sziasztok! látom, szerencsére van itt 1-2 emberke, aki igen komolyan benne van a témában. a problémámmal jobb helyre nem is fordulhatnék.
a felső szinten festés volt, leköltöztünk ideiglenesen az alsó szintre 1 kis szobába, a gépet használni akartuk. kábelhossz-problémák miatt az ágy végéhez helyeztem a gépet. egyik este feljebbtoltam magam az ágyon, ezáltal sikeresen megtoltam a gépház oldalának tetejét, minek következtében az egész eldőlt (kikapcsolt állapotban). a vinyó szerencsére nem túl magasra, kb 15 cm-re van beépítve, normál fekvő helyzetben, egy seagate barracuda 7200.7 80GB. a ház, melynek minden oldalfala rögzítve volt, a dőlés végén nem a parkettára, hanem egy álló szobai ventilátor (fém) lábazatára esett. inkább elaludtam.
másnap bekapcs. winyót felismeri, bebootol félig, de nem találja a windows\system32\mittoménmi\pci.sys-t. amint ezt megláttam, egyből kilőttem a gépet. azóta nem mertem sem bekapcsolni, sem a vinyót másik gépbe helyezni adatmentés céljából. hiszen tudom, h azzal akár még jobban tönkretehetem az adatréteget.
mit tehetek most? nekiálljak-e egyedül? ha már idáig eljut a gép, lehet-e maradandó károsodás, pl fej karcolja a lemezt, vagy a fej akkora ütődést kapott, hogy vmi eldeformálódott? a vinyó parkolóálláson volt, mikor a baleset történt, mennyire hathat ez ki a lemezfelület többi részére? (vinyó elején w98 partíció, aztán xp rendszer, majd egy adat-partíció)
mbr, boot sector, ntfs a jelek szerint rendben, de nem merek most több adatot gyűjteni. legbiztosabb lenne persze profi szakemberek kezébe adni a dolgot, de arra enyhén szólva most nincsen anyagi keretünk (kürt*0,1Ft...hmm...) jó lenne előre tudni egy ilyen procedúra árát. félek, nem úszom meg a szétszedéses módszert.
ja, és a 80 gigából csak kb 2-3 gigányi kép lenne fontos, amit "nemsokára kiírtunk volna dvd-re"...
előre is köszönök minden segítséget!