HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:14

Ausztriában októbertől kötelező lesz lakott területen is a gépjárművek tompított fényszórójának a használata.

Az osztrák kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az osztrák KRESZ módosításának őszi kihirdetésével lép életbe az új szabályozás, de a jövő év márciusáig átmeneti időszakot biztosítanak az autósoknak. E határidő leteltével azonban már büntetik azokat, akik lakott területen nem kapcsolják be gépjárművük lámpáit.

Hubert Gorbach közlekedési miniszter előterjesztése szerint az osztrák rendőrség (miután július 1-jétől megszűnik a csendőrség, és beolvad a rendőrségbe) tagjai helytől és forgalomtól függően saját megítélésük szerint szabhatnak ki pénzbírságot, amely maximum 38 euró (kb. 10 ezer forint) lehet lakott területen belül tompított fényszóró használata nélküli autózásért.

#1582 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:26

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:14

Ausztriában októbertől kötelező lesz lakott területen is a gépjárművek tompított fényszórójának a használata.

Az osztrák kormány legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az osztrák KRESZ módosításának őszi kihirdetésével lép életbe az új szabályozás, de a jövő év márciusáig átmeneti időszakot biztosítanak az autósoknak. E határidő leteltével azonban már büntetik azokat, akik lakott területen nem kapcsolják be gépjárművük lámpáit.

Hubert Gorbach közlekedési miniszter előterjesztése szerint az osztrák rendőrség (miután július 1-jétől megszűnik a csendőrség, és beolvad a rendőrségbe) tagjai helytől és forgalomtól függően saját megítélésük szerint szabhatnak ki pénzbírságot, amely maximum 38 euró (kb. 10 ezer forint) lehet lakott területen belül tompított fényszóró használata nélküli autózásért.

Valaki magyarázza már el nekem, hogy ennek miértelme van. Már azt is ökörségnek tartottam, amikor itthon bevezették, hogy bekell kapcsolni a tompítottat lakott területen kívül, de hogy még lakotterületen belül is.  :omg:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#1583 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:30

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:26

Valaki magyarázza már el nekem, hogy ennek miértelme van. Már azt is ökörségnek tartottam, amikor itthon bevezették, hogy bekell kapcsolni a tompítottat lakott területen kívül, de hogy még lakotterületen belül is.  :omg:

1általán nem tartom hülyeségnek lakott területen kívüli fényszoró való bekapcsolást. Sokkal könnyebben meg tudod különböztetni a veled szembe jövő, vagy az éppen elöző járművet. ezt pl. Romániában lehet jól észrevenni, mivel ott még nem kötelező, és elég érdekes szituációk kerekednek ki éppen ébből kifolyólag.
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1584 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:37

pontosan! sokkal könnyebben fölmérhető a szembejövő sebessége, sőt: egyáltalán a tény, h szembejön - ami lámpa nélkül nem lenne azonnal nyilvánvaló

az más kérdés, h nagyon sok autó pl alacsonyabbra állítja a műszerfal kijelzések fényerejét ha be van kapcsolva a világítás, hiszen ezt azért teszi, h éjszaka ne vakítson -  ami aztán azzal járhat, h pl nappal nem látni az alig világító órát
de kis berhelési ügyességgel ezt nem gond átkötni

Szerkesztette: Degeczi 2005. 06. 17. 14:38 -kor

#1585 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:43

Idézet: Degeczi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 15:37

pontosan! sokkal könnyebben fölmérhető a szembejövő sebessége, sőt: egyáltalán a tény, h szembejön - ami lámpa nélkül nem lenne azonnal nyilvánvaló

az más kérdés, h nagyon sok autó pl alacsonyabbra állítja a műszerfal kijelzések fényerejét ha be van kapcsolva a világítás, hiszen ezt azért teszi, h éjszaka ne vakítson -  ami aztán azzal járhat, h pl nappal nem látni az alig világító órát
de kis berhelési ügyességgel ezt nem gond átkötni

De azért az autókban - berhelés nélkül is - beállítható. :)

#1586 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:48

Idézet: zsber - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:57

Nem tudom honnan veszed, hogy nem működött a lámpa. A forgalom többi résztvevőjének viselkedéséből nem ez jön le egyáltalán. De ha nem is működött, akkor sem biztos, hogy egyenrangú a kereszteződés.

Hát itt több kollégámmal együtt megnéztük, és szerintünk nem működik a lámpa. Nézd meg , egyik sem világít.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1587 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 14:52

Idézet: zsber - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:57

Nem tudom honnan veszed, hogy nem működött a lámpa. A forgalom többi résztvevőjének viselkedéséből nem ez jön le egyáltalán. De ha nem is működött, akkor sem biztos, hogy egyenrangú a kereszteződés.

Mondjuk onnan hogy látszik a videón...

#1588 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:21

Idézet: fram - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:40

Pedig úgy kéne :D

Elsőbbséges téma nincs lejátszva, nem felejtettem el és ha lesz időm és energiám, akkor folytatjuk, de mostanság eléggé el vagyok havazva.

Okés, akkor majd először válaszolj az én válaszaimra, onnan folytassuk. :D
Csak ne ma, és ne a hétvégén. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1589 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:22

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:26

Ez nem a fényes nappalra vonatkozik, hanem akkor amikor kicsit már sötétedik, sok vadbarom akkor sem kapcsolja fel, pl. most nyáron ez olyan este 18-19 körül jön elő.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1590 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:26

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 13:09

Senki sem kérte, hogy magyarázkodj, miért is kéne?

A "nagy része", és a "jelentős része" között magyarázd el a különbséget, bocsánat, hogy "átköltöttem" a szavaidat.
Ezt az elmélet-gyakorlat szöveget nem értem. Úgy hangzik, mintha KRESZ-könyvel a mellemen aludnék, ellenben még nem vezettem egy métert sem. Mesélj erről valamit.

Nem kért senki magyarázkodásra, csak sokan félreértettek.

Nagy része = >50% szerintem
Jelentős része = érzékelhető, zavaróan nagy hányada, ami nem azt jelenti hogy majdnem mind de azt sem, hogy elszórtan néhány.

Elmélet-gyakorlat: hülyén fogalmaztam, biztos fáradt voltam, vagy részeg, bebrogozódtam vagy csak mentolos cukorkát szopogattam :)
Röviden: a KRESZ az az elmélet, én az utakon megvalósult gyakorlatról beszéltem, vagyis erről akartam. Persze a KRESZ sem tökéletes, de jellemzően nem ezzel van bajom. Pl.: fölösleges táblák és tilalmak, fák által takart táblák, stb. Ez az egyik része. A másik pedig a rendőrség működése: trafiznak, és nagyjából ennyi. Pedig nagyon sok esetben sokkal hasznosabb lenne, ha a kereszteződésbe "beragadó" kocsikat (villamosokat, buszokat) szednék ki és büntetnék néhány 10e HUF-ra, talán nem lenne ennyi és ekkora dugó. Másik: Teve utcából Hungárira kihajtáshoz 2 sáv van, egyik bal másik jobb irányba. A balos sávból rendszeresen kanyarodnak jobbra. Mindezt a rendőtorony mellett. Senki nem figyel erre. Vagy pl. a sarkokra, megállni tilosba és egyéb helyekre lehajított kocsik: ezeket mind el kellene szállítani. Ehelyett a közterület felügyelet inkább bünteti a Duna Plázánál a kb 5 m széles járdára letett autókat, noha senkit sem zavarnak, csak épp KRESZ szerint ott tilos parkolni. Vagy 50-el Hungárián belső sávban "haladó" kiccsaj egy A4-esben. A zsaru pedig simán elrobog mellette a középső sávban, nem ám szólna neki hogy halaggyámá' vazz...
Meg ilyenek.

#1591 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:26

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 14:47

Egyik sem, mindkét kocsi hibás volt, a lámpák nem működtek, és mindketten lassítás nélkül hajtottak át az egyenrangú kereszteződésen.

Bocs, de én sem úgy láttam, hogy nem működtek volna.
Viszont ha mégsem működtek, akkor sem lehet egyenrangú, mert a lámpákhoz kötelező elhelyezni minden esetben a jelzőtáblákat, melyek akkor lépnek érvénybe, ha a lámpa meghibásodik, sárgán villog.
A táblák valamelyik utat védetté teszik, tehát egyenrangú nem lehet. Egy ekkora, többször többsávos kereszteződés meg aztán biztos nem.

Valószínű a balrakanyarodót már megfogta a piros lámpa, a szemből érkezőknek meg most lett sárga, vagy piros. Viszont azt nem értem mit kever ott az a gyalogos. Semmi az égvilágon nincs felfestve, csak kevereg ott a sávokon. :confused:

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 17. 15:41 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1592 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:51

Én táblát sem láttam, azért feltételeztem hogy egyenrangú. A gyalogos viszont teljesen szabályosan ment át, bezony.

#1593 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 15:56

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:51

Én táblát sem láttam, azért feltételeztem hogy egyenrangú. A gyalogos viszont teljesen szabályosan ment át, bezony.

Táblát én sem látok, viszont nincs olyan lámpás kereszteződés, ahol ne lenne, tehát itt is kell lennie.
A gyalogos szabályosságát nem tudom honnan mérted le.... ;)

#1594 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:01

Csak én látom úgy, hogy ezek jó része amerikai autó?

Meg az utak felfestésének a stílusa is arra enged következtetni.

Innen kezdve amerikai KRESZ-szakértőkre kellene bízni, hogy esetlegesen nem működő lámpák esetén mi van. Merthogy az USÁ-ban tudtommal nincs jobbkéz.

#1595 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:04

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 16:56

Táblát én sem látok, viszont nincs olyan lámpás kereszteződés, ahol ne lenne, tehát itt is kell lennie.
A gyalogos szabályosságát nem tudom honnan mérted le.... ;)

Nemtom Ámerikában hogy van:)
A gyalogos szerintem a kresz szerint is átmehet egy kerezteződésben így

#1596 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:13

pedig amerikájban van "egyenrangú lámpás kereszteződés". Én szinte csak ilyet láttam!

kép1
kép2
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#1597 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:14

A TV2 egyik fórumán találtam:

Idézet

A trafipax elleni müszer, egy tojás a gázpedálon

Idézet

A lézersugár nem veszélyes az emberi szemre? Mert ha igen, akkor be kellene tiltani az összes lézeres sebességmérőt.
  :omg:  8)  :Đ

#1598 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:20

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 17:01

Csak én látom úgy, hogy ezek jó része amerikai autó?

Meg az utak felfestésének a stílusa is arra enged következtetni.

Innen kezdve amerikai KRESZ-szakértőkre kellene bízni, hogy esetlegesen nem működő lámpák esetén mi van. Merthogy az USÁ-ban tudtommal nincs jobbkéz.

Igazad van.....
Ebben az esetben másképp fest a dolog. Keressünk csak egy Amerikai kresz-könyvet! :Đ

#1599 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:21

Nekem elég lesz a magyart megtanulni most:-) 1 hónap és vizsgázom :D

#1600 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 16:35