HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#3061 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 15. 07:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefa - Dátum: 2011. 06. 10. 10:08

HP 6530b(p/n:NA407UC#ABD) laptop 14.1"-es kijelzője inverzbe mutatja a képet (biosba is). Windows alatt ha a magnification toollal inverzbe rakom a képet akkor jól jelenik meg, de még max fényerőn is sötétebb egy kicsit a kép. GMA 4500MHD van benne, külső monitoron tökéletes a kép. Találkozott már valaki evvel a tipussal ilyen hibával? Lehet inverter probléma? Szétszedtem hátha csak érintkezési hiba, de minden csatlakozás jónak tünt.

Az inverter, ha hibás, nem világít és nincs kép. Többnyire az LCD hibája a jelenség.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3062 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 15. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 15. 08:06

Az inverter, ha hibás, nem világít és nincs kép. Többnyire az LCD hibája a jelenség.

Hali! Van nálam egy Amilo Pa2548, ami egy hosszút és két rövidet fütyöl induláskor (ami még nem is lenne baj, mivel nincsen benne merevlemez), viszont a képernyője nem ad ki életjelet. Azt, hogy az inverter a hibás ez egyértelműen jelzi? Illetve mi lehet ez a füttykód (nem találtam a neten...)?

Közben meglett, video adapter error... b+ kaki... :angry:

Szerkesztette: bigsee 2011. 06. 15. 18:05 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3063 Felhasználó inaktív   Stefa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 15. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 15. 07:06

Koszi az infot. Esetleg szalagkabel hiba is okozhat ilyen inverz kepet?

#3064 Felhasználó inaktív   kancso9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 08:37

Hp compaq nx9010 probléma!!!!

Amikor bekapcsolom rövideket sípol folyamatosan, de közbe tölt, én ubuntuval vettem, próbáltam rá felrakni xp-t de a merevlemez ellenőrzésnél elekadt, és azt írta kevés a memória.
Aztán rkatm rá windows 2000-et, majd azt frissítettem xp-re, azzal bejött, de folyamatosan sípol, és amikor jobbgombbal kattintok az ő egerével folyamatosan berreg, miint mikor túlsokszor kattogtatok feleslegesen.

Mi lehet a gond????? Memória? vagy ki kell dobjam? :(

Előre is köszönöm az ötleteket és a szíves segítséget.

#3065 Felhasználó inaktív   chron 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2011. 06. 19. 13:48

Sziasztok ! Lenne egy kérdésem Netbookra való XP telepítéssel kapcsolatban. Adott egy Dell INspiron mini netbook amire új rendszert kellene húzni. De hogy ne kelljen szervízbe küldeni, megpróbálkoztam azzal, hogy magam megcsinálom. Megvan a telepítős USB, elindul a telepítés, felmásolja a fileokat , (az alapértelmezett az usb---- bootmenüben átállítva) és elkezdi másolni a filokat, mikor meg elsőnek újraindul akkormeg nem találja már..... mi a teendő ? mi lehet a probléma ? A segítséget előre is köszönöm :)

#3066 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 19. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: chron - Dátum: 2011. 06. 19. 14:48

Sziasztok ! Lenne egy kérdésem Netbookra való XP telepítéssel kapcsolatban. Adott egy Dell INspiron mini netbook amire új rendszert kellene húzni. De hogy ne kelljen szervízbe küldeni, megpróbálkoztam azzal, hogy magam megcsinálom. Megvan a telepítős USB, elindul a telepítés, felmásolja a fileokat , (az alapértelmezett az usb---- bootmenüben átállítva) és elkezdi másolni a filokat, mikor meg elsőnek újraindul akkormeg nem találja már..... mi a teendő ? mi lehet a probléma ? A segítséget előre is köszönöm :)

A telepítőbe beintegráltad a gép drivereit? (nLite programmal)
Ez a gép modernebb, mint a Windows XP.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#3067 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: bigsee - Dátum: 2011. 06. 15. 19:03

Hali! Van nálam egy Amilo Pa2548, ami egy hosszút és két rövidet fütyöl induláskor (ami még nem is lenne baj, mivel nincsen benne merevlemez), viszont a képernyője nem ad ki életjelet. Azt, hogy az inverter a hibás ez egyértelműen jelzi? Illetve mi lehet ez a füttykód (nem találtam a neten...)?

Közben meglett, video adapter error... b+ kaki... :angry:

Hősokk a VGA-nak, vagy az északi hídnak, hűtés javítása és legfrissebb BIOS felpakolása, aztán imák mormolása, hogy menjen sokáig. :(
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3068 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 06:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Stefa - Dátum: 2011. 06. 15. 20:22

Koszi az infot. Esetleg szalagkabel hiba is okozhat ilyen inverz kepet?

Nem valószínű :( .

#3069 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: kancso9 - Dátum: 2011. 06. 17. 09:37

Hp compaq nx9010 probléma!!!!

Amikor bekapcsolom rövideket sípol folyamatosan, de közbe tölt, én ubuntuval vettem, próbáltam rá felrakni xp-t de a merevlemez ellenőrzésnél elekadt, és azt írta kevés a memória.
Aztán rkatm rá windows 2000-et, majd azt frissítettem xp-re, azzal bejött, de folyamatosan sípol, és amikor jobbgombbal kattintok az ő egerével folyamatosan berreg, miint mikor túlsokszor kattogtatok feleslegesen.

Mi lehet a gond????? Memória? vagy ki kell dobjam? :(

Előre is köszönöm az ötleteket és a szíves segítséget.

Szólj, hova dobod. :-) Valamelyik gomb beragadta magát, a folyamatos sípolás is amiatt van. http://www.passmark....cts/keytest.htm Ez segít megmondani, melyik. Ha itt negatív, akkor egérgomb.

#3070 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: chron - Dátum: 2011. 06. 19. 14:48

Nem jól van elkészítve az USB-s telepítő. A titka annyi, hogy az USB kezelésért felelős illesztők a win2k3 telepítőjéből származzanak, az XP sajátjával sehogy sem lehet. Ha végképp nem boldogulsz vele így, akkor a notivinyóra kell készíteni egy telepítőkészletet, ehhez ha eljutsz egy konzolig, a telepítőgyökérben az I386/winnt.exe-t futtasd.

#3071 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 20. 07:52

Nem jól van elkészítve az USB-s telepítő. A titka annyi, hogy az USB kezelésért felelős illesztők a win2k3 telepítőjéből származzanak, az XP sajátjával sehogy sem lehet. Ha végképp nem boldogulsz vele így, akkor a notivinyóra kell készíteni egy telepítőkészletet, ehhez ha eljutsz egy konzolig, a telepítőgyökérben az I386/winnt.exe-t futtasd.

Meg egy smartdrive-t, ha nem akarsz megöregedni a gép előtt...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3072 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 06. 20. 10:19

Meg egy smartdrive-t, ha nem akarsz megöregedni a gép előtt...

Himem.sys nélkül?

#3073 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 20. 07:44

Hősokk a VGA-nak, vagy az északi hídnak, hűtés javítása és legfrissebb BIOS felpakolása, aztán imák mormolása, hogy menjen sokáig. :(

Megnézem, nincs mit veszteni, köszi!
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#3074 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 10:25

Üdv, igaz jó régen, de már írtam a következő problémámról:

Adott egy FuSi Amilo D 1840 típusú notebook, aminek csíkozódik a kijelzője. A kijelzőt mozgatva a csíkozódás változik, néha visszaáll tiszta képre. Egyértelműen a kijelző és a videokártya között van valahol a gubanc. Szétkapva még nem volt szerviz által, de a tünetek alapján azt mondták, alaplapcsere, javíthatatlan.

Mivel már teljesen lemondtam a gépről, így hozzáértőktől kérnék javaslatot, hogy vajon mennyiért lehetne értékesíteni? Gondolom maximum alkatrészként tudom elpasszolni.

Műszaki adatok
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#3075 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: MStipee - Dátum: 2011. 06. 27. 11:25

Adott egy FuSi Amilo D 1840 típusú notebook, aminek csíkozódik a kijelzője. A kijelzőt mozgatva a csíkozódás változik, néha visszaáll tiszta képre. Egyértelműen a kijelző és a videokártya között van valahol a gubanc. Szétkapva még nem volt szerviz által, de a tünetek alapján azt mondták, alaplapcsere, javíthatatlan.

Szerintem a tünetek alapján hibás a kábel, ami a kijelzőt és az alaplapot összeköti, azt kellene inkább cserélni.

#3076 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 06. 27. 14:25

Szerintem a tünetek alapján hibás a kábel, ami a kijelzőt és az alaplapot összeköti, azt kellene inkább cserélni.

A sok nyitás-csukástól tönkremehet? Testvéreim eléggé "lendületesen" használták... Ha tűrhető áron javítható, akkor természetesen nem válnék meg tőle. Várok még további válaszokra, hátha :)

>>Egészség és Harmónia<<

#3077 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: MStipee - Dátum: 2011. 06. 27. 13:37

A sok nyitás-csukástól tönkremehet? Testvéreim eléggé "lendületesen" használták... Ha tűrhető áron javítható, akkor természetesen nem válnék meg tőle. Várok még további válaszokra, hátha :)

Ha nem az egész képernyő lesz csíkos, akkor a kijelzőt kell kicserélni. Nem nézem most meg a típust, de 10-25k közötti összeg körülre készülj.

#3078 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 27. 17:54

Ha nem az egész képernyő lesz csíkos, akkor a kijelzőt kell kicserélni. Nem nézem most meg a típust, de 10-25k közötti összeg körülre készülj.

Nem a kijelző hibás mert külső monitorra kötve is csíkozódik.

>>Egészség és Harmónia<<

#3079 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 22:35

Üzenet megtekintéseIdézet: MStipee - Dátum: 2011. 06. 27. 13:37

Didyman a szakember, én csak beleugatok :)
Mindenesetre egy madzagon megy át minden (táp + adat) a kijelzőre, szóval ha kijelzőt mozgatva hol jó hol nem, az nekem kábelhibának tűnik. Az én notim 4 éves lesz lassan, semmi ilyen nincs vele, de ez egy business class modell, nem egy fusi amilo, ami nagy különbség (árban is az volt).

#3080 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: MStipee - Dátum: 2011. 06. 27. 22:45

Nem a kijelző hibás mert külső monitorra kötve is csíkozódik.

Radeon 9600? Ő lesz cserés, ritkán újraforrasztós.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.