HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 29. 12:17

Nem semmi a Kadett, az már biztos :respect:

Komoly kérdés: ha ennyi gond van az utakkal, meg csomó kompromisszumut kell kötni, akkor megéri ilyesmit csinálni, amikor esetleg városban egy ezres Swifttel körbeautózok egy ilyen kocsit?

Vagy esetleg viszed pályára, vagy külföldre igazán megpróbálni, szal érted?

---

GI: ugye tudod, hogy a McLaren F1 már nem a világ leggyorsabb utcai autója, valami "Bugatti" vagy mi komolyan lelépi. Keress új példát. :)

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 29. 12:17 -kor

#922 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 13:04

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 12:17

Komoly kérdés: ha ennyi gond van az utakkal, meg csomó kompromisszumut kell kötni, akkor megéri ilyesmit csinálni, amikor esetleg városban egy ezres Swifttel körbeautózok egy ilyen kocsit?

Ezen rágódom én is. Nagyon szívesen lecsüccsenteném a kocsit ilyen 60/40-el, de ugye, az utak...
Mert itthon felverem a pincegarázs betonját, és megcsinálom, h szépen leguruljon, de eleve az alap felfüggesztéssel is parázok az utak miatt. Pedig egy default alap Astra eléggé hajókázós.

LML, nagyon szívesen megnézném a verdád, az 1x tuti. Majd a kövi hwsw mini talin esetleg? :)
Futóművet egyelőre nem piszkálom, 2 héten belül viszem futóműveshez, meglátom, mit kell cserélni. Remélem megúszom a szilentek cseréjével, plusz esetleg 1-2 lengőkarral.
Peches esetben toronyszilentek+gátlók, na, ebben az esetben ültetnék egy picit esetleg.
Csak sajna most olyan üres a zsebem, hogy az hihetetlen. Fél millám ráment a 4 hónap munkanélküliségre.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#923 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:55

Idézet: leslie - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:04

Peches esetben toronyszilentek+gátlók, na, ebben az esetben ültetnék egy picit esetleg.
Csak sajna most olyan üres a zsebem, hogy az hihetetlen. Fél millám ráment a 4 hónap munkanélküliségre.

Lehet én vagyok tudatlan (biztos), de ugye a "gátló" az a legéscsillapító? Legalábbis én így tudom. Csak mostanában jött be ez a "gátló" kifejezés?

#924 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:05

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:55

Lehet én vagyok tudatlan (biztos), de ugye a "gátló" az a legéscsillapító? Legalábbis én így tudom. Csak mostanában jött be ez a "gátló" kifejezés?

Lökésgátlóból rövidült le tudtommal. De hogy az a rugó vagy a lengéscsillapító... ;)

#925 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:58

A gátló az a lengéscsillapító :)

Egy astra Gsi-s srácnak volt egy jó mondása: "Amikor viszem olajcserére a kocsit, viszek egy marék gömbfejet is, mert úgyis elfogy a Bpi- utakon."

Én Bpn belül szerencsére keveset járok, max ha dolgom van, vagy arra megy át az utam, vagy csak freeride van.
Úgy vagyok vele, hogy egy csomó helyre inkább busszal megyek, mert utálok a dugóban ülni, és sajnos Bpn az van, mostmár abban se lehet bízni, hogy reggel befelé, este meg kifelé áll a sor.

Kevlár tárcsával, meg erősített kuplungszerkezettel amúgye élmény a város :(

Egyedül éjszaka és hajnalban lehet haladni, de ültem már dugóban péntek éjjel egykor is bpn...... :reklamacio:

Lengőkarok: Astához marha olcsó, ezért dobják a Kadett alá is azt a futóművet, bár egy szarabb konstrukció mint a kadetté (stabilizátor nagyon fika az Astrában).
Nekem 35rongy újonnan egy lengőkar, astrába ennek a fele kb.

A lengőkar szilentek nekem is kivannak most, de már megvannak a jó kis német lengőkarok a tuti jó szilentekkel :D
Csak rá kéne szánni magamat, hogy megint szétborítsam a futóművet amire nincs kedvem :(

Ha nem mész eszetlenül, és nem adod kölcsön a kocsid senkinek, valamint nem vagy rá kényszerülve, hogy évi 50e km-t lemenj vele, akkor bátran lehet ültetni. Egy sima kátyús földúton el tudok vele menni, (pl a pincénkbe simán ki lehet menni, pedig azért az nem egy főnyeremény).
Jó nem 80al mint más a ladával, hanem csak kettes alapjáraton, de mindennek van ugye egy másik oldala.

Én elviselem, hogy körbeautóznak egy swift-el, de csak szar úton, nem utálok én alapvetően semmilyen autót, sőt a suzukit egyértelműen kedvelem. Ráadásul ott építésre jobb lehetőségek vannak itthon, mint a Kadettnél, mert RTE-ben sokan Swift el mennek.
Engem egyedül a VW konszern beli 1.4 75 ló idegesít, azzal ki lehetne zavarni a világból.

Az ültetés miatt tempósan is tudok menni a kocsival, és nem kell állandóan a gázt taposnom, mert tök8, hogy 20al megyek bele ugyanabba a kanyarba, vagy 50el, csak az a lényeg, hogy ne legyen felszaggatva az aszfalt :D

Viszont pl az éles saroknál, ha jössz rákosról 20al kell átmennem a villamos sínen, mert egyébként otthagynám a fél autót, de jót semmilyen autónak sem tesz az a rész, csak kérdés melyik mennyire bírja.

Pályán jó a gép, egy 6gen Lsi-t simán körbeautóztam vele tegnap, pedig az se volt gyári. Megyek szépen a külső sávban, erre kikanyarodik elém a felhajtóról, se egy villogás, se intés h kösz bazzeg semmi.
Na mondom jólvan, refi fel, kicsit toltam a gyereket, aztan csak úgy 5.ből ki a belsőbe (rövid váltó van, nem kell nagyon visszapakolgatni) aztán úgy 3/4ed gázzal 130ról 180ig feltoltam, kicsit az autók közt lavírozva, aztán hagytam kigurulni, mert bementünk a tescoba ott meg úgyis 60as tábla van, és patkányok ki szoktak állni oda méregetni, fotót meg csinálok én a kocsiról ha akarok, nem kell, hogy más készítsen róla portfóliót  :D

Ha van még kérdés jöhet nyugodtan, de csak este válaszolok, mert megyek belehányom a belteret, meg a hifit (bár fejegység most nincs, szóval egyenlőre valami discman lesz anyagiak hiányában).
Mostmár talán nincs 60 fok az autóban :D

Szerkesztette: LML 2005. 05. 29. 16:01 -kor

100%

#926 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 17:03

Jó kis épített kendács lehet, gondolom a szemed fénye. :)

Bakker, tegnapelőtt ügyfélnél jártam és a jó kis kommunális szolgáltató benzinkaszával lenyírta a füvet a kocsim mellett. Húszperces kézi gőzborotvázás után is találtam rajta füvet.

#927 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 19:50

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:55

Ja, az a lengéscsillapító. Opelfórumon ragadt rám. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#928 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:21

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 17:46

Csak föbb érveket, tömören és röviden. Miböl jobb a Jazz bele... Itt nem  formai, hanem a minőségi dolgokra gondolok?
Pl a képen is látható kapcsolók? :D

Aha, szóval nálad az etalon az kizárólag a belsőre vonatkozik? Akkor a sorrendem a következő:

- Lancia Ypsilon
- (nincs 2.)
- (nincs 3.)
- a többiek bármilyen sorrendben, kivéve Fiesta és Polo :)
- Fiesta és Polo :)

A fenti értékelés természetesen nem teljesen komoly. Az első helyet egyértelműen az Ypsilonnak adom, azt hiszem, nem kell magyarázni. Ha mégis: felhasznált anyagok, design, hangulat, színek alapján nincs még egy kisautó, ami ezt megközelíteni.

Különbségek a Polo és a Jazz között: alapvetően két design-irányzat találkozik. A Jazz egyértelműen fiatalos kocsi, a formák és a színek nekem nagyon tetszenek, csak kemények a műanyagok. Az összeszerelés és az ergonómia példás. Amikor a kocsiban ültem, sem sofőrként, sem utasként nem jutott eszembe diszharmóniát keresni az autó műszerfala és a kocsi karaktere között, illik a kocsihoz.

A Polo nem tudom, kinek készült: fiatalosnak semmiképp sem mondanám, ekkora autó pedig kicsi az idősebb korosztály számára. Komor színek, egyhangú formák, borzalmasan kemény műanyagok (utóbbiban nincs sok különbség a Jazzhez képest), ezer éves design, ehhez pedig karakterben egyáltalán nem passzol a modernnek szánt piros-kék háttérvilágítás. Tudom, ez Piech baromsága, amitől nem akarnak valamiért megszabadulni, de már Piech sincs ott, az autót pedig épp most "ráncfelvarrták", ezért érthetetlen, miért nem dobták föl a kocsi belsejét is. A külseje ugyanis nem sikerült rosszul, felnőttesebb lett.

Különben nem sok olyan kisautót tudok, ahol nem kemények a műanyagok. A Fabia viszont ilyen... Ránézésre az sem tetszik, de sokkal jobb hozzáértni, mint a Polo műanyagaihoz.

Nem is állítottam, csak véleményedet írtad le róluk.

Külön-külön. Te pedig egy kalap alá vetted a kettőt :)

Na igen, ezt nem részletezted ki.
1. Ha ingyen adnák vagy ha
2. megkellene venni

Mert a 2-es pontal még egyet tudok veled érteni, hogy igen, számodra a bora a felár ellenében nem nyújt számodra annyi plusszot, amenynit elvárnál.
Ez tiszta sor.

De ha az 1-es pontra gondolsz, akkor totál nem értelek. Vagy a formavilág miatt nem kellene?

Ez ugye a Bora vs. Octavia kérdés. Lássuk. A Bora most, akcióban, kifutó modellként, az 1,4-es 75 lovas, legendásan brummogós, erőtlen, iszákos motorral kerül 3,8M-ba. A 130 lovas PD TDI motorral már majdnem 6 milla. Ehhez képest az utastere iszonyatosan szűk még az én kis testemnek is, a csomagtartója kisebb, mint az Octaviáé, a designja eufemisztikusan fogalmazva konzervatív (szerintem dögunalom), a futóműve számomra ideális kompromisszum az instabil és a kopogós között, orrnehéz, a megbízhatósága messze a japánok és a Kókusz által támasztott standard alatt... A váltóját elfogadnám a saját autómba is, a többi viszont számomra felejtős. (Nem csak számomra: olvasd csak el a tulajok véleményét a Népítéletben.)

Az új Octavia ugyanazzal a fos 1,4 motorral 100 ronggyal olcsóbb, a 105 lovas PD TDI dízellel nincs 5 milla, emellett már a Golf V padlólemezére épül (így hátul is rendes hely van benne), nagyobb a csomagtartója, mint a piacon kapható autók 90%-ának, és bár nem egy gyönyörűség, sokkal jobban néz ki a Boránál. Ráadásul a Skodák megbízhatóság szempontjából meglepő módon a VW-k előtt járnak.

Szerinted vitás, hogy melyik kéne a kettő közül? :) A Bora különben ingyen sem kéne, legfeljebb annyi időre fogadnám el, míg beszámítanám egy Octáviába (de leginkább egy lépcsőshátú új Focusba vagy Mazda3-ba). Használni nem használnám egy percig sem, mert nem azt nyújtja, amit elvárok egy modern autótól.

Én őszintén szólva sz*rok a belsőre...

...csak akkor nem, ha valakinek nem tetszik a Polo :p

Hagyjuk inkább. Bizonyos szempontokból én is, de bizonyos szempontokból te is reménytelen vagy.

Reménytelen? :D Azért, mert úgy gondolom, hogy a Golf II óta a VW kínálatában nem találok olyan autót, ami a konkurrenciához hasonlítva szerintem állja a sarat, mindemellett egyik sem tetszik, emellett tartom, hogy annyi pénzért, amennyibe egyes VW modellek kerülnek, jobb autókat is lehet kapni, sőt, ki merem jelenteni, hogy irreálisan idealisztikus a VW-ről alkotott hazai kép, amit még mindig a Golf II legendája tart fenn? :D Oké, reménytelen vagyok :shoot: :pokeas:

#929 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 30. 08:23

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 16:58

Engem egyedül a VW konszern beli 1.4 75 ló idegesít, azzal ki lehetne zavarni a világból.

Na de most mér' mondod?  :reklamacio:  :D

#930 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:29

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 12:50

De azt, hogy a Skodát vételnek tartja... majd a VW-t nem... Ezt emberi ésszel képtelen vagyok felfogni.
Formavilág alapján megítélni egy autó jóságát?  :confused:

A Skoda modellek műszakilag majdnem megegyeznek a VW testvérmodellekkel, csak épp olcsóbbak annál, és - feltehetően annak köszönhetően, hogy pár extrát kifelejtenek belőlük - megbízhatóbbak. Nem tudom, ennek mi köze a formához.

Más oldalról általában a Skodák nekem ránézésre jobban is tetszenek. A Fabia jobban néz ki, mint az E Mercit nevetségesen utánzó Polo (az új Polo viszont nem vészes, összehasonlíthatatlanul jobban néz ki, mint a régi Polo), az Octavia sem egy gyönyörűség, de a Boránál nekem jobban tetszik, a Passat és a Superb pedig unalmasak mindketten (de legalább a Superb olcsó).

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 12:50

Nekem nem Satriani álltal kedvelt formavilággal van bajom, hanem néhány ellenmondással.

Remélem, kielégítő volt a magyarázatom. :)

Ja, egy kérdés: megmondanád, én milyen formavilágot kedvelek? :)

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 30. 08:30 -kor

#931 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:35

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 14:15

Azt már meg sem kérdezem, hogy szerinted miért szarok a VW-nek... csak erre az egyre kérlek.

Légy drága, mutasd meg, hol állítottam ilyet! :D Ha megmutatod, elmondom, miért vetemedtem ilyesmire :)

Különben nem mondtam, hogy szarok. Annyit hajtogatok, hogy nem tartom őket jó vételnek, és nem tetszenek. Az állításom első részét meg tudom indokolni (többször meg is tettem), lehet vele vitatkozni. A második részével pedig ne tessék vitatkozni, ízlésről van szó.

#932 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:37

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 20:54

Ha valakit érdekel, teszek be pár képet a kocsim jelenlegi állapotáról :)

Ez nagyon szép autó volt a maga korában, és úgy nézem, szépen megcsináltad :respect: Ízléses jószág. A felnik kivételével kifejezetten tetszik.

#933 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:41

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 20:54

Véleményezzétek nyugodtan, a kritikára is nyitott vagyok :)

Jól néz ki! ;) Csak a szempilla nem tetszik.

#934 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 08:57

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

Ma reggel fél óra alatt kapott egy polírozást. Minimális 2 csík maradt benne, nagyítóval látszik csak, azt mondták, ehhez nem szabad hozzányúlni. Tudták, h nem én tehetek a sérülésről, úgyhogy nem kértek érte semmit. Korrektek és rendesek nagyon  :up:

:)

Szerkesztette: fram 2005. 05. 30. 08:58 -kor

Ciciman is on borda

#935 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:10

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 9:57

Tudták, h nem én tehetek a sérülésről, úgyhogy nem kértek érte semmit. Korrektek és rendesek nagyon  :up:

Ki, hol?

Tényleg szép lett :up:

#936 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:11

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 9:57

Ilyen volt:

Kép

Ilyen lett:

Kép

Ma reggel fél óra alatt kapott egy polírozást. Minimális 2 csík maradt benne, nagyítóval látszik csak, azt mondták, ehhez nem szabad hozzányúlni. Tudták, h nem én tehetek a sérülésről, úgyhogy nem kértek érte semmit. Korrektek és rendesek nagyon  :up:

:)

Szép munka, bár remélem többet nem lesz szükséged rájuk :)
100%

#937 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:19

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:10

Ki, hol?

Tényleg szép lett :up:

Itt, nem messze tőlünk, a Toyota Rácz karosszéria és fényezőműhelye. Nagyon szépen dolgoznak. Már 5 autónk volt náluk csináltatva, nem lehetett észrevenni szabad szemmel, h javítva volt az autó.

Az autót meg legszívesebben összekoszolnám, mert annyira jól néz ki most :D

Szerkesztette: fram 2005. 05. 30. 09:23 -kor

Ciciman is on borda

#938 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:21

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:11

Szép munka, bár remélem többet nem lesz szükséged rájuk :)

Én is remélem :)
Ciciman is on borda

#939 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:22

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 9:37

Ez nagyon szép autó volt a maga korában, és úgy nézem, szépen megcsináltad :respect: Ízléses jószág. A felnik kivételével kifejezetten tetszik.

Köszi :)

Sajnos német autóra (főleg golfra, és opelre) peremes felni való, ezzel nem tudok mit kezdeni, így szokás :(
Nekem sem tettszik annyira, de mivel anno nagyon drága lehetett, ezért nem akartam potom pénzért eladni (előző tulaj kicsit lejárdázta, és mivel ez polírozott, lakkozott felni, ezért horror lenne javítani) :(

Ha a pénz nem számítana, már rég ilyen lenne rajta: Tecnomagnesio versenyfelni, krómozva :) Csak 70 ropi darabja, ez még kedvezménnyel is legalább 200e lenne, csak a felni.
100 ért adtak volna egy garnitúra 17x7.5 es új Porsche felnit (srác rosszat rendelt az ebayről), csak az meg 5 csavaros, és 4et nem lehet belőle csinálni :(

Kép
100%

#940 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:31

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:19

Itt, nem messze tőlünk, a Toyota Rácz karosszéria és fényezőműhelye. Nagyon szépen dolgoznak.

Ha jól tudom, náluk nem egy helyen van a szalon és a kasztnis műhely, ugye?

Mindegy. Ha ilyen szépen dolgoznak, akkor hozzájuk viszem a 60e-s kötelezőre az autót, és egyben kijavíttatom a karcokat.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.