Idézet: eduard - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 19:28
A problema a kovetkezo: a vadiuj wincsit betettem a gepbe, CS modba allitva. Az XP SP2 elobb nem ismerte fel, azt mondta 33G a merete, formazzam. Letoltottem a maxtor BigDriveEnable progijat, majd ezzel sem ment a dolog. A maxtor boot cdvel sikerult particionalni ket 125G particiora, majd az XP-vel es NTFS fajlrendszert letrehoztam rajta. Mukodott a wincsi amig az XP-t ujra nem telepitettem. Az emlitett XP egy masik wincsin van. Innentol kezdve az oprendszer megint 33G jelez es egy particiot. Megneztem a wincsit tobb mas gepben, ahol 0bit volt a merete, es a Maxtor MaxBlast programja win alol 33G meretet mutat. Bebootolva a Maxtor MaxBlast cd-rol latja a ket 125G particiot es irja hogy NTFS a fajlrendszer. A program nem tudja elerni fajlszinten csak ha athelyezni akarom az adatokat. Ebben az esetben egy hasonlo meretu wincsi kellene... A kerdesem az, hogy lehet elhitetni az XP-vel hogy ez egy valoban jo wincsi? Illetve mit lehet tenni ebben az esetben? A segitseget elore is nagyon koszonom. A formazas nem johet szoba, mert olyan adatokat tartalmaz amiket semmikeppen nem szeretnek elvesziteni. Bar a problemara valoszinuleg megoldast jelentene.
XP cd-ről Boot-olva a Recoverc Consolban próbálj meg egy fixboot, majd egy fixmbr parancsot kiadni. Ezzel az adataidat még nem veszélyezteted. Ha nem segít akkor sajnos manuális beavatkozásra van szükség - ergo, jobb ha elviszed egy szakemberhez. A partícióstábla Disk Editorral történő javítása már meghaladja ennek a fórumnak a kereteit.
Másik megoldás - valamilyen non destruktiv adatmentő programmal megpróbálod visszamenteni az adataidat. Ehhez mindenképpen szükséged lesz egy másik winyóra, az eredmény pedig a szakértelmedtől és a használt progitól nagyon nagymértékben függ!
Profi adatmentők valószínűleg megmentenék az egészet, de azt szerintem nem szeretnéd kifizetni.
Harmadik eset - erre szinte nem is merek gondolni - valamilyen alacsonyszinten dolgozó progival sikeresen beleírtál a 0-track-be. A winyó furcsa méretváltozása sajnos mintha erre utalna - viszont ebben az esetben szinte semmi esélyed, először a Lock-ot kell megszüntetni (menteni csak arról lehet amit a BIOS megismer). Ezt pedig elég nehéz megoldani.

Súgó
A téma zárva.