HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   ib_su 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 13:39

Idézet: Meridabigyó - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 10:13

3. Ha a 2 hét letelt, és nem történt semmi változás, levásárolhatod, vagy visszakapod a pénzt

3as opcio volt. ma bementem, ez tortent:
- oke, mi is volt ez...? (ibm) kapsz akkor egy 80as hitachit.
- oooo... ize, de nem az erteket veszik figyelembe?
- de persze... egy 80gbos helyett kapsz egy 80asat
- de ugy ertem, h en ezert majd' 30e ftot fizettem
- az arak valtoznak... ha veszel egy mosogepet, garanciaban nem fogsz visszakapni helyette egy autot
(en gondol: mi a f...t beszel ez?!)
- jo, es akkor mennyibe kerul most egy 80as hitachi?
- brutto 13
- remek....

ertem: az arak valtoznak, most 13 ezret er a harom evvel ezelotti 30e ftom - nekem erosnek tunik, de ha tenyleg igy van, akkor nem pofazok. szoval azt mondjak ok, h ertek alapjan jar a garancia - de akkor az ertek nem az, amit _kifizettem_ a termekert, hanem ami az erteke egy "azonos" kategoriaju termeknek most?  :think:

szeretnek azert ebben biztos lenni, ugyh abban maradtunk, h atgondolom, es meg a heten visszamegyek...

#182 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 13:46

Nekem logikusak tunik, hogy 80 gb-os helyett 80 gigabajtost kapj, mert ha nem igy lenne, akkor bele kellene menni mindenfele inflacioba, meg amortizacios koltsegek meg mindenfele baromsag, hogy ami anno 30 akkor az most mennyi?

de hivd fel a fogyasztovedelmet, ott vannak nagyon kedves emberek, akik elmondjak neked, hogy mit mond a torveny (en is kerultem mar hasonloba, es nagyon kedvesen segitettek!)

laca

#183 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:54

Idézet: ib_su - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 14:39

3as opcio volt. ma bementem, ez tortent:
- oke, mi is volt ez...? (ibm) kapsz akkor egy 80as hitachit.
- oooo... ize, de nem az erteket veszik figyelembe?
- de persze... egy 80gbos helyett kapsz egy 80asat
- de ugy ertem, h en ezert majd' 30e ftot fizettem
- az arak valtoznak... ha veszel egy mosogepet, garanciaban nem fogsz visszakapni helyette egy autot
(en gondol: mi a f...t beszel ez?!)
- jo, es akkor mennyibe kerul most egy 80as hitachi?
- brutto 13
- remek....

ertem: az arak valtoznak, most 13 ezret er a harom evvel ezelotti 30e ftom - nekem erosnek tunik, de ha tenyleg igy van, akkor nem pofazok. szoval azt mondjak ok, h ertek alapjan jar a garancia - de akkor az ertek nem az, amit _kifizettem_ a termekert, hanem ami az erteke egy "azonos" kategoriaju termeknek most?  :think:

szeretnek azert ebben biztos lenni, ugyh abban maradtunk, h atgondolom, es meg a heten visszamegyek...

sztem örülj mint majom a farkának, h kaptál érte még egy hitát.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#184 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 16:57

Sziasztok!

Van nekem egy maxtor 80Gb-os HDD-m (rendszer wincsi) Na most az a bajom, hogy nagyon lassú lett, és nem tudom, hogy mitől.
Az UDMA be van kapcsolva, SMART GOOD, nincs rajta semmilyen kém program, virusmentes (nod32 szerint). Chip készlet driver fent van. Kábel elvileg jó (ez még megerősítésre vár) Cache be van kapcsolva, hogy írjon bele. A meghajtó nem töredezett, scandisk OK, UDMA 6-ban megy. Olvasása viszont 3-15MB írás kb 7MB/s. Legalább 40Mb-osnak kénel lennie.
Ja A HD Tune progi ezt írja ki lassú tesztelésnél
Kép
Ezt pedig a gyorsabb tesztnél
Kép
Valaki segítsen PLS!
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#185 Felhasználó inaktív   masta_dry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:16

meghalt a vincsim vezérlője. érdemes keresnem ugyanilyen típusú vezérlőt hozzá, vagy olyan drágán cserélik ki, hogy okosabb újat venni?

#186 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:56

Sziasztok!
nagyon kérem segitsetek!
az a baj hogy formázni akartam volna azt a partíciot amin a winfos van.
alapbol a wincsim 3 részre volt felosztva:C,D,E
E-n volt a winfos,azt akartam formázni,ugy csináltam hogy betettem a win telepítő cd-t és inditásnál bejött a cd ről a telepítő,rámentem hogy partício törlése (t)gomb,de véretlen nem az E-meghajtót,hanem a D-meghajtót törölte ami tele van cuccal,de nem formáztam le.megvan az e meghajtó,de cimkézetlen(ismeretlen)és meg kell formázni.szeretném ha segítenétek hogy vissza lehet hozni a cuccokat,meg lehet oldani a bajomat?vagy kész?totál elcsesztem?
nagyon kérem segítsetek
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#187 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 18:58

tehát a meghajtón csak annyit csináltam hogy particio törlése,ez egy piilanat volt.
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#188 Felhasználó inaktív   masta_dry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:27

"get data back" a barátod.

#189 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 19:35

kiválasztom a next et és elkezdi keresni,valami sectorokat,de igaz ez hogy a get data back hez kell még egy vinyó amire kiteszem azokat amiket megtalált?és meg lehet azt tenni hogy csak azt teszem ki ami kell?vagy csak ugy mükszik hogy a meghajtó teljes tartalmát lehet csak kitenni egy másik vincsire?

#190 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 21:49

OK
GetDataBack el sikerült
márcsak kéne szereznem vkitöl egy 60 gb os winyót;)

#191 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 22:17

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 17:57

Sziasztok!

Van nekem egy maxtor 80Gb-os HDD-m (rendszer wincsi) Na most az a bajom, hogy nagyon lassú lett, és nem tudom, hogy mitől.
Az UDMA be van kapcsolva, SMART GOOD, nincs rajta semmilyen kém program, virusmentes (nod32 szerint). Chip készlet driver fent van. Kábel elvileg jó (ez még megerősítésre vár) Cache be van kapcsolva, hogy írjon bele. A meghajtó nem töredezett, scandisk OK, UDMA 6-ban megy. Olvasása viszont 3-15MB írás kb 7MB/s. Legalább 40Mb-osnak kénel lennie.
Ja A HD Tune progi ezt írja ki lassú tesztelésnél
Kép
Ezt pedig a gyorsabb tesztnél
Kép
Valaki segítsen PLS!

:up:
<a href='http://autofejlesztes.hu' target='_blank'>www.autofejlesztes.hu (autófelszerelési termékek A-Z-ig, több mint 6000 termék!)</a>

#192 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 23. 23:05

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 23:17

:up:

Na úgy néz ki, lehet, hogy megftaláltam a hiba okát. Egy BAD sector van rajta. Nem tudja valaki, hogy hogy lehetne kizárni ezt a sectrort? Vagy esetleg kijavítani?

#193 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 08:30

Idézet: cibuu - Dátum: 2005. júl. 23., szombat - 19:56

alapbol a wincsim 3 részre volt felosztva:C,D,E
E-n volt a winfos,azt akartam formázni,ugy csináltam hogy betettem a win telepítő cd-t és inditásnál bejött a cd ről a telepítő,rámentem hogy partício törlése (t)gomb,de véretlen nem az E-meghajtót

:offtopic: Hmm, ne vedd szemelyeskedesnek, amit most irok, de nagyon szurja a szememet az a dolog, hogy eleg sok ember a windows-t winfosnak hivja, mikozben ilyen "apro" hibakat elkovet (vagyis a sajat megitelesem szerint vagy nem annyira ertesz a szamitogepekhez, vagy elegge figyelmetlen vagy). Gondolom Te meg nem programoztal komolyabban, vagy ha igen, akkor nem kovettel el benne hibat es bolondbiztosra is csinaltad.
Mellekesen megjegyzem, hogy semmi kozom az ms-hez, nem is kivanok vitazni rola, csak elmondtam a velemenyemet a winfosozasrol (most eleg sokan ezt hasznaljak, mert ez a trendi, elotte meg az M$ volt a divat). :offtopic:

Viszont orulok, hogy folyamatban van az adatok mentese.
En adatmentesre az Ontrack Easyrecovery-t hasznaltam tobbszor is, eleg jo (mondhatni tokeletes) eredmennyel. Ezzel tudsz ugy is menteni, hogy a torolt particiorol ugyannarra a hdd-re, csak masik particiora mentesz (ertelem szeruen azon a masik particion is kell lenni annyi ures helynek, mint amennyit meg akarsz menteni). A mentest tobb lepesben is megcsinalhatod, pl. mindig csak egy konyvtarnyit.

#194 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 09:39

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 0:05

Na úgy néz ki, lehet, hogy megftaláltam a hiba okát. Egy BAD sector van rajta. Nem tudja valaki, hogy hogy lehetne kizárni ezt a sectrort? Vagy esetleg kijavítani?

Segítene nekem valaki?

#195 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 09:47

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 10:39

Segítene nekem valaki?

A hibas szektor hol van? Azert kerdezem, mert ha mondjuk 5-10G kozott, akkor csinalhatsz tobb particiot ugy, hogy kozottuk lesz egy particionalatlan resz, amiben a hiba van. Ekkor az elso particion lesz a windows, a masikon az adatok.
Ha viszont mondjuk valahol az elejen van a hiba (mondjuk 1G elott) es azt nem particionalod be, akkor nem tudom, hogy mit fog szolni a windows hozza, bar elvileg mennie kell. A gond akkor van, ha a hibas szektor es az mbr  egybe esik.

A kijavitasa: elvileg van egy program, a HDD Regenerator, de hogy ez valoban kijavitja-e a hibat, azt nem tudom.

#196 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 10:05

Idézet: edk - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 10:47

A hibas szektor hol van? Azert kerdezem, mert ha mondjuk 5-10G kozott, akkor csinalhatsz tobb particiot ugy, hogy kozottuk lesz egy particionalatlan resz, amiben a hiba van. Ekkor az elso particion lesz a windows, a masikon az adatok.
Ha viszont mondjuk valahol az elejen van a hiba (mondjuk 1G elott) es azt nem particionalod be, akkor nem tudom, hogy mit fog szolni a windows hozza, bar elvileg mennie kell. A gond akkor van, ha a hibas szektor es az mbr  egybe esik.

A kijavitasa: elvileg van egy program, a HDD Regenerator, de hogy ez valoban kijavitja-e a hibat, azt nem tudom.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Kb 4gb-t körül van a hiba! Megpróbálom a progit! THX!

#197 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:19

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 11:05

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Kb 4gb-t körül van a hiba! Megpróbálom a progit! THX!

Sikerült ezzel a programmal visszaállítani a bad sectrort! De még sajna mindíg lassú a wincsi. Valaki tud valamilyen kézenfekvő megoldást?

#198 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 11:59

Smart ertekeket mutass rola, mert valoszinuleg rosszabb a helyzet (gondolom folyamatosan romolhatnak a smart ertekeke :( ).
A hd-tune es az everest is meg tudja mutatni a smart jellemzoket.

#199 Felhasználó inaktív   riska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 12:11

Idézet: edk - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 12:59

Smart ertekeket mutass rola, mert valoszinuleg rosszabb a helyzet (gondolom folyamatosan romolhatnak a smart ertekeke :( ).
A hd-tune es az everest is meg tudja mutatni a smart jellemzoket.

EVEREST:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

HD TUNE:
Kép

#200 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 24. 13:42

Idézet: riska - Dátum: 2005. júl. 24., vasárnap - 13:11

EVEREST:

Rossz hir :( .

A Reallocated sector count 1162 most. Ez nagyon nagynak tunik (0-nak kellene lennie). Hasznald valameddig, es figyeld ezt az erteket, hogy no-e. Ha igen, akkor biztosan kuka, ha nem, akkor is nagyon bizonytalan a hdd :(.

Khm, a homerseklete 52 C. Ez nagyon magas, lehet, hogy ez az okozoja, de segiteni mar szerintem nem nagyon tudsz rajta. Elejetol kezdve kellett volna huteni.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.