HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 14. 17:35

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 18:24

Ma volt egy "érdekes" esetem egy zeg-bp-zeg távon. Szántódnál az egyirányba kétsávos úton megelőztem egy Stilo JTD-t, kb. 80-90 között mehetett, mögöttem is jöttek, felvettem a "120-al megyünk itt a belsőben vagy letolnak tempót". A Stilos 1 percen belül kb. min. 140-el visszaelőzött (az autója teljesen ép volt), Szántódnál a lámpáknál jó nagyot is fékezett, mert meg kellett állni.

El is felejtettem az egészet,..., aztán én lementem az új m7 szakaszra, gondolom az meg ment tovább a Balaton-parton, vagy valahol megállt, ugyanis a Balatonberényi elágazó utáni vasúti átjáróban "ismét" utolért, 99,999%-hogy ugyanaz a szürke Stilo JTD, JGxxxxx rendszámmal, annyi különbséggel, hogy az eleje meg volt frissen törve (motorháztető, kissé gyűrve, egyik lámpa eltörve, stb.), kb. 10 mp-et bírt ki mögöttem (előttem ment még két másik autó), és egy KANYARBAN (!) mindhármunkat megelőzött (kb. 90-el mentünk már ekkor). Egy beláthatatlan kanyar előtt belefogott az előzésbe (na mondom ez durva lesz, ha itt engem megelőz - egy Ferrarival nem előztem volna ott), erre nem hogy engem, de még a másik előttem lévő 2 autót is megelőzte, a másodikat és az elsőt teljesen a jobbos kanyar hosszabb ívében!! Épp nem jött az amúgy forgalmas úton szembe semmi. Aztán eltűnt.

Kíváncsi vagyok most hol van a kocsi. :)

Hétvégén sajnos az idióták összes válfaja az utakra szabadul, bár egyébként is döbbenetesen és érthetetlenül bénán/veszélyesen előz a többség, de mindközül ez a legveszélyesebb.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#2262 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 18:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 17:15

Akkor sem hiszem, hogy egy munkáltató a jogszabályok megkerülésére kényszeríti a dolgozóját.
...

DE

#2263 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 18:08

Idézet: Kory - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 18:24

Kíváncsi vagyok most hol van a kocsi. :)

Remeljuk vmelyik roncstelepen, gazdaja meg egyedul a zsakban.

#2264 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 19:15

Idézet: Omega - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 19:04

DE

Bővebben?
Gondolkoztál már ma?

#2265 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 20:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 19:08

Remeljuk vmelyik roncstelepen, gazdaja meg egyedul a zsakban.

Kissé morbid, de a zsákban mindenképpen egyedül van, csak nehogy több zsák is legyen.

#2266 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 21:04

Termeszetesen ugy ertettem, hogy remelhetoleg 1 zsak van csak.

Szerkesztette: nyunyu 2005. 08. 14. 21:05 -kor

#2267 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 14. 22:21

Akkor sem hiszem, hogy egy munkáltató a jogszabályok megkerülésére kényszeríti a dolgozóját.

A szó szoros értelmében persze hogy nem. De hallgatólagosan, íratlan szabályként az ott dolgozó tudja mi az elvárás, és azt mennyire veszik komolyan. Persze ilyenkor lehet más munkahelyet keresni, ha törvénytisztelő állampolgárok vagyunk, csak sokan ezt, a saját és családjuk érdekében nem tehetik meg. Inkább vállalják a kockázatot.

#2268 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 02:27

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 14., vasárnap - 23:21

A szó szoros értelmében persze hogy nem. De hallgatólagosan, íratlan szabályként az ott dolgozó tudja mi az elvárás, és azt mennyire veszik komolyan. Persze ilyenkor lehet más munkahelyet keresni, ha törvénytisztelő állampolgárok vagyunk, csak sokan ezt, a saját és családjuk érdekében nem tehetik meg. Inkább vállalják a kockázatot.

Nézd, én azt mondom, hogy érett fejjel gondolkodó ember pont a családjáért (akiket el kell tartson, akiket fel kell neveljen) nem megy bele olyan dolgokba, ami akár a szabadságába, de legsúlyosabb esetben akár az életébe is kerülhet.
Sose derül ki, hogy az a Suzukis - amelyik hétfőn halt meg vétlenül a rá boruló rakomány súlya alatt - túlélhette volna vajon a dolgot, ha kicsivel lassabban megy és meg tud korábban állni.
De mondhatom példának azt a (kétdiplomás, igen intelligens) jóismerősömet, aki (volt már vagy 12 éve az eset) felvett Jászberényből hazafelé jövet 2 stopost. Kb. 110-zel haladhatott az akkor még 80-as szabálynál, amikor egy pillanatra nem figyelt, a fasor, ami végig keretezte az utat, ment tovább egyenesen, az út meg elkanyarodott balra (fáradt is volt, stb., de sietnie kellett haza, mert a főnöke felhívta, haza kell vinnie őt a nap végén, mert ivott, nem akar kocsiba ülni (gondolom taxira meg sajnálta a pénzt, ha van kit ugráltasson)).
Szóval leszaladt fékezés nélkül az útról, porrá törte az autót, őt megfogta az öv, a másik kettő nem kötötte be magát, meg is haltak mindketten. A srácot leültették 2,5 évre. Szétment a családja, eladósodott, nem is tudom, mi lehet most vele, legalább 5 éve nem hallottam felőle.
Szóval (mint 2 gyerek apja) nekem hiába szabja meg akárki is, hogy ne tartsam be a szabályokat. Így is meghalhatok vétlenül a sok felelőtlen vadbarom miatt, nemhogy még ha én is szabálytalanokodok egy - bevallottan - veszélyes üzemben.
Gondolkoztál már ma?

#2269 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 08:11

Az a jó, amikor a főnök óbégat a virtuális korbácsban (mármint a telefonban), hogy maximum ennyit tehet. Óbégathat.
Én meg kikapcsolhatom a telefont (ki is szoktam).

Én is voltam már hasonló helyzetben - leszarom, hogy a főnöknek mi fontos és sürgős, azért nem fogok megdögleni (vagy mást kinyírni) hogy neki több legyen a bankszámláján.

#2270 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 10:21

Idézet: '*Macika*

Nézd, én azt mondom, hogy érett fejjel gondolkodó ember pont a családjáért (akiket el kell tartson, akiket fel kell neveljen) nem megy bele olyan dolgokba, ami akár a szabadságába, de legsúlyosabb esetben akár az életébe is kerülhet.
...
Szóval (mint 2 gyerek apja) nekem hiába szabja meg akárki is, hogy ne tartsam be a szabályokat. Így is meghalhatok vétlenül a sok felelőtlen vadbarom miatt, nemhogy még ha én is szabálytalanokodok egy - bevallottan - veszélyes üzemben.

Egyetértünk.

Szerkesztette: snakekiller 2005. 08. 15. 10:24 -kor

#2271 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:33

Idézet

Hat halott egy somogyi balesetben

* Index/HavariaPress

2005. augusztus 15., hétfő 12:20

Egy BMW Siófok felől tartott Szekszárd felé, amikor a nagyberényi és a daránypusztai elágazás közti szakaszon eddig ismeretlen okból kisodródott egy kanyarban. A kocsi átcsúszott a szemközti sávba, ahol frontálisan belecsapódott egy kamionba. Hatan meghaltak.

Hatan a helyszínen meghaltak abban a balesetben, amelyik nem sokkal hétfőn tizenegy óra előtt történt, a 65-ös számú úton, a somogy megyei Nagyberény közelében, adta hírül a HavariaPress.

Az elsődleges információk szerint egy BMW Siófok irányából tartott Szekszárd felé, amikor a nagyberényi és a daránypusztai elágazás közti szakaszon eddig ismeretlen okból kisodródott egy kanyarban. A kocsi átcsúszott a szemközti sávba, ahol frontálisan belecsapódott egy kamionba, mondta el az Indexnek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa.

A BMW-ben hatan utaztak, az ütközés következtében mindannyian életüket veszítették. Azt egyelőre nem tudni, hogy a kamion sofőrje megsérült-e a balesetben, mint ahogy azt se, milyen állampolgárságú, korú és nemű emberek haltak meg a BMW-ben. Az sem világos még, hogy miként utazhattak hatan az amúgy ötszemélyes autóban.

A tragédia körülményeit szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálja a rendőrség, az érintett útszakaszt lezárták. A helyszínelés végéig csak találgatni lehet, hogy mi okozta a balesetet, a lehetséges okok között nagyon valószínű a gyorshajtás.

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#2272 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 13:39

A http://langlovagok.hu/ is most hozza hírként ezt...  :(

Igaz ők előrelátnak, mert már 14:46 van náluk :)

#2273 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 14:47

Üdv Magyarországon :(

#2274 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:03

Idézet: Arp - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 15:47

Üdv Magyarországon :(

Itt élek én is, szűk 1 év kivételével az eddigi 39 évemet itt töltöttem.
Ennek ellenére írtam le, amit írtam, és fenntartom most is.
Gondolkoztál már ma?

#2275 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:03

Itt élek én is, szűk 1 év kivételével az eddigi 39 évemet itt töltöttem.
Ennek ellenére írtam le, amit írtam, és fenntartom most is.

Akkor csak pár dolgot írok, bár nem konkrétan autós téma:
-nagyon sok embernek "le kell nyelni" hogy minimálra van bejelentve
-nem legális szoftvereket kénytelen használni mert a cég nem biztosítja a munkavégzéshez szükséges programokat, ami már nem is megkerülése de konkrét megszegése a törvénynek
-a munkaadó igenis megszívatja a dolgozót ha nem teljesíti az általa teljesíthetőnek gondolt normát, ebbe már beleértve az üzletek közötti autózást és egyebeket
Ha kirúgják érte akkor persze lehet perelni, csak az a baj hogy mire abból lesz valami (ha lesz, ha tudja bizonyítani), éhen hal a család. A szüleim pl 5x évesen nem tudnak másik állást találni... Fateromnak atz is le kellett nyelnie hogy feleannyi fizetést kapott mert épp olyan kedve volt a tulajnak. Most próbál másik helyet keresni, de addig se mer kilépni mert ha nem talál akkor miből éljenek...
A munkavállalók erősen ki vannak szolgálatatva a munkaadónak. Mégis mit tehet? Nem pattoghat mert rosszabb esetben kirúgják, jobb esetben csak nem kap év végi jutalmat/éves fizetésemelést.

#2276 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:33

Pl. én egy nagy cégnél üzemletetek szervereket. Valami rejtélyes okból nem engedik hogy abban az irodaházban legyünk ahol a szervereim vannak, azok eleve 3 telephelyen vannak szétszórva én megy egy negyediken ülök, ahol semmi nincs. Nem kapok se bérletet, se autót, se benzinpénzt, se céges parkolót, se parkolókártyát (minden telephelynél fieztő parkoló). Szerinted kit fognak elővenni ha egy-két órát áll a rendszer? Többször szóltam különböző vezetőknek hogy így nem tudjuk garantálni a működést de süket fülekre találtam. Oldjam meg ahogy tudom, és ha gáz van cseszhetem az év végi jutalmat is (talán kirúgni azért nem fognak)... És ez ellen perelni sem tudok, mert a jutalom nincs rögzítve szerződésben.

#2277 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:46

Idézet: Arp - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:25

1. nagyon sok embernek "le kell nyelni" hogy minimálra van bejelentve
2. nem legális szoftvereket kénytelen használni mert a cég nem biztosítja a munkavégzéshez szükséges programokat, ami már nem is megkerülése de konkrét megszegése a törvénynek
3. a munkaadó igenis megszívatja a dolgozót ha nem teljesíti az általa teljesíthetőnek gondolt normát, ebbe már beleértve az üzletek közötti autózást és egyebeket

1. Nem a munkavállaló számára törvénytelen, a felelősségrevonás csak a munkáltató számára járhat hátrányos következményekkel.
2. Ez szintén közömbös a munkavállaló szempontjából, ha bukik, akkor a cég bukik, a munkavállaló teljesen vétlen az ügyben.
3. Amennyiben ilyen agyatlan a munkáltató, akkor elég nagy lesz a fluktuáció a munkavállalói körében. Mert ha rájön, hogy így-úgy, szabályok megsértésével teljesíthető még simán amit elképzelt, akkor lesz még lyuk azon a nadrágszíjon befelé. Ott kell hagyni mihamarabb. Lehet, hog yfiatalon, cslaád és feleség nélkül az ember nem gondolkozik még olyan hosszú távon, de egy ilyen 'beledkihajtod' állást amúgy sem lehet 4-5 évnél tovább csinálni épésszel.
Gondolkoztál már ma?

#2278 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:54

Idézet: Arp - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:33

Pl. én egy nagy cégnél üzemletetek szervereket. Valami rejtélyes okból nem engedik hogy abban az irodaházban legyünk ahol a szervereim vannak, azok eleve 3 telephelyen vannak szétszórva én megy egy negyediken ülök, ahol semmi nincs. Nem kapok se bérletet, se autót, se benzinpénzt, se céges parkolót, se parkolókártyát (minden telephelynél fieztő parkoló). Szerinted kit fognak elővenni ha egy-két órát áll a rendszer? Többször szóltam különböző vezetőknek hogy így nem tudjuk garantálni a működést de süket fülekre találtam. Oldjam meg ahogy tudom, és ha gáz van cseszhetem az év végi jutalmat is (talán kirúgni azért nem fognak)... És ez ellen perelni sem tudok, mert a jutalom nincs rögzítve szerződésben.

Te itt most a munkáltatódtól elszenvedett jogos sérelmeidet "borítod ki" az asztalunkra. Az, hogy nem fizetnek semmit, sem benzint, sem egyebeket, az a szerződésedben benne volt, amit aláírtál. Gondolom, a havi fixben van benne a kompenzálása ennek, vagy az év végi jutalomban. De ha nincs, akkor sem erről szólt a topic.

Pusztán azt nem hittem el (és nem hiszem most sem), hogy egy munkáltató olyan feszített tempót írjon elő egy dolgozó számára, hogy az egyetlen megoldás a lakott területen kívül/belül megengedett sebesség súlyos átlépése lenne, SEMMI MÁS!
Gondolkoztál már ma?

#2279 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 15:57

Még egyszer: a legtöbb ember örül hogy egyáltalán van állása, és kevesen válogathatnak kényükre-kedvükre. Inkább lenyelnek bizonyos tiszességtelen húzásokat a munkaadó részéről, és reszketnek hogy ki ne rúgják őket. Az első két ponthoz: te dolgoznál tovább olyan helyen amit mondjuk följelentettél mert minimálon jelentett be vagy lehúzta a fizetésed mert nem végeztél időben a forgalom miatt vagy kisebb szabálytalanságokra kényszerített? Nem. És ha nem találsz másik állást? Akkor inkább kussol az ember mert annak örül ami van. Nem hiszem el hogy nem találkoztál még olyan emberrel aki ki van szolgáltatva a munkaadójának, vagy nem hallottál erről az itthon széles körben elterjedt jelenségről! Ha mégsem, akkor most szólok hogy ez van, nézz körül, kérdezz meg embereket...

#2280 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 15. 16:02

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:54

Te itt most a munkáltatódtól elszenvedett jogos sérelmeidet "borítod ki" az asztalunkra. Az, hogy nem fizetnek semmit, sem benzint, sem egyebeket, az a szerződésedben benne volt, amit aláírtál. Gondolom, a havi fixben van benne a kompenzálása ennek, vagy az év végi jutalomban. De ha nincs, akkor sem erről szólt a topic.

Pusztán azt nem hittem el (és nem hiszem most sem), hogy egy munkáltató olyan feszített tempót írjon elő egy dolgozó számára, hogy az egyetlen megoldás a lakott területen kívül/belül megengedett sebesség súlyos átlépése lenne, SEMMI MÁS!

Nem borítok az asztalra, hanem példát mondok arra hogy sehol nem a nagykönyv szerint zajlanak a dolgok. De hogy jobban a témánál maradjunk, tilos parkolás, gyorshajtás simán előfordul, de arről az tudna mesélni aki többet dolgozott ilyen területen, pl áruszállítás.
Kötözködés helyett mutasd meg légyszi hogy hol volt szó a súlyos átlépésről amiről beszélsz.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.