Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 17:46
Csak föbb érveket, tömören és röviden. Miböl jobb a Jazz bele... Itt nem formai, hanem a minőségi dolgokra gondolok?
Pl a képen is látható kapcsolók?

Aha, szóval nálad az etalon az kizárólag a belsőre vonatkozik? Akkor a sorrendem a következő:
- Lancia Ypsilon
- (nincs 2.)
- (nincs 3.)
- a többiek bármilyen sorrendben, kivéve Fiesta és Polo

- Fiesta és Polo
A fenti értékelés természetesen nem teljesen komoly. Az első helyet egyértelműen az Ypsilonnak adom, azt hiszem, nem kell magyarázni. Ha mégis: felhasznált anyagok, design, hangulat, színek alapján nincs még egy kisautó, ami ezt megközelíteni.
Különbségek a Polo és a Jazz között: alapvetően két design-irányzat találkozik. A Jazz egyértelműen fiatalos kocsi, a formák és a színek nekem nagyon tetszenek, csak kemények a műanyagok. Az összeszerelés és az ergonómia példás. Amikor a kocsiban ültem, sem sofőrként, sem utasként nem jutott eszembe diszharmóniát keresni az autó műszerfala és a kocsi karaktere között, illik a kocsihoz.
A Polo nem tudom, kinek készült: fiatalosnak semmiképp sem mondanám, ekkora autó pedig kicsi az idősebb korosztály számára. Komor színek, egyhangú formák, borzalmasan kemény műanyagok (utóbbiban nincs sok különbség a Jazzhez képest), ezer éves design, ehhez pedig karakterben egyáltalán nem passzol a modernnek szánt piros-kék háttérvilágítás. Tudom, ez Piech baromsága, amitől nem akarnak valamiért megszabadulni, de már Piech sincs ott, az autót pedig épp most "ráncfelvarrták", ezért érthetetlen, miért nem dobták föl a kocsi belsejét is. A külseje ugyanis nem sikerült rosszul, felnőttesebb lett.
Különben nem sok olyan kisautót tudok, ahol nem kemények a műanyagok. A Fabia viszont ilyen... Ránézésre az sem tetszik, de sokkal jobb hozzáértni, mint a Polo műanyagaihoz.
Nem is állítottam, csak véleményedet írtad le róluk.
Külön-külön. Te pedig egy kalap alá vetted a kettőt
Na igen, ezt nem részletezted ki.
1. Ha ingyen adnák vagy ha
2. megkellene venni
Mert a 2-es pontal még egyet tudok veled érteni, hogy igen, számodra a bora a felár ellenében nem nyújt számodra annyi plusszot, amenynit elvárnál.
Ez tiszta sor.
De ha az 1-es pontra gondolsz, akkor totál nem értelek. Vagy a formavilág miatt nem kellene?
Ez ugye a Bora vs. Octavia kérdés. Lássuk. A Bora most, akcióban, kifutó modellként, az 1,4-es 75 lovas, legendásan brummogós, erőtlen, iszákos motorral kerül 3,8M-ba. A 130 lovas PD TDI motorral már majdnem 6 milla. Ehhez képest az utastere iszonyatosan szűk még az én kis testemnek is, a csomagtartója kisebb, mint az Octaviáé, a designja eufemisztikusan fogalmazva konzervatív (szerintem dögunalom), a futóműve számomra ideális kompromisszum az instabil és a kopogós között, orrnehéz, a megbízhatósága messze a japánok és a Kókusz által támasztott standard alatt... A váltóját elfogadnám a saját autómba is, a többi viszont számomra felejtős. (Nem csak számomra: olvasd csak el a tulajok véleményét a Népítéletben.)
Az új Octavia ugyanazzal a fos 1,4 motorral 100 ronggyal olcsóbb, a 105 lovas PD TDI dízellel nincs 5 milla, emellett már a Golf V padlólemezére épül (így hátul is rendes hely van benne), nagyobb a csomagtartója, mint a piacon kapható autók 90%-ának, és bár nem egy gyönyörűség, sokkal jobban néz ki a Boránál. Ráadásul a Skodák megbízhatóság szempontjából meglepő módon a VW-k előtt járnak.
Szerinted vitás, hogy melyik kéne a kettő közül?

A Bora különben ingyen sem kéne, legfeljebb annyi időre fogadnám el, míg beszámítanám egy Octáviába (de leginkább egy lépcsőshátú új Focusba vagy Mazda3-ba). Használni nem használnám egy percig sem, mert nem azt nyújtja, amit elvárok egy modern autótól.
Én őszintén szólva sz*rok a belsőre...
...csak akkor nem, ha valakinek nem tetszik a Polo
Hagyjuk inkább. Bizonyos szempontokból én is, de bizonyos szempontokból te is reménytelen vagy.
Reménytelen?

Azért, mert úgy gondolom, hogy a Golf II óta a VW kínálatában nem találok olyan autót, ami a konkurrenciához hasonlítva szerintem állja a sarat, mindemellett egyik sem tetszik, emellett tartom, hogy annyi pénzért, amennyibe egyes VW modellek kerülnek, jobb autókat is lehet kapni, sőt, ki merem jelenteni, hogy irreálisan idealisztikus a VW-ről alkotott hazai kép, amit még mindig a Golf II legendája tart fenn?

Oké, reménytelen vagyok