HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1751 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 09. 11:24

Idézet: Halal - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 11:48

Sziasztok!

A velemenyeteket szeretnem kerni errol:

Kép

Szerintetek milyen az allapota? Veget jarja, vagy megfelelo hutes eseten nem torvenyszeru, hogy kibukjon?

Koszonom!

Udv.: Halal

szerk.: elgepeles

Mondhatunk bármit mi is, de jobban jársz, ha ráereszted:
1. Hard Disk Sentinel ( http://www.hdsentinel.hu )
2. SpeedFan on-line tesztje

majd folyamatosan járatod a HDSentinel-t.

Sokkal többet tanulsz/tudsz + belőle - ha a vinyók állapotának folyamatát figyeled - , mint amit mi itt le tudunk írni neked. :)

#1752 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 11:36

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 11:24

Mondhatunk bármit mi is, de jobban jársz, ha ráereszted:
1. Hard Disk Sentinel ( http://www.hdsentinel.hu )
2. SpeedFan on-line tesztje

majd folyamatosan járatod a HDSentinel-t.

Sokkal többet tanulsz/tudsz + belőle - ha a vinyók állapotának folyamatát figyeled - , mint amit mi itt le tudunk írni neked. :)

Szia Zolcsi Baba!

Koszonom a valaszt! A ket kep a HDSentinelbol van "lopva", ott az elso kephez tartozo IBM-re azt irta, hogy 28%-os a kondicioja! A becsult hatralevo elettartamra meg mindig azt irja ki, hogy meres alatt, nem tudom, hogy mikorra sikeredik neki! :)

A 2-et amit irtal azt nem ismerem! Az mi?

Sajnos 2 napom van arra, hogy meg tudjam saccolni, hogy milyen! :( Nem tudom, hogy ezek a progik 2 nap alatt milyen statisztikat tudnak felallitani! :) Nyilvan "Ti" sem vagytok josok, de tolem biztosan tobbet tudtok kiszurni azokbol az adatokbol!  :respect:
ha' ez kesz...

#1753 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 11:58

Idézet: Halal - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 12:36

Szia Zolcsi Baba!

Koszonom a valaszt! A ket kep a HDSentinelbol van "lopva", ott az elso kephez tartozo IBM-re azt irta, hogy 28%-os a kondicioja! A becsult hatralevo elettartamra meg mindig azt irja ki, hogy meres alatt, nem tudom, hogy mikorra sikeredik neki! :)

A 2-et amit irtal azt nem ismerem! Az mi?

Sajnos 2 napom van arra, hogy meg tudjam saccolni, hogy milyen! :( Nem tudom, hogy ezek a progik 2 nap alatt milyen statisztikat tudnak felallitani! :) Nyilvan "Ti" sem vagytok josok, de tolem biztosan tobbet tudtok kiszurni azokbol az adatokbol!  :respect:

1. 28%-os kondival megy fél éve egy 20-as, 5 éves lapos-Maxtor-om. DE ! Ez nem jelent semmit !
2. Vannak vinyók, amelyeknél sohasem. Vagy a progi nem ismeri még, vagy maga a megjajtó nem képes korrekt adatot szolgáltatni az eddig 'elhasznált' üzemórákról.
3. Nagyon jó kis ventiszabályzó (is) progi, SMART-ot is tud, de nem figyeli folyamatosan. A vinyók SMART-jánál van egy olyan menüpontja, hogy Perform...on-line bizbasz, azt csináld meg még.
4. 2 nap alatt gyakorlatilag semmilyet SZVSZ, hacsak tényleg nincs már halálán a drive.

+bónusz: Én még 1 proginál rendelkezem nagyon jó tapasztalatokkal: Active SMART ( http://www.ariolic.com ) Prósza ! :-)

#1754 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 09. 13:37

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 9., szombat - 11:58

1. 28%-os kondival megy fél éve egy 20-as, 5 éves lapos-Maxtor-om. DE ! Ez nem jelent semmit !
2. Vannak vinyók, amelyeknél sohasem. Vagy a progi nem ismeri még, vagy maga a megjajtó nem képes korrekt adatot szolgáltatni az eddig 'elhasznált' üzemórákról.
3. Nagyon jó kis ventiszabályzó (is) progi, SMART-ot is tud, de nem figyeli folyamatosan. A vinyók SMART-jánál van egy olyan menüpontja, hogy Perform...on-line bizbasz, azt csináld meg még.
4. 2 nap alatt gyakorlatilag semmilyet SZVSZ, hacsak tényleg nincs már halálán a drive.

+bónusz: Én még 1 proginál rendelkezem nagyon jó tapasztalatokkal: Active SMART ( http://www.ariolic.com ) Prósza ! :-)

Ismet koszi!

Erdekes ez a dolog :)
Arra az IBB-re, amire az elobb a HDSentinel 28%-ot irt ki, arra a SpeedFan On.Line tesztje tok jokat ir  :think:

>> KLIKK <<

Meg megnezem ezt az Active SMART-ot is! ;)
ha' ez kesz...

#1755 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 08:30

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 5., kedd - 2:21

Megnéztem a manual-t. Tuti, hogy Escape.  :rolleyes:

Te, full-os a tiéd ??! :think:  :confused:

Küldj egy mélt lécci. ;)

Szia! Megkaptam a progit, s közben rájöttem, nem mindegy hol nyomsz ESC-t. A lényeg, hogy sikerült látszólag elmentenem a dolgokat, ám sajnos a vinyóról nem áll fel továbbra sem az XP. Bebootol, tölt róla egy jó darabig, s ahogy írtam, egy ezredmásorpercnyi időre bevillan egy kék képernyő,tele szöveggel, s újraindul a gép. Más programot tudnál ajánlani, emivel még lehetne próbálkozni? nem adathelyreállításra,vagy lementésre, hanem a megsérűlt partíciós tábla helyreállítására.
Azért betettem a vinyót most az én gépembe 2. vinyónak,elindítottam a GetDataBack progit, s sajna már dobálja ki a nem olvasható részeket.

Köszi!

#1756 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 10. 17:41

Hali

Van, illetve volt egy seagate 7200.7 es 200 gigás ata vinyom, egy Enermax lcd kijelzős kulcsos mobilrackban.Néha rosszalkodott, hogy nemismerte fel(bios sem) de 1-2 reboot, olykor segitett, de néha nement 1-2 napig, majd ujra ment... majd egyszrecsak elfüstölt a mobilrack, és a vinyot is magávalvitte.Azaz ha rádugoma  vinyot a gépre besem kapcsol, és ha menet közben dugom rá, akkor lekapcsol (gondolom zárlat) Esetleg nemlehetne valahogy a vinyórol az adatokat lementeni?Külsőleg semmi nemlátszik a vinyon, hogy valami is elégett volna.Nézegettem adatmentő cégeket, de mind1ik 50-100 ezer között van...  :eek:  :eek:

#1757 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 17:53

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 17:41

Hali

Van, illetve volt egy seagate 7200.7 es 200 gigás ata vinyom, egy Enermax lcd kijelzős kulcsos mobilrackban.Néha rosszalkodott, hogy nemismerte fel(bios sem) de 1-2 reboot, olykor segitett, de néha nement 1-2 napig, majd ujra ment... majd egyszrecsak elfüstölt a mobilrack, és a vinyot is magávalvitte.Azaz ha rádugoma  vinyot a gépre besem kapcsol, és ha menet közben dugom rá, akkor lekapcsol (gondolom zárlat) Esetleg nemlehetne valahogy a vinyórol az adatokat lementeni?Külsőleg semmi nemlátszik a vinyon, hogy valami is elégett volna.Nézegettem adatmentő cégeket, de mind1ik 50-100 ezer között van...  :eek:  :eek:

>> klikk <<

Ot keresd meg, hatha tud neked segiteni, vagy probalj meg szerezni egy alaktronikat, es kicserelni!
ha' ez kesz...

#1758 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 19:09

Köszi, megprobálom  ;)  :)

#1759 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 19:28

Idézet: M3nyus - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 18:09

Köszi, megprobálom  ;)  :)

nálunk 20-100e közt.
bevizsgálás ingyenes.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1760 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 09:07

Hi! Mivel a multkoraban irtam hogy ugy gondolom probelma van az egyik winyommal, hat leszedtem tobb diagnisztikai, ill tesztprogikat. Probaltam a HDD tunet, Speedfant, ill HDDLife pro 2.8.99. A legmegbizhatobb infot a HDDLife adta, ugyanis a tobbi progi mar ott elverzett mikor az uzemben eltoltott orak szamat mutatta.

http://www.hddlife.com/ Szerintem ez a legmegbizhato progi. A speedfan 4.29-es 1 hete azt irta a 200 samsungomra, hogy a HDD Fitness 80%, de tegnap mar 100%-ot is mutatott. Na ezen igazodjon ki az ember. Epp ezert szedtem le a HDDLife-ot es probalgatom mar 1 hete. Miutan a 200-as samsungomat atvittem a szomszed gepebe, lefutattuk a HDDLifet, es meg ott is azt az eredmenyt irta, min a sajat gepembe. Allat. Probaljatok ki

:up:
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#1761 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 09:15

Ha vki tesztprogit keres akkor itt nezzen szet:

http://www.freedownl...-test-free.html

#1762 Felhasználó inaktív   M3nyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 16:12

Idézet: Advocat - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 10:07

Hi! Mivel a multkoraban irtam hogy ugy gondolom probelma van az egyik winyommal, hat leszedtem tobb diagnisztikai, ill tesztprogikat. Probaltam a HDD tunet, Speedfant, ill HDDLife pro 2.8.99. A legmegbizhatobb infot a HDDLife adta, ugyanis a tobbi progi mar ott elverzett mikor az uzemben eltoltott orak szamat mutatta.

http://www.hddlife.com/ Szerintem ez a legmegbizhato progi. A speedfan 4.29-es 1 hete azt irta a 200 samsungomra, hogy a HDD Fitness 80%, de tegnap mar 100%-ot is mutatott. Na ezen igazodjon ki az ember. Epp ezert szedtem le a HDDLife-ot es probalgatom mar 1 hete. Miutan a 200-as samsungomat atvittem a szomszed gepebe, lefutattuk a HDDLifet, es meg ott is azt az eredmenyt irta, min a sajat gepembe. Allat. Probaljatok ki

feltettem, de most 2X80 giga vinyom van raid 0 ban, és igy nemjelez ki semmit :(  van rá valami megoldás, hogy lássa őket?  :think:

#1763 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 19:03

ugy dontottek a HDD-k, hogy engem marpedig a sirba fognak vinni! :(

Most egy 80Gb-os Maxtorral (de gyulolom a maxtort) van problemam!
Beteszem a gepembe, amire kozli velem a gepem, hogy uj hardver, telepiteni akarja! Ok, mondom folytasd cimbora...igen..igen...az uj hardvert nem lehet telepiteni! pfaff...
Bekukkantottam az eszkozkezelobe, es valoban ott csucsult rajta a sarga felkialtojel!
Nosza, lemezkezeles, nincs rajta particio! Uj particiot hoztam letre, ki is irta, hogy allapota kifogastalan! :) De mikor formazni akarom, 1% utan mintha lefagyna! A "tulajdonsagok"-nal azt irja ki fajlrendszernek, hogy RAW  :eek: Es hiaba akarom telepiteni a windows tovabbra is azt irja ki, hogy nem tudja telepiteni, es tovabbra is ott van a sarga felkialtojel!

De most ennek en honnan szedjek XP-s drivert????  :think:

Segitseeeeeeeg
ha' ez kesz...

#1764 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 19:31

Idézet: Advocat - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 9:07

Pont itt a HWSW-n veseztek egyszer ki, hogy "ez egy mekkora sz.. progi"  :confused:
En nem tudom, de mondjuk most ismet feltettem, es valoban erdekes ertekeket ir ki :D
(en kezdek ezeknek egyiknek sem hinni...mind mas erteket mutat!

~1,5eves 160Gb-os Samsung
HDDLife: health: 38% performance: 38%
HDSentinel: teljesitmeny:100% kondicio:93%
SpeedFan On-line: fitness 70%. performance 70%

~4eves 60Gb-os IBM
HDDLife: health: 44% performance: 44%
HDSentinel: teljesitmeny:100% kondicio:28%
SpeedFan On-Line: fitt.: fitness 86%.  performance 92%.

:think:  :think:  :think:
ha' ez kesz...

#1765 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 09. 11. 20:21

az hagyján, de nekem a 4 év körüli maxtoromra vmi olyasmit írt ki, h 1 nap 14 órát ment.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1766 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 21:28

Hi!

Ha megnezed szerintem a hddlife altal adott ertek a realis

~4eves 60Gb-os IBM

#1767 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 21:30

Jah a hddlife a 100-120 gb alatti vinkoknal valoban nem mindig mond hiheto erteket a mukodott orak teren...d

#1768 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 21:34

Jah...Egyik haverom szamtekboltban dolgozik mint szervizes. O ajanlotta a HDDLife-ot. Mivel szerver telepitessel, uzemeltetessel, es karban tartassal is foglalkoznak tud egyket dolgot. Ok a HDDLife-ot hasznaljak. Ha 10 viknora kiirja hogy mennyi van hatra(vagyis hogy milyen a kondicio) abbol 8 nal bejott meg idaig  :smoker: Multkor a szomszed athivott hogy szar a gep a HDDLife kiirta a 1%-os kondicipot, meg hangosan pityegett miutan feltelepitettem....azutan meg ketszer indult ek a gep, es kaput!!!!

#1769 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 06:56

Idézet: Advocat - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 21:28

Hi!

Ha megnezed szerintem a hddlife altal adott ertek a realis

~4eves 60Gb-os IBM

:eek:  :eek:  :eek:

akkor kezdek izgulni a samum miatt

~1,5eves 160Gb-os Samsung
HDDLife: health: 38% performance: 38%

:think:  :reklamacio:
ha' ez kesz...

#1770 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 07:07

Nem azt mondom, hogy most mindent el kell hinni amit a HDDLife ir. Kb. 3 hete irtam ide egy 200-as samsung problema miatt. Mivel lattam hogy masok mely programokat hasznaljak, het en is kiprobaíltam egy parat. De miutan a szomednal a HDDLife altal adott info 2 inditas utan bebizonyosodott, igy hat en most ennek hiszek. Mar csak azert is mert a Speedfan 4.29-es 70 valahany %-os kondiciot irt a szomszed gepen...

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.