Idézet: MisterY - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 0:04
Akkor asszem én nagyon nem vagyok jó alkalmazott, mert egyetlen életet sem vagyok hajlandó kockáztatni azért, hogy a cég nagyobb haszonra tehessen szert, vagy hogy ne veszítsen el egy ügyfelet.
Mellesleg komoly probléma lehet egy céggel, ha:
- elvállal teljesíthetetlen munkákat
- az alkalmazotton akkor is számonkéri a teljesítést, ha az lehetetlen
- ezután még az elmaradt hasznot is rajta követeli vagy kirúgja ezért
Bocsi, tisztázzuk, milyen "életek kockáztatásá"ról beszélsz ?
Ha záróvonalon megfordulok, leginkább a saját életem kockáztatom. Az, h nekem megéri-e kockáztatnom, azt hadd döntsem el én. Cserébe elvégzem a melót és nyugodtan mehetek haza és nem hánykolódom amiatt, h másnapra is maradt sár.
Most erre azt mondanád, de hánykolódnék, mert cserébe másokat veszélyeztettem. Szerinted, ha nulla lengéscsillapítóval, silány, kopott gumikkal, nem megfelelően rögzített rakománnyal, nem kipihenten indulsz el, akkor nem veszélyeztetsz másokat? (Nálunk "csak" a lengéscsillapító volt oda ...)
Úgy rémlik, h te viszonylag sokat mászkálsz külföldre. Nem tudom, h te mit tapasztaltál, de a németeknél elképesztően sok kamion közlekedik úgy, h nincs megfelelően rögzítve a rakomány.
Idehaza szerinted jobb az arány? Aligha.
Ha te mindent előírást betartanál, este 8kor sem tartanál sehol.
Az alkalmazottaknak nem tiszte (nem is lát rá) eldönteni, h megéri-e az adott vásárlás a cégének ill. az áru késésével elveszíti-e a cég az ügyfelet. Ez a vezetők dolga és ha ők azt mondják, h ez most mindennél fontosabb, akkor el kell fogadnod, h az mindennél fontosabb. Ennyi.
Egy szóval sem mondtam, h
- teljesíthetetlen (lenne) a munka (később válik azzá, mert nincs vkinek a fejében letisztázva a dolog, különben simán megcsinálnád; leginkább elfelejti vki, h oda is el kéne menni)
- rajtam kérik számon, ha nem én tehetek róla (cserébe nem is jár semmi +, ha mégis elintézed)
- utólag követelnek bármit is vagy fenyegetőznek. (cserébe te sem követelhetsz semmit)
Nincs itt másról szó, mint fejetlenségről és rosszul szervezettségről ill. szervezetlenségről. És ha kaki van, azt biza valaki(k)nek el kell síkálni. És általában nem azok síkálnak, akik vhol, vmikor tojtak az egészre ... ez másra is igaz, nem csak áruszállításra. Büdös ígyis-úgyis, de ha halogatod, még rá is szárad.
Mondok egy másik példát szabálytalanságra: kisteherautóval behajtasz oda, ahova nem lehetne. Ha van rendőr, lehet, h elkap, de kinek az életét veszélyeztetted? A galambokét? Azokét sem

Vagy a legesleggyakoribb: megállsz elakadásjelzővel ott, ahol nem lehetne.
Ezekkel sokkal több időt lehet nyerni, mintha ámokfutna valaki a városban.
Már a legejétől kezdve mondtam, h nem 120ról meg 80+okról van szó, ennek ellenére, te ezen lovagolsz, csak nem tudom, miért épp nálam ... totál másról beszélek.
Szerkesztette: fram 2005. 08. 18. 01:00 -kor