HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 26. 17:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 14:13

Mindamellett hogy egyetértek veled, de a rendőr ezért pénzt kap, az állampolgár meg annyit max, hogy lekési a családi vacsorát ;)

Vagy az igazoltatás során fülöncsípnek valakit, aki megölt/elütött volna volna Téged vagy családtagodat... ;)
Jó ez így szerintem. Szerintem. ;)

#1842 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 18:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 10:52

"1. Ha a rendőrök nem láttak semmit, de bejelentést kaptak, mert valaki látott valamit, akkor SZERINTED mi a helyes eljárás."

szerintem nem volt semmiféle bejelentés, én annyit láttam hogy a srác a hungáriánál leszállt a 14-esről, ment volna le az aluljáróba. a zsaruk meg ott tébláboltak, megállították, megnézték a papírjait, zsebkiforgatás, péntárca-átnézés, cipőkirázás, ilyenek.
szerintem csak odaállították őket ők meg elszórakoztak a gyerekkel. szerintem azt hitték hogy füvet találnak nála és
a., füvet meg a pénzét elveszik, opcionálisan jól megverik és örüljön hogy nem indul eljárás ellene, vagy
b., beviszik és meghurcolják, javítják a statisztikát.
Mindenki válasszon előítélete szerint.

ps.: nem a zsaruk ellen beszélek, faterom is zsaru volt, van rendőr haverom meg ilyenek. csak az ilyen ok nélküli igazoltatásokkal van bajom.

#1843 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:40

Szombaton tizenhárom óra huszonöt perckor a 81-es főúton volt baleset. Egy Renault Megane eddig ismeretlen okból az úttesten megcsúszott, keresztbefordult, majd árokba hajtott, ahol tengelye körül többször megfordult.

A megpördülések következtében a hátsó ülésen a gyermekülésben ülő, de feltehetően be nem kapcsolt három hónapos ikerpár, valamint a biztonsági övet szintén nem használó gépkocsivezető kirepült az autóból. Mind a hárman súlyos sérüléseket szenvedtek. A jobb hátsó ülésen helyet foglaló anyuka - aki szintén nem volt bekötve - könnyű sérülést szenvedett.

#1844 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 19:58

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 14:22

Na erre aztán nem lehet felkészülni...... :(  :(

Ez pár perccel előttünk történt, rettenetes. Mi is majdnem összetörtük egymást, az egyik haver úgy fékezett mögöttem hogy nem láttam a tükörben az utána jövő autókat a gumifüsttől...
A kamionról csináltam egy képet amikor mentem el a roncsok mellett, akkor még nem tudtuk hogy mi történt, csak láttam hogy az eleje az árokban, a hátulja meg elől, nem értettem hoyg fordult meg... Az eleje visszafelé bebicskázva, mint az 1-es szára, úgy lógott az árokban. Aztán elmentünk a mikrobusz maradványai mellett (nagyjából szabadon maradt a belső sáv), és gyorsan el is raktam a fényképezőgépet, mert amit utána láttam azt elég ízléstelen lett volna lefényképezni, jópár órára el is vette az étvágyam. Én még sosem láttam szétroncsolódott emberi holttestet, elég megrázó volt. A másik kettő állítólag az árokban landolt. Utánunk pár autóval le is zárták az egész utat úgyhogy a társaság másik fele Székesfehérvár felé került és úgy jöttek Szombathelyre, pár órás késéssel.
Viszont mivel utána órákon keresztül nem jöhetett át senki, az üres úton sikerült gyorshajtani egy jóízűt, senkit nem veszélyeztetve...

#1845 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:14

Százhetvennel szállt el a motoros Pécsen
június 26. 20:21
[Havaria]
Száz métert repült és szörnyethalt az a motoros, aki 170 kilométeres sebeséggel lecsúszott az elkerülő út építés alatt álló szakaszáról vasárnap, a kora esti órákban Pécsett, a Pláza közelében, értesült a HavariaPress. A fiatal motoros valószínűleg motorjának teljesítményét akarta kipróbálni az építés alatt álló szakaszon, de nem vette észre, hogy az aszfaltozott rész idő előtt véget ér. A szerencsétlenül járt férfi a szemtanúk szerint száz métert repült járművével együtt, majd a földre érkezés után szörnyethalt. A baleset körülményeinek vizsgálata jelenleg szakértők bevonásával zajlik a baranyai megyeszékhelyen.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#1846 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 20:18

Nem rossz...
Mellettem is elhúzott ma egy olyan 240 körül de az legalább pályán volt.

#1847 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 22:47

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 20:58

Ez pár perccel előttünk történt, rettenetes. Mi is majdnem összetörtük egymást, az egyik haver úgy fékezett mögöttem hogy nem láttam a tükörben az utána jövő autókat a gumifüsttől...
A kamionról csináltam egy képet amikor mentem el a roncsok mellett, akkor még nem tudtuk hogy mi történt, csak láttam hogy az eleje az árokban, a hátulja meg elől, nem értettem hoyg fordult meg... Az eleje visszafelé bebicskázva, mint az 1-es szára, úgy lógott az árokban. Aztán elmentünk a mikrobusz maradványai mellett (nagyjából szabadon maradt a belső sáv), és gyorsan el is raktam a fényképezőgépet, mert amit utána láttam azt elég ízléstelen lett volna lefényképezni, jópár órára el is vette az étvágyam. Én még sosem láttam szétroncsolódott emberi holttestet, elég megrázó volt. A másik kettő állítólag az árokban landolt. Utánunk pár autóval le is zárták az egész utat úgyhogy a társaság másik fele Székesfehérvár felé került és úgy jöttek Szombathelyre, pár órás késéssel.
Viszont mivel utána órákon keresztül nem jöhetett át senki, az üres úton sikerült gyorshajtani egy jóízűt, senkit nem veszélyeztetve...

Nem semmi 'élmény' lehetett, még szerencse, hogy kicsit később jötettek. :(  :(

Pár éve én is megúsztam egy hasonlót. Asszem keddi nap volt, Pestre mentem teregetni, kb. hajnali 5 óra körül lehetett. Megálltam pár percre a sasfészek-tó pihenőhelynél (MOL-kút), mikor indultam, elém vágott egy kamion. Abszolut nem használta a gyorsítósávot, egyből kivágott a pályára, éreztem, hogy itt valami nincs rendben. :(  Egy kicsit elhúzott, egyszer majdnem le is repült a pályáról, az utolsó pillanatban rántotta vissza a leállósávból rögtön a belső sávba. Itt ment szépen 60-al tovább. Egy picit mentem mögötte a külső sávban, aztán gondoltam megelőzöm. Ekkor rámrántotta a kormányt, de iszonyú volt, majd felborult az a hatalmas gépezet, persze satufék, halálfélelem. Aztán elhúzott rendesen. Akkor építették a pálya felett a Tesco-nál lévő körforgalmat, ahol magasságkorlátozás is volt, gondoltam ott biztos elakad. De nem jutott el addig, ahol összefut az M1-M7 ott volt felborulva, széttrancsírozott egy mikrobuszt, páran meg is haltak, a tankja is kiszakadt, tocsogott minden a gázolajtól, a nyomokból ítélve nekiment az útszéli betonokonak. Délután mondta be a rádió, hogy ittas volt a kamionsofőr.... :(
Dél-1 óra felé indultam haza, még akkor is az M0-nál állt a sor. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1848 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 06:16

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 21:14

Százhetvennel szállt el a motoros Pécsen
június 26. 20:21
[Havaria]

Ez legalább másban nem okozott kárt, rendes tőle.  :rolleyes:

#1849 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 07:30

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 7:16

Ez legalább másban nem okozott kárt, rendes tőle.  :rolleyes:

EZT senki nem érdemli meg, ilyet még viccből sem illik mondani...  :confused:

#1850 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 07:35

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 8:30

EZT senki nem érdemli meg, ilyet még viccből sem illik mondani...  :confused:

Mondott valami rosszat? :think: Ha valaki annyira sötét, hogy még csak nem is ismeri a helyet ahol 170-el akar száguldani, arra túl sok mindent nem lehet mondani..... :bolond:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1851 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 07:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 8:35

Mondott valami rosszat? :think: Ha valaki annyira sötét, hogy még csak nem is ismeri a helyet ahol 170-el akar száguldani, arra túl sok mindent nem lehet mondani..... :bolond:

Ha csak én éreztem ki belőle, akkor elnézést kérek.
De sajnos a tapasztalatom az - és ezt ez a fórum is megerősítette - hogy igen gyakran elhangzik a "nem kár érte, hogy megdöglött, megérdemelte" mondat valamilyen formában. Pedig a halált senki nem érdemli meg.

#1852 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 08:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 11:38

Jó. Neki megmondják (tudod, parancsalapú vezénylés), hol és mit kell csinálni.
Innentől kezdve nem hasonlítható össze a két dolog.

De amit leírsz, azzal maximálisan egyetértek.

Ha jól emlékszem nem is olyan rég volt éppen az ok nélküli igazoltatások (zaklatások) miatt kisebb botrány a rendőrségnél. Általános tapasztalat (még saját ismerőseim körében is), hogy a forgalmasabb aluljárókban a rendőrök rendszeresen igazoltatják a "rosszul öltözött egyéneket", de olyan szinten, hogy épp csak a testüregvizsgálat marad ki, míg ha ugyanazok az emberek ugyanott öltöny-nyakkendőben várnak, akkor a rendőrnek eszébe sem jut odamenni hozzá. Ezt a rendőrök azzal magyarázták egyszer, hogy valószínűsítették, hogy a fiatalnál drog található. Miért, öltönyben nem lehet drogozni?  :confused:

#1853 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 08:40

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 7:54

Ha csak én éreztem ki belőle, akkor elnézést kérek.
De sajnos a tapasztalatom az - és ezt ez a fórum is megerősítette - hogy igen gyakran elhangzik a "nem kár érte, hogy megdöglött, megérdemelte" mondat valamilyen formában. Pedig a halált senki nem érdemli meg.

Most semmi ilyet nem mondtak, belemagyaráztad a fixa ideád!
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1854 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 08:52

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 9:40

Most semmi ilyet nem mondtak, belemagyaráztad a fixa ideád!

:respect:

#1855 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 10:28

Szerintem azért van benne valami, én sem csípem azokat a motorosokat, akik teljesen felelőtlenül 200 felett nyomatják a cuccot. Egyrészt satuféknél nem egy atomstabil a dolog (szerintem, még nem otoroztam ennyivel), másrészt nem sajnálom őket. Tudom, hogy a motorozás érzés semmivel sem hasonlítható össze, de akkor leglább érezze, hogy nem egy 4 kerekű karosszériában ül.
Kisfaludon (Fehérvár melett) a csávó elkapta a vontatókötelet, keresztben. Nem akarok tippelni, hogy nem 50-nel ment, meg is halt a szerencsétlen flótás. Vagy anyu mesélte, hogy meghalt valami csajszi, mert elmentek a barátjával motorozni, bukó, meg minden nélkül, aztán elkaptak egy kocsit. Sajnáljam az ilyeneket? Nem fogom. Azt sajnálom, aki mindent megtett azért, hogy ne érje baleset. A többiek nem érdekelnek. Valaki úgyis vár a veséjükre...
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#1856 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 11:13

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 10:28

Szerintem azért van benne valami, én sem csípem azokat a motorosokat, akik teljesen felelőtlenül 200 felett nyomatják a cuccot. Egyrészt satuféknél nem egy atomstabil a dolog (szerintem, még nem otoroztam ennyivel), másrészt nem sajnálom őket. Tudom, hogy a motorozás érzés semmivel sem hasonlítható össze, de akkor leglább érezze, hogy nem egy 4 kerekű karosszériában ül.
Kisfaludon (Fehérvár melett) a csávó elkapta a vontatókötelet, keresztben. Nem akarok tippelni, hogy nem 50-nel ment, meg is halt a szerencsétlen flótás. Vagy anyu mesélte, hogy meghalt valami csajszi, mert elmentek a barátjával motorozni, bukó, meg minden nélkül, aztán elkaptak egy kocsit. Sajnáljam az ilyeneket? Nem fogom. Azt sajnálom, aki mindent megtett azért, hogy ne érje baleset. A többiek nem érdekelnek. Valaki úgyis vár a veséjükre...

Azért egy jól kifeszített kötélnek (főleg ha jó kis acélsodrony) bőven elég ha csak 50-el mész neki, max nem levágja a fejed, hanem eltöri a nyakad, sőt alacsonyabb sebességnél meg szimplán a gégéd roppan össze...
Kíváncsi vagyok kinn volt-e a ha a vontatókötél hoszabb mint asszem 2m a kötelező zászló(k)

Szerkesztette: mocsi 2005. 06. 27. 11:13 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1857 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:27

Idézet: MisterY - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 9:02

Ha jól emlékszem nem is olyan rég volt éppen az ok nélküli igazoltatások (zaklatások) miatt kisebb botrány a rendőrségnél. Általános tapasztalat (még saját ismerőseim körében is), hogy a forgalmasabb aluljárókban a rendőrök rendszeresen igazoltatják a "rosszul öltözött egyéneket", de olyan szinten, hogy épp csak a testüregvizsgálat marad ki, míg ha ugyanazok az emberek ugyanott öltöny-nyakkendőben várnak, akkor a rendőrnek eszébe sem jut odamenni hozzá. Ezt a rendőrök azzal magyarázták egyszer, hogy valószínűsítették, hogy a fiatalnál drog található. Miért, öltönyben nem lehet drogozni?  :confused:

Megkérdezhetem, hogy közterületen hány öltönyös-nyakkendős erőszakos bűnözőt láttál már? Olyat, aki rablást, garázdaságot vagy egyéb jogsértést követett el?
És hányat láttál piszkos, szakadt ruhában, ápolatlanul?
Voltál-e valaha bent rendőrkapitányságon, ahol szemre meg tudtad állapítani, kik a sértettek és kik az őrizetesek (és nem azért, mert az egyiken van bilincs, a másikon meg nincs.)

Amit leírsz az - ennek ellenére - igaz. Valóban az öltönyös embereket nem izélgetik.
Talán azért, mert akinek van öltönyre, vasalt ingre pénze és nyakkendőre igénye, annak a közbiztonságra való veszélyessége kisebb, mint 0.
A rendőröknek az aluljárókban nem az a feladata, hogy moralizáljanak. Nekik a bűnüldözés és a -megelőzés a dolguk. Hidd el, évtizednyi rutinnal 90%-nál nagyobb biztonsággal állapítják meg, kit kell igazoltassanak és kit nem érdemes.
A saját szakmádban valószínűleg Benned is kialakult már egy olyan rutin, ami más foglalkozásúakban nincs meg, és amit nem lehet tanulni, megélni kell.

Egyébként pedig vannak felettesek, akik a saját előmenetelük, feljebb jutásuk (csillagszerzés) érdekében bármire hajlandóak, bármire kötelezik az utcai járőrt. Akár arra is, hogy minden második embert igazoltassanak korra-nemre-bőrszínre-öltözetre való tekintet nélkül, akkor is, ha az teljesen értelmetlen. Csak teljen a statisztika.

Parancs – értettem!
Gondolkoztál már ma?

#1858 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:40

Idézet: xclusiv - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 19:31

szerintem nem volt semmiféle bejelentés, én annyit láttam hogy a srác a hungáriánál leszállt a 14-esről, ment volna le az aluljáróba. a zsaruk meg ott tébláboltak, megállították, megnézték a papírjait, zsebkiforgatás, péntárca-átnézés, cipőkirázás, ilyenek.
szerintem csak odaállították őket ők meg elszórakoztak a gyerekkel. szerintem azt hitték hogy füvet találnak nála és
a., füvet meg a pénzét elveszik, opcionálisan jól megverik és örüljön hogy nem indul eljárás ellene, vagy
b., beviszik és meghurcolják, javítják a statisztikát.
Mindenki válasszon előítélete szerint.

ps.: nem a zsaruk ellen beszélek, faterom is zsaru volt, van rendőr haverom meg ilyenek. csak az ilyen ok nélküli igazoltatásokkal van bajom.

SZERINTED.

Ugyanakkor SEMMI infód nincs semmiről, csak SZERINTED.
Honnan tudod pl. hogy nem lett kiadva a kapitányságon egy körözvény (még szolgálatkezdetkor) egy hasonló személyleírással? És ha csak arról akartak meggyőződni?

Ha Tőled ellopnak valami értékeset, mondjuk egy 150e Ft-os digitális fényképezőgépet kitépnek a nyakadból, és Te láttad az illetőt, az arcát, és akár fel is ismernéd, akkor Neked hogyan esne, ha nem számoltatnák el azt az illetőt, akire ráillik a személyleírás?

Szóval az a véleményem, hogy nagyon keveset tudsz ahhoz az ügyről, hogy véleményt alkothass róla. Félre ne érts, én sem véleményt mondok, csak pusztán azt, hogy abból, amit egy autó ablakából látsz, nem feltétlenül lehet rutintalanul véleményt alkotni.
Gondolkoztál már ma?

#1859 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:53

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 14:27

Megkérdezhetem, hogy közterületen hány öltönyös-nyakkendős erőszakos bűnözőt láttál már? Olyat, aki rablást, garázdaságot vagy egyéb jogsértést követett el?
És hányat láttál piszkos, szakadt ruhában, ápolatlanul?
Voltál-e valaha bent rendőrkapitányságon, ahol szemre meg tudtad állapítani, kik a sértettek és kik az őrizetesek (és nem azért, mert az egyiken van bilincs, a másikon meg nincs.)

Nagyjából tudom, mi van bent a rendőrségen, bíróságon, valóban jellemző ott a "rosszulöltözöttek" angyobb arány, de ez az én szememben csak annyit tesz, hogy közülük többet kapnak el. És a sértett gyakran tűnik veszélyesebbnek, mint az elkövető.

Az, hogy mit kap parancsba a rendőr, az egy dolog. Ez még nem ad logikus magyarázatot arra, hogy egy szabadosabban öltözött fiatalt miért kell az aluljáró közepén megalázni azzal, hogy mindenét kipakoltatják, átvizsgálják. Szerinted, ha akkor látja egy ismerőse, akkor ki fogja tudni magyarázni magát. Szerintem kicsi a valószínűsége, és úgy jár, mint az egyszeri ember, akinek ellpoták a kabátját, de a végén az emberekben már csak az maradt meg, hogy valami kapátlopásba keveredett.

De ezzel nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától.
Nekem nem a rendőri jelenléttel van gondom, csak az ehhez hasonlóan értelmetlen viselkedést és átgondolatlan parancsokat tudom nehezen tolerálni.

#1860 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 14:01

Azért írtam a motorosra, azt amit, mert legalább mást nem nyírt ki a baromságával. Egyedül volt, felnőtt ember, elbaszta, meghalt, kész. Csak a családját sajnálom, ők nem érdemelték meg.
Viszont aki hasonló mutatványokat művel és a buszmegállóban végzi, úgy hogy közben megöl másokat is... nem vagyok vallásos, de remélem az ilyen a pokol legmélyebb bugyrában végzi.  :mad:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.