HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1811 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 13:10

Nem azért, de 85 évesen tényleg maradjon otthon, és ha kell vmi, akkor a ~60 éves kisfia vigye el...
Az ilyen öregek szenilisek, felelőtlenek, azt sem tudják, hol vannak, veszélyeztetik a saját életüket (ebbe speciel nem akarok beleszólni, de van az öngyilkosságnak kellemesebb módja is), valamit más, esetleg szabályosan közlekedő életét.
Szóval, a joga megvan hozzá, valóban.
Viszont felelőtlenség, bárki, bármit mond.

Most lehet engem is anyázni. Nálunk, ha az öregeknek kell vmi, akkor a nagybátyám bepakolja a kocsiba, vagy én, és elmegyünk.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1812 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 13:11

Miért, a városban el fogják ütni? Direkt biztos nem.

Nyilvánvaló, hogy ha nem fér el a járdán, akkor hol máshol közlekedhetne?
Viszont csak azért nem kalézolhat az úttesten, mert nem olyan a járda, mint az M1-es. :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1813 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 13:22

Hárman meghaltak, hárman súlyosan megsérültek, amikor kamion és mikrobusz ütközött az M1-es autópályán Komárom térségében szombaton reggel; Győr felé egészpályás útlezárás van - közölte az autópálya-rendőrség szóvivője.

Egy Budapest felé tartó kamion a 88-as kilométerszelvényben eddig tisztázatlan okból a szalagkorlátnak vágódott, és azt áttörve a szemben lévő forgalmi sávban egy Győr felé szabályosan haladó német rendszámú mikrobusszal ütközött - mondta Gálik Viktória.

A mikrobuszban utazó, feltehetően német állampolgárságú személyek közül hárman a helyszínen meghaltak, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A magyar rendszámú kamion vezetőjét életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba - mondta a rendőrségi szóvivő.

Hozzátette: az M1-esen Győr felé haladó forgalmat a komáromi lehajtónál elterelték, és az utat a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. Budapest felé akadálytalan a forgalom.

[origo]

Na erre aztán nem lehet felkészülni...... :(  :(
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1814 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 13:27

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:11

Viszont csak azért nem kalézolhat az úttesten, mert nem olyan a járda, mint az M1-es. :D

Tőlem aztán akkor is kimehet, ha egy porszemmel több van a járdán, és az neki már nem jó. Csak ha az úttesten ne felejtse el hogy nem a járdán van, és itt autók is közlekednek, nem az övé az egész.

#1815 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:05

A közlekedési balesetek statisztikáiból milyen "évszámadat" tűnik ki? Mert nem jellemző az, hogy a nyolcvanéves papa és felesége, a hetvenöt éves Mari néni, a hetvenkét éves Józsi bácsi... Sokkal inkább a 18-45 éves korosztályról hallani haláleseteket az utakon. Éjszaka fiatalok, két fiatal pár, esküvőből hazafelé tartó násznép, stb.

Pl. most érkeztem haza egy kis nyaralásból, és a kempingben kb. 100, német és holland házaspár volt lakókocsival, hetven év felett. Ők is lejutottak valahogy, és nem kevés kilométert vezettek. És haza is fognak menni, és jövőre újra eljönnek.

Engem soha nem zavart az, ha a német mama a hetes BMW-jével hetvennel megy az út szélén.

Persze tény, egész más a reakcióidő. De még akkor sem láttam kétszázzal előzni nyolcvanéves mamát. Hatvannal közlekedni pedig már igen.

Az én véleményem, hogy joga van ahhoz, hogy részt vegyen a közlekedésben, ha neki erre képessége van. Az már más kérdés, hogy ezt a képességet hogy kell(ene) felmérni...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1816 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:57

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:05

A közlekedési balesetek statisztikáiból milyen "évszámadat" tűnik ki? Mert nem jellemző az, hogy a nyolcvanéves papa és felesége, a hetvenöt éves Mari néni, a hetvenkét éves Józsi bácsi... Sokkal inkább a 18-45 éves korosztályról hallani haláleseteket az utakon. Éjszaka fiatalok, két fiatal pár, esküvőből hazafelé tartó násznép, stb.

Pl. most érkeztem haza egy kis nyaralásból, és a kempingben kb. 100, német és holland házaspár volt lakókocsival, hetven év felett. Ők is lejutottak valahogy, és nem kevés kilométert vezettek. És haza is fognak menni, és jövőre újra eljönnek.

Engem soha nem zavart az, ha a német mama a hetes BMW-jével hetvennel megy az út szélén.

Persze tény, egész más a reakcióidő. De még akkor sem láttam kétszázzal előzni nyolcvanéves mamát. Hatvannal közlekedni pedig már igen.

Az én véleményem, hogy joga van ahhoz, hogy részt vegyen a közlekedésben, ha neki erre képessége van. Az már más kérdés, hogy ezt a képességet hogy kell(ene) felmérni...

SF

Nyilvánvaló, mivel a közlekedők legalább 80%-a ebből a korosztályból való. Merészebbek, bevállalósabbak, mindíg sietnek valahová. Az idősekre ez nem jellemző, viszont a korukból kifolyólag sok esetben már alkalmatlanok a közlekedésre. Nem azért, mert direkt megszegi a szabályokat, szarik az egészre, egyszerűen sem a reflexeik, sem az érzékszerveik nem olyanok, mint korábban. Persze ez IS-IS. Nekem is van olyan ismerősöm, aki 75 éves, és bármit rá mernék bízni, olyan figyelme van, szabályosan közlekedik, nem csinál marhaságokat.
Most mondhatnánk azt, hogy az orvosin ugyis kibukik, aki alkalmatlan, de mindenki tudja, hogy ez nem így van. Max a látását megnézi, de ez édeskevés. Ha alkalmas a közlekedésre, természetes, hogy ugyanolyan joga van hozzá, mint bárki másnak, csak általában nincs bennük annyi önkritika, hogy az orvositól függetlenül felmérje, már nem alkalmas a közlekedésre. (amit Omega is említett a papájáról, hogy saját maga rájött, és inkább nem vezetett)

:)

#1817 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 16:59

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 9:30

Mondom neked igazad van. :)

Szerintem is. :up:

#1818 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 17:01

Idézet: leslie - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:10

Nem azért, de 85 évesen tényleg maradjon otthon, és ha kell vmi, akkor a ~60 éves kisfia vigye el...
Az ilyen öregek szenilisek, felelőtlenek, azt sem tudják, hol vannak, veszélyeztetik a saját életüket (ebbe speciel nem akarok beleszólni, de van az öngyilkosságnak kellemesebb módja is), valamit más, esetleg szabályosan közlekedő életét.
Szóval, a joga megvan hozzá, valóban.
Viszont felelőtlenség, bárki, bármit mond.

Most lehet engem is anyázni. Nálunk, ha az öregeknek kell vmi, akkor a nagybátyám bepakolja a kocsiba, vagy én, és elmegyünk.

:up:

#1819 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 17:04

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:22

[i]Hárman meghaltak, hárman súlyosan megsérültek, amikor kamion és mikrobusz ütközött az M1-es autópályán Komárom térségében szombaton reggel; Győr felé egészpályás útlezárás van - közölte az autópálya-rendőrség szóvivője....
Na erre aztán nem lehet felkészülni...... :(  :(

Elsőkézből tőlem.

Szerk.: a kamionvezető elaludt. /szerk

Más.
Hárman haltak meg ma kora reggel Sormás határában (Nagykanizsa után, Letenye felé a horvát határhoz tartva). A család, apa, anya és 16 éves lányuk.
Az elsődleges vizsgálatok alapján a söfőr elaludt, és így hajtott a szemközti sávban szabályosan közlekedő kamion alá.
Az autó kigyulladt, a személygkcs-ban utazó mindhárom ember a helyszínen életét vesztette.

Jó reggelt... :(

Szerkesztette: Omega 2005. 06. 25. 17:06 -kor

#1820 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:00

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:57

...csak általában nincs bennük annyi önkritika, hogy az orvositól függetlenül felmérje, már nem alkalmas a közlekedésre. (amit Omega is említett a papájáról, hogy saját maga rájött, és inkább nem vezetett)

:)

:respect:

#1821 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:29

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 17:59

Szerintem is. :up:

Neked is igazad van. Kend a hajdra, és lobogtasd. :)

#1822 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 25. 18:55

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 12:49

joe39

Egész nyugodtan hajtogasd a téziseid, mert a gyalogosnak semmi keresnivalója az úttesten. Ott csak a legvégső esetben közlekedhet, ha minden egyéb más alkalmatlan az úton való közlekedésre.

Gyalogosok közlekedése

21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
(2) Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
(3) Ha a gyalogosok az úttesten közlekednek, az úttest szélén, egysorban
a) lakott területen lehetőleg a menetirány szerint a bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben,
b) a segédmotoros kerékpárt vagy kerékpárt toló, továbbá a kerekes székkel közlekedő mozgáskorlátozott gyalogosok mindig a menetirány szerint a jobb oldalon haladhatnak.
(4) A gyalogosnak az úton olyan tárgyat, illetőleg anyagot, amely sérülést, rongálást vagy szennyezést okozhat, csak megfelelően becsomagolva szabad vinnie. Olyan tárggyal, amely méretei miatt a gyalogosforgalmat zavarná, az úttesten - a menetirány szerinti jobb oldalon, az úttest szélén - kell közlekedni; éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az ilyen tárggyal közlekedő gyalogosnak a járművek vezetői által elölről és hátulról kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinnie.

Tudom ebből most az fog következni, hogy a 30 centis lapokból kirakott járda alkalmatlan erre.....

Ezt azért írtam most, hogy az egekbe emeljem magam, és felfelé pakolgatom magam az uborkafán.... :rolleyes:  :down:

Idézet

Gyalogosok közlekedése

21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.

(2) Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.

Te nem a téziseidet hajtogatod, hanem pontos képet adsz arról mennyire képtelen vagy megérteni akár szöveget, akár szituációt. Mert gyerekkocsiról nem beszél a szöveg, ugye? Mert te tudod, hogy a gyerekkocsit ott igenis el kell tudni tolni. Mert ugyan tapasztalatod nincs, de neked igazad van.

És azt mondod, nem lehet megítélni, milyen lehetsz, mint... Hát nem vagy olyan, mint... :)

#1823 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:32

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:29

Neked is igazad van. Kend a hajdra, és lobogtasd. :)

Nem látja ezt senki, legfejjebb Anyukámnak mesélem, hogy mi jót irogattam a Fórumra. :)

Ellenben ésszel is leírhatnád, hogy miért helytelen Mumia gondolatsora. Vagy az enyém. Vagy egy volt rendőré. :up:

A 'babakocsi on road' témához pedig annyit, mint sok máshoz is: nincsenek meg a feltételek a boldog, felelőtlen pillanatokhoz, amiket elvileg élnünk kellene szabadidőnkben. Pl. nincsenek rendes járdák, rendes utak sem, amik alapvetőek volnának. :up:

Van aki tapasztalta, van aki elképzeli. Van, akinek fontos, másnak nem annyira.

#1824 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 20:03

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 19:55

Te nem a téziseidet hajtogatod, hanem pontos képet adsz arról mennyire képtelen vagy megérteni akár szöveget, akár szituációt. Mert gyerekkocsiról nem beszél a szöveg, ugye? Mert te tudod, hogy a gyerekkocsit ott igenis el kell tudni tolni. Mert ugyan tapasztalatod nincs, de neked igazad van.

És azt mondod, nem lehet megítélni, milyen lehetsz, mint... Hát nem vagy olyan, mint... :)

Csak hogy még tovább magasztaljam magam: :rolleyes:  :confused:

A babakocsit toló személyt ugyanúgy gyalogosnak tekintjük, ahogy pl. a biciklit tolót.
Tudod mikor lesz egy járda gyalogosközlekedésre alkalmatlan? Mikor pl. fel van túrva a gázcső miatt, és keresztben, hosszában 2 méteres árkok vannak......
Ennyi erővel a régi M7-es is alkalmatlan volt a közlekedésre, mert az is betonlapokból állt, csak kicsit nagyobbakból, mégis közlekedett rajta mindenki.

Kép

Most az következik, hogy a gyermekkocsi, az nem babakocsi...

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 25. 20:10 -kor

#1825 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:18

tegnap éjjel jöttem haza Kazincbarcikáról és egy fickó a sávom közepén stoppolt szembe meg jöttek, aztán ledudáltam az útról, mutogatott is. ilyen hozzáállással ki fogja felvenni? :omg:

#1826 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:20

Idézet: Fresi - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 22:18

tegnap éjjel jöttem haza Kazincbarcikáról és egy fickó a sávom közepén stoppolt szembe meg jöttek, aztán ledudáltam az útról, mutogatott is.   ilyen hozzáállással ki fogja felvenni? :omg:

Majd a Scania a hűtőrácsra..... :omg:

#1827 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 06. 25. 22:01

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 21:03

Tudod mikor lesz egy járda gyalogosközlekedésre alkalmatlan?

Most este az Erzsébet-híd járdája alkalmatlan volt a gyalogosközlekedésre, sörsátrak, és kertvendéglő volt ott.
Így keresztbe-kasul grasszáltunk a babakocsival az úttesten, záróvonal, buszsáv meg sem kottyant :D

#1828 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 22:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 22:20

Majd a Scania a hűtőrácsra..... :omg:

:nevet:

Kb. két hónapja, jöttem haza Érd felöl a hetvenesen (éjjel3kor) és elértem azt a lámpás kereszteződést. Az egyetlen szembe jövő autó vadul villog rám. Arra gondoltam biztos mérnek.  :confused: Lelassítok, áthajtok a kereszteződésen, majd kb. húsz méterrel utána a tök sötétben feltűnik egy alak a záróvonalon. Ott állt, magában, éjjel 3kor, részegen. Na az ilyennek a JÓ K***A A****T!  :doom:  :grrr:
Ha nem jeleznek és kicsit a sávomban áll, akkor úgy elütöm 130-al, hogy ketté szakad... én meg megyek a dutyiba.
Kicsit paráztam csak be.  :eek: Mint a filmekben, véres gumicsizma.  :D aztán kapom a levelet, hogy "tudom mit tettél"...  :D

#1829 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 03:01

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 11:22

Ezzel megint csak az a baj, hogy nem az A6-ossal közlekedő kigyúrt gyesznyókat igazoltatják, hanem a bulizó egyetemistákat.
Főleg nem éjjel, akkor csak akkor szállnak ki a kocsiból ha nagyon muszáj. Láttam olyat, amikor fényes nappal 2 zs kiszúrt egy 16 körüli deszkás gyereket, kiforgatták a táskáját, még a cipőjét is levetették, cigisdobozba belenéztek, stb. Persze nem találtak semmit, de ez az egész tartott vagy 10 percig. Végignéztem, mert nem jött az 1-es vili.

Na igen. Te láttad...

Én meg ott állok velük, mellettük...

Remélem érzed a különbséget. Azt hiszem, hitelesebb, amit én írok le...
Gondolkoztál már ma?

#1830 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 03:18

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 12:11

...az igazoltatás végeztével köteles bemondani a nevét, jelvényszámát, rangfokozatát meg minden ilyesmit...

A 'minden ilyesmi' még az, hogy hol szolgál. (Bár erre a jelvényszámból rá lehet jönni, igaz csak rutinosaknak.) Többet nem köteles megadni.

De minek is? Az igazoltatás nem azért van, mert a rendőr szórakozik, neki ez + adrenalint jelent. Biztosíthatlak, hogy sokkal szívesebben aludna az örsön/kapitányságon/járőrautóban, minthogy Téged zaklasson.

Gondolj bele, kérlek! :)
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »