HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2231 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:36

Bocs ezentúl tőmondatokban felelek, nem akarlak kínozni!
Az ilyen-olyan, értsd adott tipus, tehát felismeri! A lényeg, hogy nem mindig!
De levonom a konklúziót: KUKA.

Köszönöm a segítséget!

Üdv: Zsuk

#2232 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:49

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 23:36

Bocs ezentúl tőmondatokban felelek, nem akarlak kínozni!
Az ilyen-olyan, értsd adott tipus, tehát felismeri! A lényeg, hogy nem mindig!
De levonom a konklúziót: KUKA.

Köszönöm a segítséget!

Üdv: Zsuk

Bocs, elértetted, nem az én kínzásomról van szó, hanem a winyóról - bizonyos esetekben egy + indítás is számít. Megint azt kérdezem, normálisan, a rendes méretével jelentkezik be a winyó - nem pedig ARES, vagy N40P névvel? Mert ha igen akkor ez NEM FEJHIBA - és igenis reális esély van az adatok visszamentésére.

Dehát Te tudod. Mindenesetre én nem szoktam ilyen könnyen feladni, bár az igazsághoz tartozik hogy hozzám általában fontos adatok miatt (pl. APEH - tervezőiroda) kerül egy winyó. És hát persze közel 10 év gyakorlata után tudom, hogy mihez kezdjek vele.

Szerkesztette: pittti 2007. 02. 23. 23:55 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2233 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 00:00

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 22:49

Bocs, elértetted, nem az én kínzásomról van szó, hanem a winyóról - bizonyos esetekben egy + indítás is számít. Megint azt kérdezem, normálisan, a rendes méretével jelentkezik be a winyó - nem pedig ARES, vagy N40P névvel? Mert ha igen akkor ez NEM FEJHIBA - és igenis reális esély van az adatok visszamentésére.

Dehát Te tudod. Mindenesetre én nem szoktam ilyen könnyen feladni, bár az igazsághoz tartozik hogy hozzám általában fontos adatok miatt (pl. APEH - tervezőiroda) kerül egy winyó. És hát persze közel 10 év gyakorlata után tudom, hogy mihez kezdjek vele.

Világos, hogy az ARES, N40P, ROMOLUS..., nem fejhiba, de mivel nem mindig tudja a gyári adatokat kiolvasni gondolhatunk erre is. - lényeg: kevés infoból, látatlanban csak találgatni lehet.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2234 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 00:24

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 0:00

Világos, hogy az ARES, N40P, ROMOLUS..., nem fejhiba, de mivel nem mindig tudja a gyári adatokat kiolvasni gondolhatunk erre is.   - lényeg: kevés infoból, látatlanban csak találgatni lehet.

Éppen ezért nem vonok le addig semmiféle következtetést amíg nem vagyok biztos a dolgomban.
Nincs annál rosszabb, mint félretájékoztatni az ügyfelet. És persze blama...

#2235 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 08:40

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 0:00

Világos, hogy az ARES, N40P, ROMOLUS..., nem fejhiba, de mivel nem mindig tudja a gyári adatokat kiolvasni gondolhatunk erre is.   - lényeg: kevés infoból, látatlanban csak találgatni lehet.

Egyébként honnan szedi ezeket a neveket? Mert nem véletlengenerált szavakról van szó, hol találja? Az elektronika szitázott fantázianeve lenne?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2236 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:56

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 8:40

Egyébként honnan szedi ezeket a neveket? Mert nem véletlengenerált szavakról van szó, hol találja? Az elektronika szitázott fantázianeve lenne?

Ezek gyári kódnevek, amik akkor jelennek meg ha a rendszer nem tudja megfelelően detektálni a winyót. Ilyenkor a mérete a BIOS-ban 0, és hibaüzenetet is ad. Általában Firmware hiba, bár nem oka hanem következménye valaminek. PC3000-es kártyával a korlát feloldható, de legtöbbször csak az adatmentés erejéig. Javítani nem lehet vele.
Hogy hol található? Hát a Firmware-ben, ami a 0 és a -5 cilindereken helyezkedik el.

#2237 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 12:32

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 23:49

Üdv!

Elnézést kérek, tényleg félre értettelek!  :respect:

Most pontosan megnézem mit ír ki és leírom, egy reboot után!

#2238 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 12:49

Üdv!

Tehát megnéztem. A BIOS "Maxtor N40P"-t ír ki. Ezt látja, de minden oszlopban "0" áll. Ezt írtad is a hozzászólásodban, hogy N40P. Így valami tipp?

#2239 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:06

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 11:49

Üdv!

Tehát megnéztem. A BIOS "Maxtor N40P"-t ír ki. Ezt látja, de minden oszlopban "0" áll. Ezt írtad is a hozzászólásodban, hogy N40P. Így valami tipp?

Speciális felszereléssel és hozzáértéssel valószínűleg menthető róla adat, de használni már nem fogod.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2240 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:34

Hát köszönöm szépen! Most mondtam el a gazdájának a hírt. Egyébként nagyon költséges a dolog? :confused:
Mert néhány helyen olvastam már, hogy több 100.000 is lehet. Gondolom függ a tarifa a hiba "milyenségétől" vagy a használt eljárástól, magától a cégtől aki csinálja, stb...
Szerintem annyit nem ér neki, bár van néhány dolog ami esetleg pótolhatatlan!

Üdv:Zsuk

#2241 Felhasználó inaktív   gergo17 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 26. 16:54

Szasztok azt szeretném kérdezni mit tudnék csinálni 1 hibás szektoros vinyoval???
Amikor telepitem a windows-t 25 percnél megakad egyszerüen
de ha csinállok particiot akkor felmegy de viszont ugye csomo adat elveszik a vinyon..
Mien program hozhatná rendbe 100% biztonságosan..
vagy bármi más....THX elörre is a válszt.

#2242 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 26. 17:43

Idézet: gergo17 - Dátum: 2007. febr. 26., hétfő - 16:54

Mien program hozhatná rendbe 100% biztonságosan..
vagy bármi más....THX elörre is a válszt.

100%-ban csak a halál biztos, de a HDD regenerátort megpróbálhatod.

#2243 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 17:57

Sziasztok!

Nem teljessen ide tartozik a kérdésem, de valami hasonló.
Vinyo bedug usb rackba és inicalizálni akar.Az inicalizálás jár adatvesztésel?Fontos adatok vannak rajta, jolenne ha nem vesznének el.Nem találkoztam még ilyennel láma vagyok hozzá.
Előre is köszi a választ.

üdv:Csecse

#2244 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 19:07

Az kb. azt jelenti, hogy semmilyen adat nincs rajta (nincs MBR/partíciós tábla). Vagy legalábbis az adott vezérlővel nincs (rosszul kezeli a HDD-t) v. nem azt a részt olvassa a HDD, ahol van az MBR/partíciós tábla, amikor az OS azt akarja tőle "kérni" (pl. címzési hibák, rossz helyen lévő jumper). Ha biztosan kellene legyen rajta valami, akkor nehogy engedélyezd a műveletet!
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2245 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 19:49

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 18:07

Az kb. azt jelenti, hogy semmilyen adat nincs rajta (nincs MBR/partíciós tábla). Vagy legalábbis az adott vezérlővel nincs (rosszul kezeli a HDD-t) v. nem azt a részt olvassa a HDD, ahol van az MBR/partíciós tábla, amikor az OS azt akarja tőle "kérni" (pl. címzési hibák, rossz helyen lévő jumper). Ha biztosan kellene legyen rajta valami, akkor nehogy engedélyezd a műveletet!

Köszi!
Johogy akkor azért nem buzernyáltam.Mint kiderült biztonsági kamera kankorderének hdd-je.Gondolom majd a készülékről átjátszva lelehet menteni az adatot pc-re.
Mégegyszer THX.

üdv:Csecse

#2246 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 09:24

hello a kov lenne az eset :)
volt egy regi fat vinyom ami be volt kotve a rendszerbe, meg volt ntfs vinyo is
az ntfs cinyon rendszervisszallitast csinaltam, es feltunt a fatosrol eltunt minden adat
hosszas kinlodas utan sikerult kifundalnom hogy azert nem lat semmit a visszaallitas mert ntfs fajlrendszerkent kerestem es nem fatoskent
a lenyeg: hogyan mikent tortenhetett az hogy a vonyrool letorolt mindent? getdatabeckcel vissza tudom allitani de csak mint amikot kitorlom a kukaba es utana onnan is, azok a klasszikus rp mappak.. tehat mar nem az eredeti helyukon mutatja oket hanem mindenfele rp mappakban, minden egyes alkonyvtar egy kuléon rpxxxx konyvtar lett
ez miert ????
:respect:

#2247 Felhasználó inaktív   ktbazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 11:10

Sziasztok!

Az a gondom hogy alaplapot cseréltem és az uj alaplap MSI K8N Neo4 nem ismeri fel a Samsung 250Gb IDE wincsimet. Már a BIOS sem. Kérdés az hogy elszállt vagy lehet még valamit kezdeni vele?
Minden őtlet érdekel mert majd az összes  anyagom rajta van!

#2248 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:40

Lehet hülye kérdés, de jumperelés rendben van?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2249 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 20:51

Üdv, van egy HP 500 notebookom, (Az ő adatlapja) benne egy 40 GB-os HDD. Ma délelőtt kapcsolnám be, de a gép a szokásos "Non-system disk or disk error" hibaüzenettel fogad. Restart, BIOS-ba is csak igen lassan hajlandó belépni. Fülemet közelre hajtva katt-katt (mintha felpörögne, majd újra és újra felpörögne). Lemezt nem látja a gép. Mi lehet a gond, adataimra vethetem a keresztet? Nem nézegettem SMART értéket, hiszen alig 4 hónapos gép!  :mad: Ment vissza garanciába.
----------
rohamkocka

#2250 Felhasználó inaktív   ktbazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:31

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 17:40

Lehet hülye kérdés, de jumperelés rendben van?

Rendben, az előző alaplapban is master volt. Viszont nem pörög fel. A fesz szabályzó chipre gyanakszom és félek hogy nem javitható

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.