Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 0:43
Tudod, a közlekedés mindekinek joga, mert az élethez tartozik. A 3 éves gyereknek eljutni a játszótérre, a tizenévesnek az iskolába, a huszon-harmincévesnek a munkába, szórakozásba, netán a gyerekkel együtt orvoshoz, a nyolcvanévesnek a gyerekéhez, unokájához, netán munkájához. Mindenkinek joga van az életéhez, az élethez. Amit ne mások szabjanak ki számára - ha lehet - hanem ő élhesse meg.
Miért, ha nem nézem jó szemmel, hogy az úttest közepén bambán témfereg, azzal a közlekedéshez való jogát kérdőjelezem meg? Szerintem nem. Ha önmagától nem képes olyan normákat maga elé állítani, amik betartásával nem veszélyeztetné saját maga és mások testi épségét, akkor bizony másoknak kell neki szabályokat állítani ehhez, ilyen a kresz is. Ettől én még nem érzem, hogy ő ne tudna eljutni oda ahová akar, csak bizonyos játékszabályokat tartson be, és kultúrált formában közlekedjen. Nem azt ítélem el eredendően, hogy az úttesten tolja a babakocsit, de ha ezt teszi, akkor úgy tegye, hogy ha jármű közeledik, akkor annak biztosítani tudja, és biztosítsa is az akadálymentes elhaladás lehetőségét. NE kelljen rádudálni, hogy méltóztasson utat biztosítani, hanem ha már olyan helyen közlekedik, ahol elvileg semmi keresnivalója, de saját kényelme miatt mégis ezt választja, akkor azoknak, akik rendeltetésszerűen szeretnék használni ezt az utat, ne kelljen lassítania, ezzel erőt pazarolva, ne őket kényszerítse hirtelen irányváltásra, a meggondolatlan mozdulataival. És ez különösképpen igaz, a kerékpárutakon előszeretettel sétálgató emberekre.
Idézet
A "gyorsan haladás" néhányaknak a lehetősége. Aki ennek a lehetőségnek a kedvéért - saját kényelme, lelkivilága és tetszés szerint idevehető önszempontja kedvéért - el akarja venni másoktól a lehetőséget az élethez, mert micsoda dolog az, hogy lassítani, netán megállni kell, kerülni kell, netán megérteni kell - az nem felelősségteljes, hanem érzéketlen, önző tuskó.
Szóval, a helyes magatartás, az, hogy keresztül kasul sétálgatunk a kerékpárúton, és a közúton, figyelmetlenül, le sem szarva az ott szabályosan közlekedő autósokat, és kerékpárosokat, hadd szegje nyakát a hülye. Akinek pedig ez nem tetszik, az az érzéketlen, önző tuskó. Szép új világ.
Idézet
Az csak a saját kicsiny világa, szemellenzője alapján ítélkezni kívánó, saját magát az egekbe emelni kívánó - pedig csak az orra van ott - tapasztalatlan tizenéves.

Hol emelem én magamat az egekbe?
Egész biztosan ezzel például, egészen az egekbe emeltem magamat:
Idézet
Vagy ha mégis felmegyek a járdára, akkor azt csakis olyan körültekintéssel teszem, mintha hímestojásokon járnék, és minden veszélyhelyzetre felkészülök, minden eshetőségre, mert tudom, hogy a járda a gyalogosok birodalma, és nekem meg kell húznom magamat, és nem szabad akadályoznom őket semmiben. Ha ilyen szemlélettel tolnák a babakocsit a közúton, mint ahogy én a járdán kerékpározom, akkor semmi problémám nem lenne.
Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 24. 22:18 -kor