HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 01. 00:39

Idézet: curly - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 22:09

Adott egy Maxtor vinyó +esküvői videók. Egy véletlen partíció összekeverés miatt, vesztek a videók... S formázás is megtörtént... Hogy tudnám vissza varázsolni az elveszett adatokat???

getdataback nevezetű proggi másik üres HDDre vissza bírja varázsolni.
Make love not Wor.

#2802 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 01. 07:19

köszi!!!!!!!!!!!!!!
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#2803 Felhasználó inaktív   bbanati 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 01. 23:13

Elpusztult a vinyóm. Kéne egy pár mappa az egyik partícióról, de nem látom egyik partíciót sem, holott, magát a vinyót felismeri a BIOS, meg a windóz is, tehát az eszközök között megvan, csak a meghajtók betűjelét nem tudom elővarázsolni.

Nem tudtok valami megoldást esetleg?

A másik problémám pedig az, hogy az előző meghalásnál formázódott egy 250gb-os vinyó is. Arról visszamentettem az adatot a "valamilyen enterprise" nevű programmal, csak az az egy gond hogy van, hogy sok tömörített file hibás, illetve sok videó olyan lett, hogy képe nincs viszont sok régi mp3 van benne összemixelve, ami nem lenne rossz csak kicsit zavaró ha az ember lostot akar nézni.

Előre is köszi

#2804 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 06:42

Idézet: bbanati - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 22:13

Elpusztult a vinyóm. Kéne egy pár mappa az egyik partícióról, de nem látom egyik partíciót sem, holott, magát a vinyót felismeri a BIOS, meg a windóz is, tehát az eszközök között megvan, csak a meghajtók betűjelét nem tudom elővarázsolni.

A másik problémám pedig az, hogy az előző meghalásnál formázódott egy 250gb-os vinyó is. Arról visszamentettem az adatot a "valamilyen enterprise" nevű programmal, csak az az egy gond hogy van, hogy sok tömörített file hibás, illetve sok videó olyan lett, hogy képe nincs viszont sok régi mp3 van benne összemixelve, ami nem lenne rossz csak kicsit zavaró ha az ember lostot akar nézni.

Előre is köszi

a hdsentinel milyen állapotúnak látja a hdd-t?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2805 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 01:16

Idézet: bbanati - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 23:13

Előre is köszi

Sajátgépen jobbclick, kezelés, lemezkezelés, ha itt látszanak a partíciók próbálj meg nekik betűjelet adni.
Második probléma - nem warez programmal kell az adatmentést végezni! (neadjisten minden hozzáértés nélkül "valamilyen enterprise nevű programmal" )
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2806 Felhasználó inaktív   bbanati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:03

Végül sikerült külső rackből getdataback-el mindenféle hozzáértés nélkül megoldani a problémát. A vinyó azóta a fiokban él.

#2807 Felhasználó inaktív   pnimrod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 01:32

Sziasztok!

Vadi uj WD MyBook750 kulso HDD, USB 2.0, alaplapi USB-re rakva. FAT32-re volt formazva, elso tevekenysegkent kette-particionaltam es leformaztam NTFS-re.
Mivel mar volt rossz tapasztalatom kulso rack-kel, kikapcsoltam a kesleltetett irast. Ettol fuggetlenul (ezzel egyutt) a HDD rendszeresen belefagy az irasba, tok kiszamithatatlanul. Eleg rendesen lebenitja az XP-t is, meg egy szerencsetlen TAsk Manager se ohajt elindulni ezek utan.

Akinek van vmi tippje, kerem szoljon.

Koszonom.

pnimrod@interware.hu

#2808 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 17:55

Idézet: pnimrod - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 1:32

Sziasztok!

Vadi uj WD MyBook750 kulso HDD, USB 2.0, alaplapi USB-re rakva. FAT32-re volt formazva, elso tevekenysegkent kette-particionaltam es leformaztam NTFS-re.
Mivel mar volt rossz tapasztalatom kulso rack-kel, kikapcsoltam a kesleltetett irast. Ettol fuggetlenul (ezzel egyutt) a HDD rendszeresen belefagy az irasba, tok kiszamithatatlanul. Eleg rendesen lebenitja az XP-t is, meg egy szerencsetlen TAsk Manager se ohajt elindulni ezek utan.

Akinek van vmi tippje, kerem szoljon.

Koszonom.

pnimrod@interware.hu

Próba! Egy másik winyó ugyanebbe a tokba, illetve a 750-es egy másik tokba! Egyből ki fog derülni a hiba oka.
Más módszer nincs.

#2809 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:43

Hello!

Negatívot scanneltem, és közben lefagyott a gép. A scannelés úgy ment, hogy miután egy negát bescannelt, rögtön mentette is a vinyóra. Szóval lehet, hogy pont akkor fagyott le, amikor épp mentett...

A fagyás utáni újraindításnál az Xp logó után bejött a CHKDSK, hogy "Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát, stb." Megcsinálta, kiírta, hogy hibát nem talált, majd felált az Xp.

A gondom az, hogy azóta minden indításnál végigcsinálja ezt az ominózus vinyóval...

Lehet ezt orvosolni, vagy valamit végleg tönkretett ez a fagyás?

Kösz.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2810 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 23:36

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:43

Hello!

Negatívot scanneltem, és közben lefagyott a gép. A scannelés úgy ment, hogy miután egy negát bescannelt, rögtön mentette is a vinyóra. Szóval lehet, hogy pont akkor fagyott le, amikor épp mentett...

A fagyás utáni újraindításnál az Xp logó után bejött a CHKDSK, hogy "Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát, stb." Megcsinálta, kiírta, hogy hibát nem talált, majd felált az Xp.

A gondom az, hogy azóta minden indításnál végigcsinálja ezt az ominózus vinyóval...

Lehet ezt orvosolni, vagy valamit végleg tönkretett ez a fagyás?

Kösz.

Dos prompt - CHKDSK X: /F (X a javítandó meghajtó betűje, az F paraméter lényeges!).
Lehet, hogy újraindíttatja a géped, de a hibát ki fogja javítani. Ha nem, írj vissza!

#2811 Felhasználó inaktív   Darkoo 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 07. 18:00

Sziasztok!
Még nagyon új vagyok itt, és örülök, hogy ennyire segítőkészek az emberek. ;)

A következő problémán lenne...Két részre van osztva a winyóm, az egyik kb 10 gigás c meghajtó, a másik kb 66 gigás f meghajtó. A 10 gigáson található az XP oprendszer. Eléggé telített már sajnos mindkét rész. A C-n található részen csak a windows és egykét felhasználói program, és már csak alig 1 giga a szabad hely. Ez is érdekes...

A probléma a következő: Ha az f meghajtóra töltök nagyobbacska fájt, akkor egyszerűen a c-n egyre kevesebb lesz a lemezterület, a végén kritikusan alacsony.
Vagy amikor töltök, 100%-nál kiakad a rendszer, és a c-n lemegy a lemezterület majdnem 0-ra.

Amint minden alkalmazást bezárok, visszaáll a c-n az 1 giga szabad lemezterület.
Mindig az F-re próbálom menteni az állományokat, de úgylátszik a C lemezegységen letöltés alatt és a letöltés végén drasztikusan lemegy a lemezterület..

Mi lehet a probléma?
Hogyan lehet ez ellen hatékonyan fellépni?
Kérem valaki segítsen :think:  :confused:

#2812 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:26

Nem egészen ide tartozik a kérdésed, de egyrészt a Windows tárterületfoglalásán nincs mit csodálkozni, ha nem figyelsz rá, akkor pontosan úgy viselkedik, mint egy erre szakosodott vírus: mindent felzabál. :fear: Másrészt, ha töltesz le egy file-t, akkor az a böngésző gyorsítótárában lesz addig, ameddig le nem ért az egész, és csak utána teszi át arra a helyre, ahová te mondtad neki (explorer esetén legalábbis, a többi az nagyrészt fejlettebb már ennél).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2813 Felhasználó inaktív   Darkoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 18:40

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:26

Nem egészen ide tartozik a kérdésed, de egyrészt a Windows tárterületfoglalásán nincs mit csodálkozni, ha nem figyelsz rá, akkor pontosan úgy viselkedik, mint egy erre szakosodott vírus: mindent felzabál. :fear: Másrészt, ha töltesz le egy file-t, akkor az a böngésző gyorsítótárában lesz addig, ameddig le nem ért az egész, és csak utána teszi át arra a helyre, ahová te mondtad neki (explorer esetén legalábbis, a többi az nagyrészt fejlettebb már ennél).

Windows tényleg olyan , mint egy vírus...
Csak pl, ha le szeretnék tölteni egy kb 100 megás fájt az F-re, töltés alatt az 1 giga szabadhely c-n lemegy majdnem 0-ra. Főleg mikor eléri a 100% a letöltés végén, akad ki a rendszer, dolgozik a winyó ezerrel, és elfogy a szabad terület a c-n.. :think:  :down:

Szerkesztette: Darkoo 2008. 02. 07. 18:40 -kor

#2814 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:02

Idézet: pittti - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 0:36

Dos prompt - CHKDSK X: /F (X a javítandó meghajtó betűje, az F paraméter lényeges!).
Lehet, hogy újraindíttatja a géped, de a hibát ki fogja javítani. Ha nem, írj vissza!

hova kéne ezt beírnom? Startmenü - futtatás?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2815 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:37

Idézet: Darkoo - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 19:40

Windows tényleg olyan , mint egy vírus...
Csak pl, ha le szeretnék tölteni egy kb 100 megás fájt az F-re, töltés alatt az 1 giga szabadhely c-n lemegy majdnem 0-ra. Főleg mikor eléri a 100% a letöltés végén, akad ki a rendszer, dolgozik a winyó ezerrel, és elfogy a szabad terület a c-n.. :think:  :down:

Használj valamilyen download managert, akkor egy kicsit jobb lesz a helyzet. A "Temporary Internet Files" mappát sem árt kipucolni, de helyet szabadíthatsz fel c:\windows\temp mappa kitakarításával, csakúgy mint azzal, ha néhány visszaállításipontot törölsz.

#2816 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 20:41

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:02

hova kéne ezt beírnom? Startmenü - futtatás?

Oda. De jobb, ha a Futtatás-ba a cmd paqrancsot írod. Ekkor kapsz egy "dos konzolt" oda írd be.
Használhatod a /R kapcsolót is a /F-fel együtt, így egy alaposabb vizsgálatot végez a következő indításkor - 5 szakaszból áll és hiába a gyorsgép nagy vinyó esetén sokáig tart(hat). Légy türelemmel!

#2817 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 23:06

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:41

Oda. De jobb, ha a Futtatás-ba a cmd paqrancsot írod. Ekkor kapsz egy "dos konzolt" oda írd be.
Használhatod a /R kapcsolót is a /F-fel együtt, így egy alaposabb vizsgálatot végez a következő indításkor - 5 szakaszból áll és hiába a gyorsgép nagy vinyó esetén sokáig tart(hat). Légy türelemmel!

Kösz. Egy 500 GB-os vinyónál nagyságrendileg meddig tarthat?

(egyébként van értelme ennek az alapos vizsgálatnak? A vinyo kb 1 hónapos...)

#2818 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 23:29

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 0:06

Kösz. Egy 500 GB-os vinyónál nagyságrendileg meddig tarthat?

(egyébként van értelme ennek az alapos vizsgálatnak? A vinyo kb 1 hónapos...)

Passz. Az idő attól is függ, hogy mennyire van tele és mekkora fájlokkal, ill. mennyi hiba van rajta - átlagosan én azt tippelném, hogy kb. egy "teljes formázásnyi". A hiba az lehet fizikai is és szoftveres is - ez utóbbin itt a fájlrendszer stb. (a windows fájlszerkezet) hibáját értsd. Ha fizikai hibás, akkor cserére szorul mindenképp', ezt mellesleg a chkdsk nem javítja valami jól. Erre vannak jobb progik is. A windows fájlrendszer kisebb hibáit viszont jól rendbe teszi.

#2819 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 23:33

Idézet: F-UzR - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 0:29

Passz. Az idő attól is függ, hogy mennyire van tele és mekkora fájlokkal, ill. mennyi hiba van rajta - átlagosan én azt tippelném, hogy kb. egy "teljes formázásnyi". A hiba az lehet fizikai is és szoftveres is - ez utóbbin itt a fájlrendszer stb. (a windows fájlszerkezet) hibáját értsd. Ha fizikai hibás, akkor cserére szorul mindenképp', ezt mellesleg a chkdsk nem javítja valami jól. Erre vannak jobb progik is. A windows fájlrendszer kisebb hibáit viszont jól rendbe teszi.

és a chkdsk kiírja, ha esetleg a hiba fizikai eredetű?

#2820 Felhasználó inaktív   ArtArt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 00:16

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 18:26

Szia !

Kicsit mas tema  :smoker:
Erdekelne, ki a csaj a logodon?  :D

Koszi, Art

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142