Már elég régóta nyúzom a moncsit (24es) szal elég jól kiismertem mostanra.
20as wide-ot érdemes-e venni? Nem, naon nem... kicsi... A 20as wide kb akkora mint 1 sima 17es, tehát az első benyomás az, hogy ez nem lett nagyobb mint a régi 17esem és azért az is pézbe kerül. Aki kisebb wideot akakr venni (20as 19es) az ne dell vegyen mert annál van olcsóbb is pl siemens-t meg nemtom miket már 70ér is láttam a metroba és még megkűzdeni sem kell érte csak levenni a polcról.
Általában wide-ot érdemes venni? Naná, de aki nem csak netezik az mindenképp 24est vegyen! Ez 1 más dimenzió kérem! Brutálisan nagy, ezt nem is ecsetelem tovább 2 dolgot mondanék amivel soxor találákozom: bármilyen gagyi videókártyával elemegy a moncsi! Szal az tévhit, hogy brutál meg ilyen meg olyan támogatott karikkal megy csak el! A 30as dell (az apple-nek van még ezenkívül egy 30asa) 25xx nemtom mekkora felbontású, na ahhoz spéci cucc kell de a 24eshez elég gefi 2 is! A másik érdekes dolog az a nagy felület és felbontás hátulütője! Igen ilyen is van!

Pl mondták itt az egérproblémát. Hát nekem is fel kellett tekerni a senset, mert bizony 2őt is kellett karistolni mire átértem a moncsi 1ik végéből a másikba:) A tervező szerkesztő és nagy helyigényű progiknak persze megváltás de azért ott vannak a kis felöletű progik is! Először csodálkozunk, hogy wow nekem 2 explorer is befér a képbe aztán elkezdjük használni a gépet... én spec mindig fullsreenbe (nem az f11-es fullscreen csak a simán tejjes méret) használom az explorer. Na most a balra igazított oldalak (meglepő módon) balra kerülnek és 1 800ra optimalizált balra igazított oldal bizony csak 1 kis sáv a oldalt ami elég zavaró, hogy oda kell néznem:) Aztán a teljese széleséget használó aldalak sem túl jók mert olyan hosszú 1 sor, hogy sortörésnél keresni kell az elejét. Aztán... a windows az új ablakokat általában enyhén a bal felső sarokba dobja ki. Na 1 sima moncsin ez szinte középen van de itt majdnem a sarokba! Ezek apróságok de aki sokat ül a gép előtt annak nem kell magyarázni...
Tft minőség. A tft-nek megvannak a maga korlátai előnyei és hátrányai. Crt-t nem éri utól képminőségben ahogy más tft-k sem (kivéve a brutásilan drágák) de jónak mondható minden tulajdonsága. 2őt emelnék ki: iszonyat éles (mióta megvan rájöttem, hogy az addig zajtalannak vélt fényképeim milyen zajosak) és iszonyat nagy fényereje van torzítás nélkül. Én 2 módban szoktam használni. Alapbeállításokkal és az erg értékeket felemelem 50-50-50-re. Na így olyan fényáradat jön ki belőle, hogy éjszaka vissza kell venni mert már zavaró! Pl Hl2ben van 1 rész amikor kijössz a bányából a napra, na ott frankón elvakított!
Játékok. A játékok menni fognak hiszen attól, hogy wide még lehet állítani a febontást... Persze nativba a legjobb de pl 1280ban sem csúnya... Hát a manapság azt gondolná az ember, hogy természetes dolog a wide támogtás a játékokban de nem! A wide akkor wide ha egyszerűen a játék a sima moncsihoz képes odarakja 2 oladra azt a felületet amivel szélesebb a wide, így a periférikus látásterünekt jobban kitölti a virtuális tér (nem 1xerűen a látvány) emiatt sokkal jobban benne leszünk a játékba de ez sajna nem így van sok esetben. Leg1xerűbb megoldás ha széthúzzuk a sima képet de ezzel nem látunk be nagyobb teret hanem ugyanazt látjuk csak szétnyújvta ami szvsz még rosszabb mintha nem lenne wide... pl autós játékokban emiatt horizontálisan meggyorsul a látvány (mivel szét van húzva kép ugyanazzal a sebesség nagyobb utat kell megtenni valaminek, hogy elérjen a kép 1ik végéből a másikba tehát gyorsabbnak látjuk) ennek az lesz az eredménye, hogy kevésbé irányítható, a verda illetve msáhogy reagál, persze hozzá lehet szokni de ha belgondolunk akkor tulképpen a játé irányathatóságába is beleszól az, hogy wide... Persze akinek nem paumtból van a szeme abban fel sem merül, hogy széthúzott képpel jáccon vagy nézzen filmet. Aztán ott van a croping ami levágja a kép alját meg a tetjét. Ez már valamivel jobb mert legalább nem torz a kép, viszont nagyobb teret nem látunk be így sem sőt még kevesebbet mert nem láccik a kép alja és teteje. Annyi megnyugtató van benne, hogy ezek a részek annyira nem fontosak és térézet szempontjából és a jobbik eset ha a sima tetejét vágjuk le mint a wide széleit... Persze ez csak bemagyarázás mert így csak kinagyítjuk a képet de a szélek nem jöttek elő, sőt ha belegondolunk az áhitott végeredményhe képest 2xereset nagyítottunk a képen ahelyett, hogy kb 1,4xar akkora teret látnánk be.... Nem naon jáccok de asszem még nem is találkoztam olyan játékkal ami ezt támogatta volan és ami még rosszabb, hogy sok játék még a levágást sem támogatja... mint pl a most wanted sem ami ezért nagy blama 1 2005ös játéktól (igaz mit várjon az ember ha a sima stereon se tudnak túllépni)...
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...