HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2791 Felhasználó inaktív   Enemihi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 20. 20:37

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 17:53

smart mit ír?

Esetleg hdsentinel?

Na SMART.

Izgalmasan néznek ki az értékek...

#2792 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 20. 23:11

Idézet: Enemihi - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 20:37

Izgalmasan néznek ki az értékek...

A 4db reallokált szektor egyáltalán nem sok. Figyelni azonban kell, hogy nem szaporodik-e! Első körben a tápcsatlakozás, vagy az adatkábel hibája sokkal valószínűbb. Ellenőrizd, illetve cseréld ki!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2793 Felhasználó inaktív   ArtArt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 02:47

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 10:04

Van egy olyan érzésem, hogy a garit mindenképpen elbuktad - égett, sérült, zárlatos elektronikával egyetlen nagyker sem cserél! Javításról ne is álmodj, nagyon sok ilyen winyót javítottam és az a gyakorlat hogy ez csak addig jó, amíg lemented az adataidat - magyarán nem működnek utána sokáig.
Ha ez olyan egyszerű volna akkor minden hülyegyerek ebből élne (a profik meg visszaadhatnák az ipart)! Mivel egy alkatrész zárlata sokszor mást is elvisz ezért a síma csere általában nem elég. Mérni természetesen lehet, bár a sok párhuzamosan kötött alkatrész miatt, a kapcsolás ismerete nélkül az eredmény kétséges. Magyarán - meg sem találod az igazi hibát. A zárlat általában nem ok, hanem következmény.
Mondtam - én ilyen esetben általában az eepromot forrasztom át, ez az esetek kb 70%-ban eredményes. Ha egyéb mechanikai hiba van (esetleg motorzárlat), akkor inkább hozzá sem nyúlok - nem akarok nagyobb kárt csinálni mint ami már van!

Alig latszik a repedes!

A nagykerek ennyire alaposan ellenorzik?

3 ev gari nem jart le, ilyenkor a gyartoig kuldik ha jol tudom, ok meg nem foglalkoznak ezzel, hanem csak kuldenek egy ujat.
Mar ugyis feleannyiba kerul :/

Oke, addig is eleg lenne aig lementem az adataimat, van jopar dolog ami kellene, na jo, nem eletbevago - mar eltelt vagy 1.5 ev...

Igaz, sokszor mas is elszall, de azert szerintem eleg jol tul vannak biztositva a cuccok rajta - bar nem ertek hozza -, lehet hogy tenyleg csak az szallt el.

Elmondom mit csinalnek, ha volna hozza cuccom:

1. a szerintem szar alkatreszt (valszin dioda) kicserelnem, megneznem mi a helyzet.
2. ha esetleg menne, akkor adatmentes, utana hordozosnak jo - vagy filmeknek...
3. ha nem megy akkor johet az epromcsere - itt szeretnem megkerdezni, hogy miert csak 70%-ban sikerul? - az eprom tuti nem szallt el nem?
4. kuka :/

Mechanikai hiba nem lehet, semmifele utes, razkodas nem erte, csak rossz adaptert dugtam be a rack-be (laptopet :/).

Neked van ehhez a hdd-hez valo paneled ami muxik is?
Van esetleg az ominozus alkatresznek (valszin dioda) rossz paneled?

Koszi, Art

#2794 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 22:58

Hali all!

A 6 és fél éves Seagate Barracuda III-as vinyóm tegnap behalt. (Ráadásul nem is én használtam, így van kire kenni...) Egész egyszerűen win xp kékhalál, majd restartnál már nem látta a bios a vinyót. Persze, szórakozgattam h vajon csak valamelyik kábel vacakol-e, de sajna nem erről van szó. Majd jobban odafigyeltem, és arra lettem figyelmes h amikor a bios keresi a meghajtókat, akkor a vinyó halkan kattog, tiktakol, kb. olyan hang ez, mint amikor indexel az autó. Gép kikapcs, majd kíváncsiságből finoman megrázogattam, és hallottam h valami kotyog a vinyóban.

Nos, az már garantált h vihetem a Kürt Kft-hez :(, engem csupán az érdekel h mi halt meg a vinyóban, mi történt vele... :(

üdv
El Diablo
.

#2795 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 00:42

Idézet: El_Diablo - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 22:58

Hali all!

A 6 és fél éves Seagate Barracuda III-as vinyóm tegnap behalt. (Ráadásul nem is én használtam, így van kire kenni...) Egész egyszerűen win xp kékhalál, majd restartnál már nem látta a bios a vinyót. Persze, szórakozgattam h vajon csak valamelyik kábel vacakol-e, de sajna nem erről van szó. Majd jobban odafigyeltem, és arra lettem figyelmes h amikor a bios keresi a meghajtókat, akkor a vinyó halkan kattog, tiktakol, kb. olyan hang ez, mint amikor indexel az autó. Gép kikapcs, majd kíváncsiságből finoman megrázogattam, és hallottam h valami kotyog a vinyóban.

Nos, az már garantált h vihetem a Kürt Kft-hez :(, engem csupán az érdekel h mi halt meg a vinyóban, mi történt vele... :(

üdv
El Diablo

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Kikapcsolt állapotban mozgatva a fejszerelvény arretáló szerkezetének a hangját hallod. A pozícionálásnál fellépő kattogás már komolyabb hiba. Okozhatja elektronikai meghibásodás, de ennél a típusnál sokkal valószínűbb a fejszerelvény mechanikai hibája.
Ha ez áll fenn, akkor csak tisztateres mentés lehetséges ez pedig nem olcsó mulatság (akár 100.000-et is meghaladó összeg lehet)!

Szerkesztette: pittti 2008. 01. 27. 00:46 -kor

#2796 Felhasználó inaktív   Karesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 18:18

Sziasztok!

Milyen hiba az ha Ubuntu CD-ről való inditáskor elkezdi a következőt kiirni:
[xxx. xxxxx] Buffer I/O error nemtudommégmi Logical block xxxxxxx

Az xxxxxx helyén számok vannak. Ha hagyom futni folyamatosan sorolja az egymás után következő logikai blokkokat.  Én azt gondoltam bad sector, de a chkdsk nem talált semmit. Egyébként egy borzasztóan melegedő Clevo notebook 40Gigás Toshiba vincseszteréről van szó.

Mit tudok ezzel csinálni?

#2797 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 03:31

Idézet: Karesz - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 18:18

Milyen hiba az ha Ubuntu CD-ről való inditáskor elkezdi a következőt kiirni:
[xxx. xxxxx] Buffer I/O error nemtudommégmi Logical block xxxxxxx

Mert nem a HDD kuka, hanem a CD :-D Vagy valami. HDD-t Win alól a hdsentinel proggival meg bírod nézni, Linuxot nem supportálok.
Make love not Wor.

#2798 Felhasználó inaktív   El_Diablo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 22:50

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 23:42

A kettőnek semmi köze egymáshoz. Kikapcsolt állapotban mozgatva a fejszerelvény arretáló szerkezetének a hangját hallod. A pozícionálásnál fellépő kattogás már komolyabb hiba. Okozhatja elektronikai meghibásodás, de ennél a típusnál sokkal valószínűbb a fejszerelvény mechanikai hibája.
Ha ez áll fenn, akkor csak tisztateres mentés lehetséges ez pedig nem olcsó mulatság (akár 100.000-et is meghaladó összeg lehet)!

Hello!

Mázlim volt azóta, mert újabb próbálkozások során sikerült a vinyót beüzemelni, és lementeni róla másik vinyóra az adatokat. Több "session" volt, mert újra és újra lefagyott szerencsétlen vinyó, még akkor is, ha slave-nek kötöttem. A próbálkozások között hagytam pihenni kicsit (hűlés), de volt olyan is h kicsit megkocogtattam, és újra felismerte a bios. Totál kuka ez a vinyó, vagy van olyan szervíz, amely még életet tud lehelni belé?

üdv
El Diablo

ps> lényegében most spóroltam bő 100ezret. :D
.

#2799 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 23:28

Idézet: El_Diablo - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 22:50

Hello!

Mázlim volt azóta, mert újabb próbálkozások során sikerült a vinyót beüzemelni, és lementeni róla másik vinyóra az adatokat. Több "session" volt, mert újra és újra lefagyott szerencsétlen vinyó, még akkor is, ha slave-nek kötöttem. A próbálkozások között hagytam pihenni kicsit (hűlés), de volt olyan is h kicsit megkocogtattam, és újra felismerte a bios. Totál kuka ez a vinyó, vagy van olyan szervíz, amely még életet tud lehelni belé?

üdv
El Diablo

ps> lényegében most spóroltam bő 100ezret. :D

Mechanikai hibás winyót sehol nem javítanak. A kocogtatás hatására fellépett javulás egyértelműen elhasználtságra, kopásra utal. Örülj, hogy ilyen szerencséd volt!
Egyvalamit tudsz megpróbálni, ha óvatosan leveszed az elektronikát és finoman Contakt spray-s vattával (óvatosan!) megtisztítod az érintkező tüskesornál a nyákot, valamint a motor négy érintkezőjét. Ha ott barnulást, oxidációt látsz akkor az okozta a hibát. Ha nem, akkor nem nyertél!

#2800 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 22:09

Sziasztok !
Adott egy Maxtor vinyó +esküvői videók. Egy véletlen partíció összekeverés miatt, vesztek a videók... S formázás is megtörtént... Hogy tudnám vissza varázsolni az elveszett adatokat???

FOntos lenne !! KÖSZI ELŐRE IS !
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#2801 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 01. 00:39

Idézet: curly - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 22:09

Adott egy Maxtor vinyó +esküvői videók. Egy véletlen partíció összekeverés miatt, vesztek a videók... S formázás is megtörtént... Hogy tudnám vissza varázsolni az elveszett adatokat???

getdataback nevezetű proggi másik üres HDDre vissza bírja varázsolni.
Make love not Wor.

#2802 Felhasználó inaktív   curly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 07:19

köszi!!!!!!!!!!!!!!
Asus P5B Premium // Intel E5200 // Geil 2x1024 DDR2 800 Mhz // OCZ Stealth X Stream 500w
Sapphire HD3850 512 Mb DDR3 // Samsung Spinpoint 200 Gb & 320 Gb // Samsung Writemaster

#2803 Felhasználó inaktív   bbanati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 23:13

Elpusztult a vinyóm. Kéne egy pár mappa az egyik partícióról, de nem látom egyik partíciót sem, holott, magát a vinyót felismeri a BIOS, meg a windóz is, tehát az eszközök között megvan, csak a meghajtók betűjelét nem tudom elővarázsolni.

Nem tudtok valami megoldást esetleg?

A másik problémám pedig az, hogy az előző meghalásnál formázódott egy 250gb-os vinyó is. Arról visszamentettem az adatot a "valamilyen enterprise" nevű programmal, csak az az egy gond hogy van, hogy sok tömörített file hibás, illetve sok videó olyan lett, hogy képe nincs viszont sok régi mp3 van benne összemixelve, ami nem lenne rossz csak kicsit zavaró ha az ember lostot akar nézni.

Előre is köszi

#2804 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 06:42

Idézet: bbanati - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 22:13

Elpusztult a vinyóm. Kéne egy pár mappa az egyik partícióról, de nem látom egyik partíciót sem, holott, magát a vinyót felismeri a BIOS, meg a windóz is, tehát az eszközök között megvan, csak a meghajtók betűjelét nem tudom elővarázsolni.

A másik problémám pedig az, hogy az előző meghalásnál formázódott egy 250gb-os vinyó is. Arról visszamentettem az adatot a "valamilyen enterprise" nevű programmal, csak az az egy gond hogy van, hogy sok tömörített file hibás, illetve sok videó olyan lett, hogy képe nincs viszont sok régi mp3 van benne összemixelve, ami nem lenne rossz csak kicsit zavaró ha az ember lostot akar nézni.

Előre is köszi

a hdsentinel milyen állapotúnak látja a hdd-t?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2805 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 01:16

Idézet: bbanati - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 23:13

Előre is köszi

Sajátgépen jobbclick, kezelés, lemezkezelés, ha itt látszanak a partíciók próbálj meg nekik betűjelet adni.
Második probléma - nem warez programmal kell az adatmentést végezni! (neadjisten minden hozzáértés nélkül "valamilyen enterprise nevű programmal" )

#2806 Felhasználó inaktív   bbanati 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 11:03

Végül sikerült külső rackből getdataback-el mindenféle hozzáértés nélkül megoldani a problémát. A vinyó azóta a fiokban él.

#2807 Felhasználó inaktív   pnimrod 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 01:32

Sziasztok!

Vadi uj WD MyBook750 kulso HDD, USB 2.0, alaplapi USB-re rakva. FAT32-re volt formazva, elso tevekenysegkent kette-particionaltam es leformaztam NTFS-re.
Mivel mar volt rossz tapasztalatom kulso rack-kel, kikapcsoltam a kesleltetett irast. Ettol fuggetlenul (ezzel egyutt) a HDD rendszeresen belefagy az irasba, tok kiszamithatatlanul. Eleg rendesen lebenitja az XP-t is, meg egy szerencsetlen TAsk Manager se ohajt elindulni ezek utan.

Akinek van vmi tippje, kerem szoljon.

Koszonom.

pnimrod@interware.hu

#2808 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 17:55

Idézet: pnimrod - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 1:32

Sziasztok!

Vadi uj WD MyBook750 kulso HDD, USB 2.0, alaplapi USB-re rakva. FAT32-re volt formazva, elso tevekenysegkent kette-particionaltam es leformaztam NTFS-re.
Mivel mar volt rossz tapasztalatom kulso rack-kel, kikapcsoltam a kesleltetett irast. Ettol fuggetlenul (ezzel egyutt) a HDD rendszeresen belefagy az irasba, tok kiszamithatatlanul. Eleg rendesen lebenitja az XP-t is, meg egy szerencsetlen TAsk Manager se ohajt elindulni ezek utan.

Akinek van vmi tippje, kerem szoljon.

Koszonom.

pnimrod@interware.hu

Próba! Egy másik winyó ugyanebbe a tokba, illetve a 750-es egy másik tokba! Egyből ki fog derülni a hiba oka.
Más módszer nincs.

#2809 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:43

Hello!

Negatívot scanneltem, és közben lefagyott a gép. A scannelés úgy ment, hogy miután egy negát bescannelt, rögtön mentette is a vinyóra. Szóval lehet, hogy pont akkor fagyott le, amikor épp mentett...

A fagyás utáni újraindításnál az Xp logó után bejött a CHKDSK, hogy "Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát, stb." Megcsinálta, kiírta, hogy hibát nem talált, majd felált az Xp.

A gondom az, hogy azóta minden indításnál végigcsinálja ezt az ominózus vinyóval...

Lehet ezt orvosolni, vagy valamit végleg tönkretett ez a fagyás?

Kösz.
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#2810 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 23:36

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:43

Hello!

Negatívot scanneltem, és közben lefagyott a gép. A scannelés úgy ment, hogy miután egy negát bescannelt, rögtön mentette is a vinyóra. Szóval lehet, hogy pont akkor fagyott le, amikor épp mentett...

A fagyás utáni újraindításnál az Xp logó után bejött a CHKDSK, hogy "Az egyik lemezen ellenőrizni kell a konzisztenciát, stb." Megcsinálta, kiírta, hogy hibát nem talált, majd felált az Xp.

A gondom az, hogy azóta minden indításnál végigcsinálja ezt az ominózus vinyóval...

Lehet ezt orvosolni, vagy valamit végleg tönkretett ez a fagyás?

Kösz.

Dos prompt - CHKDSK X: /F (X a javítandó meghajtó betűje, az F paraméter lényeges!).
Lehet, hogy újraindíttatja a géped, de a hibát ki fogja javítani. Ha nem, írj vissza!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.