HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#921 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:18

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:16

Bocs, de mi fizetendő havonta?

Az ellenérték fejében üzemeltetett fénymásoló készülékek után fizetendő havidíj, amelyről virkir kérdezett.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 09. 17. 22:19 -kor

#922 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:20

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:18

Az ellenérték fejében üzemeltetett fénymásoló készülékek után fizetendő havidíj, amelyről virkir kérdezett.

Oks, így értem. Bocscscsc... :respect:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#923 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:22

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:11

No de ezek havonta fizetendő díjak. Valahogy beléjük kell kalkulálni a forgalomban jelentkező eltéréseket.

Valahol igazad van de én már láttam döglődni üzletet Bp-en és virágozni vidéken, szóval nem település függő kinek mennyire megy. Ráadásul megint az a kérdés ha én beviszek pár db számlámat lemásoltatni akkor mi  a jó francnak szednek utánam jogdíjat.
Valahogy nem az a jellemző, hogy könyvet másoltasson az ember mivel egy 4-500 oldalas művet nem is éri meg lemásolni mivel drágábban jön ki csak ha az alap költségeket nézzük is. Én még nem láttam Arany kalózkiadást. :)

#924 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:24

Idézet: virkir - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:22

Valahol igazad van de én már láttam döglődni üzletet Bp-en és virágozni vidéken, szóval nem település függő kinek mennyire megy. Ráadásul megint az a kérdés ha én beviszek pár db számlámat lemásoltatni akkor mi  a jó francnak szednek utánam jogdíjat.
Valahogy nem az a jellemző, hogy könyvet másoltasson az ember mivel egy 4-500 oldalas művet nem is éri meg lemásolni mivel drágábban jön ki csak ha az alap költségeket nézzük is. Én még nem láttam Arany kalózkiadást. :)

Teljes könyvet nem is igen másol(hatná)nak üzletszerűen, merthogy nem szabad. ;) A többiben valószínűleg igazad van.

#925 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:28

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:24

Teljes könyvet nem is igen másol(hatná)nak üzletszerűen, merthogy nem szabad. ;)

Mást se szabad másolni mégis csinálják, csak azokat megéri 100-200HUF=5-10000HUF

#926 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 23:29

Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:13

van ilyen is.

Egy dolog: pl. Kürt Kft. is visszahoz dolgokat, komplett wincsit is.
de ha az titkosított akkor ők sem tudnak mit csinálni...

a PGP atyját évekig nem engedték ki Angliából, ha jól tudom.
Vajon miért is?

Egyébkjént csodák nincsenek.
Minden megtörhető, gép és idő kérdeése.

Szívesen adok bárkinek egy vincsit, próbáljuk ki.

Frank én megtőrőm kalapácsal.:))))
Csak vicc tudod.:))

#927 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 23:36

Idézet: nem-tomi - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:53

Btk.329A 1.bek. ERÜBS:8271-8275
Hogy ez az ERÜBS mi a túró lehet nem tudom.
Mindenesetre ha ez a 7 kiló (plussz ami még hozzájön) marad kárértéknek kiugrok a vonat elé,mert soha nem tudnám kifizetni.

Nem is kell tudok gyogymodot engem még mindig 4 5 millával kergetnek gőzőm sincsen hogy menyi lehet mert nem érdekel a szakértőkről nem nyitok vitatémát mert a rendőrőket joban szeretem náluk.:))

#928 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 23:50

Megmondom öszintén itt vidéken a fénymásolok nagyrésze ugy másol hogy semi jogalapja nincsen hisz tényleg jegyzeteket meg számlákat másolnak egyszer egyszer van hogy egy könyvet melyet már sehol nem árulnak szegény mit csináljon olcsob lenne megvenie de nem tudja.

#929 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 00:09

off: crx, nem akarnád kicsit tagolni azt, amit írsz? mert így elég érthetetlen...
köszi.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#930 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 02:25

Törölve :)

Szerkesztette: KergeK@csa 2005. 09. 18. 02:43 -kor

#931 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 04:55

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:32

Nem vagyunk jogállam. Bizonyos szint alatt nem lehet lopni, kicsit se.

Hát nem nagyon.

Egy ügyvéd haverom mondta, hogy ha lopsz, akkor már sokat, akkor van pénz menő ügyvédre is :cool:  :cool:  :cool:

#932 Felhasználó inaktív   Lacika62 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 05:04

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:24

Teljes könyvet nem is igen másol(hatná)nak üzletszerűen, merthogy nem szabad. ;) A többiben valószínűleg igazad van.

Bizony nem szabad  :cool: .

Azért a mikor a főikolás tanár a lányomnak kiírta a feladatot egy konkrét, nem kapható könyvből, akkor azért az egészet lemásolták 3000 ft-ért a t. könyvtár t. dolgozói. Természetesen az egész évfolyam így tett a t. tanár hülye kitalálmánya miatt. A könyvtárosok meg főzték hátul a birkapörköltet a befolyt lóvéból :D .

Ennyit a nem szabadról és a jogvédelemról.

#933 Felhasználó inaktív   juzer_x 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:43

Sziasztok! régóta olvasom a fórumot és lenne pár felmerült kérdésem, amikről szerintem még nem volt szó. Kedves vendég :-) szakértő, ill. jártasabbak ha tudtok valaszoljatok :)

1.) warezftp. Mi van a felhasználónevekkel? Béna juzer, örül az internetnek, nem gondolja végig és ugyanaz a felhasználóneve a legális helyeken (fórumok, hidetések) mint az illegális ftpn? Vizsgálják-e, felhasználják-e az azonosításhoz?

2.) Programok. Adott egy juzer, szeretne legalizlódni és ehhez pl MagyarOffice-t vesz, de minden dokumentumja/táblázata/bemutatója elötte m$office-al készült? vizsgálják-e felleléskor, hogy a fellelhető dokumentumok pl a magyaroffice-al, vagy mással készültek-e, a legális prg vásárlása elött (utánna a legálissal, miért ne)

3.) Képek. Netről "save as.."-al kimentett képek? lehet vagy nem? adott esetben opendir, spoof, vagy csak rövid ideig működö ingyenes weboldalról kimentett olyan képek amik amúgy csak fizető oldalakon elérhetőek?

4.) cd/dvd adathotrdozók. Volt egy belinkel szakvélemény, ami azal foglalkozott, hogy szitált/gravírozot-e a vizsgált lemez és az alapján kisker forgalomból származik-e vagy sem.  Akkor ezt is nézze meg aki nyugodtan akar aludni? Névnélkül volt olyan bolt, aki már lebukott, de elötte utcáról besétálva lehetett martica nélküli lemezt venni. Akkor és ott tudni kellett volna, hogy azért olcsó mert ez egy jó hely, vagy mert hengeres dvd, nevenincs márka, vagy azért mert illegálisan került forgalomba?

5.) VHS kazetták. Adott egy házkuttás, mi van a 10+ éves kazikkal? lehet, nem lehet?

6.) Mivel könyöröghető ki, hogy adott esetben egy fedél alatt lévő iroda amúgy full legális gépeit el ne vigyék?

7.) email mellékletek. A szép emlékek miatt minden email le van mentve. El kell kezdeni végignyálazni, és törölni, mert annak idején emlékszem, hogy volt 1-2 shareware amit küldtem/kaptam megnézésre/kipróbálásra?

8.) telefonok, névjegyzékek és egyebek. Komcsi töröljön ki mindenki minden számot, címet, egyebet, ha nem akar másnak házkutatást?

Egyenlőre ennyi.
Ja, nem vagyok "ebből élő" nem árulok ilyesmit, csak egy Juzer vagyok a sok közül. Aki úgy érzi NEM OKOZ AZZAL ANYAGI KÁRT, ha az asszony verése helyett játszik 10 percet a gépen, vagy megnéz egy  letöltött filmet, amit a teljes árán SOHA nem vett volna meg, inkább nézi a tv-t, vagy bármi.

Tehát szerintem egy plusz játék/film az nem ugyanaz, mint a szőkített benzin, vagy a kínai piaci ruha,  ami _mindneképp_ kell, és az illegális megvásárlásával tényleges adókiesés van!!!!!
Nincs adókiesés, csak "boldogabb" állampolgár, aki hozzájut egy kis kikapcsolódáshoz, és nem a kormányt szidja a kocsmában.
(politikusok! itt a választás, kell szavazó? :) különben Csurka bácsit beválasztjuk, ha bele döglünk is - tudjátok: élni és élni hagyni:)

#934 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:48

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:20

Amúgy megéri? Ha igen, hogyan? Anyagilag/emberileg/szakmailag?

Igen. :) (Annyit melózol, amennyit bírsz és akarsz; ha korrekt vagy, akkor szvsz nincs félnivalód; mindig tanul valami újat az ember, s tanulnia is kell, mert biz' a szakértők képzéséről senki nem gondoskodik...)

Bár, fórumokon azért rajtam próbálják mindig elverni a rendszer és más "szagértők" hibáit... ;)

#935 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:53

Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:06

nem az egy másik ügy.

mi a Killer/Moder ügyből jöttünk, 1999-ből....

Sorry, másra gondoltam. 1999 még viszonylag békés év volt...
Akkoriban inkább mobiltelefon kikódolásokkal kellett foglalkoznom, meg pár kisebb másolóval, warez szerverekkel nem.

Egyébként érdekelne, hogy a fenébe lehet 2,5 millát számlázni. :)
Az uszkve 1000 munkaóra, vagy pedig pár százzal kevesebb, de akkor rohadt sokat kellett nyomtatniuk.
Arról nem is beszélve, hogy akkor fele ennyi volt a szakértői díj, azaz az előzőeket tessék duplázni!

#936 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:54

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:11

Kicsit más.
Vendég, mi újság az E-book-okkal? Foglalkozol-e ezekkel és ha igen, mi alapján árazod be?

Nem foglalkozom vele. Egy időben szántam rá némi időt, de senki nem értette sem az ügyészségen, sem a nyomozóknál, úgyhogy elegánsan átsiklok felette. Igaz, az ebook általában ritka, inkább át vannak forgatva más formátumba.

#937 Felhasználó inaktív   omnadren 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:54

Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:20

http://www.cryptcd.com/index.php

az a CryptCD, ami titkosított CD ésa DVD-t készít, sajnos USA-n kívül nem exportálják, tehát megvenni nem lehet, viszont aki gondolja, Astalavistán lehet hozzá keresgélni.
én még akkor vettem meg, amikor USA-n kívül is lehetett vásárolni.

Próbáltál már vele titkosítani 2 Gigánál nagyobb file-t? Nem fog menni! És már minden DVD.ISO-ra készül. :(
Visszatértve még a titkosításra. Tegyük fel, fel tudja törni egy cég, vagy szervezet a kódolt winyót. Tegyük fel, bár véleményem szerint ennek az esélye kevesbb mint 1 %. Tegyük fel azt mondod a rendőrbácsiknak, hogy Uraim, higgyék el, csak egy legális Winfos van rajta, semmi más, de a jelszót elfelejtettem. Ők azt mondják, nem hiszik, és elviszik ehhez a mindentudásu Hackelünk Kft-hez és kb fél milláért megtörik a Winyót, és lám.... Nincs rajta semmi csak egy legális Winfos. Akkor kire vernék rá a fél millát?? A rendőrségre? Vagy a Szakértőre? Vagy a mindíg igazat mondó userre? Persze biztosan meg lehetne törni egy 256-os titkosítást, ha a világon lévő összes gépet egybekötnénk, és úgy esnénk neki. Erre szerintem azért mégis kevés az esély.

#938 Felhasználó inaktív   omnadren 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:58

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 8:48

Bár, fórumokon azért rajtam próbálják mindig elverni a rendszer és más "szagértők" hibáit...   ;)

Azt értékelem, hogy korrekt vagy. Legalább is így neten keresztül. És tisztelem benned, hogy kiálsz magadért és a szakmádért, csak az a baj, hogy a nagy átlag nem ilyen. Régóta vártam, hogy összefussak egy ilyen szakértővel, és kérdezhessek.

#939 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 07:58

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:15

Akkor még valamit kérdeznék.
Mint mondottam sokat veszek fel a tvből,töltök is le hisz azt szabad.DE NEM árulom.Valami miatt lesz egy jóakarom kijönnek kutatnak-nagyon nem is kell.Viszik-vihetik?Visszakapom legalább a saját felvételeimet ami egyértelműen tv felvétel?

Első körben azért viszik, mert a helszínen nem igazán lehet elvégezni a szakértői vizsgálatot, s bemondásra elhinni, hogy azon csak TV-ből felvett cuccok vannak, amatőrségre vallana. A letöltés, mint már írtam, legális. (Függetlenül attól, hogy vannak olyan szervezetek, akik nem értenek ezzel egyet, érthető okokból.) :)

De ha nem tudják bizonyítani, hogy jogosulatlanul értékesítettél/másoltál, hanem kiderül, hogy igazad volt, akkor visszakapod a cuccot. Igaz, ez beletelik egy kis időbe, attól függ, miért mentek ki hozzád, milyen infók vannak veled kapcsolatban.

#940 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 08:06

Idézet: nem-tomi - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:33

Egy szakértő hogyan árazhat be rossz minőségű (asva honlap szerint) ripet ,butítoot változatban (nincs menü,extra..stb) dvd árában, amikor egyetlen egy sem volt dvd ??

Ha a program csak ki van írva, de hibás írás miatt használhatatlan amit a szakértőnek is észre kellett vennie, hogyan árazhatja be teljes értékűnek?
Ha nincs feltelepítve akkor mivel követtem el bűncselekményt.? Szerintem a birtoklás még nem bizonyítja hogy használtam is, és nem is bizonyítható .
Saját használatra volt minden letöltve, nem kereskedtem vele, nem írtam ki másoknak, nem adtam kölcsön senkinek, és mégi ott tartok hogy közel 700.000 Ft-os a szakértő szerint kiszámolt kárérték.Szerintem ez kissé nevetséges.
Ha esetleg valaki meg tudná mondani ezekre a kérdésekre a választ nagyon hálás lennék.

Kösz előre is.

" Egy letört gyanusított  "

DVD: én is a filmet áraztam volna be. Oka egyszerű: a DVD filmet veszi alapul minden szakértő az országban. Igaz, a screenerek tekintetében ez nem állja meg a helyét, mert mint mozijogos filmet jóval drágábban kellene árazni, de ahhoz területi forgalmazói adatokat meg ilyesmit kellene gyűjteni. Ezért azon filmek esetében, amelyik nem jelent még meg hazai ker forgalomban 6000 Ft-ot számolunk.

Az, hogy RIP, stb. nem számít. A fil ma lényeg.

Ha egy program ki van írva, és valóban hibás, akkor ezt jelezned kellene a nyomozás vezetőjének, mivel ez esetben csak kísérletről beszélhetünk. Természetesen a szakértő kontrollálni fogja, azaz jelzésed után megkísérel egy telepítést az adott lezemről. Ha sikerrel jár, elutasítják az érvelésedet, ha nem, akkor viszont figyelembe kellene venni.

Megjegyzem, abban az esetben érdemes köröket futni, ha sikerül a vagyoni hátrányt 200.000 Ft alá (vagy közeléb) húznod, egyébként ugyanaz a kategória, mint a 700 eFt.

Filmek: ha nem másoltál, és ezt nem tudják bizonyítani, akkor nyilván benne van a szakvéleményben (ha nincs, nyilatkozz önként róla), hogy amennyiben saját célra töltötted le, az szabad felhasználás.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.