Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:42
Adott egy 160GB-s samsung HDD. Kb 1 hete néztem az állapotát a HDD life proval, és 54%-ot írta kondiciójára. Ma reggel játék közben elkezdett sipákolnia progi. Kiléptem alt+ tab-al, hogy megnézzem mi a baja.
Meglepődve észleltem hogy a cucc szerint a lemez kondíciója 30%-ra csökkent.
Mind1, mit tudok tenni visszaléptem a a játékba. Kb 2 perc múlva ismét jelzett a prog. Ekkor már csak 11%-ot írt a kondícióra.
Feltettem a Hard disk sentinel nevű progit, mondom hátha mást mond erre a dologra.
Hát sajna nem mutatott mást..Megközelítóleg ugyanez volt a helyzet. (13%)
Este bekapcsoltam a gépet, és jött a döbbenet:

Na ez most hogy? Gyúrt a vinyó vagy mi?
További érdekesség hogy pl a HDD life 100%-osnak látja az első 120-as HDD-m kondícióját, míg a HDD sentinel csak 91-nek
Szal ami engem érdekelne:
- Mitől függ ez a kondíció dolog, és miből számítja ki a progi az értékét? Ahogy néztem Smart téren minden rendben van a vincseszterrel.
- Miért mutat a 2 program teljesen eltérő értéket?
- Mennyire megbízható ez a dolog, illetve van e valami orvoslat a kondíció javítására (Azon kívül hogy vegyek újat, ill járjak le vele edzőterembe
Előre is köszönöm a válaszokat
Hát - nem is tudom. Érdekes dolog, mindenesetre én első nekifutásra kicserélném az IDE (vagy SATA nem írtad) kábelt.
Másodszor - letölteném a Samsung honlapjáról a Hutil nevű programot. A kettő amit írtál elég megbízható, én mégis azt ajánlanám hogy a winyóhoz készült gyári tesztprogramot használd. Ez biztosan meg fogja mondani ha baj van.
Ha megcsináltad, akkor folytatjuk - írd meg a Hutil logját.

Súgó
A téma zárva.