HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 18:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 16:33

autós féktávok

motoros újságból:
gsx-r 600 k4 110km/h-ról 48.8m
yamaha yzf-r1 112km/h-ról 50,38
honda VTR sp-2 112km/h-ról 49,1
suzuki GSX-R750 112km/ról 50,15

és ha motoros szarul fékez, megcsúszik... akkor elesik. autós nem.
nagyobb sebességnél gondolom nagyobb különbségek vannak

Tehát 180-ról saccolni lehet kb. 75-80 m-t?

Az nagyon sok, nem?

Ki merem jelenteni, hogy akárki, bármennyire körültekintően is kelne át sötét este az úton, ESÉLYTELEN lenne az ilyen sebességgel érkező motorost észrevenni. A gyalogos szempontjából csak akkor elkerülhető egy ilyen baleset, ha nem jár arra.
Tehát a balesetet csak a motoros tudta volna elkerülni. Ha nem megy 180-nal.

Konor:
Csak egy kérdés, akik jobban ismerik a környéket: A Jurisics sarkon nem vált át 23 órakor sárga villogóra a lámpa?

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 12. 18:50 -kor

Gondolkoztál már ma?

#442 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 19:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 19:48

Az nagyon sok, nem?

Ki merem jelenteni, hogy akárki, bármennyire körültekintően is kelne át sötét este az úton, ESÉLYTELEN lenne az ilyen sebességgel érkező motorost észrevenni. A gyalogos szempontjából csak akkor elkerülhető egy ilyen baleset, ha nem jár arra.

Konor:
Csak egy kérdés, akik jobban ismerik a környéket: A Jurisics sarkon nem vált át 23 órakor sárga villogóra a lámpa?

Tényleg nem nagyon lehet gyalogos oldalról kivédeni. Ha csak nem meghallja a motorhangot messziről és le sem lép. De ez már scifi. Az a motoros nem normális. (Volt)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#443 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 19:07

Azt azért ne felejtsük el, hogy a sebességgel négyzetes arányban nő a fékút.
Tehát, ha a 110 km/h-val menő motoros 48 méter alatt áll meg, akkor a 180 km/h-val menő már csak 125-130 méter alatt tud megállni.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#444 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 17:48

Az nagyon sok, nem?

Konor:

nem tudom hogy ott villog e de sok helyen még éjszaka sem villog a hungárián mondjuk ez már nem változtat semmin :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#445 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:40

Viszont a Hungária elég jól ki van világítva. Ez a motoros meg idióta volt. Még ha gyorshajtok se megyek annyival hogy nem lássam rendesen a teljes féktávolságot...

#446 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 20:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 20:07

Azt azért ne felejtsük el, hogy a sebességgel négyzetes arányban nő a fékút.
Tehát, ha a 110 km/h-val menő motoros 48 méter alatt áll meg, akkor a 180 km/h-val menő már csak 125-130 méter alatt tud megállni.

Bocs a pontatlanságért, de ez akkor még jobban az én verziómat támasztja alá.
Gondolkoztál már ma?

#447 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 21:14

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 19:48

szerintem több is lehet.
hisz egy 200as fékezés végére erősen felmelegszik a fék, és romlik a fékhatás.
és a gyárilag mért értékek szerintem erősen optimális helyzetet feltételeznek. tehát jó út, jó gumi, megfelelő hőmérséklet...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#448 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 21:16

motoros szerintem azért is nem láthatta a gyalogost (persze ez nem mentség), mert este 10kor valószínüleg nem keres 6 sávos út közepén gyalogost, és a világító-feltűnő autókat/motorosokat nézi...
bármennyire is ki van világítva, azért egy sötét gyalogost nem nagyon látni messziről.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#449 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 21:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 22:16

motoros szerintem azért is nem láthatta a gyalogost (persze ez nem mentség), mert este 10kor valószínüleg nem keres 6 sávos út közepén gyalogost, és a világító-feltűnő autókat/motorosokat nézi...
bármennyire is ki van világítva, azért egy sötét gyalogost nem nagyon látni messziről.

A motoros azért nem látta a gyalogost, mert agyatlanul 180-nal száguldozott.
Ennyi erővel egy teherautóról véletlenül leesett kemény kartondoboz miatt is meghalhatott volna. Igaz, akkor a gyalogos megúszta volna.

Valóban, 180-nál nem lehet meglátni egy kivilágítatlan gyalogost. Ezért nem kell annyival menni.
Gondolkoztál már ma?

#450 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 22:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 22:31

Valóban, 180-nál nem lehet meglátni egy kivilágítatlan gyalogost. Ezért nem kell annyival menni.

A gyalogos pedig saját testi épsége érdekében ne birkuljon, nézzen szét akkor is, ha zebrán kel át és zöld a jelzés.

Ha tiltott helyen teszi, akkor pláne. És ha szétnézett, de hiába, mert jött egy állat 180nal, akkor

ÍJ

Ezért kell zebrán átkelni a Hungárián, mert ott számítanak az utat keresztező gyalogosokra. Még az állatok is.

Szerkesztette: fram 2005. 05. 12. 22:56 -kor

Ciciman is on borda

#451 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 22:57

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:54

A gyalogos pedig saját testi épsége érdekében ne birkuljon, nézzen szét akkor is, ha zebrán kel át és zöld a jelzés. Ha tiltott helyen teszi, akkor pláne. És ha szétnézett, de hiába, mert jött egy állat 180nal, akkor

ÍJ

Hát igen, így járt.
Na de ez csak addig vígasztaló, ameddig nem a Te környezetedben, rokonságodban járt így valaki.
Gondolkoztál már ma?

#452 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:00

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:57

Hát igen, így járt.
Na de ez csak addig vígasztaló, ameddig nem a Te környezetedben, rokonságodban járt így valaki.

Ha azt mondom, h én jártam így, az elég jó lesz?
Ciciman is on borda

#453 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:03

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 0:00

Ha azt mondom, h én jártam így, az elég jó lesz?

Ja, és most a túlvilágrol postolsz?
Nem tudok valahogy érzéketlen lenni egy - végülis vétlen - ember halálával. Nem tudom leírni azt rá, hogy így járt.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 12. 23:04 -kor

Gondolkoztál már ma?

#454 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:24

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 0:03

Ja, és most a túlvilágrol postolsz?
Nem tudok valahogy érzéketlen lenni egy - végülis vétlen - ember halálával. Nem tudom leírni azt rá, hogy így járt.

Aranyos vagy :)

Nem tudom, miért lenne vétlen, mikor olyan helyen akart átkelni, ahol tilos.
Azt érzem, h mindenáron _egyedül_ a motorost akarod kikiáltani bűnösnek, pedig ezt a (halállal végződő) balesetet a 2 ember együttes nemtörődömsége, felelőtlen kockáztatása okozta.
Ciciman is on borda

#455 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 00:12

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 0:24

Aranyos vagy :)

Nem tudom, miért lenne vétlen, mikor olyan helyen akart átkelni, ahol tilos.
Azt érzem, h mindenáron _egyedül_ a motorost akarod kikiáltani bűnösnek, pedig ezt a (halállal végződő) balesetet a 2 ember együttes nemtörődömsége, felelőtlen kockáztatása okozta.

Jól érzed.
Azért akarom a motorost kikiáltani egyedüli bűnösnek, mert a gyalogos joggal érezhette azt, hogy megtett mindent az áthaladás biztonsága érdekében (azért tegyük a szívünkre a kezünket, ki az, aki SOHA nem szaladt még át úgy tilos helyen úttesten, hogy meggyőződött arról, hogy belátható távolságon belül nem jön egyik irányból sem jármű, tehát biztonságosnak ítélte meg az áthaladást).
Lakott területen egyszerűen nem lehet (és nem is kell, hogy lehessen!) 180-nal közlekedő "repülő testekre" számítani! Aki így közlekedik, az egy potenciális gyilkos.
Egyébként ha a motoros előtt nem egy puhatestű, hanem egy teherautóról véletlenül leesett keményebb doboz jelent volna meg hirtelen a 180-as tempónál, akkor egyedül halt volna meg. Ha nem is jobb, de igazságosabb lett volna.

Kicsit megint elkanyarodtunk arra, mint a miniszteri autó kontra balra kanyarodó Trabant, vagy a pár hete a viharsarokban a sort végigelőző Bömös kontra Ford minősítése, hogy balra kanyarodás előtt a tükörbe kellett volna nézni és talán még ma is élnének.

Én azt szeretném, hogy normálisan lehessen élni az életet, ne kelljen mindenben a legrosszabbra felkészülni!
Ha kilépek az utcára, ne kelljen szabálytalanul élőkre, szabálytalanul közlekedőkre, az én jogaimra sz*rókra számítanom, és ne kelljen élből védekezve léteznem. Mert az ENGEM zavar. Érdekel ez valakit?
Csak egyeseknek vannak jogai? Nekem csak a kötelességeim van a mások jogaikat kiszolgálni? Úgy látszik, ma, mifelénk igen.
Gondolkoztál már ma?

#456 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 01:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 0:03

ezt ugye te se gondolod komolyan hogy vétlen volt a gyalogos?

szerintem a motoros vétlenebb volt mint a gyalogos, de minimum 50-50%.

és az egészben az zavar legjobban, hogy ha egy autós 70el (szabályosan) megy ott, és ő üti el a gyalogost (aminek kisebb az esélye, de láttunk már ilyet), akkor ráhúzzák az egészet az autósra. :mad: mert biztos nem a körülményeknek megfelelő sebességgel ment, és relativ gyorshajtás, meg ilyenek. :(

Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 13. 01:17 -kor

#457 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 01:19

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 1:12

Ha kilépek az utcára, ne kelljen szabálytalanul élőkre, szabálytalanul közlekedőkre, az én jogaimra sz*rókra számítanom, és ne kelljen élből védekezve léteznem.

érdekes, a motorosnak kellett volna számítania, a szabálytalanul közlekedő gyalogosra, ugye? :confused:

#458 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 01:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 1:12

Jól érzed.
Azért akarom a motorost kikiáltani egyedüli bűnösnek, mert a gyalogos joggal érezhette azt, hogy megtett mindent az áthaladás biztonsága érdekében (azért tegyük a szívünkre a kezünket, ki az, aki SOHA nem szaladt még át úgy tilos helyen úttesten, hogy meggyőződött arról, hogy belátható távolságon belül nem jön egyik irányból sem jármű, tehát biztonságosnak ítélte meg az áthaladást).
Lakott területen egyszerűen nem lehet (és nem is kell, hogy lehessen!) 180-nal közlekedő "repülő testekre" számítani! Aki így közlekedik, az egy potenciális gyilkos.
Egyébként ha a motoros előtt nem egy puhatestű, hanem egy teherautóról véletlenül leesett keményebb doboz jelent volna meg hirtelen a 180-as tempónál, akkor egyedül halt volna meg. Ha nem is jobb, de igazságosabb lett volna.

Kicsit megint elkanyarodtunk arra, mint a miniszteri autó kontra balra kanyarodó Trabant, vagy a pár hete a viharsarokban a sort végigelőző Bömös kontra Ford minősítése, hogy balra kanyarodás előtt a tükörbe kellett volna nézni és talán még ma is élnének.

Én azt szeretném, hogy normálisan lehessen élni az életet, ne kelljen mindenben a legrosszabbra felkészülni!
Ha kilépek az utcára, ne kelljen szabálytalanul élőkre, szabálytalanul közlekedőkre, az én jogaimra sz*rókra számítanom, és ne kelljen élből védekezve léteznem. Mert az ENGEM zavar. Érdekel ez valakit?
Csak egyeseknek vannak jogai? Nekem csak a kötelességeim van a mások jogaikat kiszolgálni? Úgy látszik, ma, mifelénk igen.

Fussunk neki mégegyszer, kicsit másképp.

Vegyük azt az időpillanatot, mikor elüti a motoros a gyalogost.
Motor, előtte gyalogos. Az úttest valamelyik sávjában vannak.
És itt jön be a bibi. A motoros szabályosan tarózkodik az úttest azon pontján, viszont a gyalogos hót illegál. Ott sem kéne lennie, mert ha szabálytisztelő (azaz neked sem kéne arra számítanod, h így meglep az utcán), akkor elbattyog a legközelebbi alujáróig ill. lámpás zebráig.
Az a baj, h a gyalogost felmented, pedig ő pont ugyanabba a táborba tartozik (szabálytalankodók), mint a motoros. Ismered a viccet:

- Kisasszony, feljönne velem 10 millió forintért a lakásomra?
A hölgy rövid gondolkodás után:
- Fel.
- És tízezerért?
- Nade minek néz maga engem ?!
- Azt, h ön micsoda, már az elején tisztáztuk, most már csak az árban egyezkedünk.

Azon el lehet gondolkodni, ebben a motoros+gyalogos esetben melyik fél volt a felelőtlenebb, ki kockáztatott többet, de ettől még a kevésbe felelőtlen nem válik ártatlanná (azaz szabályossá) az én szememben.

Te szoktad állandóan mondogatni, h nah, ez sem kötötte be magát.
Arra is csak azt tudom mondani, h ÍJ. Nem vette a fáradtságot, h a saját magának biztosítható védelmet megadja magának. Ugyanígy nem vette a fáradtságot ez a gyalogos sem, h a kijelölt átkelőhelyen keresztezze az úttestet. Te sem siratod meg, aki pusztán azért szenved súlyos fejsérülést, mert nem kötötte be magát.

upd: mert ha a te gondolatmeneted csavarnám át biztonsági övre, akkor szegény anyósüléses ember nem számíthatott arra induláskor, h később egy bazinagyot karamboloznak és amikor már látszott a baj, már késő volt.

Szerkesztette: fram 2005. 05. 13. 01:41 -kor

Ciciman is on borda

#459 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 01:34

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 2:19

érdekes, a motorosnak kellett volna számítania, a szabálytalanul közlekedő gyalogosra, ugye? :confused:

Nem, a motorosnak NEM CSAK a szabálytalanul közlekedő gyalogosra kellett volna számítania, hanem EZER MÁS dologra. Ami egy városi közlekedésben mindennapos lehet. Akár egy tócsára, amire 180-nal ráfutva eltaknyolhat, akár egy már említett dobozra, akár egy - körültekintően kikanyarodó - autósra, aki nem tudhatta, hogy az érkező motoros 5 mp alatt megteszi a közöttük lévő 250 m-t, ezen kívül bármire.

A gyalogosnak pedig egyáltalán nem kellett számítania egy valahonnan a testébe repülő motorosra.
Gondolkoztál már ma?

#460 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 01:40

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 2:34

Nem, a motorosnak NEM CSAK a szabálytalanul közlekedő gyalogosra kellett volna számítania, hanem EZER MÁS dologra. Ami egy városi közlekedésben mindennapos lehet. Akár egy tócsára, amire 180-nal ráfutva eltaknyolhat, akár egy már említett dobozra, akár egy - körültekintően kikanyarodó - autósra, aki nem tudhatta, hogy az érkező motoros 5 mp alatt megteszi a közöttük lévő 250 m-t, ezen kívül bármire.

A gyalogosnak pedig egyáltalán nem kellett számítania egy valahonnan a testébe repülő motorosra.

persze, a motoros is felelőtlen volt, és ezer más apróság közbejöhetett volna, ami miatt koporsóban köt ki, de ettől még a gyalogos legalább olyan szabálytalan volt mint ő.

kikanyarodó autó meg nem a középső sávba kanyarodik ki, HA SZABÁLYOS, ha pedig oda, akkor ő IS SZABÁLYTALANUL (felelőtlenül) közlekedik.

gyalogosnak ezerszer inkább kellett számítania egy főúton közlekedő motorosra, mint a motorosnak, egy főúton (azaz nem járdán, zebrán...) közlekedő gyalogosra.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.