HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1771 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 07:09

Nem tom miert de ha egy vinkot ujraparticionalsz, es lefuttatod a speedfan....akkor jobb ertekeket ad....pf...Legalabb is nekem jobbat irt  :think:
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#1772 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 07:13

Idézet: Halal - Dátum: 2006. szept. 11., hétfő - 19:03

ugy dontottek a HDD-k, hogy engem marpedig a sirba fognak vinni! :(

Most egy 80Gb-os Maxtorral (de gyulolom a maxtort) van problemam!
Beteszem a gepembe, amire kozli velem a gepem, hogy uj hardver, telepiteni akarja! Ok, mondom folytasd cimbora...igen..igen...az uj hardvert nem lehet telepiteni! pfaff...
Bekukkantottam az eszkozkezelobe, es valoban ott csucsult rajta a sarga felkialtojel!
Nosza, lemezkezeles, nincs rajta particio! Uj particiot hoztam letre, ki is irta, hogy allapota kifogastalan! :) De mikor formazni akarom, 1% utan mintha lefagyna! A "tulajdonsagok"-nal azt irja ki fajlrendszernek, hogy RAW  :eek: Es hiaba akarom telepiteni a windows tovabbra is azt irja ki, hogy nem tudja telepiteni, es tovabbra is ott van a sarga felkialtojel!

De most ennek en honnan szedjek XP-s drivert????  :think:

Segitseeeeeeeg

ebben senki?  :confused:

A HDD Regenerator progit ismeri valaki?
Oda pakoltam tegnap este, ment egesz ejjel, es valami 5G-al vegzett eddig!  :(  Ebbol ~1000 hibas szektort talalt, amibol 100 kivetelevel a tobbi helyre tudta hozni!  :think:

Ha csak siman csinalok 2 particiot, teszem azt, ha az csak az elso 10G-ban vannak hibas szektorok, es csinalok egy 10Gb-os elso es egy 70Gb-os 2. particiot, akkor tudom meg hasznalni atmeneti tarolonak a 70Gb-os teruletet (adatvesztes nelkul)?

Vagy hogyan lehet levalasztani a hibas resz ugy, hogy azt soha tobbet ne hasznalja?

Azt tudom, hogy ez nem egy eletbiztositas, mert ha egyszer bad-szektoros lett egy vinyo, akkor sosem biztos, hogy nem fog novekeni a hibas terulet, de ha csak az eleje hibas es azt kizarnam, akkor javulna a helyzet nem? (bar teny, hogy pont az elejen van a hiba, es azon a reszen a fejnek fizikalisan mindig at kell menni ... :think: )

Es amit a HDD regenerator helyre hoz, azokban a sectorokban lehet bizni kesobb?

(tudom, hogy ez a winyo kuka, de: 60Gb-nyi adatot kellene eltarolnom addig, amig tudok venni winyot! :( Most nincs penzem, tehat nem ugy van, hogy bemgyek a boltba, es kesz! :( Persze, most sok ember azt csinalna, hogy elpasszolna valami szerencsetlennek a rossz winyot, es abbol a penzbol venne maganak jot, de en ilyet nem csinalok!!!!)
ha' ez kesz...

#1773 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 08:43

bocs, nem 1000, hanem 10.000 :(
ha' ez kesz...

#1774 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 09:39

Idézet: Halal - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 8:13

1. Azt tudom, hogy ez nem egy eletbiztositas, mert ha egyszer bad-szektoros lett egy vinyo, akkor sosem biztos, hogy nem fog novekeni a hibas terulet, de ha csak az eleje hibas es azt kizarnam, akkor javulna a helyzet nem? (bar teny, hogy pont az elejen van a hiba, es azon a reszen a fejnek fizikalisan mindig at kell menni ... :think: )

2.  Es amit a HDD regenerator helyre hoz, azokban a sectorokban lehet bizni kesobb?

3. (tudom, hogy ez a winyo kuka, de: 60Gb-nyi adatot kellene eltarolnom addig, amig tudok venni winyot! :(

1. Télleg nem életbiztosítás, sőt... :(  Nem javulna.

2. Sajna nem. Ha 1-20, akkor igen; ennyi már a vinyó haldoklását mutatja.

3. Tárold. De lehetőleg egyáltalán ne használd addig, amíg le nem tudod menteni. DVD-kre kiírni..?? :confused:

#1775 Felhasználó inaktív   S.P.T. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:40

Üdv!
Bár multkor nem kaptam választ, hátha mégis tud valaki segíteni...

Egy nem üres winyóra telepítettem XP-t, és azóta 3 könyvtár nem törölhető, illetve nem használható.
Le szeretném ezeket szedni valahogyan.
Van erre valami progi?
Ha elindítom a checkdisket, nem talál semmit....

#1776 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 10:55

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 9:39

1. Télleg nem életbiztosítás, sőt... :(  Nem javulna.

2. Sajna nem. Ha 1-20, akkor igen; ennyi már a vinyó haldoklását mutatja.

3. Tárold. De lehetőleg egyáltalán ne használd addig, amíg le nem tudod menteni. DVD-kre kiírni..?? :confused:

Erdekes, mert ez a winyo egy mukodo winyo volt! Eltettem, es most mikor elovettem, mar ilyen volt! Nem volt mozgatva, es most is hutve volt a gepben! Erdekes...

Nem akarom hasznalni kozben, csak resűteszem az anyagot, lehuzom a geprol, majd mikor lesz uj winyo, akkor visszamasolom! (bar kezdem ugy erezni, hogy hagyom a fenebe, mert HDD regenerator a 80Gb-os winyobol 5Gb-al vegzett! :( )

DVD-re is ki tudnam irni, de ez egy rendezetlen cuccok halmaza, es bizony 60Gb tele van, tehat 10-15 lemez... az eleg sok! :(
ha' ez kesz...

#1777 Felhasználó inaktív   zso8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 11:16

Sziasztok!

Vettem egy 250 Gb-os Maxtor merevlemezt és csak 123 GB-nak ismeri fel a gépem...  Miért? A SATA1 csatlakozóba dugtam be az alaplapon. A jumpert a gyári beállításon hagytam. Lécci segítsetek.
:confused:

Köszönöm!

#1778 Felhasználó inaktív   zso8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 11:20

Sziasztok!

Vettem egy 250 Gb-os Maxtor merevlemezt és csak 123 GB-nak ismeri fel a gépem...  Miért? A SATA1 csatlakozóba dugtam be az alaplapon. A jumpert a gyári beállításon hagytam. Lécci segítsetek.

Köszönöm!

#1779 Felhasználó inaktív   zso8 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 11:20

Sziasztok!

Köszönöm!

#1780 Felhasználó inaktív   hlgrv 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 12. 14:08

hi,
Samsung SP2014N 200GB 7200RPM PATA vinyó, 3 particio volt rajta. 40, 80, 80 gb-osak. 40esen volt win xp. egyszercsak megbolondult, és gyakran elkezdett kifagyni, kék képernyővel. vegyes hibaüzenetek : "unknown hard error" meg win32.sys -el volt gyakran problémája. aztán egy idő után el se indult az oprendszer.
ujratelepités sikertelen, win xp angol (SP nélkul), win xp magyar sp2 -vel sem. vagy még a szöveges képernyős másolgatás közben faygtak meg valahol, vagy hibaüzenet : "belső telepítési hiba történt, keresse meg a rendszergazdát"
mivel ekkora még a hangkártyára gyanakodtam (nemgyári hangkártydriver install után kezdett szarakodni a dolog, sb audigy 2 ZS-re raktam KX Project drivert), kivettem a kártyát, de igy sem mukodott a dolog.
majd vinyó kivesz, és egy 1,2 GB-os Seagate-re simán felment az XP.
A windowsos scandisk-et végigfuttattam a Samsungon, de nem talált semmit.

Mi lehet a gonjd a vinyóval? A Samsung saját particionáló programját használtam, direkt ügyeltem, h ne csináljak 137 GBnál nagyobb particiokat..
Ez garanciális probléma? Vigyem vissza?

Lécci segitsetek ... köszi :)

#1781 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 16:30

Szeretném ha ajánlanátok pár olyan progit, amivel a megsérűlt partíciós táblát vissza lehet állítani.
Vagy olyan progit, amivel az adatokat egy másik vinyóra le lehet menteni ( GetDataBack kivételével, mert eszméletlen lassú...)

#1782 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 21:06

Idézet: Halal - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 8:13

Es amit a HDD regenerator helyre hoz, azokban a sectorokban lehet bizni kesobb?

Nem, ill. igen. A program nem javítja a hibás sectorokat, hanem valahogyan elfedi ezeket a hibás részeket. Hogy hogyan, azt ne kérdezd, nem tudom, de még egy olyan winyót is használni lehet utána, amelyen a partíciót tároló részen van a hiba. Izé, a partíció kiosztási információit.

Szerkesztette: brd 2006. 09. 12. 21:16 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1783 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 21:25

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 21:06

Nem, ill. igen. A program nem javítja a hibás sectorokat, hanem valahogyan elfedi ezeket a hibás részeket. Hogy hogyan, azt ne kérdezd, nem tudom, de még egy olyan winyót is használni lehet utána, amelyen a partíciót tároló részen van a hiba. Izé, a partíció kiosztási információit.

Hat, ezt a winyot mar turira nem :) Az iment vegleg elhalalozott :(

kuldok neked egy PU-t

ha' ez kesz...

#1784 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 21:38

Ennyi hibás sectornál ez többnyire várható, mert az már a mágneses felület hibáján kivüli hibára (is) utal.

#1785 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 12. 22:10

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 12., kedd - 21:38

Ennyi hibás sectornál ez többnyire várható, mert az már a mágneses felület hibáján kivüli hibára (is) utal.

hat, nem tudom, de elkezdte dobalni a fejet, es vege! (sosem szerettem a maxtort, de ahogy itt hever ez a 4 doglott maxtor az asztalomon...siralmas  :reklamacio: )
ha' ez kesz...

#1786 Felhasználó inaktív   Gyurgyalag30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:23

Szevasztok!

Van egy Maxtor 4G120J6 modelszámú merevlemezem.

Egyik pillanatban még  felismerte a BIOS a másikban nem.

Próbáltam manuálisan felismertetni de az sem ment.

Elvittem szervízbe, megnézték, azt mondták hogy valószínüleg az elektronikája ment tőnkre.

Az lenne a kérdésem hogy honnan tudok hozzá elektronikát szerezni?

Kérem hogy az aki tud segítsen. Előre is köszönöm!  :think:

#1787 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 11:11

Az "XC-biker", vagy a "liksoft" felhasználót keresd fel.

#1788 Felhasználó inaktív   Gyurgyalag30 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 12:28

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 11:11

Az "XC-biker", vagy a "liksoft" felhasználót keresd fel.

Kössz a tippet! ;)

Kössz a tippet! ;)

#1789 Felhasználó inaktív   liksoft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 13:43

Idézet: Gyurgyalag30 - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 13:28

Kössz a tippet! ;)

Szervusz!

Leveled megjött. Mivel nem csak Te szoktál hasonlóval megkeresni, ide írom a fórumra.

Adatmentéssel foglalkozunk, kereskedelemmel nem. Így raktárunkban csak annyi alkatrészt tartunk amennyi a tevékenységünkhöz kell. Ezért panel eladásában sajnos nem tudunk segíteni.

Segíteni XC-Biker tud, vagy a bolhapiacon érdeklődj. Bad szektoros vagy leesett drive elektronikája (ha az nem sérült az eséskor) jó lehet, ha típusában és azonosítóiban is azonos. Ellenőrizd le, mert több változat létezik!

#1790 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 09:18

Sziasztok.
Kb egy hete megírtam a kálváriám egy Maxtor 60Gb-os 7200rpm vinyóval.
Azért röviden leírom mi történt. Jó pár apró kis játékprogit uninstalltam,majd töredezettségmentesítést végeztem a vinyón. Reboot, s jött a meglepi. Egy darabig töltött az XP,majd egy ezredmásodpercnyi időre megjelent (s azonnal eltünt) egy kék képernyő, tele szöveggel. Ezt nem lehet elolvasni, s azonnal újraindult a gép. Megpróbáltam az általatok ajánlott Active Partition Recovery-vel helyreállítani a vinyót. Akkor még azt hittem, a partíciós tábla sérült meg. Sajna nem lehetett. A CTRL+Enter-el nem hajlanó végigmenni,azonnal kidobja. Az MBR-t sem lehettt elmenteni valamiért. A GetDataBack progival ezekután megpróbáltam az adatokat visszanyerni, ám pár óra múlva lefagyott a gép.
Nos tegnap úgy döntöttem, leformázom a vinyót, vesszen aminek vesznie kell. El is indult a formázás, (XP boot cd-ről), ám 5% után nem mozdult a kijelző, pontosan nem tudom meddig, talán 18%-ig 4 órába telt, aztán már felgyorsult. Végül is a formázás sikerült (4.5 óra!!!) felment rá az XP. Működik is rendesen. De!
A gépnek kb 4 perc kell, míg feláll. Bekapcsolás után röviden sipolás után megjelenik a következő üzenet:

Pri Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status Bad, Backup and Replace
Press F1 To Resume.

Aztán nem a megszokott XP logo jön, ahnem egy szürkés állapotcsík alul, amin látszik,hogy tölt a rendszer, ám ez tart kb. 3 percbe. Ha Bios-ban letíltom a S.M.A.R.T. funkciót, akkor az előbbi üzenet ugyan nem jelenik meg, ám a betöltés ugyanaz, azaz eszméletlen lassú.

Mi történhetett a vinyóval? Miért van az előbbi szürkés állapotcsik olyan sokáíg?
Nem értem az egészet. Ha rossz lenne a vinyó, akkor hogyan működik rajta mégis az XP? S ha már felállt a rendszer, akkor már semmilyen lassulást nem tapsztalok,minden úgy működik,mintha nem történt volna semmi baj. Valaki tud segíteni?
Mit tehetk a gyors Xp betöltés érdekében?

Várom mielőbbi válaszotok!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.