HWSW Informatikai Kerekasztal: Szaggatott WLAN adatforgalom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szaggatott WLAN adatforgalom miért "lagolnak" a netes játékok WLANon?

#61 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 24. 18:01

Idézet: Szolti - Dátum: 2005. szept. 24., szombat - 17:04

Sziasztok, nekem is lenne egy kisebb problémám egy Linksys routerrel. Nem tudom hogy beállításal van-e a probléma vagy csak maga a router sz@r úgy ahogy van. Tehát a következő a problémám: bizonyos időközönként elveszti a beállításokat, egészen pontosan mindenféle össze-vissza szöveg van a beállításoknál és egyik portja ilyenkor (újabban) újraindítás után nem működik. Megpróbálkoztam már a firmware frissítssel, letöltöttem a linksys oldaláról a legújabb firmware-t de azzal is ugyan ezt produkálja.
A router: Linksys BEFSR41v4
Firmware Version: 1.04.05
Közvetlenül csatlakozik az ADSL modemre és 2 gépre osztja a netet.

Leggyakrabban akkor jön elő ez a probléma (beállítások összekuszállódása) amikor Counter Stike Source-al játszom, router reset után megy tovább rendesen (egy darabig).

Ez most valami bellítási probléma miatt van amit a CS-hez kellene beállítani vagy a routert vigem vissza?
Ha a router a gond kapok helyette másikat egyből vagy várhatok 2-3 hetet? Előre is köszi.

Szolti

Hááát ez talán inkább vas hibának látszik.....

#62 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 25. 12:55

Mennyire stabil felétek az elektromos hálózat?
Mert az is okozhat ilyen problémát, persze ha szünetmentesed is van, akkor tárgytalan.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#63 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 09:58

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. szept. 25., vasárnap - 12:55

Mennyire stabil felétek az elektromos hálózat?
Mert az is okozhat ilyen problémát, persze ha szünetmentesed is van, akkor tárgytalan.

Üdv!

hm, látod ez egy jó kérdés nem tudom milyen a hálózat nálunk, most költöztünk ide, egyébként nincs szünetmentesen  a gép de megpróbálom köszi, ha ígysem jó akkor vissza viszem..thx

#64 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:15

Csak azért kérdeztem, mert nekem is van itthon router, igaz, nem Linksys, de amikor nem mennek a gépek, egy kapcsolós hosszabbítóval áramtalanítom a routert is, persze a lábammal lépek rá, és ha ügyetlen vagyok, és kicsit visszaugrik a kapcsoló, aztán sikerül csak lekapcsolnom, akkor kis árammegszakadás után kis áramlökés és aztán teljes megszakítást produkálok. Na ilyenkor az én routerem is identitászavarossá válik, vagyis elveszti minden beállítását, és az SSID-je beáll "default"-ra, pedig gyárilag nem ez, hanem Asus... Ilyenkor ki kell resetelnem és újrakonfigurálnom, szerencsére a beállításai egy konfig fájlba kimenthetők, és könnyen visszatölthetők.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2005. 09. 27. 13:16 -kor

"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#65 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 14:43

Idézet: McLaca - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:15

Csak azért kérdeztem, mert nekem is van itthon router, igaz, nem Linksys, de amikor nem mennek a gépek, egy kapcsolós hosszabbítóval áramtalanítom a routert is, persze a lábammal lépek rá, és ha ügyetlen vagyok, és kicsit visszaugrik a kapcsoló, aztán sikerül csak lekapcsolnom, akkor kis árammegszakadás után kis áramlökés és aztán teljes megszakítást produkálok. Na ilyenkor az én routerem is identitászavarossá válik, vagyis elveszti minden beállítását, és az SSID-je beáll "default"-ra, pedig gyárilag nem ez, hanem Asus... Ilyenkor ki kell resetelnem és újrakonfigurálnom, szerencsére a beállításai egy konfig fájlba kimenthetők, és könnyen visszatölthetők.

Üdv!

Félek nálam nem ez lesz a probléma mert az én kis "drágaságom" nem áll vissza defaultra hanem mindenféle zagyvaságok lesznek benne pl az adsl azonosítónál stb...de mondjuk ettől még lehet hogy iagazd van :) és ki is próbálom igaz csak a hétvégén, de mindenképpen szólok, köszi még 1X.

Szolti

#66 Felhasználó inaktív   corp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 18. 07:34

Volna 1 apró problémám, valaki adjon tippet, mert én márt lefáradtam.

Van 1 MSI AP54G-s Access Point-om a Laptopomban MSI CB54tG2 és a két asztali gépemben SURECOM EP-9321-g -s kártya.

Az AP-t beálítottam 192.168.2.253-as IP-re egy alkali buli miatt. Így használtam 1napig majd RESET-eltem az AP-t. Igy már nem tudom elérni az AP-t, nincs meg az IP-címe, a default se OK. A két SUrecom fix IP-vel tud komunikálni rajta keresztül, a Laptop viszont csak megtalálja, de valamiért nem kap (vesz) csomagot. Semmilyen titkosítás, védelmet nem állítottam be utoljára. Az AP-hoz az eredeti  programjával se tudok hozzáférni.

Tippek?

Mit lehetne ilíenkor tenni? Geris csere?

#67 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 09:28

Idézet

Az AP-hoz az eredeti  programjával se tudok hozzáférni.

Elvileg ennek kellene lennie a default beállításoknak:
IP: 192.168.1.254
Subnet mask: 255.255.255.0
user name: admin
passwd: nincs
SSID: AP54G
Channel: 7
Encryption: nincs
DHCP: disabled

-C0pp3rM!n3-
ui: resetelni tudod amúgy? útána is hót süket? :think:

Szerkesztette: Coppermine 2005. 11. 18. 09:29 -kor

#68 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 18. 14:09

Kábellel dugd rá az AP-t az egyik gépre, és keresd meg a dokumentációjában a gyári IP-t, nyomd legalább 5mp-ig (vagy kicsit tovább) a reset gombot, így a gyári beállítások visszaállnak (így viszont újra kell konfigurálni).
Kábellel el kell érned a default IP-t, a dokumentáció szerint máshogy nem is tudod konfigolni, csak kábelen (ez nem meglepő), a gépnek, amivel konfigolod, az IP-jének mindenképpen a 192.168.1.xxx tartományban kell lennie . Password a fent említettel ellentétben van, mégpedig "admin" ez is.  Ha sikerül, akkor az összes kliensnek fix IP, AP-ben meg DHCP (ez elsőre anomáliának tűnik, de így az AP azt a címet fogja kiosztani, amit a gép kér, és nem kell az AP-ben manuálisan MAC-hez rendelni a címeket, sőt, ha jól láttam, ez az alapbeállítás). IP-range-et megnézni, hogy benne van-e az AP tartományában a gépek IP-je.

Üdv!

Szerkesztette: McLaca 2005. 11. 18. 14:10 -kor

#69 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 01:28

Azt hiszem én is belefutottam a téma indító problémájába.
Szóval játéknál meg pingelésnél veszi észre az ember hogy kb 30 másodpercenként magas laggol pingnél 1000-3000 értékeket kapok.
Akiket kérdeztem mind azt mondta hogy wireless routerrel nem lehet játszani mert mindenkinél ez van és már rég kábellel kacsolódnak a routerhez és úgy tökéletes. Azért csak van más megoldás is remélem.
Ja az én routerem Linksys BEFW11S4 és firmware a legújabb rajta és a driver is.

Segítség kéne mert nem tudom megoldani és ahogy láttam a neten sokaknak ez a gondja de valós megoldást nem találtam.

Szerkesztette: hapi 2006. 10. 27. 01:30 -kor

#70 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 11:33

Megtudja erősíteni valaki hogy nincs megoldás a fenti típusú wireless routerrel, lag mentes játékra!
És ha a fentivel nem akkor milyen tipusú kéne ahhoz hogy menjen?

#71 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 30. 15:17

Jól ellevelezgetek magammal!

Mindenesetre a megoldás nálam a következő volt:

net stop wzcsvc

Ezt beírva és lefuttatva a lagok és elveszett csomagok megszüntek.

Nem vagyok profi de valami "windows zero configuration" nevű servicet állít le miután már felállt a kapcsolat a routerrel.

A lényeg hogy nálam bevált legyen itt a tanulság másoknak is.

#72 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 15:20

Idézet: hapi - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 15:17

net stop wzcsvc

Ezt beírva és lefuttatva a lagok és elveszett csomagok megszüntek.

Nem vagyok profi de valami "windows zero configuration" nevű servicet állít le miután már felállt a kapcsolat a routerrel.

Ezt akkor kell lelőni, ha a kártyához használod a saját utilját. Ami szerntem win alatt marhaság, teljesen jól kezeli a win a vezetéknélküli cumókat csak a driverrel. Kivéve inteles access connectionos dolgok, ha sok spéci iroda közt mozgok.

De alapesetben vagy driver, aztán a win csinálja, vagy felrakod az utilját, akkor menüben unpipálod a "vezetéknélküli hálózatot a windows konfigurálja"
Make love not Wor.

#73 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 01:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 14:20

Ezt akkor kell lelőni, ha a kártyához használod a saját utilját. Ami szerntem win alatt marhaság, teljesen jól kezeli a win a vezetéknélküli cumókat csak a driverrel. Kivéve inteles access connectionos dolgok, ha sok spéci iroda közt mozgok.

De alapesetben vagy driver, aztán a win csinálja, vagy felrakod az utilját, akkor menüben unpipálod a "vezetéknélküli hálózatot a windows konfigurálja"

AZ unpipálást próbáltam nem jött be, szóval egyenlőre nálam csak így megy. Játék előtt lekapcsolom ezt a service-t a kapcsolat megmarad csak nincs pocket loss.

#74 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 02:12

Idézet: hapi - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 1:04

AZ unpipálást próbáltam nem jött be, szóval egyenlőre nálam csak így megy. Játék előtt lekapcsolom ezt a service-t a kapcsolat megmarad csak nincs pocket loss.

Ja, hogy csak játék előtt lövöd le? Érdekes. Próbáld ki állandó jelleggel. Start menü futtatásba: services.msc aztán itt a lsitában megkeresed a wireless zero... sort, majd stop. Aztán ha baj lett belőle, akkor lehet startolni, de tedd az indítási módot manuálisra.
Make love not Wor.

#75 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 14:15

Leállítottam teljesen ezt a wireless zero-t és most fut lagmentesen minden. Mondjuk azt nem értem hogy ilyenkor mi configurálja a networkot?
mindegy megy jól és kész ez a lényeg köszi mindent.

#76 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 14:17

Idézet: hapi - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 14:15

Leállítottam teljesen ezt a wireless zero-t és most fut lagmentesen minden. Mondjuk azt nem értem hogy ilyenkor mi configurálja a networkot?

A kártyád utilja.
Make love not Wor.

#77 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 31. 16:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 30., hétfő - 15:20

Kivéve inteles access connectionos dolgok, ha sok spéci iroda közt mozgok.

Az Intel utilját én is használom, nekem jobb mint a windows sajátja. Srác gépén Asus wlankártya van asus utillal, az összevissza küldte az error ablakot, meg le sem állt, meg nem bírtam beállítani, amit akartam, oké után visszaállt az eredetibe. Mondtam srácnak tegye újra a drivert vagy én nem fogok vele szórakozni, majd beállítja más.

#78 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 00:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. okt. 31., kedd - 13:17

A kártyád utilja.

Ha jársz még erre esetleg vagy valaki más akkor segítség kéne mert nem jó így.
Szóval ha a zéró konfigurációs servízt lövöm le akkor ok a dolog és nem laggol a cucc csak kb 2 naponta elvesztem a kapcsolatot és újra kell indítanom a routert hogy legyen ismét net. De van hogy két perc múlva újra elveszíti, na ekkor gondoltam hogy vissza kapcsolom a zéróconf... és láss csodát van net.

Szóval szerintem a kártyám utilját kéne kikapcsolni és akkor a windowsé menne rendesen csak hogy szerintem én fel sem tettem utilt. Csak a drivereket raktam fel és kész.

Honnan lehet tudni hogy fenn van a linksys utilja és hogy lehet úgy felinstalálni hogy csa a windowsé legyen fenn?

#79 Felhasználó inaktív   hapi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 13:00

az előzőben feltett kérdés még mindig áll!!

#80 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 13:15

Idézet: hapi - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 0:11

Honnan lehet tudni hogy fenn van a linksys utilja és hogy lehet úgy felinstalálni hogy csa a windowsé legyen fenn?

Ha setup.exe cuccal raktad fel, akkor fent van. De programok közt próbálj már körbenézni, vagy légy egy kicsit kreatív, hogy van-e valami "linksys" meg estébé.

Ha webről csak a drivert szedted le, aztán új hardver találásakor kijelölted, akkor nincs fent util, de akkor nem is tudnál csatlakozni, ha kikapcsolod a wines wireless cuccost.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.