HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 04. 13:03

BUÉK!

Sziasztok!

Letelt a szabi, most már dolgozom, ráérek írni.... :)

Tegnap a horgászorsóimat takarítottam, szétszedés+zírozás+olajozás+fék átnézés, takarítás.

Szépen ment, egy SPRO (LCS 350?) olcsó nyeletőfékes orsóm szuper lett tőle (semmi zsír nem volt benne, csontszáraz volt) gyönyörűen működik. Egy drágább SPRO orsóm (LCS Pro) eleve "gyári hibás" volt, a nyeletőfék nem állt meg pontosan a (tűgörgős) visszaváltási pontban, vagy ráugrott és visszaváltott, vagy hagyni kellett egy kis "holtjátékot", hát ez is meggyógyult, a fék is szuper lett, letapadásmentes mindegyik dobon.
Aztán szét akartam szedni az új (1 éves) Eurohold long cast bait 6500 orsóim közül az egyiket, de nagyon nehezen sikerült, le kellett venni a forgócsészét is, amit + ellencsavar is tartott, aztán kiderült, hogy tele van alkatrésszel (a leírása meg a horgászbódémban maradt) két rugós bigyó azonnal kiugrott a helyből (nyeletőfék kapcsolója, stb.)
Majdnem lef*tam a bokámat. Vért izzadtam, márt ott tartottam, hogy feladom, és szégyenszemre felviszem pestre egy javítóba, ahol jól kiröhögnek, mert béna vagyok, miért szedtem szét. :D

De sikerült megcsinálnom!!
Asztalravissza!

#442 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 04. 17:59

Régen szóltam hozzá a témához...

Először is gratulálok a szép nyári és őszi fogásokhoz mindenkinek!  :respect:

Én sem panaszkodhatom... idén sikerült többször is megdöntenem a korábbi pontyrekordomat.  :cool:
A régi 8,60 kg-s rekordom már a múlté, s sikerült jócskán 10 kg fölé mennem, aminek rendkívül örülök.

A legjobbnak az október és a kora november bizonyult számomra. Nektek mely hónapok voltak a legeredményesebbek?

Most nekem is a felszerelés rendbetétele következik, s kötök pár tucat pontyozó előkét.

Kedves Dzsano... külön gratulálok Neked, hogy sikerült egyedül elvégezned az orsóid karbantartását!

Egy kérésem viszont van hozzád...

Ebben a hozzászólásodban láthatunk egy képet: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=6052613

Kérlek, cseréld le ezt az apró keretes szákot egy jó minőségű pontyzsákra!

Manapság 2.000 forintért a legmárkásabb, legjobb minőségű, nagy méretű pontyzsákot meg tudod vásárolni, s abban egészen biztosan kíméletesen tudod a halat tartani, amíg ki nem veszed a vízből.
A profi pontyzsákban nem törnek össze a pontyok, nem sérül meg sem a testül felülete, sem az uszonyaik.

Ezen aztán nem szabad spórolni. Ennyit megérdemelnek azok a halak is, amelyeket hazaviszel, s elfogyasztasz.

Üdv: Piftuka

Szerkesztette: Piftuka 2010. 01. 04. 18:00 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#443 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 05. 08:26

Idézet

Én sem panaszkodhatom... idén sikerült többször is megdöntenem a korábbi pontyrekordomat.  :cool:
A régi 8,60 kg-s rekordom már a múlté, s sikerült jócskán 10 kg fölé mennem, aminek rendkívül örülök.

Gratulálok!

Idézet

Kedves Dzsano... külön gratulálok Neked, hogy sikerült egyedül elvégezned az orsóid karbantartását!

Szuper munka volt, mindenkinek ajánlom, akinek alacsony a vérnyomása.  ;)

Idézet

Kérlek, cseréld le ezt az apró keretes szákot egy jó minőségű pontyzsákra!

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 4., hétfő - 16:59

Ezen aztán nem szabad spórolni. Ennyit megérdemelnek azok a halak is, amelyeket hazaviszel, s elfogyasztasz. Üdv: Piftuka

A képen nem én szerepelek, hanem egyik horgásztársam, és azok az Ő halai. Engedélyével feltettem ide a fórumra, mert jó kis kép, és általában saját magamat nem szoktam fényképezni, tehát rólam kevés horgászos kép készül. :)
A haltartó is az övé, majd átadom az üzenetedet.
Nekem egy 2-2,5 m-es (nem emlékszem pontosan) varsaszákom van, abban elúszkálgatnak a halak.
Az olcsó pontyzsákkal bizony bogarat ültettél a fülembe, körülnézek és veszek egyet.

BUÉK!

Üdv. Dzsano

Szerkesztette: Dzsano 2010. 01. 05. 08:28 -kor

Asztalravissza!

#444 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 05. 18:37

Idézet: Dzsano - Dátum: 2010. jan. 5., kedd - 8:26

Gratulálok!

Köszönöm! Azért tudod hogyan szól a mondás.... "Evés közben jön meg az étvágy."

Szóval nem bánnám, ha idén sikerülne még nagyobb potykát fognom!  :) 
(Persze egy 10 kg feletti amurnak is nagyon örülnék, mert eddig abból 9 kg-s a rekordom.)

Annak is örültem, hogy tavaly édesapámnak is sikerült 10 kg feletti pontyot fognia. Amurból fogott már 30 kg körüli példányt, de pontyból eddig 9,80 kg-s volt a rekordja, pedig immár 50 éve horgászik. Hosszú évek óta nem tudott 10 kg-snál nagyobb pontyot fogni, most ez neki is sikerült.  :cool:

Idézet

Szuper munka volt, mindenkinek ajánlom, akinek alacsony a vérnyomása.  ;)

Édesapám jobban ért az orsók karbantartásához. Szerintem én inkább rábízom a dolgot.  :)

Idézet

[..] általában saját magamat nem szoktam fényképezni, tehát rólam kevés horgászos kép készül. :)

Hiba! Meg kell kérned valakit, hogy fotózzon le a szép fogásokkal. Jó az, ha meg vannak örökítve az emlékezetes pillanatok. (S ilyenkor télen külön jó érzés nézegetni a régebbi fotókat.)  :)

Idézet

A haltartó is az övé, majd átadom az üzenetedet.
Nekem egy 2-2,5 m-es (nem emlékszem pontosan) varsaszákom van, abban elúszkálgatnak a halak.
Az olcsó pontyzsákkal bizony bogarat ültettél a fülembe, körülnézek és veszek egyet.

Én egy X2 márkájút vásároltam anno. Jár hozzá egy tartócsomag is (masszív, vastag, táskaanyag szerű vászon). Óriási méretű, hosszú kötöző madzaggal, mérlegelő fülekkel, műanyag szájszükítő "gombbal".

De Pelzer, JRC, vagy egyéb márkás gyártmányok hasonló termékeit is tudom ajánlani.

Én mindenképpen javaslom számodra egy ilyen beszerzését, s a horgászcimborák, ismerősök között is tanácsold a régi szákok lecserélését mindenkinek!  ;)

A 2-2,5 méteres versenyszák egyébként keszegféléknek, kárászoknak, 1-2 éppen méretes pontynak jó lehet, de nagyobb pontyok kíméletes tárolására egyértelműen a pontyzsák való.

A pontyzsák rendkívül sűrű szövésű, lágy, de erős anyagból készült. Ilyenbe helyezve a hal megnyugszik, a bognártüskéje, az uszonyai nem tudnak beleakadni, s nem töri össze magát.

S tényleg nem mondható nagy kiadásnak, ha valaki beruház egy ilyen eszközbe.

Mellette érdemes gyűjtögetni egy finom szövésű, apró lyukú, nagy hálómérettel rendelkező szákra is (teleszkópos nyéllel együtt 4.000-5.000 forintért már jó minőségű, Blue Fox - Shimano gyártmány - nagyhalas merítőket lehet kapni), szintén a hal kímélése miatt.

Ott, ahol kisebb pontyok jelentkeznek, elég egy jó minőségű, pontyozó, verseny szákfej is.

Kis hazánkban a horgászoknak ezeket a dolgokat meg kell tanulniuk. A régi, kézi szövésű, nagy lyukú, durva anyagból készült merítő és haltartószákokat, egyszerű keretes haltartókat idővel le kell cserélniük, ha kíméletesen akarnak bánni a kifogott halakkal.

Anno persze mi is ilyet használtunk, van olyan merítőhálóm, szákom, amit még drága nagyapám (aki dunai halászember volt) csomózott a két kezével. Emlékbe megőriztem őket, soha nem dobnám ki ezeket.

De ha már a horgászcikkek piaca ilyen téren is fejlődik, s a fejlett horgászkultúrában a halakkal való kíméletes bánásmód is fontos, akkor mi is éljünk a lehetőséggel!

A környezettudatos magatartáshoz ez is hozzátartozik.

Szerkesztette: Piftuka 2010. 01. 05. 18:38 -kor

#445 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 17:39

Felhozom.

Volt egy kis szabadidőm, elkezdtem készülni a 2010-es évre.
Horogelőkéket kötögettem, van hozzá több létrám, szeretem otthon, nyugodt körülmények között megcsinálni.

Az elgondolásom szerint kötöttem:
14-es és 16-os mono előkét 12-es Gamakatsu 1810B horoggal, féderre,
18-as Trabucco Sforce Sinking mono előkét 8-as Owner arany színű, kissé hosszabb szárú horoggal (nem emlékszem a számára), partmenti úszós horgászathoz (telematch),
18-as mono ua. előkét kb. 8-as fekete színű Owner horoggal pellethez és girnyóhoz,
20-as mono Kamasaki előkét 6-os 4-es Owner 50328 horoggal, kukoricához, pontyozóbotra,
14-es Climax fonott (sűlyedő) előkezsinórt 6-os füles Owner és Byron fekete horoggal knotlessknottal, fűzött csalikhoz, különféle hosszban.

Veszek majd tépőzáras kukoricát, (a LIDL-ben láttam egész olcsón) és 3-4 db bojlitűt, a legolcsóbbat, mert az enyémeket elkéregették egy pedig (a drága  :rolleyes: ) eltört.

Esetleg valami jó tavaszi hidegvízi ötletetek van-e a csalira? Epres kuki? Jó DIP? Újdonság?
Asztalravissza!

#446 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 20:06

Idézet

Volt egy kis szabadidőm, elkezdtem készülni a 2010-es évre.

Ne viccelj, a szezon már elkezdődött :-)

Idézet

Esetleg valami jó tavaszi hidegvízi ötletetek van-e a csalira? Epres kuki? Jó DIP? Újdonság?

Én csak fűzött csalikat fogok szinte használni, még a kukoricát is fűzöm. Szerintem a kis méretű pelletek/bojlik között nézz szét, én azt fogom tenni. Emellett TopMix Magic Corn és élő csali.

#447 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 08:45

Még csak 17-én kaptam meg az engedélyemet, a horgásztó meg be van fagyva, a lékhorgászat tilos.
(partnál is mély bányató, beszakadsz, meghalsz, mert nem tudsz visszamászni a meredek parton)

Ezért csináltam én is sok, aránylag kicsi horoggal és vékony előkezsinórral knottlesknottot, gondoltam, valami jó etetőanyag a kosárba és 2-3 szem fűzött kukorica, vagy csontigyűrűn állatkák + pufi, technopufi emelésnek.

http://www.viz-part....hop?itemid=9618
Ez a szimpatikusabb.

http://www.haldorado...d=9892&zoneid=1
Ebből melyiket? Errefelé a mézes pufi és a csemegekukorica volt a nyerő, esetleg a kagylós. Meg kellene próbálni az ananászost?

Megnéztem, egész jó, és olcsó. De hol lehet Ceglédhez közelebb kapni?
Asztalravissza!

#448 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 09:04

Idézet: Dzsano - Dátum: 2010. jan. 20., szerda - 8:45

Még csak 17-én kaptam meg az engedélyemet, a horgásztó meg be van fagyva, a lékhorgászat tilos.
(partnál is mély bányató, beszakadsz, meghalsz, mert nem tudsz visszamászni a meredek parton)

Ezért csináltam én is sok, aránylag kicsi horoggal és vékony előkezsinórral knottlesknottot, gondoltam, valami jó etetőanyag a kosárba és 2-3 szem fűzött kukorica, vagy csontigyűrűn állatkák + pufi, technopufi emelésnek.

http://www.viz-part....hop?itemid=9618
Ez a szimpatikusabb.

http://www.haldorado...d=9892&zoneid=1
Ebből melyiket? Errefelé a mézes pufi és a csemegekukorica volt a nyerő, esetleg a kagylós. Meg kellene próbálni az ananászost?

Megnéztem, egész jó, és olcsó. De hol lehet Ceglédhez közelebb kapni?

Én csatornán nyomtam eddig, az nincs befagyva, bár ahogy nézem az időjárás előrejelzést rövidesen be fog az is...

A leves kukoricákat én nem szeretem, nekem nem sok sikerem volt velük. Ha már mindenképp ilyen üvegeset akarsz akkor a TopMix Big Carp Selector szériából válassz, az egy fokkal jobb. Beszerezni meg bárhol be lehet ahol árulnak TopMix cuccokat.

#449 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 08:36

A Nutrabaits Trigga családról véleményetek van-e? Vettem egy doboz ilyen csalizó pelletet.

Szerkesztette: Dzsano 2010. 01. 25. 08:37 -kor

Asztalravissza!

#450 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 25. 12:36

Idézet: Dzsano - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 17:39

Amennyiben finomszerelékes módszerhez keresel csalit, úgy vélem a csonti és csemegekukorica kombinációjánál nincsen jobb. Ez ráadásul egész évben eredményesen használható.

A csemegekukoricát érdemes beízesíteni valami jó fajta aromával. Sokkal fogósabb, mint az előre elkészített, aromásított üveges csalikukoricák.  Utóbbiak megvásárlásáról lebeszéllek. (Nekem is van több üveggel ezekből, amelyeket valószínűleg soha nem fogok elhasználni. Némelyik több éves már.)

Létezik ízesített csemegekukorica is, pl. a VDE kínálatában, ami azért lehet jó, mert állítólag rendkívül puha. (Én magam még nem használtam.)

Hátránya, hogy a konzervben meglehetősen sok van, s felbontás után nem áll el; gyorsan megromlik. (Mint bármely konzerv csemegekukorica.)

Én matchbotos horgászathoz egész évben csak csontit és/vagy csemegekukoricát használok csalinak. Feederezésnél szintén, bár időnként pellet is felkerül a horogra ennél a módszernél.

A pontyozó, "nagyhalas" botokat pedig 90%-ban bojlival csalizom. Időnként pelletet, fűzött csemegekukoricát, csontigyűrűn csontit, vagy speciális fűzni való csalit (pl. Lastia Nuggets) használok.

DIP-ek közül főleg a Big Carp és a Lastia termékeit használom megelégedéssel, de a Pelzer Vision-X ananászos is nagy kedvencem lett. Ezek mindegyike olcsónak számít a maga kategóriájában, de szerintem fogósságban, minőségben nincsen szégyellnivalója egyik gyártó termékének sem.

Tudom ajánlani a Tandem Baits termékeit is. Az Impact és a Top Edition termékcsaládjuk között elméletileg van minőségbeli különbség, gyakorlatilag az Impact bojlik és DIP-ek is kiválóak. (Nem mellesleg a Top Edition sem tartozik a drága kategóriába a gyári bojlik és DIP-ek között.)

#451 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 25. 17:20

Idézet: Dzsano - Dátum: 2010. jan. 25., hétfő - 8:36

A Nutrabaits Trigga családról véleményetek van-e? Vettem egy doboz ilyen csalizó pelletet.

Véleményem az van :-) Én anno vettem 3 féle csalizópelletet tőlük, az egyik a Trigga volt és a vége az lett, hogy kidobtam az egészet. Iszonyat nem volt rájuk kapás, alig emlékszem halra amit velük fogtam volna, egyszerűen minden alkalommal minden mást jobban szerettek a halak. Én nem is értem, hogy a Döme anno hogy tudott velük fogni, valszeg az aromák miatt amibe beáztatta őket.
Sajnálom, hogy ilyen negatív véleményem van, de asszem a legrosszabb pelletek voltak amit valaha vettem.

#452 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 21:18

Megjött a jó idő. Szerintetek szombatig kiolvadnak a tavak?
Már nagyon hiányzik a horgászat!

:jump:
Asztalravissza!

#453 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 23. 22:30

Idézet: Dzsano - Dátum: 2010. febr. 23., kedd - 21:18

Megjött a jó idő. Szerintetek szombatig kiolvadnak a tavak?
Már nagyon hiányzik a horgászat!

:jump:

Szerintem még nem sajna :-(

Marad továbbra is a csatornapeca.

#454 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 24. 09:46

Szerintem állóvíztől függ. A nagyobb természetes vízek bizonyos részein lesz olvadt rész.

Pár napja már a nappali hőmérséklet is meleg (tegnap délután 13,5°C volt itt Fehérváron), most az eső is esik... ezek mind elég alaposan "amortizálják" a jeget.

BÍzom benne, hogy hamarosan az igazi tavasz is megérkezik!

Persze az engedélyt eddig még sajnos nem tudtam kiváltani a Velencei-tóra. Tavaly sem volt olcsó, most még drágább.

De a másik kedvenc horgászhelyemre is emelkedett jelentősen a jegyek ára...  :(

Tudom, tudom... nem az a drága, hanem mi keresünk nagyon sz*rul, s a forint is lassan annyit ér, mint egy rakás tehéngané.  :reklamacio:  :down:

Most olvastam egy cikket a spanyolországi horgászviszonyokról, amelyből kiderült, hogy az ország legjobb horgászvizeire (ez több helyszínt jelent) egy általános jegy 5 EURO!!!

Tehát még csak nem is arról van szó, hogy egy 100-200 EURO-s általános horgászengedélyt a nálunk jóval gazdagabb, magasabb jövedelemmel rendelkező spanyoloknak semmiség kifizetni.

Hanem arról, hogy egy számos kiváló természetes vízet magába foglaló általános engedélyt ott annyiért meg tudnak vásárolni, amennyiért mi itthon egy átlagos árú napijegyet kapunk egyetlen vízre.

Ez elgondolkodtató!

(Azt pedig ugye felesleges említenem, hogy ott a természetes vízek halállománya mennyivel gazdagabb, mint nálunk?)

#455 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 20:47

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 9:46

Szerintem állóvíztől függ. A nagyobb természetes vízek bizonyos részein lesz olvadt rész.

Pár napja már a nappali hőmérséklet is meleg (tegnap délután 13,5°C volt itt Fehérváron), most az eső is esik... ezek mind elég alaposan "amortizálják" a jeget.

BÍzom benne, hogy hamarosan az igazi tavasz is megérkezik!

Persze az engedélyt eddig még sajnos nem tudtam kiváltani a Velencei-tóra. Tavaly sem volt olcsó, most még drágább.

De a másik kedvenc horgászhelyemre is emelkedett jelentősen a jegyek ára...  :(

Tudom, tudom... nem az a drága, hanem mi keresünk nagyon sz*rul, s a forint is lassan annyit ér, mint egy rakás tehéngané.  :reklamacio:  :down:

Most olvastam egy cikket a spanyolországi horgászviszonyokról, amelyből kiderült, hogy az ország legjobb horgászvizeire (ez több helyszínt jelent) egy általános jegy 5 EURO!!!

Tehát még csak nem is arról van szó, hogy egy 100-200 EURO-s általános horgászengedélyt a nálunk jóval gazdagabb, magasabb jövedelemmel rendelkező spanyoloknak semmiség kifizetni.

Hanem arról, hogy egy számos kiváló természetes vízet magába foglaló általános engedélyt ott annyiért meg tudnak vásárolni, amennyiért mi itthon egy átlagos árú napijegyet kapunk egyetlen vízre.

Ez elgondolkodtató!

(Azt pedig ugye felesleges említenem, hogy ott a természetes vízek halállománya mennyivel gazdagabb, mint nálunk?)

Olyan helyen ahol nem viszik haza a halat, nem kell telepítésre fordítani, így nem is nagy kunszt olcsó jegyet kiadni. Az a mi szégyenünk, hogy egy Velencei tóba halat kell tenni, hogy legyen mit fogni...

#456 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 26. 13:56

Idézet: saen - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 20:47

Olyan helyen ahol nem viszik haza a halat, nem kell telepítésre fordítani, így nem is nagy kunszt olcsó jegyet kiadni. Az a mi szégyenünk, hogy egy Velencei tóba halat kell tenni, hogy legyen mit fogni...

Úgy vélem tévedsz több dologban, kedves Saen!

Szerintem nem a "mi szégyenünk".

Ne feledd, hogy a '90-es évek elején (a "rendszerváltásnak" nevezett eseményeket követően) számos egyesület, szervezet és cég jelentkezett be az állami tulajdonú horgászvizek átvétele iránti igényével a MOHOSZ-nál!

Utóbbi akkor a végletekig kardoskodott amellett, hogy nem adja át a felügyelete alá tartozó vizeket, majd "ő gondoskodik róla".

Meg lehet nézni, hogy most melyek az ország legrosszabb horgászvizei! A MOHOSZ kezelésében lévő vizek. Hát nem fura?

Igen... manapság gyakran emlegetik a demagógiát a halászat megszüntetésének szükségességével és a C&R szemlélet minden áron történő terjesztésével kapcsolatban.

Amellett, hogy én sem vagyok híve a szabálytalan horgászatnak semmilyen formában, nehogy azt higgye bárki is, hogy az időnként a 28 cm-es retúrpontyot a hátizsákjába tömő "kisöreg" miatt nincsen hal a Velencei-tóban. (Csak hogy az általad említett példánál maradjunk.)

A vizeket több száz éven keresztül halászták (ugyanilyen, sőt, bizonyos időszakban még nagyobb számban) halászok, s mégis tele volt minden természetes vízünk hallal.
(Arról már nem is beszélve, hogy az elmúlt 20-30 évben volt időszak, amikor tízszer ennyi horgász volt a tavon, mégis "több volt a hal a tóban, mint a víz".)

Az egyik legnagyobb probléma a "professzionálisan" űzött rabsickodás, amelynek mértékét és az okozott kárt szerintem a mai napig rengetegen alábecsülik.

Ehhez jönnek hozzá a természeti környezetet ért drasztikus változások, az ívóhelyek tönkretétele és még sorolhatnám. Ez teljesen független attól, hogy valaki elviszi-e a kifogott halat, avagy sem.

Amíg ezeket a problémákat nem oldják meg, addíg nem várható javulás. Még ha több tízezer tonna hal kerülne is a tóba, az is csak "tüneti kezelés" lenne.

De nem kerül! Ha már szóba hoztad a telepítést... jóval kevesebb kerül a tóba, mint amennyit mondanak. A rossz szervezés miatt, a friss telepítést 1-2 héten belül kifogják a horgászok.

Az ívóterületként lerakott süllőfészkeket egytől-egyig kiszedi a MOHOSZ az ívást követően "állománynevelési" célzattal... szerinted abból mi kerül vissza a tóba?

#457 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 26. 19:31

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. febr. 26., péntek - 13:56

Úgy vélem tévedsz több dologban, kedves Saen!

Szerintem nem a "mi szégyenünk".

A mi alatt teljes Magyarországot gondolom, másra nem igazán tudnék mutogatni.

#458 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 17:44

Most már horgásszunk ezerrel!

Már fogtam is.

Veletek mi van? Új cucc, csali, ötletek?
Asztalravissza!

#459 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 18:13

Te hol, mikor horgásztál, s milyen halakat fogtál?

Én sajnos még idén nem jutottam le a vízpartra horgászni. Utoljára tavaly szilveszter előtt pár nappal horgásztam, amikor a télben 2-3 napig napos, kellemes idő volt; a Velencei-tavon pergettem.

Most a hétvégén ráérnék, de rossz időt mond sajnos. Talán majd a jövő héten!

Új csali? A Szakkiállításon vásároltam pár féle Gigant Baits bojlit, kiváncsi vagyok, hogyan szerepelnek majd!

Amellett az új Tímár Mix termékek (kifli bojli, hagyományos bojli süllyedő és pop-up változatban, etetőanyagok, stb.) keltették fel az érdeklődésemet. Ezeket is fogom tesztelni idén alaposan az eddig jól bevált csalik mellett. ;-)

A lényeg, hogy minél több halat sikerüljön fogni! :-)

#460 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 03. 24. 17:44

Veletek mi van? Új cucc, csali, ötletek?

Új csali lesz a Bag'em Tuffits, élőben már láttam nagyon tetszik, csak a beszerzéssel voltak eddig gondjaim, de ez is megoldódni látszódik :)

Én folyamatosan horgászom, most került fel a hétvégi adag a blogomra, lehet olvasgatni :)

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.