HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:13

Amikor Tolvaly írásait olvasom, mindíg elfog egy érzés, egy érzés, hogy................ :D :Đ (Üvegtigris után szabadon :D )
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#182 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:14

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:04

/sze,/sze, hiszen még senki se villogott le itt igazság bajnokát, ami belép 140-nel a belső sávba mert neki joga van annyival menni, úgyis annyi a max...itt mindenki toleráns és betartja a szabályokat, csak nem néz hátra sávváltásnál és akadályoz :D  :D  :D

Csak egyet felejtesz el, HA megtörténne a baj, és hátulról letaposná a nagyobb a kicsit, mert a kicsi éppen sávot váltott...minden helyszínelő 50-50 %-ra hozná ki az okozókat az esetből, a mercist gyorhajtás, a sávváltót meg figyelmetlen sávváltás miatt. Segítene ez a fekete zsákból kilógó kezű puntós, suzukis, unós tetemen? Milyen ezeknek a kocsiknak a hátsó ütközés védelme? Ráfutásos témánál mindig a nagyobb tömegűben élik túl, letarolják a kicsit, rommá törik. Ragaszkodjanak csak a jogukhoz. Mindenáron.

Igaz, kiflameltük már soxor, de hánynom kell a "most betartottam a kreszt a buzimajom meg nem" stílustól, aztán sunyin megjegyezve bezzeg ha a gyorsabb kocsimmal vagyok...stb..hogy beszopatom..
Akkor ki is a segg és melyik kocsiban? Csak erre gondoltam, kár, hogy neked is magyarázni kell.
Nabefe. ;)

Újrake.

Nézd... azért az tény, hogy ha a mercis nem 180-nal közlekedik, hanem urambocsá' 130-cal, akkor nem érkezik meg a puntos nyakába olyan hirtelen (nem, az autótípusokkal nem akarok utalni senkire, de ezek már bejáródtak :D). Természetesen a puntos is hibás, de hát ugye nem szokás arra számítani, hogy valaki mögöttem sebességhatár+40%-kal közelg. Ha mondjuk a mercis "csak" 150-nel jön, akkor sehol semmi gond.

A másik az, hogy az ilyeneken általában látni, hogy ki fog jönni, de legalább azt, hogy nem tudja eldönteni, kijöjjön-e. Nem tudom, te hogy vagy vele, hogy ilyen vehemensen magyarázod, de az ilyen láttán nálam szinte automatikus a gázelvétel (ez sokszor elég is). Jött már ki elém pár igazságbajnok (mielőtt bárki belémkötne, 130-135-tel mentem, ő kb. 100-zal), mégsem lett még csak picit magasabb vérnyomásom sem. Valahogy túléltem... :p Akkor villogtam, dudáltam, nyikorogtam, amikor előtte-mögötte nem volt senki, mégis sürge módon be kellett jönnie elém. Meg mással is kifejeztem nemtetszésemet, de arra nem vagyok olyan büszke...  :Đ

A harmadik meg az, hogy ha egyszer magas ívből nem érdekel egy szabály, akkor azért megpróbálok mindent elkövetni, hogy ne csináljak bajt.

Szerkesztette: Carmaged 2005. 05. 04. 07:33 -kor

#183 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:13

Amikor Tolvaly írásait olvasom, mindíg elfog egy érzés, egy érzés, hogy................ :D :Đ (Üvegtigris után szabadon :D )

-Mennyibe kerül?
-Tizenhatezer....
-Tessséék..megveszem...

Ez a rész??? :D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#184 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:14

Újrake.

Nézd... azért az tény, hogy ha a mercis nem 180-nal közlekedik, hanem urambocsá' 130-cal, akkor nem érkezik meg a puntos nyakába olyan hirtelen (nem, az autótípusokkal nem akarok utalni senkire, de ezek már bejáródtak :D). Természetesen a puntos is hibás, de hát ugye nem szokás arra számítani, hogy valaki mögöttem sebességhatár+40%-kal közelg. Ha mondjuk a mercis "csak" 150-nel jön, akkor sehol semmi gond.

A másik az, hogy az ilyeneken általában látni, hogy ki fog jönni, de legalább azt, hogy nem tudja eldönteni, kijöjjön-e. Nem tudom, te hogy vagy vele, hogy ilyen vehemensen magyarázod, de az ilyen láttán nálam szinte automatikus a gázelvétel (ez sokszor elég is). Jött már ki elém pár igazságbajnok (mielőtt bárki belémkötne, 130-135-tel mentem, ő kb. 100-zal), mégsem lett még csak picit magasabb vérnyomásom sem. Valahogy túléltem... :p Akkor villogtam, dudáltam, nyikorogtam, amikor előtte-mögötte nem volt senki, mégis sürge módon be kellett jönnie elém. Meg mással is kifejeztem nemtetszésemet, de arra nem vagyok olyan büszke...  :Đ

Nem ez a lényeg. A történet mindennapos, megtörtént, leköcsögözik a gyorsabbat, aztán a végén..bezzeg ha a gyorsabb kocsival vagyok hogybeszopatom.... Ezen a részen ugortál át megint, pedig ezen szálltam el.

#185 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:24

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:15

-Mennyibe kerül?
-Tizenhatezer....
-Tessséék..megveszem...

Ez a rész??? :D

:offtopik:
Nem :D Így kezdődik: "Amikor Cingár szakszizik, mindíg elfog egy érzés...." Így :D

#186 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:28

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:24

:offtopik:
Nem :D Így kezdődik: "Amikor Cingár szakszizik, mindíg elfog egy érzés...." Így :D

Ez a világ legjobb érzése, jó tudni, hogy könnybe lábad a szemed ha írok :D  :D  :D

#187 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:36

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:23

Nem ez a lényeg. A történet mindennapos, megtörtént, leköcsögözik a gyorsabbat, aztán a végén..bezzeg ha a gyorsabb kocsival vagyok hogybeszopatom.... Ezen a részen ugortál át megint, pedig ezen szálltam el.

Jaj, bocsánat. Elsőre valamiért nem az jött át.

Na igen... erre nem tudok mit mondani, a közlekedésben számomra egyenrangú partner a puntos meg a kamionos is. A tömeget tisztelem :Đ , de ettől ő még nem lesz több.

#188 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:43

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:15

Ma jöttem az M7-esen a Balatonról hazafelé, és mit tesz Isten, busz előzött kamiont. Szerencsére 3 sáv van, így én meg előztem a buszt.
Megérkezett mögém egy Mercedes E-klasse úgy 180 körül, és veszettül elkezdett villogni.  Meg még indexelt is. Meg mutogatott is. Jobbra a busz, balra a vas terelőlemez, mégis mit akarhatott, hov a húzódjak? 140-nel nyomtam a gépsárkánynak, amikor 130 a megengedett, és letolt az útról.

Miután vége volt a happeningnek, mellém állt, és magyarázott az ablakon kereszül, meg mutogatott, hogy jobbra húzódjak. Idősebb, szakállas, ősz hajú úriember, szemüvegben, habzó szájjal.

Magyar volt a lelkem. Szép EU-s kék rendszámmal.

Egyetlen gond, hogy egy Puntoval voltam. Amikor a Boxerrel megyek, mindig sikerül padlófékeznem, mert én egy ilyen genya vagyok. Csak a Puntoban félek :(

Mögötte a német rendszámú BMW 7 vezetőjének az arcán láttam a csodálkozást ;) Biztos gondolta, hogy Balkán
vagymi.

Gyere ki Ausztriába, vagy német, és még örülhetsz is ha csak 180al villognak le, és nem 220-al vészfékeznek mögötted dudálva meg anyázva, mikor te is 160-at mész...

#189 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 07:52

Osztrákiában nem  tapasztaltam levillogást. Ha mégis, akkor kulturáltan tették (pl. egy Volvo jött mögöttünk fél órán át 100 méterre, és amikor megunta, akkor _egyet_ villantott, és csak utána gyorsított).

BTW a Mercire visszatérve: úgy 6-800 méterre lehetett mögöttem, amikor kimentem indexelve előzni.
30 centire rámhúzódott, és villogott.

Kedves tolvaly, kifejtenéd ezt az igazságbajnoka-dolgot?

#190 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 08:30

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:52

Osztrákiában nem  tapasztaltam levillogást. Ha mégis, akkor kulturáltan tették (pl. egy Volvo jött mögöttünk fél órán át 100 méterre, és amikor megunta, akkor _egyet_ villantott, és csak utána gyorsított).

BTW a Mercire visszatérve: úgy 6-800 méterre lehetett mögöttem, amikor kimentem indexelve előzni.

Gondolom akkor nem vezetsz heti 800km-t Ausztriában.

#191 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:34

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 7:52

ha láttad is hogy jön, akkor nem értem miért mész ki elé, és miért nem tudsz várni fél percet, hogy elmenjen.

szerintem nagyobb tahóság kimenni a gyorsabb elé, mint hogy az villog...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#192 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 9:34

ha láttad is hogy jön, akkor nem értem miért mész ki elé, és miért nem tudsz várni fél percet, hogy elmenjen.

szerintem nagyobb tahóság kimenni a gyorsabb elé, mint hogy az villog...

ha kib messze van akkor miért lenne tahóság?
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#193 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:57

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:53

ha kib messze van akkor miért lenne tahóság?

Jah, ha az ember beleles egy pillanatra a tükörbe, nem biztos, hogy fel tudja helyesen mérni a másik sebességét.

#194 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 09:58

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:57

Jah, ha az ember beleles egy pillanatra a tükörbe, nem biztos, hogy fel tudja helyesen mérni a másik sebességét.

többször kell bele lesni :) és nem szoktam villogni :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#195 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 10:00

Idézet: Konor - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:58

többször kell bele lesni :) és nem szoktam villogni :)

Én meg folyamatosan nézem mi történik mögöttem. De vannak akik nehezebben becsülik fel. Mondjuk autopalyan nem szoktak csak úgy "megérkezni" mögém, bár volt már rá példa. :D 170-el battyogtam, simán levillogtak/toltak az útról :D

#196 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 10:04

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 9:00

Én meg folyamatosan nézem mi történik mögöttem. De vannak akik nehezebben becsülik fel. Mondjuk autopalyan nem szoktak csak úgy "megérkezni" mögém, bár volt már rá példa. :D 170-el battyogtam, simán levillogtak/toltak az útról :D

nekem is volt de nem bírta a villógó sofőr a 220at :Đ
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#197 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 10:26

Idézet: Konor - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 11:04

nekem is volt de nem bírta a villógó sofőr a 220at :Đ

Én hagytam. :D A Merciseknek muszáj megelőzniük az Opeleket :Đ

#198 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 11:24

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 8:52

Előbb olvasd el figyelmesen a tegnap este 20.15 óta történteket, nem hiszem, hogy több segítség kell, biztosan menni fog ;)

#199 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:04

Elolvastam, de még mindig nem értem.

Szerinted a Puntoval nem szabad 140-nel közlekedni a belső sávban, mert akadályozom a Mercit?
Mert kb. eddig jutottam, a többit nem értettem.

BTW heti 500-1000km-t vezetek (mielőtt lebaszol, hogy hülye vasárnapi puntovezető), és ilyen tirpákot, mint az adott mercis, évente 1-2-t ha látok.

A gyorsabb autós izét ugye nem rám értetted?

#200 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:46

Ehhez kapcsolódik egy sztori. Előbb nem is akartam leírni, mert elég "ciki" az ügy, de mindenképp tanulságos.

A kedvessel mentünk M7-esen, ő vezetett, Suzukit.

Viszonylag ritkán vezet autópályán, inkább csak városban, országúton, de ott már kb. 40-50 ezret vezetett, így "nyugodtan" hagytam hadd szokja a dolgokat, egyszer el kell kezdeni a pályát is.

Nem is volt gond, egy ideig. Kb. 120-140 között haladtunk szépen, ez a sebesség bőven elég arra hogy a Swift nem forog és fogyaszt őrülten, de a buszokat és kamionokat, meg egy két régi nyugati kocsit meg lehessen előzni.

Egy hasonló manőver esetén (egy kamiont előztünk kb. 130 körül), a kamion előtt nem sokkal ment egy Seat Cordoba is. A bnőm úgy döntött még azt is megelőzi a kamion után, mert a Cordobás is kb. 110-120-al ment. Mire mellé-elé értünk már kb. 140-150 -et ment a Swift (közben végig maxon gyorsított, hogy ahogy tanulta, minél hamarabb befejezhesse az előzést), de ebben a pillanatban előidéztek egy veszélyhezetet (és ő maga is).

Egy 1.6-os(!!) Audi A3-as csávó bedurrant mögénk vagy 170-180-al a manőver közben, de úgy, hogy közben a barátnőm nem nézte a tükröt (mielőtt a kamiont elkezdtük előzni az Audi nem volt sehol), hanem csak akkor nézett bele, amikor már épp 1-2 méterre elhagytuk a Cordobát is.

Ettől az eseménytől (közben villogott a csávó rendesen, cirka 1 méterre a kocsitól 150-nél) szegény annyira megijedt (kb. 150 km vezetés és fülledt meleg után), hogy egy durva mozdulattal átrántotta a Suzit a külső sávba. :o

Ez önmagában se volt jó döntés (nem részletezem az útfogást 150-nél egy Swiftben), de a másik meg hogy kb. 1,5 méterre vágtunk be a Cordobás elé.

Mindez tulajdonképpen egy hülye "gyorshajtó, villogó" miatt. Persze a barátnőm is hibás valamilyen szinten... De megijedt, ismeretlen volt  számára az eset, a kialakult helyzet.

Más: Utána a Cordobás mellénk állt, és mind a három bennt ülő, amúgy roma származású ember, kb. 1 percig mutogatott egyezményes jeleket, és "hülye buzi"-t artikulált a szájával.

Más 2: utána megálltunk egy parkolóban és helyet cseréltünk (nem is akart már vezetni többet), utána magyaráztam a magyar autópályák tulajdonságait.

:think:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.