HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 24. 22:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 20:52

Tápja szar, egy FET zárlatba szaladt...

Nem hozzányúlni, kidobni, venni újat. Ennyi. :D

Amúgy G5-ös dobozt tudomásom szerint ha a másik oldaláról kezded meg, vagy két pöcköt kiszedve szétnyitható teljesen, nem kell vele nőgyógyászkodni. Vagy az valamelyik G4-es volt? :think: Olyan, mint a Rubik-kocka, elsőre cselendzs, utána rutin. Persze gyüker pécések mindjárt a segginek esnek neki, aztán lehet fejvakarni. :D

Sebaj, két óra szopkodás után rájöttem, hogy micsjájjak, hogy a saját telefonom szóbaálljon velem Pythonon keresztül, és kiírja a GSM cella lokációs adatait, ne pedig None-t adjon vissza, mint eddig, hogy azzal boruljon az egész kód. Alá kellett íratnom a Python shellt a saját IMEI-mmel, hogy ne tekintsen potenciális veszélyforrásnak. Még tizenöt percig szopatott volna, bizisten alárakok, és felgyújtom a geciba. :reklamacio: Mocskosfos szimbián, meg aki kitalálta, hogy engem érdekel a mobilprogramozás.

#1982 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 22:15

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 20:52

Jössz te még az én utcámba, siheder almás, szériahibás vaczak mind :D

Ja, amúgy akartam is írni a lámás topicba, hogy nyírtam ki majdnem a gépemet :D Kezdett kontaktos lenni a tápom, almás fórumon ajánlottak egy srácot, aki ért is hozzá, meg gyors is, meg occsó is. Győzködött, hogy adjam a gépet is, mert hátha az a szar, majdnem elhajtottam, hogy az biztos nem, mert ha így forgatom a csatit, akkor jó, ha úgy forgatom, akkor nem, de végül ráálltam úgy, hogy megígértettem vele a 24 órás átfutást. Másnap jön a srác, mondja, hogy a gépoldali csatlakozó mihálylott el, összetehetem a két kezem, hogy még nem vágta le az egész alaplapot. :omg:  :Đ

#1983 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:29

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 22:15

Ja, amúgy akartam is írni a lámás topicba, hogy nyírtam ki majdnem a gépemet :D Kezdett kontaktos lenni a tápom, almás fórumon ajánlottak egy srácot, aki ért is hozzá, meg gyors is, meg occsó is. Győzködött, hogy adjam a gépet is, mert hátha az a szar, majdnem elhajtottam, hogy az biztos nem, mert ha így forgatom a csatit, akkor jó, ha úgy forgatom, akkor nem, de végül ráálltam úgy, hogy megígértettem vele a 24 órás átfutást. Másnap jön a srác, mondja, hogy a gépoldali csatlakozó mihálylott el, összetehetem a két kezem, hogy még nem vágta le az egész alaplapot. :omg:  :Đ

Nem hozzám hoztad? Szóba seállok Veled :Đ
Jaja, ilyen előfordul, a kontaktozó aljzat lokál szinten hevül, panel rétegei kicsit megkummannak és zárlatba hajolnak, onnan kezdve ember nem nagyon fogja azt megjavítani.

A G5 az nem rubikkocka, hanem atomkocka. Atom, mint oszthatatlan :Đ . Elkezdtem számolni, mennyi csavar fogja a dobozt össze, de a Pinek előbb van vége, mint ennek :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1984 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 19:29

Nem hozzám hoztad? Szóba seállok Veled :Đ

Vittem volna, ha az Epül nem használna teljesen szabványos csatikat. A töltő már teljesen meg volt makkanva, egy bizonyos állásban töltött, egyébként nem, szóval kihúztam a szervizt az utolsó pillanatig. Ha meg csatlakozót kellett volna cserélni, neked egy a százhoz, hogy van ilyened, aztán áll a gépem hetekig, a srácnak meg csak le kell vennie a polcról. :)

#1985 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 21:06

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:04

Vittem volna, ha az Epül nem használna teljesen szabványos csatikat. A töltő már teljesen meg volt makkanva, egy bizonyos állásban töltött, egyébként nem, szóval kihúztam a szervizt az utolsó pillanatig. Ha meg csatlakozót kellett volna cserélni, neked egy a százhoz, hogy van ilyened, aztán áll a gépem hetekig, a srácnak meg csak le kell vennie a polcról. :)

az aljzatot 90%, hogy nem kell cserélni, a dugót is lehet javítani, csak nem lesz gyári kinézete, egyébként szerintem tudok szerezni olyat is azóta :p
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1986 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 21:12

Ez megint másfajta, mint múltkor volt, LED-ek pillognak benne, töltés közben ilyen, feltöltve meg amolyan színű, a tetejében még egybe is van öntve az egész hóbelebasz. Inkább bolygassa olyan, akinek már átment a kezén pár ilyen cucc. :) Ráadásul szemre valami csatlakozón belüli kontakthibának tűnt a dolog, mert nem a kábel mozgatására gyógyult meg, hanem a belső jackdugó megmozgatására meg forgatásra.

#1987 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 08:12

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 21:12

Ez megint másfajta, mint múltkor volt, LED-ek pillognak benne, töltés közben ilyen, feltöltve meg amolyan színű, a tetejében még egybe is van öntve az egész hóbelebasz. Inkább bolygassa olyan, akinek már átment a kezén pár ilyen cucc. :) Ráadásul szemre valami csatlakozón belüli kontakthibának tűnt a dolog, mert nem a kábel mozgatására gyógyult meg, hanem a belső jackdugó megmozgatására meg forgatásra.

Mekkes specializált ember? Amennyi baj van velük, elhiszem, hogy megél belőle :p :Đ A jacknak ez nyavajás hibája. Belül az egyes "csapok" préselve, szegecselve vannak a forrfülekhez (a tetején lévő jellemzően, az oldalsók lehetnek anyagából is), idő kell neki és fellazul. Amire emlékszem, annál a külső fehér gumi kis kínlódással lehúzható volt, alatta műgyantába öntött forraszok, azt nagyon kultúráltan lehet javítani. Persze a gyantába küldött vezeték is le tud törni a forrfülről, ez is egy érdekes dolog, ugye a vezeték köpenyét fogja a gyanta, de a vezeték a köpenyhez nem ragaszkodik ilyen szorosan, hátpersze, hogy eltörik :omg: . Normális csatlakozókban talán nem túl véletlen, hogy van külön leszorítás a vezetéknek, hiába a törésgátló, mégsem ott törik, hanem belül, a forrasz. Érdekes, az ilyen hibák a Lenovo, Toshiba egyedibb megoldású csatlakozóira jellemzőek, a gagyibb gépekhez adott, törésgátlóban is ragaszkodó káblek mind kívül törnek.

#1988 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 15:49

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy amikor akkumulátorról használom a gépet a wifi teljesítménye nagyon visszaesik. Ki is próbáltam, neteztem hálózatról aztán kihúztam a kábelt és a sebesség drasztikusan visszaesett (oldalak, youtube videók alig töltődtek...) majd amikor visszadugtam rögtön ment rendesen.
Nem találtam semmi olyan energiagazdálkodási beállítást ami ezt szabályozná, tehát nem tudom miért lehet.
A gép egy dell d400as Atheros AR5004 kártyával.

Előre is köszi a segítséget.

(u.i.: most se időm se türelmem újratelepíteni a windowst :Đ )

#1989 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 17:28

Idézet: Capri - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 16:49

Nekem egy olyan problémám lenne, hogy amikor akkumulátorról használom a gépet a wifi teljesítménye nagyon visszaesik. Ki is próbáltam, neteztem hálózatról aztán kihúztam a kábelt és a sebesség drasztikusan visszaesett (oldalak, youtube videók alig töltődtek...) majd amikor visszadugtam rögtön ment rendesen.
Nem találtam semmi olyan energiagazdálkodási beállítást ami ezt szabályozná, tehát nem tudom miért lehet.
A gép egy dell d400as Atheros AR5004 kártyával.

Előre is köszi a segítséget.

(u.i.: most se időm se türelmem újratelepíteni a windowst :Đ )

Állítható hogy a Wifi energiatakarékos módban menjen.

Másrészt lehet, hogy akkuról nem csak a wifid, hanem a procid is leszabályoz a sárga földig az órajelből.
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1990 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 19:45

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 16:28

Állítható hogy a Wifi energiatakarékos módban menjen.

Másrészt lehet, hogy akkuról nem csak a wifid, hanem a procid is leszabályoz a sárga földig az órajelből.

Na igen, de ez hol állítható? (Mármint a wifi energiatakarékosság)

#1991 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 12:22

Idézet: Capri - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 20:45

Na igen, de ez hol állítható? (Mármint a wifi energiatakarékosság)

Wireless Network Adapter beállításainál Speciális - Power Safe Mode
Vagy ha van, a kártya saját menedzsment programja.

Ez XP alatt érvényes, de ugyanennek a beállításnak a helyét XP-Vista-Mac-Linux esetére is megtalálod google segítségével :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1992 Felhasználó inaktív   free8 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 28. 22:55

Szeretnék segítséget kérni ,adott egy 9 éves Sony laptop a képernyő ma teljesen besötétedett nem esett le nem lett megütve stb.. A gép elindul de olyan sötét a kép hogy csak alig látni valamit ,olyan mintha a kontrasztot minimumra venném de csak árnyékokat látni. Valakinek tipp vagy valaki megcsinálná??

#1993 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 28. 23:08

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 9:12

Mekkes specializált ember? Amennyi baj van velük, elhiszem, hogy megél belőle :p :Đ A jacknak ez nyavajás hibája. Belül az egyes "csapok" préselve, szegecselve vannak a forrfülekhez (a tetején lévő jellemzően, az oldalsók lehetnek anyagából is), idő kell neki és fellazul. Amire emlékszem, annál a külső fehér gumi kis kínlódással lehúzható volt, alatta műgyantába öntött forraszok, azt nagyon kultúráltan lehet javítani. Persze a gyantába küldött vezeték is le tud törni a forrfülről, ez is egy érdekes dolog, ugye a vezeték köpenyét fogja a gyanta, de a vezeték a köpenyhez nem ragaszkodik ilyen szorosan, hátpersze, hogy eltörik :omg: . Normális csatlakozókban talán nem túl véletlen, hogy van külön leszorítás a vezetéknek, hiába a törésgátló, mégsem ott törik, hanem belül, a forrasz. Érdekes, az ilyen hibák a Lenovo, Toshiba egyedibb megoldású csatlakozóira jellemzőek, a gagyibb gépekhez adott, törésgátlóban is ragaszkodó káblek mind kívül törnek.

hello! Bocs a zavarásért van két fujitsu siemens lifebook laposom majdnem egyformák pár percre másodpercre még be is kapcsolnak van hogy a wifos is betölt de általában mindig kikapcsol. Akksi van benne valószinü KO adapterem nincs de ha meglehetne javitani vennék egyet hozzá. Ha akksiról próbálom akkor picit megindulnak, ha tápot is kötök rá akkor nem igen de mondom ez változó. Esetleg vállalnád e a belenézést javitást vagy mit nézzek meg benne? Köszüdv.

#1994 Felhasználó inaktív   Ashen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 15:26

Sziasztok!

A következő a kérdésem, hátha ért hozzá valaki.

Van egy Asus GS1-es notebook-om, és már szegényke belassult, újra kellene telepítenem a Vistáját.

Namármost Vista lemez az nincs, mert előre telepített Vista van a gépen. A kérdésem az, hogy van-e lehetőség arra, hogy a gépet olyan állapotba hozzam, mint amikor megvettem, azaz újra lehessen "telepíteni" az előtelepített Vistát?

Anno egy régi barátnőm gépén volt valami billentyűkombináció, amivel ezt meg lehetett oldani, de már nem tudom, és lehet, hogy ennél az nem is működik.

Előre is köszi az építő jellegű válaszokat. :)

Üdv, Ashen

#1995 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 15:56

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 23:08

hello! Bocs a zavarásért van két fujitsu siemens lifebook laposom majdnem egyformák pár percre másodpercre még be is kapcsolnak van hogy a wifos is betölt de általában mindig kikapcsol. Akksi van benne valószinü KO adapterem nincs de ha meglehetne javitani vennék egyet hozzá. Ha akksiról próbálom akkor picit megindulnak, ha tápot is kötök rá akkor nem igen de mondom ez változó. Esetleg vállalnád e a belenézést javitást vagy mit nézzek meg benne? Köszüdv.

Mi a pontos típusuk? Töltő, amivel próbáltad, elegendő teljesítményű? Mozgatás előidézi a hibát?

#1996 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 15:58

Idézet: free8 - Dátum: 2009. márc. 28., szombat - 22:55

Szeretnék segítséget kérni ,adott egy 9 éves Sony laptop a képernyő ma teljesen besötétedett nem esett le nem lett megütve stb.. A gép elindul de olyan sötét a kép hogy csak alig látni valamit ,olyan mintha a kontrasztot minimumra venném de csak árnyékokat látni. Valakinek tipp vagy valaki megcsinálná??

Háttértvilágítás, vagy inverter vacakol, hogy lett sötét, fokozatosan, villódzva, hirtelen? Képernyő mozgatása változtat valamin?

#1997 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 16:01

Idézet: Ashen - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 15:26

Sziasztok!

A következő a kérdésem, hátha ért hozzá valaki.

Van egy Asus GS1-es notebook-om, és már szegényke belassult, újra kellene telepítenem a Vistáját.

Namármost Vista lemez az nincs, mert előre telepített Vista van a gépen. A kérdésem az, hogy van-e lehetőség arra, hogy a gépet olyan állapotba hozzam, mint amikor megvettem, azaz újra lehessen "telepíteni" az előtelepített Vistát?

Anno egy régi barátnőm gépén volt valami billentyűkombináció, amivel ezt meg lehetett oldani, de már nem tudom, és lehet, hogy ennél az nem is működik.

Előre is köszi az építő jellegű válaszokat. :)

Üdv, Ashen

Esetleg a jelenlegi Vista rendberakása nem volna okosabb út? Egy rendszer nagyrészt nem magától lassul meg, hanem a klf feltelepített programok automattikusan induló kellékeitől, nagy adatforgalom miatti lemeztöredezéstől, de akár az eltömődő hűtés miatt forrongó CPU-tól is. Úgyhogy első körben msconfig-gal és telepített programok listájában nézz körül, mi nem kell, ellenőrizd a CPU hőmérsékletét, merevlemez SMART állapotát, majd az átmeneti könyvtárakat ürítsd ki és töredezettségmentesíts, aztán menjünk tovább.

#1998 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 16:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:56

Mi a pontos típusuk? Töltő, amivel próbáltad, elegendő teljesítményű? Mozgatás előidézi a hibát?

Pontos tipus C-6155, C-6355 egy házi épitésü tápegységgel próbáltam kb 20V trafó egy tip tranzisztor meg egy kis szabályozó elektronika hozzá. V kijelzéssel. Nem jön szóba a mozgatás be sem kapcsol szinte ventik felpörögnek majd leállnak. Egyszer a windows is bejött. Bekapcsolási kisérlet után akksi ki táp ki majd vissza  akkor megint megindul. Vagy csak akksiról próbálva többször is indul. Tápról próbálva semmi.

#1999 Felhasználó inaktív   free8 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 17:23

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 15:58

Háttértvilágítás, vagy inverter vacakol, hogy lett sötét, fokozatosan, villódzva, hirtelen? Képernyő mozgatása változtat valamin?

hirtelen lett sötét ha mozgatom semmivel sem jobb :think:

#2000 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:03

Hoztak hozzám egy Asus Eepc-t hogy nem indul.

Nos megnéztem, biosba gond nélkül belépek, a vinyót is azonosítja valami nemtom milyen márka, 4 gigás, ellenben utána valóban nem bootol.

Sajnos nincs külső optikai meghajtóm hogy valami live cd-vel megnézzem, volt valakinek hasonló problémája már?

----atyuska----

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.