HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#861 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:54

Idézet: fisike - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:46

igen az bonyi, de pl smsweb, elméletileg a telefonszám megvan. vagy csekkesnél a feladó (jó az lehet kamu cím is) vagy számlaszámra történő átutalás, ott jeletkezik a valós adat a másik félnél is.

Hat, ha vki amator :)

#862 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:55

Idézet: george007 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:54

Szóval ha jönne az ASVA és a rendőrség és tegyük fel!! nincs házkutatási paramcs. De az ASVA-s emebrnél van biankos fecni kitöltve , akkor nem lehet házban matati??

Ha az ASVA rendorrel egyutt jon, akkor be fog menni. Van ra jogkoruk. De ha egyedul jonnek (nem fognak, hidd el), akkor nem kell beengednek oket.

#863 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:56

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:53

Valamit kifelejtettem mégpedig az csak nálunk nem divat hogy a szoftvereknek uj verziója is szokott megjelenni.Érdekes modon kint szinte azonnal a régebbinek az ára hanyatt esik pl jasc apaint shop pro 8 10-20 euró,microsoft digital image 9 15-25 euró ennyit bőven tudok rá áldozni.Csak nálunk ez vhogy nincs nem is lesz talán az upgrade lehetőségről ne is beszéljünk....

Ezert kell neten rendelni ilyesmit. :)

#864 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 18:59

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 17:56

Ezert kell neten rendelni ilyesmit. :)

Szerinted hogy vannak meg nekem a szoftvereim ? :)  :D  ;)
Az ujak ujitásait soxor ugyse tudom kihasználni.....de az ember gyarló megnézi azért hátha érdemes...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#865 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:02

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:47

Az ASVA nem rendelkezik hazkutatasi jogkorrel. Max. megfigyelokent lehet jelen.

Bocs.

De akkor a rendőröknél volt. Videotéka átvizsgálás, a tulaj szenvedője volt az esetnek.

#866 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:06

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:40

nem masolat. de ha te azt nyilatkozod, hogy sk magad toltotted le, akkor nem lehet belekotni.

masreszt a vasarlo nem buntetheto (hacsak nem rendelte meg elore a filmet), bar rendorsegi eljarasban a lemezt elkoboznak (mint bcs-bol szarmazo produktumot). de ehhze eloszor el kellene jutni hozzad.

Tehát nem állítanak a falhoz, nincs károkozás, csak megy a másolat az úthenger alá?  :)

#867 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:10

Üdv Vendég,

akkor én is kérdeznék egyet. Kb. milyen végzettséggel (úgy értem jogi, informatikai, stb.) kell rendelkeznie annak, aki szakértő akar lenni? Csak kíváncsiságból. :)

#868 Felhasználó inaktív   kazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:13

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:10

Üdv Vendég,

akkor én is kérdeznék egyet. Kb. milyen végzettséggel (úgy értem jogi, informatikai, stb.) kell rendelkeznie annak, aki szakértő akar lenni? Csak kíváncsiságból. :)

Én is ezt akartam kérdezni, csak megelőztél :)
MSI K8N Neo4, Athlon64 3200+, 1 GB
R.I.P. Pentium 4

#869 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:14

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:10

Üdv Vendég,

Diploma, min 5 ev szakmai gyakorlat...
Aztan beadvany (van az im honlapjan formanyomtatvany, meg fel is soroljak, mi kell meg), celszeru egy szakmai oneletrajz, aztan sok-sok turelem. Harom helyen biraljak el, hogy lehet-e beloled szakerto...

Kb 6 honap az atlagos atfutasi ido. :)

#870 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:15

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:14

Aztan beadvany (van az im honlapjan formanyomtatvany, meg fel is soroljak, mi kell meg), celszeru egy szakmai oneletrajz, aztan sok-sok turelem. Harom helyen biraljak el, hogy lehet-e beloled szakerto...

Ja, lemaradt: jogi vegzettseg nem kell... ugyis beletanulsz :)

#871 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:19

Ezek után még egy kérdés: téged mi motivált erre a pályára? :) (A korábbi kérdésemre még nem válaszoltál, gondolkodsz rajta, vagy átsiklottál fölötte? Nem költőinek szántam, bár akként is értelmezhető.)

#872 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:20

Idézet: pet - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 8:30

A titkositott particio nem meriti ki a nyomozás akadályoztatását???

Régebben volt már szó erröl.

Üdv.

sztem megvásárolt vagy free programmal azt csinálok, amit akarok, ha ez  titkosító program, akkor titkosítok.

jogom van ahhoz, hogy a privát dolgaimat elrejtsem mások elől.

magamra és családtagomra nézve nem vagyok köteles vallomást tenni, amúgy meg teljesen megtagadhatom a vallomást.

"Önnek joga van hallgatni"

innentől fogva az általam használt 448 bites kombinált titkosítást lehet fejtegeni.

ha a 2000-ben tőlem és 130 társamtól elkbozott CD-k titkosítva lettek volna, mindannyiunkat felmentenek....

Ja, néhány link:

http://www.ce-infosy...EE_compusec.asp  Ingyenes wincsi-titkosító, filetitkosító, konténer-készítő, magyarul is tud.

http://www.truecrypt.org/
Az egyik legjobb, ingyenes titkosító. Majd egy éve használom, többféle, erős titkosítást használhatsz,(AES, Bloefish stb.)  benyalok annak, aki feltöri, főleg a mai magyar szagértők... Ugyanis volt szerencsém 3-hoz is...

http://www.cryptcd.com/index.php

az a CryptCD, ami titkosított CD ésa DVD-t készít, sajnos USA-n kívül nem exportálják, tehát megvenni nem lehet, viszont aki gondolja, Astalavistán lehet hozzá keresgélni.
én még akkor vettem meg, amikor USA-n kívül is lehetett vásárolni.

ezeket azért ajánlom, mert kipróbált gond nélkül működő programok, a Truecryptes wincsis decemberben lesz egy éve, hogy titkosította, azóta 2x volt windows telepítés, és tökéletesen müxik.

#873 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:53

3x voltam olyan ugyben kirendelve, amin a szal nyilegyenesen mutatott az egyetemi szerverek fele.

Nagy a sávszélességük, és ez önmagában alkalom.
A filozófus sztem is valamelyik tudományegyetemen
host-olgatott.
Mi lesz, ha kiépül a gyors egyetemi rencer?
Dél-Koreában és Japánban már botrányok vannak.:-)

#874 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Ez nem hangzik túl vészesen. :)
Viszont ebből a "3 helyen bírálják el"-ből arra következtetek, hogy átvilágítanak jól. ;) Ami persze érthető.
Amúgy megéri? Ha igen, hogyan? Anyagilag/emberileg/szakmailag?

#875 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 17. 19:23

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 9:06

eddig meg nem okozott problemat... :-)

S hozzateszem, elsosorban a userek miatt... ;-)
(Ki-ki vonja le a megfelelo kovetkeztetest!)

hehe
ITT a lényeg.

#876 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:26

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 19:24

Ezt vajon hogy csinálod? Bit-bomlási idő kiszámításával? Júzer arra állítja a rendszeróráját, amire nem szégyelli – nem mondod, hogy ilyesmit számításba vesz bármely bíróság vagy nyomozószerv?

Bocs, atsiklottam felette.

Termeszetesen az orat barki manipulalhatja, de erre szoktak azt mondani, hogy "nem eletszeru".

Ha a lefoglalaskor normalisan jar a szgep oraja, es a fajlbejegyzesek, alkonyvtarak datumattributuma azt mutatja, hogy az illeto normalis uzemmodban hasznlata a gepet, akkor a birosag el fogja fogadni, hogy az illeto nem talalomra allitgatta az orat, es telepitgetett ossze-vissza. Termeszetesen nem tudom kizarni, de a gyakorlat azt mutatja, hogy meg tudom erveimmel gyozni a birokat.

Ha pedig leve latszik, hogy valaki varial a datumokkal, akkor nem is veszem figyelembe azokat.

Mindensetre neha hasznos tud lenni: pl. volt, amikor a gyanusitott azt mondta, hogy a boltban installaltak neki progikat, ahol vette a gepet. Elso lenduletbol mentek a nyomozok (nem volt elotte meg ilyen ugybol tul sok naluk), es a boltban teljes koru hazkutatast rendeltek el, s elkezdtek foglalni a cuccot.

Menet kozben jott telefon, hogy menjek en is, mert sok a cucc, es jo lenne, ha lenne veluk egy szakerto is.

Mit ad az eg, elso korben kiderult, hogy a lefoglalt gepen levo osszes programot este 10 utan telepitettek, a gep uzemszeruen mukodott, pontos volt a belso ora, minden stimmelt... Es miutan ez kiderult, a gyanusitott is elismerte, hogy csak a boltra akarta kenni a felelosseget...

Tehat neha nagyon jo.

Persze ellenkezo pleda is akad, de akkor mas bizonyitekot kell talalni.

#877 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:27

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:19

Ezek után még egy kérdés: téged mi motivált erre a pályára? :) (A korábbi kérdésemre még nem válaszoltál, gondolkodsz rajta, vagy átsiklottál fölötte? Nem költőinek szántam, bár akként is értelmezhető.)

A fene se tudja. Valahogy belecsoppentem, immar tobb, mint 10 eve.

#878 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:28

Idézet: Vakera - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 9:17

Csak egy kis áttekintés.

Szerencsétlen agyonfizetett magyar állampolgár dolgozik hónapokat, hogy család mellett összetudjon spórolni egy számitógépre.
Újabb nagy fejtörések közepette bekötteti a netet, merthát unió, meg net mindenkinek, nameg a gyerek is brékelne egy kicsit a neten, ja, és azt már mondanom sem kell, ha az asszony fősulira jár, akkor ott már mindent csak neten keresztül lehet intézni, szal vizsgágat, dokumentációkat, stb, szal net havi 10-es.
Ahogy olvasgat, rájönám, hogy ez kevéske, mert hát oprendszer, stb. , szal kell venni egy xp-t újabb 2-3 havi spórolás után, csakhogy tisztességes maradjon a család becsülete.
Hoppá, tüzfal, virusirtó, merthát ilyenekre szarra se jó az xp, igy újabb horror pénzek mennek el programokra, merthát becsületesség rulez.
Közben az ember nézegeti Orbán bácsit, akinek a héten újabb gyereke született, immár a 29., és visszaemlékezünk a 5 gyerek, 6 kocsi, 9 kerék, 14 szoba elméletére.

Összegezve, szerencsétlen vidéki munkásember szeretne egy kis luxust 2005 végére, hogy netezhessen meg legyen egy számitógépe, merthát sulinetprogram, meg apámtöke, erre a végére kijön, hogyha nem áldoz be egy nagyobb összeget, akkor bizony szemét módon meghurcolhatják, mert védeni akarta a virusokkal szemben az asszony vizsgamunkáját.

Más milliárdok ellopása után is csak háziőrizetben hepázik, moziba jár, meg röhög egész Magyarországon, mintahogy teszi ezt az egész világ.

ha van Netje ilyenkor kell elindulni FREE programokat keresgélni, 90%-ban lehet találni JÓL működő ingyenes programokat. Sokak által felhozott példa az OpenOffice vs. Microsoft Office. Semmivel sem tud kevesebbet, mint nagynevű és qva drága picihuha társa....

néha-néha meg 15-20 dolcsit ki lehet fizetni királyul működő programokért...

#879 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:38

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 10:01

Akkor egyszeru a dolog: Rendorseg keri a jelszot: Ha ne madod meg, akkor maris nem beszelhetsz a szemelyes adataid vedelmerol, hanem bejon a nyomozas akadalyoztatasa. :-)

aha.

akkor inkább az, mint sok program általi jogsértés.

azért nem kellen hülyíteni a népet.
jobban jár, ha meg sem szólal a kihallgatás végéig, de legjobb, ha visz ügyvédet.
és ez nem vicc...

tök jó, ideesik egy  okos "rendőrszakértő", vajon az infókat továbbadod, amit itt hallasz?

Az én kihallgatóm is azt mondta, hogy csak tanúk leszünk, és a főhős ellen gyűjtenek bizonyítékot, majd amikor okos főhősünk ellen nem igazán volt más, akkor mi is gyanusítottal lettünk.(tudom, nyomozói eljárás, de akkor nem kéne itt verni magad)

Ésszel kellene fogadni Vendég "rendőrszakértőnk" véleményét és válaszait....

Ja, van egy vincsim, mögötte 3x kódolás.
elfogadod tesztelésre, komolyan?

küldjél privátban címet, kiváncsi vagyok mikor tudod meg, mi van a wincsin...

És ha rajta van a titkosított semmi?

Ilyenkor vajon mi van?

Bocsánatot kér a T. Útonállunk és Basztatunk Hivatal?

#880 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:43

Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:38

aha.

akkor inkább az, mint sok program általi jogsértés.

azért nem kellen hülyíteni a népet.
jobban jár, ha meg sem szólal a kihallgatás végéig, de legjobb, ha visz ügyvédet.
és ez nem vicc...

tök jó, ideesik egy  okos "rendőrszakértő", vajon az infókat továbbadod, amit itt hallasz?

Az én kihallgatóm is azt mondta, hogy csak tanúk leszünk, és a főhős ellen gyűjtenek bizonyítékot, majd amikor okos főhősünk ellen nem igazán volt más, akkor mi is gyanusítottal lettünk.(tudom, nyomozói eljárás, de akkor nem kéne itt verni magad)

Ésszel kellene fogadni Vendég "rendőrszakértőnk" véleményét és válaszait....

Ja, van egy vincsim, mögötte 3x kódolás.
elfogadod tesztelésre, komolyan?

küldjél privátban címet, kiváncsi vagyok mikor tudod meg, mi van a wincsin...

És ha rajta van a titkosított semmi?

Ilyenkor vajon mi van?

Bocsánatot kér a T. Útonállunk és Basztatunk Hivatal?

Az, hogy vki ügyvédet vigyen magával, szíve joga...

Bizony, az itt gyűjtött infókat egyből nyomom egy központi gépbe, ami feldolgozza, sőt, fantomképet is rajzol a beírtak alapján. :)

Azért mondj valamit, ami olyan nagyon titkos, és elhangzott ezen a fórumon... Amire mondjuk a Rendőrség lecsapna. :)

Kihallgatód? Akkor már értem a bizalmatlanságodat! De egy dolgot még egyszer: szakértő vagyok, nem nyomozó. Pártatlan (bármily hihetetlennek tűnik is). És ha bajod van valakivel, akkor ne engem (kívülállót) csesztess! Fel mertem vállani, hogy mi a szakmám, tisztelj már ennyivel. Ha infót akarok gyűjteni, szerinted azzal kezdem, hogy terítem a lapjaimat? Ugyan, ezt te sem gondolod komolyan!

Nem szoktam tesztelni a tudásom. Sőt, látatlanban mondom, hogy valszeg belebuknék. De azt is hozzáteszem, hogy épp az imént kódoltam vissza egy laptopot, aminek az alján alkohol filccel ott volt a jelszó. :)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.