HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:34

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:22

Sajnos német autóra (főleg golfra, és opelre) peremes felni való, ezzel nem tudok mit kezdeni, így szokás :(

Ezt nem is tudtam.

Én mindenesetre nem ragaszkodnék a szokásokhoz, ráraknám, ami tetszik. Nálad ez nehéz ügy, mert ha sérült a kerék, akkor tényleg bagóért lehet csak továbbadni, annál pedig biztos többet ér, amennyit adnának érte.

Öcsém ugyanígy volt a Puntójával: neki is itt-ott padkázottak a felnijei. Lehetetlen őket jó áron eladni, javítani pedig túl drága.

#942 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:36

LML ha akarsz felnit venni, akkor ebayen nézelődj, én is onnan vettem. 4 db vadiúj 17"x7" BBS. 130ezer forintot fizettem érte, ausztriába a postázás is benne volt.
itthon 72ezer darabja. mindenféle kedvezménnyel 62ért adták volna...

nekem is van 4 felesleges 15" gyári renault felnim, előző tulaj padkázta, nem tudom eladni. de asszem megcsináltatom és téligumit átrakom arra az acélfelniről

Szerkesztette: WiZARD 2005. 05. 30. 09:36 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#943 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 09:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:31

Ha jól tudom, náluk nem egy helyen van a szalon és a kasztnis műhely, ugye?

Mindegy. Ha ilyen szépen dolgoznak, akkor hozzájuk viszem a 60e-s kötelezőre az autót, és egyben kijavíttatom a karcokat.

3 percre van a szalontól a műhely.

http://www.toyotarac...eria/index.html   (Itt van térkép is)

Bogdán László a kompetens, vele szoktunk egyeztetni. Ha tényleg ide hozod a Ráczhoz szervízre, egyeztess előtte vele is, h mikor vinnéd és mit is kéne csinálni. A legjobb persze az lenne, ha látná/látnák az autót, mert akkor tudnak tervezni pontosan, h mennyi idő is lesz a meló. Ha érdemben tudok neked segíteni, szólj, biciklivel nekem 2 perc az út.

Toyota Ráczról is csak jót tudok mondani, korrektek ők is. Szervíz is, bemutatóterem is. Bár eddig nem sokszor kellett vinni a Corollát hozzájuk, csak az előírtakra :)

Szerkesztette: fram 2005. 05. 30. 09:58 -kor

Ciciman is on borda

#944 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:02

http://www.vezess.hu...?idx=6126&lap=0

#945 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:04

Idézet: LML - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 9:22

100 ért adtak volna egy garnitúra 17x7.5 es új Porsche felnit (srác rosszat rendelt az ebayről), csak az meg 5 csavaros, és 4et nem lehet belőle csinálni :(

Izé... Ha jól tudom, van mindenféle átalakító közdarab. Szal rá kéne, hogy menjen, csak kicsit kijjebb lenne, szal megen lehetne peremeztetni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#946 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 11:02

1,8 baros töltőnyomás :eek: Látom, nagyon megy a lóerő verseny, csak ki ne durranjon a motor... (összehasonlításképp: az S60R 1 barral tölt)

#947 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:53

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:56

3 percre van a szalontól a műhely.

http://www.toyotarac...eria/index.html   (Itt van térkép is)

Bogdán László a kompetens, vele szoktunk egyeztetni. Ha tényleg ide hozod a Ráczhoz szervízre, egyeztess előtte vele is, h mikor vinnéd és mit is kéne csinálni. A legjobb persze az lenne, ha látná/látnák az autót, mert akkor tudnak tervezni pontosan, h mennyi idő is lesz a meló. Ha érdemben tudok neked segíteni, szólj, biciklivel nekem 2 perc az út.

Toyota Ráczról is csak jót tudok mondani, korrektek ők is. Szervíz is, bemutatóterem is. Bár eddig nem sokszor kellett vinni a Corollát hozzájuk, csak az előírtakra :)

Köszi! Most 55e van a kocsiban, ha így haladok, júliusban esedékes lesz a 60e-s szervíz. Akkor foglak keresni.

Milyen Corollátok van?

#948 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 10:57

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 11:53

Köszi! Most 55e van a kocsiban, ha így haladok, júliusban esedékes lesz a 60e-s szervíz. Akkor foglak keresni.

Milyen Corollátok van?

Pont mint a tied, csak wagon. És bordó :) A többi asszem stimmel.
Ciciman is on borda

#949 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:24

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 11:57

Pont mint a tied, csak wagon. És bordó :) A többi asszem stimmel.

Benzines? :eek: :D

#950 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:24

Idézet: leslie - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 11:04

Izé... Ha jól tudom, van mindenféle átalakító közdarab. Szal rá kéne, hogy menjen, csak kicsit kijjebb lenne, szal megen lehetne peremeztetni. :)

Besajtolási mélység, a sajtolás helye, szélesség, stb meg csak viccnek van, ugye?

Nem viccből írják elő a gyártók, hogy milyen felnit lehet feltenni az autóra, a futóműnek nagyon nem mindegy. 13-14"-ra épített Kadettre 17" Porsche felni... :eek:

#951 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 12:24

Benzines? :eek: :D

Jóaz  :cool:
Ciciman is on borda

#952 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 12:41

Yáááááy :omg: :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#953 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 13:55

A Mercedes CLS új, 224 lóerős háromliteres dízele könnyedén hozza a 272 lóerős benzines hathengeres gyorsulási adatait és végsebességét (0-100-ra 7 sec, 246 km/h), rugalmasságban pedig, az 510 Nm-nek köszönhetően esélyt sem hagy. Még az ötliteres V8-assal szerelt CLS 500-asnak sem, miközben átlag 4-5 literrel kevesebbet fogyaszt náluk

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#954 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 15:11

Az állandó összkerék-hajtás és a turbómotor 2,2 másodperces százra gyorsulást tesz lehetővé. Ez az idő kicsit jobb, mint a mai Forma-1-es autók átlaga.

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#955 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 18:14

Idézet: keton - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 10:18

1,8 baros töltőnyomás :eek: Látom, nagyon megy a lóerő verseny, csak ki ne durranjon a motor... (összehasonlításképp: az S60R 1 barral tölt)

Már az első hírmorzsák óta izgatottan várom a lehetőséget, hogy egyszer majd egy ilyen autót vezethessek.  .. ;)

A legkellemesebb dolog lehet benne, hogy ha akarom akkor ordas vadállat, ha akarom akkor gazdaságos családi autó. Egy gondom van a tesztautóval, nem touring változat. :)

A kipufogóban a pillangószelepet néztétek ? Jobboldali cső.

Szerkesztette: RiCS 2005. 05. 30. 18:22 -kor

#956 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 19:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 11:24

Besajtolási mélység, a sajtolás helye, szélesség, stb meg csak viccnek van, ugye?

Nem viccből írják elő a gyártók, hogy milyen felnit lehet feltenni az autóra, a futóműnek nagyon nem mindegy. 13-14"-ra épített Kadettre 17" Porsche felni... :eek:

Ráteszik azt Astrára is... Nem beszéltem hülyeséget. :)
Ha meg vkinek van zsetonja megvenni a rendes felnit, annak rosszabb esetben van pénze a futóművet tutujgatni.
LML kollegának meg, mint a nomrálisabbnak ki van cserélve a futőműve, ergo túl sok Kadett alkatrész nem lehet már benne. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#957 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:29

Idézet: leslie - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 20:08

Ráteszik azt Astrára is... Nem beszéltem hülyeséget. :)
Ha meg vkinek van zsetonja megvenni a rendes felnit, annak rosszabb esetben van pénze a futóművet tutujgatni.
LML kollegának meg, mint a nomrálisabbnak ki van cserélve a futőműve, ergo túl sok Kadett alkatrész nem lehet már benne. :)

Azért, ha az én kadettemre ha felteszel 13 as felnit, letérdelek eléd :D Előre a 14esből is csak a Gsi felni megy fel, mert nem fér el a féktől.

Azért gyári 150 lóhoz azért kell fék is :) (nem még a 170-180hoz amit röhögve ki lehet hozni). Az enyém most kb 20 al erősebb a pár apróság miatt ami benne van, és még bőven elég a gyári fék, hátra meg még sok is, ami van. (ha nem lenne gyári fékerőszabályozó, keresztbe is állna egy padlónál).
Még a turbósítás után is meghagyják a gyári hátsóféket, előre kell csak nagyobb.

Nekem ami erősítve van: Gátlók + rugók, torony, toronytámasz elöl hátul (olyat fog a tornyokon, hogyha baloldalt törném a kocsit, a jobboldal is elmászna), a lengőkar eleve nagyon brutál a Gsi-hez, ami kicsit gyengébb az a gömbfej+szilentpáros, de Gsihez van erősített, kicsit drágább ugyan, de bírja úgy ahogy.
Németeknél nem kell az erősített, ott nem ilyen tróger utak vannak.

Nekem a kasztni is ki van szélesítve, tehát nem ér bele sehol.

Amúgy ez nem peugeot 206, hogy egyel nagyobb felnit engednek csak mint a gyári, mert elgörbül a lengőkar :D

Amúgy volt már rajta 13as felni (amikor le volt véve a fék, és a kis felnire tettem le a kocsit lakatolás közben, hogy ne az alura menjen a flexszikra, meg ilyenek).

Sajnos pogácsával csak Et számot, meg osztókört lehet variálni, de lyukoztást nem. (illetve lehet, de azért az nagyon meleg dolog, rallyban se csinálják). Igazábol tuningnál onnan kell indulni, hogy rallyban mi van.
Ott pl lazán leheggesztik a felnin az összes lukat, megeddzik, és fúrnak újat. Lehet ilyet is csináltatni, de 2k/lyuk áron dolgoznak :) az 4x4 lyuk+ ugye az új tőcsavarok kb 2eur/db, mert porsche felni, porsche csavar :)

Szóval többe lett volna, a leves mint a hús. Nem beszélve, hogy /40 vagy /35 kellett volna, hogy ne érjen bele az meg árban is sok, meg szét is megy ezeken az utakon.
Itthon a 215/45/16 ami elmegy még gumiban, de arra is nagyon kell figyelni.

Egyenlőre nem akarok felnit venni, ez a 195/50/15 itthonra jó, esetleg 205 még kellene, azzal még egy kicsit javulna az úttartásom.
100%

#958 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:39

Idézet

GI: ugye tudod, hogy a McLaren F1 már nem a világ leggyorsabb utcai autója, valami "Bugatti" vagy mi komolyan lelépi. Keress új példát

McLaren F1 LM-t írtam. Sosem volt a vilég leggyorsabb autója a simával ellentétben...
Viszont pályán elsőre megnyerték vele a LeManst....

Idézet

Különbségek a Polo és a Jazz között: alapvetően két design-irányzat találkozik. A Jazz egyértelműen fiatalos kocsi, a formák és a színek nekem nagyon tetszenek, csak kemények a műanyagok

Jazz:
Kép

Polo:
Kép

Na ez az amit én nem látok.
De lehet igazad van.

Idézet

A Polo nem tudom, kinek készült: fiatalosnak semmiképp sem mondanám, ekkora autó pedig kicsi az idősebb korosztály számára. Komor színek, egyhangú formák, borzalmasan kemény műanyagok (utóbbiban nincs sok különbség a Jazzhez képest), ezer éves design, ehhez pedig karakterben egyáltalán nem passzol a modernnek szánt piros-kék háttérvilágítás

A kiemelt részt ugye mindkettőre értetted?

Idézet

Különben nem sok olyan kisautót tudok, ahol nem kemények a műanyagok. A Fabia viszont ilyen... Ránézésre az sem tetszik, de sokkal jobb hozzáértni, mint a Polo műanyagaihoz.

Akkor szerintem te más-más felszereltségűekben űltél.
Nem bántásból írom. Én sem ültem ok fábiában, de szerintem egykaptafa.

Idézet

Azért, mert úgy gondolom, hogy a Golf II óta a VW kínálatában nem találok olyan autót, ami a konkurrenciához hasonlítva szerintem állja a sarat, mindemellett egyik sem tetszik, emellett tartom, hogy annyi pénzért, amennyibe egyes VW modellek kerülnek, jobb autókat is lehet kapni, sőt, ki merem jelenteni, hogy irreálisan idealisztikus a VW-ről alkotott hazai kép, amit még mindig a Golf II legendája tart fenn?

Szerintem igen...
Pl ismerek 2 embert is aki japcsi kocsi után váltott VW-re...
Nemtom, biztos idióták, mint ahogy a sok millió VW vevő.

A válaszod többi részével egyetértek, csak ehhez jobban kellett volna pontosítani.

Idézet

Skoda modellek műszakilag majdnem megegyeznek a VW testvérmodellekkel, csak épp olcsóbbak annál, és - feltehetően annak köszönhetően, hogy pár extrát kifelejtenek belőlük - megbízhatóbbak. Nem tudom, ennek mi köze a formához.

Erre azt mondhatnám, hogy:

VW modellek műszakilag majdnem megegyeznek a Audi testvérmodellekkel, csak épp olcsóbbak annál, és - feltehetően annak köszönhetően, hogy pár extrát kifelejtenek belőlük - megbízhatóbbak.

Abban egyetérthetnénk igazán, hogy nem rossz az audi.
A difi az audi és a vw között pedig éppe az, mint a skoda és a vw között.

Idézet

megmondanád, én milyen formavilágot kedvelek?

Na ez homályos nekem... mert a poló szinei sötétek, a jazzé meg világos.. hát....
Nemtom én ültem több póóban is, de szerintem te valami direkt antisatriani modellben ülhettél, atom fekete belsővel.

Idézet

A Mercedes CLS új, 224 lóerős háromliteres dízele könnyedén hozza a 272 lóerős benzines hathengeres gyorsulási adatait és végsebességét (0-100-ra 7 sec, 246 km/h), rugalmasságban pedig, az 510 Nm-nek köszönhetően esélyt sem hagy. Még az ötliteres V8-assal szerelt CLS 500-asnak sem, miközben átlag 4-5 literrel kevesebbet fogyaszt náluk

Ehhez azért többet kellene tudni.... váltó stb...
Nyomatékgörbe...
Ráadásul feltöltött, tehát bármi lehet...

Gondolok itt olyanra, mint a WRC.. hogy csak 300Le... de elég nagy tartományban 300Le.. és amiröl már sokszor beszéltem, hogy nem a pillanatnyi, hanem a valós teljesítménye viszont nagyobb, mint egy 5-600Le-s motornak...
Nyomatékgörbét és váltóáttételt jó lenne. :)
Egyébként szép teljesítmény, akár olajkályha akár nem. :)

...
Peres gumi nekem ne jön be..
Az az igazi, amikor van húsa... és 90°°-os szögben éle is.. ráadásul slick. :)
Nekem az jönne be :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#959 Felhasználó inaktív   LML 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:44

Esőben meg lenne feeling egy vágatlan slickkel :D Ahogy 50nél forogna egy rendesebb kocsi alatt a kerék.

Szlagkorlát, szalagkorlát, árok, tető című történet lenne annak a vége sztem :D
100%

#960 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 21:52

1000Le-s kocsi az esőgumit is ... :D

Nem is ez a lényeg, hanem szerintem szépségre az a húsos gumi a legszebb :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »