Nem tudom, hogy hardveres vagy szoftveres a probléma...
Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2005. 08. 07. 09:12
Elküldve: 2005. 08. 07. 21:25
Idézet: SuMMeR - Dátum: 2005. aug. 7., vasárnap - 10:12
Úgy tűnik szoftveres (fájlrendszer) probléma volt, egy formázás/újratelepítés után tökéletes (kopp-kopp...
Elküldve: 2005. 08. 15. 16:13
Elküldve: 2005. 08. 15. 17:09
Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 16:13
Kontaktos tápcsati.
Elküldve: 2005. 08. 15. 17:10
Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 17:09
Cseréljem le/ki, és akkor jó lesz? Remélem csak ennyi a gond.
Elküldve: 2005. 08. 15. 18:13
Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 17:10
Soxor elég, ha lapos csavarhúzóval meglapítod a csatlakozó hüvelyeit.
Elküldve: 2005. 08. 15. 18:21
Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:13
Úgy érted, hogy kicsit nyomjam összéb, mert a csatlakozó nem szorul rá rendesen a winchester "táp-tűire"?
Elküldve: 2005. 08. 15. 19:23
Idézet: denes44 - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 18:21
Így van
Y elosztók tipikus betegsége ez pl.
Elküldve: 2005. 08. 15. 19:30
Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 19:23
Akkor megnyugodtam. Thx.
Elküldve: 2005. 08. 16. 08:56
Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 80 GB ATA/133 HDD-m.
Nem lehetett olvasni az adatokat róla.
Get Data Backkel lementették róla kb. 23 Gb-ot
A PQMagic rossz szektort látott rajta. Powermax futtatva, hiba nincs, de csak 13 Gb a wincseszter.
A bios is 13 GB-nak látja.
Lehet tenni valamit, hogy nagyobb legyen?
Köszönöm a segitséget.
Elküldve: 2005. 08. 16. 09:10
Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 19:23
Elküldve: 2005. 08. 17. 15:12
Tudna valaki segíteni az alábbi problémámban?
Szóval, adott egy Samsung 160GB-os winchester az alábbi felosztásban.
20GB Fat32, 40GB NTFS, 100GB NTFS.
Egy barátom gépébe áttettük másolás céljából, de ott csak 32GB!-ig látta az XP. Nem tudom miért.
Nem formáztuk, nem másoltunk, nem írtunk semmit a merevlemezre.
Hazahoztam, betettem a gépembe ahol az XP szintén 32GB!-nak látta. Természetesen sem írni sem
olvasni nem lehetett róla. Gondoltam a FAT bejegyzések sérültek meg.
De hogyan? Attól, hogy át lett téve egy másik gépbe?
Az Acronis RecoveryExpert program felismerte, hogy hibásak a particiók.
Engedélyeztem a particiók javítását. A FAT32 sikeresen visszaállította a rajta levő programokkal együtt,
de az NTFS-ket nem tudta. Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám és melyik programmal
az NTFS particiókat visszaállítani. Illetve van-e olyan program amivel ki tudom olvasni a particiók kezdeti
és végződési bejegyzéseit?
Az EasyRecovery Professional programmal visszatudnám nyerni a rajta lévő adatokat, mert RAW-ról is
visszaállít, csak az a probléma, hogy nem tudja a könyvtárszerkezetet visszaállítani.
Tehát ömlesztve állít vissza. Egy könyvtárba az összes *.exe; másikban az összes *.zip; harmadikban
az összes *.mp3 -at, stb, stb.
Ha létrehozom újra a particiókat és gyorsformázom, akkor visszaállításnál látni fogom-e a könyvtár
szerkezetet? Nyert már vissza valaki hasonló módón adatokat?
Van-e esetleg még egy-két érdekes program amivel még probálkozni lehet?
(Az alábbiakat már kiprobáltam: Recover My Files 3.06, FinalData Enterprise 2.0, FileRecoveryAngel 1.00,
FileRescue for NTFS 1.0.145, és GetDataBack for NTFS 2.31)
Bármilyen ötletet szívesen várok.
Üdv: Laci
Elküldve: 2005. 08. 18. 19:25
Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 15., hétfő - 20:23
Hali!
Kissé oktondi vagyok, de mit is kéne "lapogatni" a csavarhúzóval?? Nekem is hasonló a problémám: kattog a winyó veszettül és a win nem bootol be csak kiirja hogy Scaning IDE drivers azt kész, nincs tovább.
Megnyomogattam kissé a wincseszteren a táp-csatit, de semmi javulás(habár csak kicsit nyomogattam, mert garis a cucc)
Elküldve: 2005. 08. 19. 08:38
Idézet: Minó - Dátum: 2005. aug. 18., csütörtök - 20:25
Kissé oktondi vagyok, de mit is kéne "lapogatni" a csavarhúzóval?? Nekem is hasonló a problémám: kattog a winyó veszettül és a win nem bootol be csak kiirja hogy Scaning IDE drivers azt kész, nincs tovább.
Megnyomogattam kissé a wincseszteren a táp-csatit, de semmi javulás(habár csak kicsit nyomogattam, mert garis a cucc)
Hmm, egy kis biologiat alpul veve: a tapkabelen (szoval nem a hdd-n) levo csatlakozoban van 4 "huvely". Ezek szoktak "kitagulni", vagyis ezeket kell osszebbnyomnod, hogy a hdd-n levo 4 "apa-csatlakozo" ne lotyogjon. Ertheto voltam?
Elküldve: 2005. 08. 20. 03:12
Egy ideje elég érdekes dolgok történnek a gépemmel. Először arra lettem figyelmes, hogy a gépből ilyen nyekergés/kattogás féle hang jött. Gondoltam, egy venti, de nem. Aztán többször is előjött, volt, hogy folyamatosan csinálta és le is fagyott a gép, ekkor csak egy kikapcsolás segített, mert reset után az
elején nem akarta felismerni a meghajtókat. Továbbá néha jött a kék halál is, többször ezt láttam, amikor egy kis szünet után újra a géphez ültem (általában több óra működés után jött ez elő). (Később rájöttem, hogy ha mindig vártam volna eleget, akkor mindig jött volna a kék halál.) A hibaüzenetekből ezt a kettőt írtam fel: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR és KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR. Továbbá a képernyő alján különböző fájnevek szerepeltek, hol ftdisk.sys, hol atapi.sys, stb. Ja és mintha le is lassult volna az utóbbi időben, bár lehet, hogy ez nem függ össze a problémával.
Próbáltam utánanézni a neten, annyira jutottam, valami a swap fájllal nem stimmel, de jó megoldást nem találtam.
Mindezekből arra következtettem, hogy esetleg a vincsi haldoklik, mert a fura hang is gyanúsan abból az irányból jön. Ezért futattam is Checkdisket, de nem talált sehol hibát, továbbá a S.M.A.R.T. ellenőrző progi se talált különösebb rendellenességet. Később kaptam tippet a memtestre, hátha a RAM, de nem, viszont aztán végül a Maxtor ellenőrző progiját is futattam és ott a teljes olvasási teszt után "disk failing" lett.
Akkor tehát kétséget kizáróan rossz a vincsi és kell egy új vagy esetleg ez más hiba is lehet (valamelyik kábel, alaplap, stb.)? Vagy talán futassam még többször a tesztet, meg más tesztet is?
Amiről szó van: MAXTOR 6Y120L0, kb. 2-3 éves
A válaszokat előre is köszi!
Elküldve: 2005. 08. 20. 06:11
Colo: Júúúj, azt nem kellett volna....! Mármint javítani így...Gondolom, be lett állítva master/slave jumper-ekkel. Van ott egy cap limit nevű is, ami 32GB-ra korlátozza a méretet (ez logikailag működik és egyes régi lapokhoz van erre szükség). A hiba nagy valószínűséggel ott lesz.
Egy apró kötözködés: Miért FAT32 az első partíció?
Nightquest: Ez utalhat szarakodó tápegységre is jobbik esetben.
Szerkesztette: didyman 2005. 08. 20. 06:12 -kor
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 08. 20. 13:22
Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 7:11
Az tényleg a jobbik eset lenne. A tápom mondjuk már régebbi több évvel, mint a vincsi, szóval lehet, hogy már kiöregedett? Egyébként egy 300W-os DTK, és ha jól tudom, ez nem egy gyenge táp, persze azt is tudom, hogy mindennek lejár az ideje egyszer.
Ezen kívül egyébként semmi jelét nem látom problémának, szóval belefér, hogy csak a vincsire van hatással a rossz táp?
Mindenesetre azért várom a további válaszokat és majd kipróbálom egy másik gépben is a vincsit.
Elküldve: 2005. 08. 20. 13:26
Ha tényleg a táp szarakodik, akkor sok ilyen kattogás, fagyás, stb. tönkreteheti a vincsit vagy csak szigorúan az olvasás nem megy akkor?
Elküldve: 2005. 08. 20. 22:27
Másik táppal ki tudod próbálni?
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 08. 20. 23:38
Idézet: didyman - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 23:27
Másik táppal ki tudod próbálni?
Egy teljesen más gépben menni fog a próba (ha muszáj, végülis ki tudom venni abból a tápot). Persze tudom, azzal csak az derül ki, a vincsi hibás-e vagy valami más, de azért az is sokat számít. A hibaüzenet mondjuk elég össze-vissza jön elő, pl. most már egy napja nem volt, de a PowerMaxot azóta többször is futattam, és mindig hibát talált, szóval akkor azzal tudom megbízhatóan tesztelni, márha az tényleg mérvadó.
Egyébként az nem jelentheti inkább a vincsit, hogy mivel változó, miket futtatok, tehát változó, mennyire használja a Win a pagefile-t, azért jön elő össze-vissza a hibaüzenet? Persze tudom, a biztos a próba.

Súgó
A téma zárva.