HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   tubby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 18:22

Idézet: TiLa - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 22:26

Még egy kérdés, T40-be be lehet rakni barmilyen wifi kártyát? Most vettem észre, hogy csak b-s wifi van benne, nekem meg van egy Intel g-s wifi-kártyám.

PÜ ment  :up:

T41

#802 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 28. 00:02

Idézet: tubby - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 19:22

PÜ ment  :up:

engem is érdekelne  :respect:
Ciciman is on borda

#803 Felhasználó inaktív   tubby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 01:06

Idézet: fram - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 1:02

engem is érdekelne  :respect:

Neked is.  ;)

T41

#804 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 18:24

Idézet: AViD - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 0:02

Üdvözlet!
Nemrég szert tettem egy Compaq Evo N1020v laptopra, ebben szeretnék valahogy processzort cserélni.

Ami benne van:
ALI 1535D(+) alaplapi chipkészlet
Pentium 4  2.4Ghz 400/512
Radeon IGP 340 M
512 RAM
40-es winyó

Kézikönyv szerint 1.8-as, 1.9-es Mobile Pentium 4-gyel kapható volt, tehát ha beszereznék egyet, BIOS-frissítéssel nagy valószínűség szerint menne. (?) Gondom igazából a hűtéssel lenne. Ha jól tudom a Northwood magos Pentium 4-eken nincs hőelvezető sapka, ellentétben a jelenlegivel. A hűtőszerkezet 3 csavarral van az alaplaphoz rögzítve, egyébként pedig rugók szorítják a procihoz.
kép

Utánanéztem külföldi áruházakban, ehez a típushoz, csak ez az egyféle hűtő kapható, tehát megelőlegezném hogy jó hozzá, de ha valakinek van konkrét tapasztalata a témával kapcsolatban, azt szívesen meghallgatnám.

Valaki esetleg?

Legfeljebb megveszem vaktában....

#805 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 16:06

Ha valaki lecseréli a Celeron m440, m450, m530 prociját, esetleg vevő lennék a cerkára. Sajna nagy összeget nem tudok érte adni, és csak 1 db kell. Egyéb típusok sem érdekelnek.
Ajánlatokat pü-ben kérném.

#806 Felhasználó inaktív   lili003 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 04. 20:46

Sziasztok!

Nagy gáz van. Apunak van egy g320-sa. Sajna kiejtette a kamionból :(.
Eltört a fénycső. Aki tud esetleg bontottan, vagy, hogy hol lehet venni, vagy esetleg van egy rossz, de jó fénycsővel rendelkező gépe, szóljon.lili003@freemail.hu  Előre is köszi

#807 Felhasználó inaktív   tubby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 21:48

Idézet: lili003 - Dátum: 2007. okt. 4., csütörtök - 21:46

Sziasztok!

Nagy gáz van. Apunak van egy g320-sa. Sajna kiejtette a kamionból :(.
Eltört a fénycső. Aki tud esetleg bontottan, vagy, hogy hol lehet venni, vagy esetleg van egy rossz, de jó fénycsővel rendelkező gépe, szóljon.lili003@freemail.hu  Előre is köszi

Talán bontókban kellene érdeklődni. Vagy kicsit itt a fórumban szétnézni, vannak szakik pl. XC-biker stb. stb..

Üdv.

T41

#808 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 13:23

Puhinál is szokott lenni a bolhán, illetve a www.notebookbontu.hu-n is érdemes érdeklődni. T40nél gondolom a no1082.com a megoldás, de Atheros kártyákkal csak óvatosan, van amelyiknek a deviceIDje nem Other, mint a legtöbb WLAN kártyának, hanem Ethernet, attól megbolondul az IBM boot közben, szerencsés esetben enged továbblépni, de van amelyiknél nem, csak kivágja hogy More than one ethernet device detected, system halted, vagy valami ilyesmit.
Apropó T40: nem beforrasztott tudtommal a proci benne, de a biosfrissitést előtte érdemes megnézni, nem biztos hogy mindegyik revizió támogatja a dothan magos procikat, ha azóta nem oldódott még meg :D
Jahh, compaq+mobilproci. Attól függ, milyen mobilproci, van olyan is, amelyik sapkás, van amelyik nem, de a sapka annyit nem magasit a procin, maximum egy 2 mm ha van, és úgynézem (van nálam is egy 1020as) hogy meg lehet úgy húzni a csavarokat, hogy a sapka nélkülit is megfogja rendesen. A biosát nem hiszem hogy frissiteni kellene, az alaplapján dip-kapcsolóval lehet beállitani, hogy mobil vagy desktop proci van e benne, igy tudnia kell alap biossal is. Szerintem megenné az még a nagyobb procit is, akár a 2,66-2,8-3,06ost is, csak FSBt ha jól tévedek csak 400 MHzet tud, nameg, ha HTs procit veszel, az lehet hogy rakoncátlankodni fog benne.

#809 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:10

hali,

egy DELL Latitude D505-ös gépbe mekkora vinyót lehet belerakni? most egy 30gb-os Toshiba (IDE, ATA-100) van benne, de ez épp elhalálozni készül.
a Dell oldalán az ajánlott vinyóknál a legnagyobb a 60gb-os. szerintetek működni fog egy 80-assal is?  :confused:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#810 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 12:39

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. okt. 14., vasárnap - 11:10

hali,

egy DELL Latitude D505-ös gépbe mekkora vinyót lehet belerakni? most egy 30gb-os Toshiba (IDE, ATA-100) van benne, de ez épp elhalálozni készül.
a Dell oldalán az ajánlott vinyóknál a legnagyobb a 60gb-os. szerintetek működni fog egy 80-assal is?  :confused:

ha 60-assal működik akkor akár 120-assal is kell neki.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#811 Felhasználó inaktív   HENE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:48

Sziasztok!
A gondom a következő: van egy HP nx7010-es notebookom, sajnos már nem garanciális. A helyzet
az, hogy a 2 merevlemez is bootszektor hibás lett benne- vagy mi (eltűntek az adatok és a partíciók is- de sikerült vissza hozni.) Az első hiba után cseréltem benne a merevlemezt, de két napon napon belül a második is produkálta. (először adatmentő cég, másodszor egy ingyenes progi írta vissza a boot sectort) Én alaplapi hibára gyanakszom. (asztali gépeknél a hibás IDE kábel szokott ilyet okazni, de itt nincs kábel, ha jól tudom) Azóta mindkét merevlemez külső házban vígan működik.
Ma elvittem egy szervízbe (www.display.hu). ahol azt mondták, hogy nem érdemes beadnom mert nem tudják mi a baja. Lehet virus is. Lehet. Eddig nem volt, vírusvédelem van. Szóval gyanús. Esetleg tudnátok okosat mondani, hogy mit lépjek? (A benzinnel való leöntésen és felgyújtáson kívül?  :think: )
Köszi!

#812 Felhasználó inaktív   Xaero88 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 18. 16:25

Hali.
Nekem egy Gericom BlockBuster azt hiszi hogy nyomom a left nyilat pedig nem. és tök véletlenszerüen.
Mi lehet a gondja? Volt h 2hétig tök jol ment most megint nem.

#813 Felhasználó inaktív   NickBeat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 23:51

Sziasztok!

Adott egy zsír új Asus Aspire 5310-es. Az, hogy az XP nem megy rá fel, mert a hitachi vinyót nem ismeri fel, az egy dolog. Vista Home felmegy rá (ugye ezt is ajánlják), minden a legnagyobb rendben. Egy gond van csak, az pedig a WIFI. Otthon van egy WIFI-s router, amiről megy egy Asus Travelmate nbook, egy Thinkpad T60-as nbook, egy HP 4150-es PDA még egy N95 is gond nélkül használja.

Na de az 5310-es csak annyit lát, hogy ott egy router, lehoz minden infót (név, kódolás, típus, stb) de konnektálni nem tud hozzá... nem hiszem el!!! Másnak nem volt ilyen gondja? A vista gyöngyörű, de nem lehet rendesen konfigurálni a kapcsolatot, hogy milyen kódolás, melyik kulcs, stb... tiszta ideg vagy   

Még annnyit, hogy az eszközkezelő hw fája hibátlan, mindent eszközt felismert a vista.

heeeeelp    :confused:  :respect:
Desktop: DELL optiplex 755... és ami kell :)
----
PC helyett - Playstation 3 a játékhoz + LG 32LC51 LCD TV

#814 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 09:06

Sziasztok! Vettem egy Dell Inspiron 1501 notit, a Mobile sempron 3500+/512 ram kiszerelésben. Ha szeretnék beletenni még 512 mega memóriát, mire ügyeljek, milyet tegyek bele, esetleg hol a legolcsóbb?
Optikai meghajtója TSST TS-L632H. Végülis pörög, de ha a későbbiekben ki akarnám cserélni egy értelmesebb DL lemezt minőségibb módon író ODD-ra, hogyan tudom meg milyen tehető bele? (Pláne örülnék az x360 lemezeimet tökéletesen értő és másoló egységnek :) )
Kérdéseim lámák, de sorry, első notim ami nem P1-es :DDD

#815 Felhasználó inaktív   kopi92 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 10:49

Én is RAM-ot szeretnék bővíteni. Ha bemész bármelyik boltba, megmutatod, milyen kell, akkor ők raknak bele megfelelőt, és ki is próbálhatod. (a Dellben DDRII-es, 533-as van, de én úgy tudom, nem baj, ha csak 667-es tudnak adni.)  512-es RAM-ért 5000-nél ne adj többet, a legtöbb helyen 4 alatt odaadják. Múltkor az egyik boltban mondtam nekik, hogy "1 gigásat akarok venni", azt mondták, "nincs, csak 2 512-es". "Jó, próbáljuk meg". Kijelzőt nem láttam, azt mondták megy, de a bejelentkezési hangot nem hallottam, pedig annyi idő alatt biztos bejelentkezik. "Mennyi lenne?" "15 ezer." "Annyi nincs nálam." "Akkor odaadom 13-ért." "Annyi sincs. Viszontlátásra."
iPon
Aqua Computers
Ezeknél nagyon jó áron adják a cuccokat.

#816 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:06

Köszi. Vettem vadiúj 1 pár (2x512) Samsungot, remekül megy. Így most maradt egy 1 hetes 512-es modulom fölösbe.... :)

#817 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:43

Sziasztok!

Van egy acer 4222-es laptopom és ha rendelek bele 2x1gb geil ramot akkor azok jól fognak menni annak ellenére hogy nincsenek dualba válogatva?
- nem tudom ennek a ddr2-nél mekkore jelentősége van.. a mostani 512-eshez képest jelentős gyorsulást szeretnék!

szerk.: ahogy látom az aqua-nál még a 7500ft-os giga per db árnál is olcsóbban venni ramot, megyek is hétfőn a dohányba :D

Szerkesztette: Shane 54 2007. 10. 26. 19:47 -kor

Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#818 Felhasználó inaktív   xlife 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:25

Sziasztok!

Van egy ASUS laptop, ami nem nagyon akar még be sem boot-olni. A kérdésem az lenne, hogy le tudná-e valaki nekem tesztelni a procit és a ramot?

Proci: Intel® Pentium® M Centrino Processor:(400MHz Front Side Bus Speed).  Dothan 1,7 GHz 2MB L2 Cache

RAM: Apacer 512MB UNB PC2700 CL2.5

Itt egy kép a két delikvensről...

Előre is kösz!

#819 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:43

Idézet: xlife - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 8:25

Sziasztok!

Van egy ASUS laptop, ami nem nagyon akar még be sem boot-olni. A kérdésem az lenne, hogy le tudná-e valaki nekem tesztelni a procit és a ramot?

Proci: Intel® Pentium® M Centrino Processor:(400MHz Front Side Bus Speed).  Dothan 1,7 GHz 2MB L2 Cache

RAM: Apacer 512MB UNB PC2700 CL2.5

Itt egy kép a két delikvensről...

Előre is kösz!

Igen.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#820 Felhasználó inaktív   xlife 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:57

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:43

Igen.

Köszi, de közben találtam én is egy hasonló laptopot, így le tudtam tesztelni. :D

Amúgy asszem az alaplap lesz rossz benne, mivel minden alkatrész működik... Szar ügy!

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.