HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 16. 20:51

Idézet: eduard - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 19:28

Segitsegre lenne szuksegem egy Maxtor 6L250RO PATA133 wincsivel kapcsolatban.
A problema a kovetkezo: a vadiuj wincsit betettem a gepbe, CS modba allitva. Az XP SP2 elobb nem ismerte fel, azt mondta 33G a merete, formazzam. Letoltottem a maxtor BigDriveEnable progijat, majd ezzel sem ment a dolog. A maxtor boot cdvel sikerult particionalni ket 125G particiora, majd az XP-vel es NTFS fajlrendszert letrehoztam rajta. Mukodott a wincsi amig az XP-t ujra nem telepitettem. Az emlitett XP egy masik wincsin van. Innentol kezdve az oprendszer megint 33G jelez es egy particiot. Megneztem a wincsit tobb mas gepben, ahol 0bit volt a merete, es a Maxtor MaxBlast programja win alol 33G meretet mutat. Bebootolva a Maxtor MaxBlast cd-rol latja a ket 125G particiot es irja hogy NTFS a fajlrendszer. A program nem tudja elerni fajlszinten csak ha athelyezni akarom az adatokat. Ebben az esetben egy hasonlo meretu wincsi kellene...  A kerdesem az, hogy lehet elhitetni az XP-vel hogy ez egy valoban jo wincsi? Illetve mit lehet tenni ebben az esetben? A segitseget elore is nagyon koszonom. A formazas nem johet szoba, mert olyan adatokat tartalmaz amiket semmikeppen nem szeretnek elvesziteni. Bar a problemara valoszinuleg megoldast jelentene.

XP cd-ről Boot-olva a Recoverc Consolban próbálj meg egy fixboot, majd egy fixmbr parancsot kiadni. Ezzel az adataidat még nem veszélyezteted. Ha nem segít akkor sajnos manuális beavatkozásra van szükség - ergo, jobb ha elviszed egy szakemberhez. A partícióstábla Disk Editorral történő javítása már meghaladja ennek a fórumnak a kereteit.

Másik megoldás - valamilyen non destruktiv adatmentő programmal megpróbálod visszamenteni az adataidat. Ehhez mindenképpen szükséged lesz egy másik winyóra, az eredmény pedig a szakértelmedtől és a használt progitól nagyon nagymértékben függ!

Profi adatmentők valószínűleg megmentenék az egészet, de azt szerintem nem szeretnéd kifizetni.

Harmadik eset - erre szinte nem is merek gondolni - valamilyen alacsonyszinten dolgozó progival sikeresen beleírtál a 0-track-be. A winyó furcsa méretváltozása sajnos mintha erre utalna - viszont ebben az esetben szinte semmi esélyed, először a Lock-ot kell megszüntetni (menteni csak arról lehet amit a BIOS megismer). Ezt pedig elég nehéz megoldani.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2002 Felhasználó inaktív   eduard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 18. 15:20

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 19:51

XP cd-ről Boot-olva a Recoverc Consolban próbálj meg egy fixboot, majd egy fixmbr parancsot kiadni. Ezzel az adataidat még nem veszélyezteted. Ha nem segít akkor sajnos manuális beavatkozásra van szükség - ergo, jobb ha elviszed egy szakemberhez. A partícióstábla Disk Editorral történő javítása már meghaladja ennek a fórumnak a kereteit.

Másik megoldás - valamilyen non destruktiv adatmentő programmal megpróbálod visszamenteni az adataidat. Ehhez mindenképpen szükséged lesz egy másik winyóra, az eredmény pedig a szakértelmedtől és a használt progitól nagyon nagymértékben függ!

Profi adatmentők valószínűleg megmentenék az egészet, de azt szerintem nem szeretnéd kifizetni.

Harmadik eset - erre szinte nem is merek gondolni - valamilyen alacsonyszinten dolgozó progival sikeresen beleírtál a 0-track-be. A winyó furcsa méretváltozása sajnos mintha erre utalna - viszont ebben az esetben szinte semmi esélyed, először a Lock-ot kell megszüntetni (menteni csak arról lehet amit a BIOS megismer). Ezt pedig elég nehéz megoldani.

Nos koszi a valaszt, sokkal okosabb ugyan nem lettem tole, de vegigcsinaltam. A problemat, ahogy azt sejtettem nem haritotta el. Viszont betettem egy masik gepbe a wincsit es itt mar a bios is (AMI BIOS) kiirja, hogy 16cilinder es 33,8BG a lemez merete. Persze lefuttattam a MaxBlast4-et is es megneztem vele a vasat, itt minden rendben tovabbra is, a meret 251GB, lat ket particiot amik NTFS fajszerkezetuek es darabonkent 125GB kapacitasuak. Kiirja a pontos lemezfelosztast, es minden olyat amit a wincsin kivul is feltuntettek. Egyszoval a maxtor prigija szerint a vas ok. Nem eszleltem olyat sem, hogy a wincsi nevet hibasan irta volna ki a gep indulaskor, meg mas anomaliakat sem, kiveve, hogy egy gepen sem lat tobbet 33GB-nal. A kapacitast korlatozo jumper tovabbra sincs aktivalva, a wincsi master modban van. Probaltam egy MBR helyreallitast csinalni, ami a szoftver szerint sikeres volt, de a helyzeten nem valtoztatott. Mindenesetre elmentettem a jelenlegi MBR-t egy backup fajlba, hatha kesobb kell meg.
Ha valakinek van javaslata, otlete kivancsian varom.
https://forum.hwsw.h...es/1/icon10.gif
Amibol lekvárt lehet fozni, abból pálinkát is.

#2003 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 16:46

Idézet: eduard - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 15:20

Nos koszi a valaszt, sokkal okosabb ugyan nem lettem tole, de vegigcsinaltam. A problemat, ahogy azt sejtettem nem haritotta el. Viszont betettem egy masik gepbe a wincsit es itt mar a bios is (AMI BIOS) kiirja, hogy 16cilinder es 33,8BG a lemez merete. Persze lefuttattam a MaxBlast4-et is es megneztem vele a vasat, itt minden rendben tovabbra is, a meret 251GB, lat ket particiot amik NTFS fajszerkezetuek es darabonkent 125GB kapacitasuak. Kiirja a pontos lemezfelosztast, es minden olyat amit a wincsin kivul is feltuntettek. Egyszoval a maxtor prigija szerint a vas ok. Nem eszleltem olyat sem, hogy a wincsi nevet hibasan irta volna ki a gep indulaskor, meg mas anomaliakat sem, kiveve, hogy egy gepen sem lat tobbet 33GB-nal. A kapacitast korlatozo jumper tovabbra sincs aktivalva, a wincsi master modban van. Probaltam egy MBR helyreallitast csinalni, ami a szoftver szerint sikeres volt, de a helyzeten nem valtoztatott. Mindenesetre elmentettem a jelenlegi MBR-t egy backup fajlba, hatha kesobb kell meg.
Ha valakinek van javaslata, otlete kivancsian varom.
https://forum.hwsw.h...es/1/icon10.gif

Hát sajnos akkor pedig az van amitől a legjobban féltem, vagy valamivel sikeresen Lock-oltad a winyót, vagy az alábbi hibák valamelyike áll fenn. Nem segítene ezen a formázás sem - max végleg lemondhatnál minden adatodról.
A hiba egészen más dologra utal. Ha minden gép 33 Gigának látja, akkor a hiba egészen alacsony szinten jelentkezik (0 Track hiba, Firmware sérülés, elektronika bolondozik). Ennél többet csak akkor tudnék mondani ha láthatnám a winyót.
Esetleg ha felhívnál, vagy írnál megbeszélhetjük. Mindenkinek nagyon szívesen segítek, de ilyen hibát távorvoslással nem lehet gyógyítani!

06-30/9 596 140  vagy bitvadasz@vipmail.hu

Üdv!

#2004 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:58

eduard: a jumpert próbáltad már más helyre tenni a HDD-n?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2005 Felhasználó inaktív   Imre_64 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 01. 19. 09:35

Sziasztok!

Idők során a lomtárban összegyűlt két wincsim, ami valszeg csak elektronika hibás. 
-Maxtor Maxline Plus II 250 Gb/133 HDD  7Y250PO262807
-Quantum Fireball lct 20 20,4 Gb QML20000LD-A
Esetleg érne egy próbát, ha valakinek akad otthon ilyen ami nem müxik és hajlandó lenne nekem adni/ajándékozni/eladni a halott wincsijét ami ilyen típusu!
Üdv Mindenkinek!
Imre

#2006 Felhasználó inaktív   eduard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 11:10

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 19:58

eduard: a jumpert próbáltad már más helyre tenni a HDD-n?

Korabban mar irtam, hogy nem jumper gond van, hacsak ossze nem cserelte a Maxtor a limitalo jumpert a Master jumperrel :)
Amibol lekvárt lehet fozni, abból pálinkát is.

#2007 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:11

Pontosan erre gondoltam. :blink: ;)

#2008 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:42

Srácok valami hozzáértő szaki mondjon nekem valami okosat plz :)
Adott egy 160GB-s samsung HDD. Kb 1 hete néztem az állapotát a HDD life proval, és 54%-ot írta kondiciójára. Ma reggel játék közben elkezdett sipákolnia progi. Kiléptem alt+ tab-al, hogy megnézzem mi a baja.
Meglepődve észleltem hogy a cucc szerint a lemez kondíciója 30%-ra csökkent.  :omg:
Mind1, mit tudok tenni visszaléptem a a játékba. Kb 2 perc múlva ismét jelzett a prog. Ekkor már csak 11%-ot írt a kondícióra.  :think:
Feltettem a Hard disk sentinel nevű progit, mondom hátha mást mond erre a dologra.
Hát sajna nem mutatott mást..Megközelítóleg ugyanez volt a helyzet. (13%)
Este bekapcsoltam a gépet, és jött a döbbenet:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Na ez most hogy? Gyúrt a vinyó vagy mi?  :omg:  :D A másik meg 6%-osnak ítéli..
További érdekesség hogy pl a HDD life 100%-osnak látja az első 120-as HDD-m kondícióját, míg a HDD sentinel csak 91-nek  :think:

Szal ami engem érdekelne:
- Mitől függ ez a kondíció dolog, és miből számítja ki a progi az értékét? Ahogy néztem Smart téren minden rendben van a vincseszterrel.
- Miért mutat a 2 program teljesen eltérő értéket?
- Mennyire megbízható ez a dolog, illetve van e valami orvoslat a kondíció javítására (Azon kívül hogy vegyek újat, ill járjak le vele edzőterembe  :omg:  :D )

Előre is köszönöm a válaszokat :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 20. 17:43 -kor

#2009 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:03

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:11

Pontosan erre gondoltam. :blink: ;)

Ezt komolyan gondoltad!!!?  Az összes Maxtor egyforma, és automata szereli futószalagon!
Ilyen baki ki van zárva.

#2010 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:15

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:42

Adott egy 160GB-s samsung HDD. Kb 1 hete néztem az állapotát a HDD life proval, és 54%-ot írta kondiciójára. Ma reggel játék közben elkezdett sipákolnia progi. Kiléptem alt+ tab-al, hogy megnézzem mi a baja.
Meglepődve észleltem hogy a cucc szerint a lemez kondíciója 30%-ra csökkent.  :omg:
Mind1, mit tudok tenni visszaléptem a a játékba. Kb 2 perc múlva ismét jelzett a prog. Ekkor már csak 11%-ot írt a kondícióra.  :think:
Feltettem a Hard disk sentinel nevű progit, mondom hátha mást mond erre a dologra.

Kép

További érdekesség hogy pl a HDD life 100%-osnak látja az első 120-as HDD-m kondícióját, míg a HDD sentinel csak 91-nek  :think:

- Mitől függ ez a kondíció dolog, és miből számítja ki a progi az értékét? Ahogy néztem Smart téren minden rendben van a vincseszterrel.
- Mennyire megbízható ez a dolog, illetve van e valami orvoslat a kondíció javítására (Azon kívül hogy vegyek újat, ill járjak le vele edzőterembe  :omg:  :D )

Hát - nem is tudom. Érdekes dolog, mindenesetre én első nekifutásra kicserélném az IDE (vagy SATA nem írtad) kábelt.
Másodszor - letölteném a Samsung honlapjáról a Hutil nevű programot. A kettő amit írtál elég megbízható, én mégis azt ajánlanám hogy a winyóhoz készült gyári tesztprogramot használd. Ez biztosan meg fogja mondani ha baj van.
Ha megcsináltad, akkor folytatjuk - írd meg a Hutil logját.

#2011 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:15

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:42

Kép

Hát - nem is tudom. Érdekes dolog, mindenesetre én első nekifutásra kicserélném az IDE (vagy SATA nem írtad) kábelt.
Másodszor - letölteném a Samsung honlapjáról a Hutil nevű programot. A kettő amit írtál elég megbízható, én mégis azt ajánlanám hogy a winyóhoz készült gyári tesztprogramot használd. Ez biztosan meg fogja mondani ha baj van.
Ha megcsináltad, akkor folytatjuk - írd meg a Hutil logját.

#2012 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:18

Ok kösszi, ma rá is nézek.
1ébként mind2 ATA, tehát IDE kábelen "lóg" :)
Felesleges kábelem asszem nincs itthon  :think: Max azt tudom megtenni hogy a 160-ast berakom főnek, és elindulok azzal, a másik nélkül. Van rajt oprendszer, szal nem gáz (Vista)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 20. 18:20 -kor

#2013 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:25

Idézet: pittti - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 18:03

Ezt komolyan gondoltad!!!?  Az összes Maxtor egyforma, és automata szereli futószalagon!
Ilyen baki ki van zárva.

Igen, egy apró eltéréssel: nem a Maxtor, hanem a kedves felhasználóra gondoltam, mint aki összecserélte.

#2014 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 18:54

NAh lefutattam a tesztet. Minden passed lett, aztmondta nem talál hibát. Egyedül a surface benchmarkot (:D) hagytam ki, mert az rohad sok idő :)
Vagy az is szükséges? Mert akkor lefuttatom :)

Viszont 1re jó volt a progi. Belőttem a 2 HDD-n az ATA 133-at. Ugyanis a fene érti hogy miért, de eddig 100-on ment mind2  :omg:
Na most akkor kábel csere.

#2015 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 19:15

Kábel cserélve, helyzet változatlan(ul szar :D) :)

#2016 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 19:48

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 18:15

Kábel cserélve, helyzet változatlan(ul szar :D) :)

A HDSentinellel kapcsolatban kérdezd a szoftver íróját: LINK

Szerkesztette: XC-biker 2007. 01. 20. 19:48 -kor

Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2017 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:22

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 18:54

NAh lefutattam a tesztet. Minden passed lett, aztmondta nem talál hibát. Egyedül a surface benchmarkot (:D) hagytam ki, mert az rohad sok idő :)
Vagy az is szükséges? Mert akkor lefuttatom :)

Viszont 1re jó volt a progi. Belőttem a 2 HDD-n az ATA 133-at. Ugyanis a fene érti hogy miért, de eddig 100-on ment mind2  :omg:
Na most akkor kábel csere.

Nem kell lefuttatnod, de mit írt ki a teljes felületi tesztre?
A S.M.A.R.T. értékekről röviden - a gyárilag megadott működési és állapot paramétereit figyelő rutin folymatosan figyel, és rögzíti a változásokat egy táblázatba. Az elemző programok ez alapján dolgoznak (ez az úgynevezett kondíciószámítás) sajnos, hogy a helyzet bonyolultabb legyen, az egyes értékeket súlyozottan veszik figyelembe. És nem egyformán súlyoznak, ezért ad többféle eredményt más-más programmal ugyanaz a winyó.
Jómagam a HDtune-t szeretem használni, ez nem számol semmiféle kondíciót, viszont az értékeket jól kiértékelhetően, táblázatosan mutatja. Esetleg ha ezzel is megnéznéd, és a képét belinkelnéd, örülnék.

#2018 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 20:50

őő.. Mindenre azt írta hogy passed :D A végén meg hogy no Error.

Hopp hopp. HDD tune-al lehet meg is van a hiba forása:

Kép

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 20. 20:50 -kor

#2019 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:59

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 20:50

őő.. Mindenre azt írta hogy passed   :D A végén meg hogy no Error.

Hopp hopp. HDD tune-al lehet meg is van a hiba forása:

Hát igen, gratulálok. Viszont ez sajnos azt jelenti, hogy a winyódon hibák (hibás szektorok) vannak. Ha jól néztem, akkor ez a típus 255 szektort tud reallokálni - szóval még nincs adatvesztésed, de nagyon ajánlatos mindent menteni! A programok erre figyelmeztettek!
Látod, ha ezzel ellenőrizted volna a winyód állapotát előzőleg is, nem pedig azokkal a csicsás csodaprogramokkal akkor nem ért volna ilyen meglepetés. Ennek a winyónak sajnos meglehetősen gyorsan romlott az állapota. Két másik érték is magas (Hardware ECC Recovered és az Ultra DMA CRC Error Count) ez utóbbi viszont egyértelműen kábelhiba, vagy egyéb bizonytalanság. Nem húzod a gépet?
Mindenesetre elgondolkozhatsz egy cserén, vagy pedig nemsokára azt a kérdést fogod feltenni a fórumban, hogy hogyan tudnám megmenteni az adataimat egy tönkrement winyóról!

#2020 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:04

Igen az sajna én is tudom hogy ez kezdődő Bad-esedés :( (Smart topic :) )

Húzom, de jelenleg nagyon minimálisan.  (cpu 3ghz@3300mhz).

Igen, ez így van, csakhogy eddig nem ismertem a progit. :)

Köszönök mindent.  :up:

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.