HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 07. 17:21

Idézet: brd - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 14:04

A topicban párszor már le lett írva, hogy a SMART által kicserélt blokkok (sectorok igazából) nem minősülnek hibásnak az OS számára, mert az igazi hibás sector-ra többé nem történik hivatkozás.

köszi  :up: értem, csak kicsit furcsán néztem, hogy első körben mikor észrevettem az Eseménynaplóban a "hibás blokk" bejegyzéseket (egy adott file olvasása során fagyott be folyamatosan az xp, utána kezdtem körbenézni h miaszösz), majd HDTune surface teszt szépen meg is mutatta a damaged blokkokat... rögtön teljes backup arról a partícióról, aztán PM-el partíció törlése, létrehozása, formázása, chkdsk, aztán HDD Regenerator, majd HDTune ismét surface teszt, és akkor már nem mutatott semmi damaged blokkot... nekem "csupán" ez volt fura.  :think:
(Sentinel ugyanúgy 21%-ot ír kondícióra, szal valszeg a fontos adatok maradnak a másik notin, nem kockáztatok meg egy esetleges 1-2 hét múlva történő teljes adatvesztést...)

-C0pp3rM!n3-

#2762 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:14

Idézet: ArtArt - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 2:44

Sziasztok!

Nekem sajna elszallt egy Samsung HD300LD hdd-m, mivelhogy az usb-s rackembe tettem, cska a rack-nak a laptopom tapjat adtam.
Erdekes, hogy a rack kibirta, de a hdd elfustolt.
Namarmost ugye mondanom sem kell hogy kellenenek az adataim...

Mit teszek en? - keresek egy ugyanilyen hdd-t a boltba, amit meg is veszek gondolvan hogy tok jo, mert kicserelem a panelt, lementem az adatokat, panel vissza, es a szart meg visszadobom garira  :D

A terv nem valt, be mert hiaba az ugyanilyen tipusu hdd, csak kattogott az uj panellal, nem akart menni.

A hdd a gyartasi ev/ho-ban ugyan kulonbozott, de masban nem! - Ja, a panel nem volt pont ugyanolyan!!!

Panel vissza, szerencsere az uj megy.

Ugyhogy a lehetosegeim szerintem:
1. Keresek (plz help!!!) panel egy ilyen gyartasu hdd-hez (2006.01) havi.
2. Keresek egy hasonlo panelt, es atforrasztom a pukkant cuccot rajta (remelem mas baja nincs), de ez eleg bizonytalannak tunik - mas is elszallhatott - es raadasul a garit is bebukom...
3. Kuka.

MIt gondoltok, mas megoldas, 5let, barni?

PLZ help!!!!

Koszi, Art

Látszik hogy nem foglalkozol eleget winyókkal. A Samsung ilyen szempontból a legnehezebben menthető (elektronika hiba esetén!), ugyanis a panelon van egy eeprom ami a winyó Firmware-t tartalmazza. Ebből nekem 17 verzió van (HD300LD), de lehet hogy sokkal többféle létezik. Eltérő Firmware esetén viszont nem megy.
Tehát javítás esetén mindenképpen az eepromot kell átforrasztani az új elektronikára, ez pedig speciális forrólevegős forrasztó nélkül nem megy!
Nem is beszélve róla hogy lehet ott még más hiba.
Nem tudok mit mondani - ha elküldöd megnézem, vagy elviszed a Kürt-be de akkor vegyél fel két számmal nagyobb cipőt nehogy hanyatt essél!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2763 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 17:55

WD 400gb & Maxtor 160gb wincsi nem indul , csak hazat csereltem. 1oraja meg minden rendben volt. Semmi utodes nem erte oket. A furcsa az , hogy meg scak fel sem porognek. mindkettonek melegszik a nyaklap.

Szerintem elszaltak az orok vadaszmezokre, csak azt nem ertem mitol. Meg nem fogtam fel a 450gb adat elveszteset. a rohely az egeszben: ok voltak a bekup vincsik. A fo vincsin epp dolgoztam , mar keszultem telepiteni az adatokat es upsz nem mukodnek. Ez a mereg nem a cian!  :down:

#2764 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 18:41

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:55

WD 400gb & Maxtor 160gb wincsi nem indul , csak hazat csereltem. 1oraja meg minden rendben volt. Semmi utodes nem erte oket. A furcsa az , hogy meg scak fel sem porognek. mindkettonek melegszik a nyaklap.

Nem lehet hogy csak a táppal van baj? Kimérted?

#2765 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 20:31

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 11:41

Nem lehet hogy csak a táppal van baj? Kimérted?

Sajna nincs merom, de miert mukodik a sata, az ata meg nem? Probaltam a regi tappal is. Nem akarok tovabb kiserletezni az en gepemben. Este atugrok a haverhoz, majd az o gepere raakasztom. Addig

:confused:

#2766 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 22:56

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:31

Sajna nincs merom, de miert mukodik a sata, az ata meg nem? Probaltam a regi tappal is. Nem akarok tovabb kiserletezni az en gepemben. Este atugrok a haverhoz, majd az o gepere raakasztom. Addig

Átnézheted még a kábelezést is, egy bizonytalan IDE, vagy tápkábel (neadjisten kontakthibás elosztó) elég érdekes dolgokat szokott produkálni!

#2767 Felhasználó inaktív   ArtArt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 09. 02:50

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 17:14

Látszik hogy nem foglalkozol eleget winyókkal. A Samsung ilyen szempontból a legnehezebben menthető (elektronika hiba esetén!), ugyanis a panelon van egy eeprom ami a winyó Firmware-t tartalmazza. Ebből nekem 17 verzió van (HD300LD), de lehet hogy sokkal többféle létezik. Eltérő Firmware esetén viszont nem megy.
Tehát javítás esetén mindenképpen az eepromot kell átforrasztani az új elektronikára, ez pedig speciális forrólevegős forrasztó nélkül nem megy!
Nem is beszélve róla hogy lehet ott még más hiba.
Nem tudok mit mondani - ha elküldöd megnézem, vagy elviszed a Kürt-be de akkor vegyél fel két számmal nagyobb cipőt nehogy hanyatt essél!

Szia !

Valoban nem, az elektronikahoz ertek azert.
Hmm, azthittem hogy ha a gyartasi ev azonos akkor tuti jo lesz, de akkor szerinted ez nem mukodik.
A masik megoldas az hogy a tonkrement alkatreszt kicserelem, bar akkor bebukom a garit.
En ugy latom hogy egy alkatresz ment tonkre (legalabbis ugytunik kivulrol), ami egy 2 labu valami, valszin teljesitmenydioda, de nem biztos. - Mi lehet meg 2 labu?
Ez elrepedt, ki nem forrasztotta magat. egy feluletre szerelt fekete teglalap, erosen felforrasztva, amin ha jol latom ilyesmi van: st e bux c548.
Az alkatreszen az egyik oldalon van egy vonal, es a panelen itt van egy + jelzes, amibol arra kovetkeztetek hogy ez egy dioda es a + a beforrasztasi iranyt jelzi.

Lehetseges hogy csak ez szallt el?

Ramerhetek a panelen bekotott allapotban szerinted?

Erdemes kicserelnem egy ugyanilyenre?

Neked vannak ilyen alkatreszeid/paneljeid olcsoert? ;)

Koszi, Art

#2768 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 10:04

Idézet: ArtArt - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 2:50

Szia !

Valoban nem, az elektronikahoz ertek azert.
Hmm, azthittem hogy ha a gyartasi ev azonos akkor tuti jo lesz, de akkor szerinted ez nem mukodik.
A masik megoldas az hogy a tonkrement alkatreszt kicserelem, bar akkor bebukom a garit.
En ugy latom hogy egy alkatresz ment tonkre (legalabbis ugytunik kivulrol), ami egy 2 labu valami, valszin teljesitmenydioda, de nem biztos. - Mi lehet meg 2 labu?
Ez elrepedt, ki nem forrasztotta magat. egy feluletre szerelt fekete teglalap, erosen felforrasztva, amin ha jol latom ilyesmi van: st e bux c548.
Az alkatreszen az egyik oldalon van egy vonal, es a panelen itt van egy + jelzes, amibol arra kovetkeztetek hogy ez egy dioda es a + a beforrasztasi iranyt jelzi.

Lehetseges hogy csak ez szallt el?

Ramerhetek a panelen bekotott allapotban szerinted?

Erdemes kicserelnem egy ugyanilyenre?

Neked vannak ilyen alkatreszeid/paneljeid olcsoert? ;)

Koszi, Art

Van egy olyan érzésem, hogy a garit mindenképpen elbuktad - égett, sérült, zárlatos elektronikával egyetlen nagyker sem cserél! Javításról ne is álmodj, nagyon sok ilyen winyót javítottam és az a gyakorlat hogy ez csak addig jó, amíg lemented az adataidat - magyarán nem működnek utána sokáig.
Ha ez olyan egyszerű volna akkor minden hülyegyerek ebből élne (a profik meg visszaadhatnák az ipart)! Mivel egy alkatrész zárlata sokszor mást is elvisz ezért a síma csere általában nem elég. Mérni természetesen lehet, bár a sok párhuzamosan kötött alkatrész miatt, a kapcsolás ismerete nélkül az eredmény kétséges. Magyarán - meg sem találod az igazi hibát. A zárlat általában nem ok, hanem következmény.
Mondtam - én ilyen esetben általában az eepromot forrasztom át, ez az esetek kb 70%-ban eredményes. Ha egyéb mechanikai hiba van (esetleg motorzárlat), akkor inkább hozzá sem nyúlok - nem akarok nagyobb kárt csinálni mint ami már van!

#2769 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:40

segitsegeteket kernem.
adott egy vadi uj 320 gb-os samsung vinyo es egy regebbi, 1,7es celeronos xp sp2 rendszer.
eszkozkezeloben megjelenik a cucc, de a meghajtok kozott nem szerepel.
mi lehet a baj?
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2770 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 19:45

Idézet: kukac7 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 18:40

segitsegeteket kernem.
adott egy vadi uj 320 gb-os samsung vinyo es egy regebbi, 1,7es celeronos xp sp2 rendszer.
eszkozkezeloben megjelenik a cucc, de a meghajtok kozott nem szerepel.
mi lehet a baj?

Gondolom először partícionálni, majd formázni kellene.

#2771 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 09. 19:51

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 19:45

Gondolom először partícionálni, majd formázni kellene.

igaz igaz. :omg:
koszi.

Szerkesztette: kukac7 2008. 01. 09. 19:58 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2772 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 22:39

Nos tanacstalan vagyok, mindket vinyo hibazott a haverom gepeben. Az egyik mintha ottsem lett volna, a masik viszont lefagyizta az egeszgepet a bios bootnal. A nyak mindketton melegszik, de nem porog a vinyo

#2773 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:14

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 22:39

Nos tanacstalan vagyok, mindket vinyo hibazott a haverom gepeben. Az egyik mintha ottsem lett volna, a masik viszont lefagyizta az egeszgepet a bios bootnal. A nyak mindketton melegszik, de nem porog a vinyo

Hát - nem sok jót jósolok, ha szükséged van az adataidra akkor vidd el szakemberhez! Ez már nem konyhaasztal kategória.

#2774 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 17:33

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 6:14

Hát - nem sok jót jósolok, ha szükséged van az adataidra akkor vidd el szakemberhez! Ez már nem konyhaasztal kategória.

Ok az rendben van meghalt minketto, de a gepem vigan szalad. Marpedig mas nem olhette meg oket. A sata miert nem doglottmeg?

#2775 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 00:27

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:33

Ok az rendben van meghalt minketto, de a gepem vigan szalad. Marpedig mas nem olhette meg oket. A sata miert nem doglottmeg?

Valószínűleg az átszerelésnél történhetett valami, ami nem tetszett nekik. Én akkor is kimérném azt a tápot - nem vicc, találkoztam már olyannal ahol fordítva volt bekötve a Molex! Felcserélték az 5 és a 12 voltot, a hiba itt is egy winyó életébe került.

#2776 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 03:40

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:27

Valószínűleg az átszerelésnél történhetett valami, ami nem tetszett nekik. Én akkor is kimérném azt a tápot - nem vicc, találkoztam már olyannal ahol fordítva volt bekötve a Molex! Felcserélték az 5 és a 12 voltot, a hiba itt is egy winyó életébe került.

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[
Kép
[

Kép
[
Kép
[

Kép
[

Nem akarom tovabb rontani a hejzetet. Keresek A feleeti nyakokat. A gepem az kb Egy honapja lett osszerakva, Minden alkatresz uj.

Koszi a segitest!  :up:

#2777 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 08:15

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 2:16

HDTune sem találja már a badsectorokat ...  :think: ( nem vágom hova tűnhettek el ... )

-C0pp3rM!n3-

Nekem pl rendre túlmelegés miatt jött elő a badsector egy vinyónál,legalább is azt hittem a elektronika alján lévő érintkezők egy része eloxidálódott és nem éritkezett amiatt volt az a vicc.Tegnap megforrasztottam és azóta műkszik 0 bad.Mondjuk egy ideje túlmelegedésre gyanakodtam mert egy idő után bizonyos helyek olvashatatlanná váltak de a hűtés nem segített.Persze hogy nem mivel az érintkezők okozták ezt valszeg ahogy felmelegedtek a eloxidálás és elégtelen érintkezés miatt.Szóval sok minden okozhat ilyet nem csak a fizikailag létrejött hiba a lemezen.Egyébbként az elektronika pont olyan maxtor 160-as a második képen az alsó négy érintkezősor volt a bibi. :)

Szerkesztette: djculture 2008. 01. 11. 08:26 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2778 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:56

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 9:15

Nekem pl rendre túlmelegés miatt jött elő a badsector egy vinyónál,legalább is azt hittem a elektronika alján lévő érintkezők egy része eloxidálódott és nem éritkezett amiatt volt az a vicc.Tegnap megforrasztottam és azóta műkszik 0 bad.Mondjuk egy ideje túlmelegedésre gyanakodtam mert egy idő után bizonyos helyek olvashatatlanná váltak de a hűtés nem segített.Persze hogy nem mivel az érintkezők okozták ezt valszeg ahogy felmelegedtek a eloxidálás és elégtelen érintkezés miatt.Szóval sok minden okozhat ilyet nem csak a fizikailag létrejött hiba a lemezen.Egyébbként az elektronika pont olyan maxtor 160-as a második képen az alsó négy érintkezősor volt a bibi. :)

nálam is szintén 0 bad van most, már jópár napja... viszont most üres az a partícióra nem volt nagyon írás, de este visszanyesek rá pár gigát, meglássuk mi lesz. :up:

(túlmelegedés nem valószínű nálam, nem szirénázott egy monitorozó program sem ...)

-C0pp3rM!n3-

#2779 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 03:15

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 1:15

Egyébbként az elektronika pont olyan maxtor 160-as a második képen az alsó négy érintkezősor volt a bibi. :)

Azthiszem nalam mas jatszik kozre, Szolj ha el vagy kolcsonadod az elektronikat  :D

#2780 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 13:32

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 4:15

Azthiszem nalam mas jatszik kozre, Szolj ha el vagy kolcsonadod az elektronikat  :D

Mondjuk egyszerre két vinyó leamortizálása az csak áramellátás hibára utal.Szerintem nézesd meg egy műszerész kolégával hátha javítható.Nem nagyon  érdemes cserélgetni az elektronikát, mert ha a fej is sz@r könnyen kukázódhat az az elektronika is azt vedd figyelembe.

Szerkesztette: djculture 2008. 01. 12. 13:33 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141