HWSW Informatikai Kerekasztal: 20" Dell 2005FPW TFT tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

20" Dell 2005FPW TFT tapasztalatok Hihetetlen jól hangzik,vajon tényleg jó? Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   gatlastalan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 14. 09:31

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 4:16

Asus A9550GE kartyaval van valakinek tapasztalata?

Megneztem windowsban az adapter "list all modes" listajat es nincs benne csak 1600*1200-as felbontas. Ugyanakkor az 1920-hoz van 1200, sot meg 1080 is, csak 1680*1050 nincs :(

Lehetseges hogy a kartya nem tamogatja ezt a felbontast? Asus oldalan mar atneztem mindent de sehol nem reszletezik a tamogatott felbontasokat.

Nem szeretnek belefeccolni ennyi penzt egy monitorba amit aztan nem is tamogat a videokartyam :(

Pont ugyanez volt a félelmem a 20"-sal kapcsolatban. De alaptalan volt. Most mindkét monitort (24"-ost is) egy-egy A9550SE kártya hajt, s mint azt fent már írtam, tökéletesen. Állítólag a mostani kártyák többsége támogatja ezt a felbontást.

Tehát, nyugodtan indíthatod a beruházást!  :up:

#262 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 14. 11:58

Koszonom akkor megnyugodtam :)

#263 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 16:35

Kulfoldi forumokon sokat olvasni hogy sok ezek kozul hattervilagitas problemaval kuszkodik. Sotetben a fekete nagyon lilas/bordos arnyalatban vilagit, es a sarkokban joval erosebben. Tudom hogy minden tft kuszkodik ezzel a problemaval valamennyire, de a tengerentulon a legtobben visszakuldtek ezzel a gonddal a monitort. Kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban? Sotetben filmnezes, jatek, munka, egyebek. Mert en is majdnem mindig sotetben hasznalnam, es nem orulnek ha pl filmnezes kozben nagyon feltuno lenne a fekete sav alul es felul.

#264 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 17:51

Sajnos úgy néz ki, hogy a 20-as példányok gyakorlatilag majd mindegyike küzd ezzel a problémával.
Igen, ott sokan cseréltették emiatt, de a cserepéldányok se voltak jobbak általában.
(Más kérdés, hogy itthon egyáltalán foglalkoznának-e ezzel a problémával.)
A lilás/bordós elszíneződés szintén létező dolog. Ez azonban nem az adott monitor, hanem az IPS panelek sajátossága, jellemzője.

Egyébként a bevilágítás általában ilyen vagy ilyesmi:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(A képek hosszú expozíciós idővel készültek! Ennyire nem durva a dolog, de jól látható.)

A vicc az, hogy egy emberke kiderítette, hogy gyakorlatilag összeszerelési problémáról van szó, ugyanis szétszedte a monitort, s a lámpákat tartó csavarok enyhe lazításával (amivel azok a paneltől kicsit távolabb kerültek ugye) illetve egy kis műanyag lapka vagy mi kiszedésével, ami befeszíti az egészet szinte teljesen el tudta tüntetni a bevilágítást...  Mindenesetre durva így is.

Szerelés

Szerkesztette: BigBear 2006. 03. 14. 18:11 -kor

42

#265 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 17:56

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 17:51

Sajnos úgy néz ki, hogy a 20-as példányok gyakorlatilag majd mindegyike küzd ezzel a problémával.
Igen, ott sokan cseréltették emiatt, de a cserepéldányok se voltak jobbak általában.
(Más kérdés, hogy itthon egyáltalán foglalkoznának-e ezzel a problémával.)
A lilás/bordós elszíneződés szintén létező dolog. Ez azonban nem az adott monitor, hanem az IPS panelek sajátossága, jellemzője.

Egyébként a bevilágítás általában ilyen vagy ilyesmi:

(A képek hosszú expozíciós idővel készültek! Ennyire nem durva a dolog, de jól látható.)

A vicc az, hogy egy emberke kiderítette, hogy gyakorlatilag összeszerelési problémáról van szó, ugyanis szétszedte a monitort, s a lámpákat tartó csavarok enyhe lazításával (amivel azok a paneltől kicsit távolabb kerültek ugye) szinte teljesen el tudta tüntetni a bevilágítást...  Mindenesetre durva így is.

A hosszu expozicio meg lehetne becsapos. De meg tudod erositeni, hogy valoban szabad szemmel is ilyen szornyu?

Illetve hogy ez az itt lathato kephez kepest mennyire zavaro szelesvasznu film nezesenel, ahol ugye marad fekete sav.

Szerkesztette: DexterTM 2006. 03. 14. 18:00 -kor

#266 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:13

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 17:56

A hosszu expozicio meg lehetne becsapos. De meg tudod erositeni, hogy valoban szabad szemmel is ilyen szornyu?

Illetve hogy ez az itt lathato kephez kepest mennyire zavaro szelesvasznu film nezesenel, ahol ugye marad fekete sav.

macbook air 2014

#267 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:13

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 17:56

Szerk ment.

Illetve kérdésedre: sajnos eléggé látszik a dolog. Nálam legalábbis erősen. Szélesvásznú filmeknél, ha sötét a jelenet, vagy a háttér vagy mindegy, akkor bizony rendesen látható.  :(
Még egyszer: nem annyira mint a képen, de ott van. Az az igazság, hogy látni/látnod kellene. Nálam meg lehetne nézni, de gyanítom, hogy nem a környékünkön laksz. (Sümeg)

Lehet, hogy rá kénne vennem magam a műtétre...

Szerkesztette: BigBear 2006. 03. 14. 18:14 -kor

42

#268 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:17

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:13

Szerk ment.

Illetve kérdésedre: sajnos eléggé látszik a dolog. Nálam legalábbis erősen. Szélesvásznú filmeknél, ha sötét a jelenet, vagy a háttér vagy mindegy, akkor bizony rendesen látható.  :(
Még egyszer: nem annyira mint a képen, de ott van. Az az igazság, hogy látni/látnod kellene. Nálam meg lehetne nézni, de gyanítom, hogy nem a környékünkön laksz. (Sümeg)

Lehet, hogy rá kénne vennem magam a műtétre...

Vajon milyen ugyanez a tulajdonsag egy Belinea 102035w monitornal? Arban kb ugyanott van mint a dell, de a panel mas. Sajnos a reviewkon amiket olvastam roluk, ott mindkettorol azt irtak hogy gyonyoru feketejuk van, de lehet ok nem kaptak rossz dellt.

#269 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 18:27

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:17

Vajon milyen ugyanez a tulajdonsag egy Belinea 102035w monitornal? Arban kb ugyanott van mint a dell, de a panel mas. Sajnos a reviewkon amiket olvastam roluk, ott mindkettorol azt irtak hogy gyonyoru feketejuk van, de lehet ok nem kaptak rossz dellt.

Sajna azt a Beliea monitort nem láttam még. Mindenképpen meg kell nézni, mert mint a Dell esetében is látszik, a teszt sajna nem sokat jelent.

Egyébként mindezek mellett ez a Dell egy nagyon-nagyon jó monitor szerintem. Gyönyörű színekkel, képpel, egyedüli negatívuma ez a csúnya háttérvilágítás.
42

#270 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 20:37

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:27

Sajna azt a Beliea monitort nem láttam még. Mindenképpen meg kell nézni, mert mint a Dell esetében is látszik, a teszt sajna nem sokat jelent.

Egyébként mindezek mellett ez a Dell egy nagyon-nagyon jó monitor szerintem. Gyönyörű színekkel, képpel, egyedüli negatívuma ez a csúnya háttérvilágítás.

Megnezni nem igazan lehet, sehol nincs kiallitva vagy raktarozva. Es lehet hogy annak is van bevilagitasa valamilyen szinten.

Pedig mar kezdtem orulni ennek a dellnek hogy teljesen jo lesz. Es a 128e-res ara is kedvezo, meg akkor is ha egy ev gari van ra csak.

#271 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:23

Már elég régóta nyúzom a moncsit (24es) szal elég jól kiismertem mostanra.

20as wide-ot érdemes-e venni? Nem, naon nem... kicsi... A 20as wide kb akkora mint 1 sima 17es, tehát az első benyomás az, hogy ez nem lett nagyobb mint a régi 17esem és azért az is pézbe kerül. Aki kisebb wideot akakr venni (20as 19es) az ne dell vegyen mert annál van olcsóbb is pl siemens-t meg nemtom miket már 70ér is láttam a metroba és még megkűzdeni sem kell érte csak levenni a polcról.

Általában wide-ot érdemes venni? Naná, de aki nem csak netezik az mindenképp 24est vegyen! Ez 1 más dimenzió kérem! Brutálisan nagy, ezt nem is ecsetelem tovább 2 dolgot mondanék amivel soxor találákozom: bármilyen gagyi videókártyával elemegy a moncsi! Szal az tévhit, hogy brutál meg ilyen meg olyan támogatott karikkal megy csak el! A 30as dell (az apple-nek van még ezenkívül egy 30asa) 25xx nemtom mekkora felbontású, na ahhoz spéci cucc kell de a 24eshez elég gefi 2 is! A másik érdekes dolog az a nagy felület és felbontás hátulütője! Igen ilyen is van! :) Pl mondták itt az egérproblémát. Hát nekem is fel kellett tekerni a senset, mert bizony 2őt is kellett karistolni mire átértem a moncsi 1ik végéből a másikba:) A tervező szerkesztő és nagy helyigényű progiknak persze megváltás de azért ott vannak a kis felöletű progik is! Először csodálkozunk, hogy wow nekem 2 explorer is befér a képbe aztán elkezdjük használni a gépet... én spec mindig fullsreenbe (nem az f11-es fullscreen csak a simán tejjes méret) használom az explorer. Na most a balra igazított oldalak (meglepő módon) balra kerülnek és 1 800ra optimalizált balra igazított oldal bizony csak 1 kis sáv a oldalt ami elég zavaró, hogy oda kell néznem:) Aztán a teljese széleséget használó aldalak sem túl jók mert olyan hosszú 1 sor, hogy sortörésnél keresni kell az elejét. Aztán... a windows az új ablakokat általában enyhén a bal felső sarokba dobja ki. Na 1 sima moncsin ez szinte középen van de itt majdnem a sarokba! Ezek apróságok de aki sokat ül a gép előtt annak nem kell magyarázni...

Tft minőség. A tft-nek megvannak a maga korlátai előnyei és hátrányai. Crt-t nem éri utól képminőségben ahogy más tft-k sem (kivéve a brutásilan drágák) de jónak mondható minden tulajdonsága. 2őt emelnék ki: iszonyat éles (mióta megvan rájöttem, hogy az addig zajtalannak vélt fényképeim milyen zajosak) és iszonyat nagy fényereje van torzítás nélkül. Én 2 módban szoktam használni. Alapbeállításokkal és az erg értékeket felemelem 50-50-50-re. Na így olyan fényáradat jön ki belőle, hogy éjszaka vissza kell venni mert már zavaró! Pl Hl2ben van 1 rész amikor kijössz a bányából a napra, na ott frankón elvakított!:)

Játékok. A játékok menni fognak hiszen attól, hogy wide még lehet állítani a febontást... Persze nativba a legjobb de pl 1280ban sem csúnya... Hát a manapság azt gondolná az ember, hogy természetes dolog a wide támogtás a játékokban de nem! A wide akkor wide ha egyszerűen a játék a sima moncsihoz képes odarakja 2 oladra azt a felületet amivel szélesebb a wide, így a periférikus látásterünekt jobban kitölti a virtuális tér (nem 1xerűen a látvány) emiatt sokkal jobban benne leszünk a játékba de ez sajna nem így van sok esetben. Leg1xerűbb megoldás ha széthúzzuk a sima képet de ezzel nem látunk be nagyobb teret hanem ugyanazt látjuk csak szétnyújvta ami szvsz még rosszabb mintha nem lenne wide... pl autós játékokban emiatt horizontálisan meggyorsul a látvány (mivel szét van húzva kép ugyanazzal a sebesség nagyobb utat kell megtenni valaminek, hogy elérjen a kép 1ik végéből a másikba tehát gyorsabbnak látjuk) ennek az lesz az eredménye, hogy kevésbé irányítható, a verda illetve msáhogy reagál, persze hozzá lehet szokni de ha belgondolunk akkor tulképpen a játé irányathatóságába is beleszól az, hogy wide... Persze akinek nem paumtból van a szeme abban fel sem merül, hogy széthúzott képpel jáccon vagy nézzen filmet. Aztán ott van a croping ami levágja a kép alját meg a tetjét. Ez már valamivel jobb mert legalább nem torz a kép, viszont nagyobb teret nem látunk be így sem sőt még kevesebbet mert nem láccik a kép alja és teteje. Annyi megnyugtató van benne, hogy ezek a részek annyira nem fontosak és térézet szempontjából és a jobbik eset ha a sima tetejét vágjuk le mint a wide széleit... Persze ez csak bemagyarázás mert így csak kinagyítjuk a képet de a szélek nem jöttek elő, sőt ha belegondolunk az áhitott végeredményhe képest 2xereset nagyítottunk a képen ahelyett, hogy kb 1,4xar akkora teret látnánk be.... Nem naon jáccok de asszem még nem is találkoztam olyan játékkal ami ezt támogatta volan és ami még rosszabb, hogy sok játék még a levágást sem támogatja... mint pl a most wanted sem ami ezért nagy blama 1 2005ös játéktól (igaz mit várjon az ember ha a sima stereon se tudnak túllépni)...
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

#272 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 12:21

Szép a leírás, de néhány észrevétel: oké, hogy érdemesebb 24-est, de sajna az úgy 2x annyiba kerül, mint a 20-as.
Az olcsó wide monitorok meg minőségben messze nem érnek fel a 20-as Dell-hez. Persze vannak ennek is bajai, de gyak. mindegyiknek, így aztán ez se lehet érv.
Szóval mindenki vegye azt, amit akar/tud.  ;) 
42

#273 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 12:25

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 21:37

Pedig mar kezdtem orulni ennek a dellnek hogy teljesen jo lesz. Es a 128e-res ara is kedvezo, meg akkor is ha egy ev gari van ra csak.

Jól értem, tudsz helyet ahol 2005FPW-t lehet kapni 128e-ért? Oszd meg velünk vagy legalább velem :p mert a 2005FPW-m olyan magányos szegényke, kell neki egy társ...

#274 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 16:46

Idézet: bean - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:25

Jól értem, tudsz helyet ahol 2005FPW-t lehet kapni 128e-ért? Oszd meg velünk vagy legalább velem :p mert a 2005FPW-m olyan magányos szegényke, kell neki egy társ...

Kukk!
42

#275 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:38

Idézet: bean - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:25

Igy van ahogy BigBear mondja. Felhivtam oket, ma mar nem valoszinu hogy megjon de holnap estere azt mondtak mar biztosan lesz. Bar mar jo ideje huzodik az erkezese, en meg mindig remenykedek :rolleyes:

Csak ne lennek beteg, igy nemtom hogy fogok tudni holnap elmenni, ha tenyleg erkezik.

Masik kerdes a moncsival azoknak akik mar rendelkeznek vele:

Ha S-Videora vagy kompozitra kotitek egy videomagno jelet, akkor be lehet allitani 4:3-as keparanyt? Vagy mindenkeppen szethuzza 16:10-re? Mert nem utolso szempont, hogy videorol akarok tevezni es ha lehet akkor nem kene tv tuner kartyat venni.

#276 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 00:44

Be lehet ezt állítani mindenfélére csak kisebb lesz a kép.

#277 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 00:49

Idézet: bean - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 0:44

Be lehet ezt állítani mindenfélére csak kisebb lesz a kép.

Inkabb nezem ket fekete csikkal az oldalan a videot, minthogy szethuzza azt es torzult kepet lassak.
Vagy nem ugyanarra gondoltunk.

Engem egyedul az zavar, hogy sokaknak fel sem tunik hogy 16:0-ben nezik a normal 4:3 aranyu kepet. Pl keresztapam is mennyire buszkelkedett a vadiuj plazmatevejevel, hogy milyen franko meg minden, de en inkabb majd elhanytam magam a szethuzott szelesvasznu kepen :(

#278 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 02:14

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 18:17

Volt szerencsem pont ezt tipust megnezni a balineatol. Szornyu kepe van. Nevetseges a lathatosaga, benak a gomjai. A pivot hianyan me'g akar tul is lehet elni, de hogy kicsi a talpa, s nem eleg stabil, az mar inkabb zavart. Egyszeruen egy xar a bAlinea 102035w :\

#279 Felhasználó inaktív   DexterTM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 08:57

Idézet: blash - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 2:14

Volt szerencsem pont ezt tipust megnezni a balineatol. Szornyu kepe van. Nevetseges a lathatosaga, benak a gomjai. A pivot hianyan me'g akar tul is lehet elni, de hogy kicsi a talpa, s nem eleg stabil, az mar inkabb zavart. Egyszeruen egy xar a bAlinea 102035w :\

Ez nem tul jo hir :( pedig arra is 178fokot irnak. Ha netan boltban volt szerencsed megnezni, meg tudod mondani hol van kiallitva?

Akkor remenykedek hogy egyszer csak befut a dell...

#280 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 09:11

Idézet: DexterTM - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 8:57

Ez nem tul jo hir  pedig arra is 178fokot irnak. Ha netan boltban volt szerencsed megnezni, meg tudod mondani hol van kiallitva?

Nem boltban neztem. Eze' is nezegethettem ugy, ahogy jol esik.

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.