HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:19

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:11

Egyik ismerős megtörtént esete:

Opel Vectra, öv nincs bekötve, megy a csávó mint az állat, éles kanyar, a Vectra száll a széllel, a fa az útját állja, csávó ki tudott repülni a szélvédőn, így nem verte szarrá a fejét a kocsiban, ma is él és egészséges. :D

Haveromék mentek BMW-vel, mint állat, ő az anyósülésen nem volt bekötve. Nekimentek egy betonkorlátnak, ő kirepült és kiskanállal kellett levakarni a villanyoszlopról. A vezetőnek (ő be volt kötve) pedig néhány kissebb törés.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#662 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 13:18

Bő 10 éve van jogsim, amikor tanultam, akkor nem volt kötelező. Amikor a balhé volt ('97-'98 körül), még valószínűleg nem volt kötelező. A mostani szabályozást bevallom, nem ismerem pontosan.

Lustaság fél egészség :)

Taxisokkal mi a helyzet ?

#663 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:25

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:19

Haveromék mentek BMW-vel, mint állat, ő az anyósülésen nem volt bekötve. Nekimentek egy betonkorlátnak, ő kirepült és kiskanállal kellett levakarni a villanyoszlopról. A vezetőnek (ő be volt kötve) pedig néhány kissebb törés.

XYZ Klub, tévéműsor:

19.30 Idő járás jelentünk valamit,    ... ja bocs, másik fórum ....
20.00 XXőzike show
20.30 Szerencsésen hazaértek a munkából, gépkocsival, Bp. belterületén, szabályosan  ...
22.30  :think:

#664 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:29

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 11:53

A "Végső állomás" c. filmet láttad? Érdemes megnézni...

Namost ez annyira abszurd, viszont tisztelegve a film előtt, engedd meg, nem kötekedésből, csak látom, hogy valamelyest neked is tetszett a film.

Valaki értette, amit az előbb irtam ide ?  :think:

#665 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:31

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:29

Valaki értette, amit az előbb irtam ide ?  :think:

Én nem :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#666 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:33

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:22

Lustaság fél egészség   :)

Taxisokkal mi a helyzet ?

Amúgy a buszsáv korlátlan = (pofátlan )  használata, biztonsági öv nem kell = én vagyok Scumacher, nem indexelek = vegyed észre előre, hogy én is közlekedem ...

Ja, taxis családtag ....

:smoker: Esküszöm, nem én vagyok az !!!    :respect:   

#667 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:34

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:31

Én nem :)

SZVSZ, nem láttad A  FILMET    :)      :respect:

#668 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:41

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:33

Amúgy a buszsáv korlátlan = (pofátlan )  használata, biztonsági öv nem kell = én vagyok Scumacher, nem indexelek = vegyed észre előre, hogy én is közlekedem ... 

A taxi is tömegközlekedési eszköz, és szabályosan használhatja a buszsávot Magyarországon.

De sajnos minden másban csak a rosszat lehet rájuk mondani. :(

#669 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:44

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:00

Link

Korábban igértem egy linket, EMLÉKEIM szerint ez az, amikor a be nem kötött biztonsági öv nem aktiválta a többi biztonsági felszerelést.

:(

Két halott az M5-ön
2003. április 16, szerda - [6:52]
[Belföld] Két fiatal meghalt, hárman pedig megsérültek abban a balesetben, amely szerdán hajnalban történt az M5-ös autópályán Kecskemét határában - tudta meg az Objektív Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletétől. Az öttagú, fiatalokból álló csapat éjjel a kecskeméti Pólus Róna szórakoztató központban töltötte az idejét, hajnali három óra után nem sokkal indultak el onnan. Az M5-ös autópályára Budapest irányába hajtottak fel egy Audi A6-os személygépkocsival. A helyszíni nyomok szerint legalább 160 kilométer per órás sebességgel haladtak, amikor a 80-as kilométerszelvénynél utolértek egy nyerges vontatót. A sofőr, hogy neki ne ütközzön, fékezett és balra rántotta a kormányt, ettől azonban az útpadkára hajtott, ami megdobta a járművet, így az irányíthatatlanná vált. Az autó keresztbe fordulva mintegy húsz métert csúszott az útpályán, majd saját tengelye körül többször felborulva a jobb oldali árokba csapódott. Az utasok kizuhantak a járműből, mivel senkinek nem volt bekötve a biztonsági öve. Az autót vezető 24 éves férfi és 25 éves jobb első utasa a helyszínen életét vesztette, a másik három, hasonló korú férfit a mentők kórházba szállították, közülük az egyik súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. Az autóba szerelt hat légzsák közül egyik sem lépett működésbe. (Objektív Hírügynökség) Képek a balesetről

Két fiatal meghalt, hárman pedig megsérültek abban a balesetben, amely szerdán hajnalban történt az
Link a balesetről

Erre emlészem én ....    :think:

Az utasok közül többen kizuhantak a járműből, mivel senkinek nem volt bekötve a biztonsági öve. Két fiatal a helyszínen életét vesztette, a többi három utast a mentők kórházba szállították. Az autóban 6 légzsák volt beszerelve, de mivel a jármű eleje nem ütközött semmivel, így azok nem léptek működésbe.

--------------------

M5-ös autópályán Kecskemét határában – tudta meg az Objektív Hírügynökség.

A helyszínelés elsődleges adatai szerint az öttagú, fiatalokból álló csapat éjjel a kecskeméti Pólus Róna szórakoztató központban töltötte az idejét, hajnali három óra után nem sokkal indultak el onnan. Az M5-ös autópályára Budapest irányába hajtottak fel egy Audi személygépkocsival, a helyszíni nyomok szerint óriási sebességgel. A sofőr feltehetően későn vette észre az előtte haladó teherautót, ezért fékezett és oldalra rántotta a kormányt, az útpadkára hajtott, ami megdobta a járművet, így az irányíthatatlanná vált. Az autó keresztbe fordulva mintegy húsz métert csúszott az útpályán, majd a jobb oldali árokba csapódott. Az utasok közül többen kizuhantak a járműből, mivel senkinek nem volt bekötve a biztonsági öve. Két fiatal a helyszínen életét vesztette, a többi három utast a mentők kórházba szállították. Az autóban 6 légzsák volt beszerelve, de mivel a jármű eleje nem ütközött semmivel, így azok nem léptek működésbe. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják, és azt sem tudni még biztosan, hogy a társaságból ki vezette a járművet. Az autópálya Budapest felé vezető szakaszát teljes szélességében lezárták, a forgalmat az E-75-ös főútra terelik.
(Objektív Hírügynökség)

#670 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:46

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:41

A taxi is tömegközlekedési eszköz, és szabályosan használhatja a buszsávot Magyarországon.

Tegyük hozzá, bizonyos feltételek együttes megléte esetén, nem, pedig önhatalmúlag...
Bár no offense sógorom taxis, ....    :think:    :rolleyes:      :cool:    :omg:

#671 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:48

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:41

:cool:

Bérlet nem kell rá ...    :cool:

Bár ki tudja mit hoz a jövő  :)  :o  :D

#672 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:49

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:05

Ezt hogyan szűrted le ebből a cikkből? :)

lsd alant, de emlékeim szerint tv is csinált belőle HÍRHARSONÁT ...

keresek további okosságokat...

#673 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:28

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:11

Egyik ismerős megtörtént esete:

Opel Vectra, öv nincs bekötve, megy a csávó mint az állat, éles kanyar, a Vectra száll a széllel, a fa az útját állja, csávó ki tudott repülni a szélvédőn, így nem verte szarrá a fejét a kocsiban, ma is él és egészséges. :D

Erre egyet tudok mondani. Menj el a www.langlovagok.hu oldalra és kezdj el strigulázni.
Hány olyan halálos balesetről tudósítanak ott, amiben az öv bekapcsolása miatt halt meg az illető és hány olyanról, amiben azért maradtak ott, mert nem voltak bekötve.

Aztán gyere vissza és számolj be róla. Légyszives.
Gondolkoztál már ma?

#674 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:33

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 21:24

Szerinted? :think:

Szerintem egyértelműen igen. Veszélyesebb be nem kötni magunkat.
Mert ha tudom, hogy szarok a gumiaim, akkor óvatosan vezetek, nem megyek bele olyan helyzetbe, ami veszélyes tud lenni, síkos, esős havas úton pedig a garázsban hagyon az autót.
De az öv az nem csak akkor véd meg, ha én vagyok a f@sz. Hanem akkor is, ha teljesen vétlenül poroszkálok 50-nel a városban és oldalról, szemből vagyafranctudja honnan belémcsattan egy állat.
Akkor hótt közömbös, hogy az autómon 2 cm-es profilmélységű, vagy vászonkilátszós tükörsima gumi van.
Gondolkoztál már ma?

#675 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:50

Nincs ebben semmi szubjektivitás, csupán nem jut eszembe a hivatalos neve a szervnek, akik ellenőrzik a rendőröket munka közben.

Korábban MECS (Mobil Ellenőrző Csoport), aztán MEA (.....Alosztály). Aztán átszervezések történtek, megszűnt az is. Most valami nagyon új van, még nem is tudom a rövidítésüket.
Gondolkoztál már ma?

#676 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 22:47

Jozsi?
Te mit csinalsz,amikor tortenik valami?
Egy varatlan helyzet adodik? Ne rizsazz nekem! a gumirol!/
Te egy szuper vezeto vagy!/Nem gunyolodok!/
Jon szembe egy fasz! Ezerrel...neked....szembe-
Voltal mar elesbe?
Egy jo vezeto reflexbol tesz valamit!
Na errol beszeljunk!
Forumlako

#677 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 23:02

Idézet: kokler - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:47

Egy jo vezeto reflexbol tesz valamit!
Na errol beszeljunk!

Kamon, beszélj.

#678 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 00:49

Haaaat...
Nem kenyerem a dicsekves,de bizonyitottam mar,magamnak,hogy igazan szar helyzetben az egyetlen lehetseges utat megtalaltam!
Bizonyitek az,hogy most ezt leirhattam...
Hegyszorosban,Jugoban,a a kanyarbol kijove,mindket savban jottek szembe!
Forumlako

#679 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 00:57

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 22:18

:)  :)  :)

Valahogy ilyenkor bírálni kéne az egész világot.    :)

Lásd be, hibázik a sofőr, mert nem köti be az övét, DE:

a rendőrök nem a kocsit fogják elmarasztalni, mert annak kopott a kereke, nincs meg a hütőfolyadék szintje, kopog a motor. A kocsinak egy és (S)Érthetetlen gazdája van a pillanatnyi ellenőrzéskor: aki vezeti,. A sofőrje benne ül, vagy bekötötte, vagy nem. Innentől a rend Örének nem sok mérlegelni valója akad...

Persze hogy nem a kocsit marasztalják el. A gk vezető a felelős a kocsi állapotáért. Az hogy ki a gazdája senkit sem érdekel, az a felelős érte, aki pillanatnyilag vezeti. :)

Igenis, hogy mérlegeljenek a rendőrök. Egy csomó "nemazidénbarnult" futkoz olyan kocsikkal, hogy azon műszaki nincsen legalább 5 éve, jogsija szintúgy nincs a vezetőnek és nem is lesz soha. De még véletlen sem őket b&sztatják, hanem a tisztességes adófizető polgárokat.

Szerkesztette: Lauda 2005. 05. 19. 01:00 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#680 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 01:06

Idézet

Az autóban 6 légzsák volt beszerelve, de mivel a jármű eleje nem ütközött semmivel, így azok nem léptek működésbe

Mondjuk ez is érdekes. Ha csak az autó eleje ütközik, akkor csak az első légzsákok aktiválódnak, ha csak oldalról, akkor csak az oldalsók. :)  Különben nem is lenne sok értelme a sok légzsáknak.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.