Sziasztok! régóta olvasom a fórumot és lenne pár felmerült kérdésem, amikről szerintem még nem volt szó. Kedves vendég

szakértő, ill. jártasabbak ha tudtok valaszoljatok
1.) warezftp. Mi van a felhasználónevekkel? Béna juzer, örül az internetnek, nem gondolja végig és ugyanaz a felhasználóneve a legális helyeken (fórumok, hidetések) mint az illegális ftpn? Vizsgálják-e, felhasználják-e az azonosításhoz?
2.) Programok. Adott egy juzer, szeretne legalizlódni és ehhez pl MagyarOffice-t vesz, de minden dokumentumja/táblázata/bemutatója elötte m$office-al készült? vizsgálják-e felleléskor, hogy a fellelhető dokumentumok pl a magyaroffice-al, vagy mással készültek-e, a legális prg vásárlása elött (utánna a legálissal, miért ne)
3.) Képek. Netről "save as.."-al kimentett képek? lehet vagy nem? adott esetben opendir, spoof, vagy csak rövid ideig működö ingyenes weboldalról kimentett olyan képek amik amúgy csak fizető oldalakon elérhetőek?
4.) cd/dvd adathotrdozók. Volt egy belinkel szakvélemény, ami azal foglalkozott, hogy szitált/gravírozot-e a vizsgált lemez és az alapján kisker forgalomból származik-e vagy sem. Akkor ezt is nézze meg aki nyugodtan akar aludni? Névnélkül volt olyan bolt, aki már lebukott, de elötte utcáról besétálva lehetett martica nélküli lemezt venni. Akkor és ott tudni kellett volna, hogy azért olcsó mert ez egy jó hely, vagy mert hengeres dvd, nevenincs márka, vagy azért mert illegálisan került forgalomba?
5.) VHS kazetták. Adott egy házkuttás, mi van a 10+ éves kazikkal? lehet, nem lehet?
6.) Mivel könyöröghető ki, hogy adott esetben egy fedél alatt lévő iroda amúgy full legális gépeit el ne vigyék?
7.) email mellékletek. A szép emlékek miatt minden email le van mentve. El kell kezdeni végignyálazni, és törölni, mert annak idején emlékszem, hogy volt 1-2 shareware amit küldtem/kaptam megnézésre/kipróbálásra?
8.) telefonok, névjegyzékek és egyebek. Komcsi töröljön ki mindenki minden számot, címet, egyebet, ha nem akar másnak házkutatást?
Egyenlőre ennyi.
Ja, nem vagyok "ebből élő" nem árulok ilyesmit, csak egy Juzer vagyok a sok közül. Aki úgy érzi NEM OKOZ AZZAL ANYAGI KÁRT, ha az asszony verése helyett játszik 10 percet a gépen, vagy megnéz egy letöltött filmet, amit a teljes árán SOHA nem vett volna meg, inkább nézi a tv-t, vagy bármi.
Tehát szerintem egy plusz játék/film az nem ugyanaz, mint a szőkített benzin, vagy a kínai piaci ruha, ami _mindneképp_ kell, és az illegális megvásárlásával tényleges adókiesés van!!!!!
Nincs adókiesés, csak "boldogabb" állampolgár, aki hozzájut egy kis kikapcsolódáshoz, és nem a kormányt szidja a kocsmában.
(politikusok! itt a választás, kell szavazó?

különben Csurka bácsit beválasztjuk, ha bele döglünk is - tudjátok: élni és élni hagyni:)