy felesleges. Napi 16 orat melozom, heti het napbol (nem panasz, ez teny), mellette luxus akar a film, akar barmi mas (vagy ha megis szabadido, akkor inkabb egy-ket konyv).  A zenekbol pedig valahogy soha nem tudnak olyat foglalni, ami az en izulesemnek megfelel, mert egy bizonyos stiluson kivul mast nem igazan hallgatok.

Manapsag a filmnezes csak annyi, hogy megnezem, hogy valoban az van-e az adathordozon, amit a cim sugall, hogy vegig megvan-e, es kesz. :-)

#639 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:43

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 10:38

Igazából, ha egy kicsit figyeltél a fórumon zajló beszélgetésekre, már elhangzott néhányszor: nem az átlag letöltőt próbálják elkapni, hanem, aki pénzt csinál a warezból.

Olyanról nem tudsz esetleg, hogy valamiféle matricával /lásd a diszkósok/ kiváltani a másolt DVD-ket?

Van olyan DVD kiadvány, amit Magyarországon nem lehet beszerezni, csak a piacokon. Több értékes zenei DVD-ről tudok, ami ilyen. Van olyan DVD kiadvány, amit soha nem szinkronizáltak, ergo beszerezhetetlen.

S ha már beszélünk a jogokról: Mi van akkor, ha nekem egy filmem megvan eredeti VHS kazettán? Akkor megvettem a filmjogot is? Jogom van másoltan a DVD verziót is tartani?

Azért ez érdekes kis jogi kérdés :).

#640 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 10:51

Idézet: Lacika62 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 11:43

Olyanról nem tudsz esetleg, hogy valamiféle matricával /lásd a diszkósok/ kiváltani a másolt DVD-ket?

Erre nincs mód.

Idézet

Van olyan DVD kiadvány, amit Magyarországon nem lehet beszerezni, csak a piacokon. Több értékes zenei DVD-ről tudok, ami ilyen. Van olyan DVD kiadvány, amit soha nem szinkronizáltak, ergo beszerezhetetlen.

Filmek és zenék miatt, amíg nem árulod, nem fog cseszegetni senki, hogy honnan milyen veszel meg, vagy töltesz le.

Idézet

S ha már beszélünk a jogokról: Mi van akkor, ha nekem egy filmem megvan eredeti VHS kazettán? Akkor megvettem a filmjogot is? Jogom van másoltan a DVD verziót is tartani?

Nem ettől lesz jogod rá, hogy meglegyen a film DVD-n, hanem attól, hogy filmet, zenét nyugodtan letölthetsz, kedved szerint.

Idézet

Azért ez érdekes kis jogi kérdés :).

Nem kérdés, mert zene és film esetén szabadon tölthetsz le, szabadon készíthetsz kvázi másolatot, amíg nem kell ehhez az eredeti adathordozó másolásvédelmét megtörnöd, kiiktatnod, kijátszanod -  ehhez ugyanis már nincs jogod.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.