HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1571 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 17:15

Idézet: Akibard - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 13:52

Átírtam, eltűnt a listából. Restart, ismét ottvan, és 4-es az érték. Ok. Átír újra. Már el sem tűnik, de marad 0 az érték. Újraindít, megint 4-es az érték, és megint ottvan a listán....

A céda :D
Ezek szerint az illesztőprogram lelkesen újraírja az értéket. Gonosz ötlet: Átírást követően vond meg a system írásjogát a bejegyzéstől :) . Nem tudom, miért csinál ilyet ez a kártya, hiszen nem USB eszköz, hanem mezei PCI.. Legalábbis nem emlékszem ilyen problémára laptopjaim körül (de talán nem is figyeltem fel rá).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1572 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 19:46

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, és nem tudom, hogy hol tudnék utána járni, illetve választ kapni.

Van egy Asus A6VM laptopom, nVidia Geforce Go 7300-as videókártyával. Egy samsung LE 26A451C LCD tvre szeretném a képet kitenni. Összedugom a kettőt, meg is jelenik a kép, de 640x480-as felbontásban tudja csak megjeleníteni a TVn a képet. Van egy pipa, ha azt bepipálom, akkor lehet "nem táogatott felbontás"okat is kiválasztani, de akkor a háttérképen kívül más nem jelenik meg. Mit tegyek? Hogy lehetne normális képet megjeleníteni a TVn?

Köszi

#1573 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 19:49

Első körben frissíteni kéne a VGA drivert.

#1574 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:02

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 20:49

Első körben frissíteni kéne a VGA drivert.

Már régebben is próbáltam, de ehhez a típushoz nincs új driver.

#1575 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:13

Az nVidia oldalán nézted? Ők (az Atival ellentétben) mindig kipakolják a notebookba való chipjeikhez is az új drivereket.

#1576 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:24

A legújabb (2006 februári) az Asus download honlapjáról elérhető. Az nvidia honlapján, a driverletöltésnél ha kiválasztom, hogy Geforce Go-hoz akarok letölteni, az alatta lévő menüben nincs 7300as, csak 7800-7950 es sorozatokhoz driver, de egyik sem jó nekem, már próbáltam.
:(

#1577 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:32

Milyen oprendszer?

SZERK.: Egyébként több helyen írják, hogy jók azok a driverek a komplett Go7xxx szériához, csak úgy kell feltelepíteni, hogy a régi drivereket uninstallálod, újraindítod a laposvasat, és úgy telepíted föl. Worth try.

Szerkesztette: debaj 2008. 09. 25. 20:37 -kor

#1578 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:36

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 21:32

Milyen oprendszer?

windows xp-m van.

#1579 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:38

Szerkesztettem, azt is olvasd mellé.

#1580 Felhasználó inaktív   lajtzsir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 26. 17:54

sziasztok!
átfutottam a fórumot, nem láttam hasonló gondot vagy gépet

egy éve vásároltam  egy albacomp activa-eco mobil infinity V2-es laptopot 2 év garanciával,
Pár hete felmerült 2 probléma, nem tudom közük van-e egymáshoz, szinte egy időben jelentkeztek: az egyik h. kikapcsolás után elfelejti az időt tehát bekapcsoláskor nem a valós időt mutatja hanem az előző kikapcsolástól fojtatja, A másik h. a billentyűzeten lévő fn elnevetésű gomb érzékelője nem működik megfelelően, vagyis azok a gombok amik ennek megnyomásával érhetők el úgy érzékelik minha folyamatosan nyomva lenne, összefoglalva csak úgy használható a billenytűzet ha folyamatosan nyomom azt a  fn gombot. Az újratelepítés sem oldotta meg a problémát... :mad:

Kiterjed-e a garancia ilyen problémákra? Megoldható-e egyátalán vagy nem érdemes foglalkozni se vele?

Írtam e-mailt a hibabejelentő címükre, 10 embertől jött visszaigazolás de egy se válszolt, A telefont se naon akarják felakapkodni, munkaeszköz ez a szerencsétlen gép jó lenne ha tudnám dobjam ki.... :reklamacio:

Bennetek van minden bizodalmam, sos!!!
köszönettel: kriszta

#1581 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:11

szerintem ezek szervizes hibak. el kell vinni a szervizbe vagy a boltba ahol vetted, es jelezni, hogy munkaeszkoz, ne uljenek rajta hetekig!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1582 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:18

Idézet: lajtzsir - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 18:54

sziasztok!

egy éve vásároltam  egy albacomp activa-eco mobil infinity V2-es laptopot 2 év garanciával,
Pár hete felmerült 2 probléma, nem tudom közük van-e egymáshoz, szinte egy időben jelentkeztek: az egyik h. kikapcsolás után elfelejti az időt tehát bekapcsoláskor nem a valós időt mutatja hanem az előző kikapcsolástól fojtatja, A másik h. a billentyűzeten lévő fn elnevetésű gomb érzékelője nem működik megfelelően, vagyis azok a gombok amik ennek megnyomásával érhetők el úgy érzékelik minha folyamatosan nyomva lenne, összefoglalva csak úgy használható a billenytűzet ha folyamatosan nyomom azt a  fn gombot. Az újratelepítés sem oldotta meg a problémát... :mad:

Kiterjed-e a garancia ilyen problémákra? Megoldható-e egyátalán vagy nem érdemes foglalkozni se vele?

Írtam e-mailt a hibabejelentő címükre, 10 embertől jött visszaigazolás de egy se válszolt, A telefont se naon akarják felakapkodni, munkaeszköz ez a szerencsétlen gép jó lenne ha tudnám dobjam ki.... :reklamacio:

Billentyűzet valszeg kontaktos, értő kezű ember talán meg tudja csinálni.
Időt ha elfelejti, az általában a CMOS elem hibája, de 1 éves gépnél nem szokott lenni ilyesmi.

Albacomp szerviz egy kalap szar, ráadásul székesfehérváron vannak. Hivogatni kell őket izomból, előbb-utóbb el lehet érni őket, de a vásárlás helyén is tudnak esetleg segiteni.

#1583 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:32

Idézet: lajtzsir - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 18:54

sziasztok!

A billentyűzetnek nem lesz baja, a BIOS alapértelmezett beállítása talán lehet az, hogy az FN-t beragadóként kezeli. CMOS elem el tud halni azért, mert ócska, azért, mert sokat állt beszerelés előtt, vagy azért, mert a déli híd CMOS RAM-ja némiképp nagyobb étvágyú gyári hiba okán. Ha nem egy év garival vetted, akkor a kereskedőhöz vidd vissza és tájékoztasd arról, hogy az ő kötelessége szopni a garis intézéssel, legyen szíves. Időben sajnos nincs sok reményed, ugye amióta "törekedni kell" a minél gyorsabb szervizes intézésre, azóta ezek a dolgok elég szabadon működnek.
ha lejárt az egy év, akkor keress meg akár engem is és ha csak az elem a baja, azt jó esetben helyszínen megoldom.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1584 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 18:43

"ha lejárt az egy év"
"egy éve vásároltam [...] 2 év garanciával"
:think:

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 26. 18:44 -kor

a forum ma:

#1585 Felhasználó inaktív   lajtzsir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 26. 20:50

szal a gép 1 éves akkor volt rá 2 év gari így még van vissza 1 év belőle

ezek szerint nem olyan halálos szegény jószág baja
Már csak az a bajom h. kaposvári vaok az meg 150 km-re van fehérvártól ezért erőlködöm h. valami történjen válaszoljanak vagy vegyék fel a telefont végre....
Próbálkozom, és köszönöm mindenkinek  :respect:
kriszta

#1586 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 21:08

vidd oda, ahol vetted!
a forum ma:

#1587 Felhasználó inaktív   fgabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 21:13

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 21:32

Milyen oprendszer?

SZERK.: Egyébként több helyen írják, hogy jók azok a driverek a komplett Go7xxx szériához, csak úgy kell feltelepíteni, hogy a régi drivereket uninstallálod, újraindítod a laposvasat, és úgy telepíted föl. Worth try.

Leszedtem a régi drivert, és próbálom feltenni az újat.
Már a legutóbbi 3-mal próbálkoztam, de nem tudja feltelepíteni, nem engedi. (http://www.driverheavendownloads.net)
Tudtok valamit még javasolni?

#1588 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 07:32

Szia!

Első körben próbáld ki az "FN" + "NUM LK" kombinációt! Ha nem segít, --> irány bolt.

Ha viszont jobban meggondolom, mindenképp irány a bolt, mert 99%-ban a CMOS elemet olyan helyre teszik, ami finoman szólva is nem elérhető sima júzer számára. (Ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a bill. alatt, bár a régebbi AC-k esetében le kellett bontani a komplett switchboard-ot, zsanértakarókat, stb., hogy kiszedd a billentyűt. Az meg eléggé látható eredménnyel jár(hat), ha nincs tapasztalat...  :(  Ha 2 csavar fogja csak, akkor próbáld meg. Száz HUF körül biztosan kapsz R2032-es gombelemet. :)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1589 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 08:11

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 8:32

Szia!

Első körben próbáld ki az "FN" + "NUM LK" kombinációt! Ha nem segít, --> irány bolt.

Ha viszont jobban meggondolom, mindenképp irány a bolt, mert 99%-ban a CMOS elemet olyan helyre teszik, ami finoman szólva is nem elérhető sima júzer számára. (Ha nagyon vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a bill. alatt, bár a régebbi AC-k esetében le kellett bontani a komplett switchboard-ot, zsanértakarókat, stb., hogy kiszedd a billentyűt. Az meg eléggé látható eredménnyel jár(hat), ha nincs tapasztalat...  :(  Ha 2 csavar fogja csak, akkor próbáld meg. Száz HUF körül biztosan kapsz R2032-es gombelemet. :)

Ha egyben lejön a hűtőborda környéke, akkor ott lesz a cmos elem is. Újabban oda szokták.

#1590 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 08:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 21:37

Adott egy Asus A3FC, amelyik fogta magát és audio CD lejátszása közben csontra fagyott. Azaz ctrl-alt-del-re még reagált, aztán nulla, az optikai meghajtó lámpája csak világított. Kikapcs (nyomva tartott power gombbal), vissza, azóta nem indul el egyik ide eszköz sem (a winchestert nem hallom felpörögni, a DVD-n pedig nem villan fel a LED bekapcsoláskor) Pár hete játszotta el azt, hogy kicsúszott (hordozás közben, nem bekapcsolva) a winchester a helyéről, visszanyomtam és jó lett.

Mi lehet ez, IDE eszközök tápcsati hibája?

Nem jellemző, lehet inkább behányt a DVD és lerohasztja a portot. Vedd ki az ODDt, és nézd meg úgy mit csinál.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.