Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 10:18
Kb egy hete megírtam a kálváriám egy Maxtor 60Gb-os 7200rpm vinyóval.
Azért röviden leírom mi történt. Jó pár apró kis játékprogit uninstalltam,majd töredezettségmentesítést végeztem a vinyón. Reboot, s jött a meglepi. Egy darabig töltött az XP,majd egy ezredmásodpercnyi időre megjelent (s azonnal eltünt) egy kék képernyő, tele szöveggel. Ezt nem lehet elolvasni, s azonnal újraindult a gép. Megpróbáltam az általatok ajánlott Active Partition Recovery-vel helyreállítani a vinyót. Akkor még azt hittem, a partíciós tábla sérült meg. Sajna nem lehetett. A CTRL+Enter-el nem hajlanó végigmenni,azonnal kidobja. Az MBR-t sem lehettt elmenteni valamiért. A GetDataBack progival ezekután megpróbáltam az adatokat visszanyerni, ám pár óra múlva lefagyott a gép.
Nos tegnap úgy döntöttem, leformázom a vinyót, vesszen aminek vesznie kell. El is indult a formázás, (XP boot cd-ről), ám 5% után nem mozdult a kijelző, pontosan nem tudom meddig, talán 18%-ig 4 órába telt, aztán már felgyorsult. Végül is a formázás sikerült (4.5 óra!!!) felment rá az XP. Működik is rendesen. De!
A gépnek kb 4 perc kell, míg feláll. Bekapcsolás után röviden sipolás után megjelenik a következő üzenet:
Pri Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace
Press F1 To Resume.
Aztán nem a megszokott XP logo jön, ahnem egy szürkés állapotcsík alul, amin látszik,hogy tölt a rendszer, ám ez tart kb. 3 percbe. Ha Bios-ban letíltom a S.M.A.R.T. funkciót, akkor az előbbi üzenet ugyan nem jelenik meg, ám a betöltés ugyanaz, azaz eszméletlen lassú.
Mi történhetett a vinyóval? Miért van az előbbi szürkés állapotcsik olyan sokáíg?
Nem értem az egészet. Ha rossz lenne a vinyó, akkor hogyan működik rajta mégis az XP? S ha már felállt a rendszer, akkor már semmilyen lassulást nem tapsztalok,minden úgy működik,mintha nem történt volna semmi baj. Valaki tud segíteni?
Mit tehetk a gyors Xp betöltés érdekében?
Várom mielőbbi válaszotok!
Bad sector-os, és eltávozni készül...
Nézd meg a pontos állapotát Hard Disk Sentinel-el, és a SpeedFan online-jával (linkek, itt a topikban), és mindjárt többet fogtok tudni (most elutazom hétvégére, de majd biztosan segítenek a kollégák az riportok értelmezésében...)

Súgó
A téma zárva.