HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2771 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 09. 19:51

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 19:45

Gondolom először partícionálni, majd formázni kellene.

igaz igaz. :omg:
koszi.

Szerkesztette: kukac7 2008. 01. 09. 19:58 -kor

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#2772 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 22:39

Nos tanacstalan vagyok, mindket vinyo hibazott a haverom gepeben. Az egyik mintha ottsem lett volna, a masik viszont lefagyizta az egeszgepet a bios bootnal. A nyak mindketton melegszik, de nem porog a vinyo

:confused:

#2773 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:14

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 22:39

Nos tanacstalan vagyok, mindket vinyo hibazott a haverom gepeben. Az egyik mintha ottsem lett volna, a masik viszont lefagyizta az egeszgepet a bios bootnal. A nyak mindketton melegszik, de nem porog a vinyo

:confused:

Hát - nem sok jót jósolok, ha szükséged van az adataidra akkor vidd el szakemberhez! Ez már nem konyhaasztal kategória.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2774 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 17:33

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 6:14

Hát - nem sok jót jósolok, ha szükséged van az adataidra akkor vidd el szakemberhez! Ez már nem konyhaasztal kategória.

Ok az rendben van meghalt minketto, de a gepem vigan szalad. Marpedig mas nem olhette meg oket. A sata miert nem doglottmeg?

#2775 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 00:27

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:33

Ok az rendben van meghalt minketto, de a gepem vigan szalad. Marpedig mas nem olhette meg oket. A sata miert nem doglottmeg?

Valószínűleg az átszerelésnél történhetett valami, ami nem tetszett nekik. Én akkor is kimérném azt a tápot - nem vicc, találkoztam már olyannal ahol fordítva volt bekötve a Molex! Felcserélték az 5 és a 12 voltot, a hiba itt is egy winyó életébe került.

#2776 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 03:40

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:27

Valószínűleg az átszerelésnél történhetett valami, ami nem tetszett nekik. Én akkor is kimérném azt a tápot - nem vicc, találkoztam már olyannal ahol fordítva volt bekötve a Molex! Felcserélték az 5 és a 12 voltot, a hiba itt is egy winyó életébe került.

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[
Kép
[

Kép
[
Kép
[

Kép
[

Nem akarom tovabb rontani a hejzetet. Keresek A feleeti nyakokat. A gepem az kb Egy honapja lett osszerakva, Minden alkatresz uj.

Koszi a segitest!  :up:

#2777 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 08:15

Idézet: Coppermine - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 2:16

HDTune sem találja már a badsectorokat ...  :think: ( nem vágom hova tűnhettek el ... )

-C0pp3rM!n3-

Nekem pl rendre túlmelegés miatt jött elő a badsector egy vinyónál,legalább is azt hittem a elektronika alján lévő érintkezők egy része eloxidálódott és nem éritkezett amiatt volt az a vicc.Tegnap megforrasztottam és azóta műkszik 0 bad.Mondjuk egy ideje túlmelegedésre gyanakodtam mert egy idő után bizonyos helyek olvashatatlanná váltak de a hűtés nem segített.Persze hogy nem mivel az érintkezők okozták ezt valszeg ahogy felmelegedtek a eloxidálás és elégtelen érintkezés miatt.Szóval sok minden okozhat ilyet nem csak a fizikailag létrejött hiba a lemezen.Egyébbként az elektronika pont olyan maxtor 160-as a második képen az alsó négy érintkezősor volt a bibi. :)

Szerkesztette: djculture 2008. 01. 11. 08:26 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2778 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 17:56

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 9:15

Nekem pl rendre túlmelegés miatt jött elő a badsector egy vinyónál,legalább is azt hittem a elektronika alján lévő érintkezők egy része eloxidálódott és nem éritkezett amiatt volt az a vicc.Tegnap megforrasztottam és azóta műkszik 0 bad.Mondjuk egy ideje túlmelegedésre gyanakodtam mert egy idő után bizonyos helyek olvashatatlanná váltak de a hűtés nem segített.Persze hogy nem mivel az érintkezők okozták ezt valszeg ahogy felmelegedtek a eloxidálás és elégtelen érintkezés miatt.Szóval sok minden okozhat ilyet nem csak a fizikailag létrejött hiba a lemezen.Egyébbként az elektronika pont olyan maxtor 160-as a második képen az alsó négy érintkezősor volt a bibi. :)

nálam is szintén 0 bad van most, már jópár napja... viszont most üres az a partícióra nem volt nagyon írás, de este visszanyesek rá pár gigát, meglássuk mi lesz. :up:

(túlmelegedés nem valószínű nálam, nem szirénázott egy monitorozó program sem ...)

-C0pp3rM!n3-

#2779 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 03:15

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 1:15

Egyébbként az elektronika pont olyan maxtor 160-as a második képen az alsó négy érintkezősor volt a bibi. :)

Azthiszem nalam mas jatszik kozre, Szolj ha el vagy kolcsonadod az elektronikat  :D

#2780 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 13:32

Idézet: Connect - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 4:15

Azthiszem nalam mas jatszik kozre, Szolj ha el vagy kolcsonadod az elektronikat  :D

Mondjuk egyszerre két vinyó leamortizálása az csak áramellátás hibára utal.Szerintem nézesd meg egy műszerész kolégával hátha javítható.Nem nagyon  érdemes cserélgetni az elektronikát, mert ha a fej is sz@r könnyen kukázódhat az az elektronika is azt vedd figyelembe.

Szerkesztette: djculture 2008. 01. 12. 13:33 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2781 Felhasználó inaktív   Connect 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 18:31

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 6:32

Mondjuk egyszerre két vinyó leamortizálása az csak áramellátás hibára utal.Szerintem nézesd meg egy műszerész kolégával hátha javítható.Nem nagyon  érdemes cserélgetni az elektronikát, mert ha a fej is sz@r könnyen kukázódhat az az elektronika is azt vedd figyelembe.

Koszi, de azert megprobalom a lehetetlent, $10 mar vettem egy uj nyakot a maxtorhoz. Ezen a vinyon vannak a fontosabb dolgaim. Szal nekem megeri a probat. Remelem a motor es a fej nem serult.

#2782 Felhasználó inaktív   Colos1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 13. 11:01

Sziasztok!
Elmesélném a gondomat. Adott egy Samsung SP2504C jelű SATA 2 -es winyó (C:, D:, E:). Már régebben csinált olyat, hogy újrapörgött, és kattant a fej. Ilyenkor kikapcs, sata kábelt igazgat, bekapcs, és semmi baja. De mintegy 3 napja ezt újra elkezdte, és nem a kábel hibájából. Ki is cseréltem, fél napig jó is volt.
Azután egy igen csúnya kék színű háttér kíséretében közölte velem a WinXP, hogy az NVATA.SYS hibája miatt leállította a rendszert. megköszöntem egy RESET gombbal, majd az XP üdvözlő képernyője helyett megint kék képernyő...Lemezről induló op rendszerrel elindult, mikor is tájékoztatott a gép, hogy a C: jelű meghajtó nem is létezik! 3 reboot után csak meglett, és "chkdsk c: /f". 1...2 óráig betűk futottak a képernyőn, majd reboot lemez nélkül. 6..7 próba után az XP végre elindult. Katt a TC ikonra. Kb 3 perc zakatolás, cserregés, zörgés, fordulatszámindadozás után elindult. A D: -ről átmentettem a zenéimet az öcsém gépére LAN-on, a 60 GB rendesen átment. Majd amikor egy progit akartam elindítani a C: -ről, ismét megváltozott a sarki fényes hátterem unalmas kék háttérre.
A gyári HD Util futtatása (mert már csak ezt tudtam elindítani) közben, a SIMPLE SURFACE SCAN, és a READ SURFACE SCAN futtatása közben a progi tájékoztatott, hogy "ERROR: Ecc ERROR"
Amúgy már a D:-t, és E:-t sem találja.
Egyrészt szeretném megtudni hogy mi történhetett, másrészt érdekelne, hogy azon kívűl hogy szétszedem és beteszem a polcra dísznek mit tehetek még, hogy valamire jó legyen.
A segítséget előre is köszönöm!

#2783 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 07:55

Idézet: Colos1 - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 12:01

Sziasztok!
Elmesélném a gondomat. Adott egy Samsung SP2504C jelű SATA 2 -es winyó (C:, D:, E:). Már régebben csinált olyat, hogy újrapörgött, és kattant a fej. Ilyenkor kikapcs, sata kábelt igazgat, bekapcs, és semmi baja. De mintegy 3 napja ezt újra elkezdte, és nem a kábel hibájából. Ki is cseréltem, fél napig jó is volt.
Azután egy igen csúnya kék színű háttér kíséretében közölte velem a WinXP, hogy az NVATA.SYS hibája miatt leállította a rendszert. megköszöntem egy RESET gombbal, majd az XP üdvözlő képernyője helyett megint kék képernyő...Lemezről induló op rendszerrel elindult, mikor is tájékoztatott a gép, hogy a C: jelű meghajtó nem is létezik! 3 reboot után csak meglett, és "chkdsk c: /f". 1...2 óráig betűk futottak a képernyőn, majd reboot lemez nélkül. 6..7 próba után az XP végre elindult. Katt a TC ikonra. Kb 3 perc zakatolás, cserregés, zörgés, fordulatszámindadozás után elindult. A D: -ről átmentettem a zenéimet az öcsém gépére LAN-on, a 60 GB rendesen átment. Majd amikor egy progit akartam elindítani a C: -ről, ismét megváltozott a sarki fényes hátterem unalmas kék háttérre.
A gyári HD Util futtatása (mert már csak ezt tudtam elindítani) közben, a SIMPLE SURFACE SCAN, és a READ SURFACE SCAN futtatása közben a progi tájékoztatott, hogy "ERROR: Ecc ERROR"
Amúgy már a D:-t, és E:-t sem találja.
Egyrészt szeretném megtudni hogy mi történhetett, másrészt érdekelne, hogy azon kívűl hogy szétszedem és beteszem a polcra dísznek mit tehetek még, hogy valamire jó legyen.
A segítséget előre is köszönöm!

Gari?

Nekem is van ilyen vinyóm és 3 év garit adtak mindre.
My photos

#2784 Felhasználó inaktív   Flanagen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 16:56

Sziasztok!
Remélem tud nekem valaki segíteni.

A problémám az hogy lett egy másik gépem és a régiből átraktam a vinyót, most 2 van benne és a réginél(160GB-os samsung) nem ismeri fel a fájlrendszert és le akarja formázni(a másik gépben tökéletesen működött, NTFS fájlrendszer), azt meg nem szeretném, mert erre a vinyóra mentettem mindent a másik gépből. Tudna valaki segíteni, hogy lehetne ezt formatálás nélkül megoldani
Köszi

#2785 Felhasználó inaktív   Colos1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 22:52

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 7:55

Gari?

Nekem is van ilyen vinyóm és 3 év garit adtak mindre.

Garancia még van rá, csak 260 km-t kellene utaznom. Ez van, ha az ember költözik. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy ez a hiba egyértelműen a HDD problémája-e. Nagy nehezen most felélesztettem...kicsit szaggat néha, de most is a saját gépemről írok.  :)  Tegnap is elindult, de a windows olyan volt, mintha a csökkentett mód egyszerűsített verziójának a butított változata futott volna biztonsági módban, szinte semmit nem talált meg. A legfurább, hogy szólt minden hang, de ennek ellenére felhívta a figyelmemet a rendszer, hogy nincs audioeszköz  :think:  Közben semmilyen nyűgje nem volt a merevlemeznek, csak iszonyat lassan indult. Frisítettem az XP-t, most azon kívűl hogy nem látja a DVD-met (!) fut, de ez a szemét winyó újra kezdte az erőlködést. Meg sérült a fájlrendszer, és nem használható - írja az EVENTLOG. Futtattam a CHKDSK-et, de semmit nem javít. Ha bekapcsolom a COMMAND QUEUING funkciót, akkor gyakrabban szórakozik a HD. Amúgy ennek kikapcsolását régebben ajánlották, mert induláskor a HD percekig kerregett. Most újat szeretnék venni, de tartok tőle, hogy ha nem a HDD a ludas, akkor az újat is tönkreteszem.

#2786 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 15:22

A HDD hibája, egyértelműen, ha a gyári program is ilyen hibára panaszkodik. A service-ben is azzal fogják megnézni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2787 Felhasználó inaktív   meszi59 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 16. 21:01

Sziasztok

Van egy 160G-s Samsung wincsim amit csak adat mentésre használtam, 1 partíció volt rajta, külön keretben néha bedugva  a gépbe. Néhány napja irtam rá a gépben lévő másik wincsiről kb. 15G adatot mentési célból, de a Total commander amikor másoltam néha feldobott egy kis szürke ablakot, hogy valami probláma van a másolással, de Ok után szépen csinálta a másolást tovább. Amikor kész volt a másolás, akkor meg akartam nézni a fileokat, de csak a felmásoltak látszottak, a régen rata levő fileokhoz nem lehetett hozzáférni, csak a főkönyvtár látszott, minden ki volt merevedve. Én tudatlan, gondoltam újra indítom a gépet, talán az segít. Újra indítás után valamilyen ellenőrzést futtatott végig a Windows a wincsin, az írta ki, hogy talált egy csomó árva filét amit ő most töröl. Ezt megcsinálta, majd bejelentkezés után semmi nem látható a wincsin, se a másolt, se a régi adat. Kaptam egy Getdataback nevű programot, azt végigfuttatva szinte semmit nem talált a wincsin, csak kb. 7G filetöredéket amit semmire nem lehet használni. De itt kb. 140G volt, video filék, zenék, adatok stb.
Tudom lehet, hogy valami baromságot csináltam, de lehet ezen a wincsin még használható adat?
Vagy minden megsemmisült? Próbáltam a wincsit külső USB vezérlésen is nézni, ugyanaz a helyzet, mint a slave ide portra kötött rackbe használva. A wincsi úgy tűnik fizikailag Ok, nincs semmi kerregés, teljesen halk, kb.1,5 éves és keveset ment, csak ha adatmentés kellett akkor volt használva.
Ha tudtok segítsetek, még valami kisebb pénzösszeget is fel tudok ajánlani annak aki megoldást talál.

Üdv

László

#2788 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 17:11

Idézet: meszi59 - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 21:01

Kaptam egy Getdataback nevű programot, azt végigfuttatva szinte semmit nem talált a wincsin, csak kb. 7G filetöredéket...

Miért nem olyanhoz vitted el inkább, aki nem warez programokkal akar adatot menteni? Mellesleg az sem árt, ha értesz azokhoz a progikhoz amit használni akarsz.
Ha viszont a CHKDSK a következő indulásnál végigfutott a winyón, akkor nem sok esélyt látok rá. Rengeteg manuális korrekciót kell végezni a mentéshez, egy profi meg tudná csinálni - de az adataidat látva nem biztos hogy megérné.

#2789 Felhasználó inaktív   Enemihi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 15:31

Hali!

Van egy 160GB-s IDE Samsung vinyóm, de érdekes dolgokat művel. Néha magától újraindul a gép, és mikor listázza az eszközöket, vinyó megjelenik, majd egy hang, mintha újra felpörögne. Továbbá Windowsban is sikerül néha fagyasztania, de nem teljesen, mert ha elég ideig próbálok megszakításokat generálni, akkor újraéled a rendszer úgy ahogy. Ezekután pedig ellenörzi a konzisztenciát (ez néha 10-15 perc, néha 1-2). Mindig csak az E: meghajtót akarja amúgy. Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?

Tápra nem gyanakszom, mivel kb egy éves FSP tápegység van a gépbe.
Leírom a partició felosztást is, elég durva amúgy, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
C:, D: NTFS (40G, 50G)
E: FAT32 (50G)
Linux Native + Swap (20G)

Előre is köszi,
Üdv,
Mihi

#2790 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 18:53

Idézet: Enemihi - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 14:31

Hali!

Van egy 160GB-s IDE Samsung vinyóm, de érdekes dolgokat művel. Néha magától újraindul a gép, és mikor listázza az eszközöket, vinyó megjelenik, majd egy hang, mintha újra felpörögne. Továbbá Windowsban is sikerül néha fagyasztania, de nem teljesen, mert ha elég ideig próbálok megszakításokat generálni, akkor újraéled a rendszer úgy ahogy. Ezekután pedig ellenörzi a konzisztenciát (ez néha 10-15 perc, néha 1-2). Mindig csak az E: meghajtót akarja amúgy. Esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?

Tápra nem gyanakszom, mivel kb egy éves FSP tápegység van a gépbe.
Leírom a partició felosztást is, elég durva amúgy, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond.
C:, D: NTFS (40G, 50G)
E: FAT32 (50G)
Linux Native + Swap (20G)

Előre is köszi,
Üdv,
Mihi

smart mit ír?

Esetleg hdsentinel?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.