HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 03. 18:49

Idézet: Warrior - Dátum: 2006. jan. 3., kedd - 17:35

Partition Magic, pl. a 8-as, lehetőleg ne korábbi. "Szkenneli" az adatterületet, "fájlrendszer-névjegyet" felismeri, s "bejegyzi" a partíciós táblába. Nem tudom fejből, melyik menüpont, de elég könnyen megtalálható. Mi annak idején jó eséllyel "kerestünk" partíciókat. Bocsi a sok idézőjel miatt. Néha beragadnak a billentyűk.
De ha kell, nézhetek linket, ahol leírják, hogy pontosan HOL van az az 1 byte, ami az adott partíció típusát jelenti, s meg lehet változtatni (pl. winHEX-szel). Persze csak HA ez a gond... Mert hogy ennek látszik, az 1 dolog.  :smoker:

ps.: amit Rive Kolléga javasolt, az a lehető legbiztonságosabb út. Bár megfelelő körültekintés mellett (s főleg ha nem nyomsz minden kérdésre OK-t vaktában), a PM8 is igen tuti lehet. Láttam már hdd-n levő partíciókat tönkretevő user-t, aki szó szerint összevissza kattintott, minden meggondolás nélkül, pedig végülis nem kell nagyon érteni hozzá, hisz ezért írták e programot - s ráadásul jó angolos is volt...

Hálás köszönet. Mindjárt kipróbálom.

#742 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 03. 19:00

Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 22:37

Megmértem a két ugyanolyan vinyó közötti sebességkülőnbséget, és az 10-szeres.
Azaz a sandra azt mondja hogy a rendszervinyó az 36Mb/sec, adatvinyó 3.5 Mb/sec sebességgel tolja az adatokat.
Ugyanazon az ata csatornán vannak, ugyanaz a típusuk, eddig egyforma gyorsak voltak.
A dokumentum vinyón kétszer chkdsk kellett, mert ellszállt az mbr, formázatlannak látta a vinyót.
Amúgy a smart értékek normálisak bőven egyedül a raw read error, és a ecc megy fel-le két egységet.

Van valakinek halvány fogalma arról, miért ilyen lassú az adatvinyó?
Vagy mivel próbáélozzak, hogy vissznyerje a sebességét?

Sajnos nincs túl jó hír ez esetben, menteni kell, ami menthető, esetleg újraépíteni a fájlrendszert, s próbálni használni, mindenesetre a SMART értékek nem fájl- és oprendszerfüggőek. A RAW read error rate (ha jól emléxem így írtad) nyers olvasási hiba-arányt jelent, s (én nem értek a smart-hoz) ha nagyobb, mint 0, akkor már lehet is aggódni, s pánikszerűen menteni, ugyanis vannak olyan helyek a hdd-n, amit egyszerűen képtelen (asszem ez jó szó, s érthető, mit akarok írni) leolvasni a fej, mindentől függetlenül (szerintem)! Valszeg a formázás se fog segíteni, általában ilyenkor hardveres hibában gondolkodunk.
A drasztikus lassulás oka általában a meghajtó újrapróbálkozása a hibásan olvasott adatok beolvasására (tehát crc hibával olvas valamit, nincs mese, valamennyiszer újra kell próbálni, s ez jócskán időbe telik), 1 bizonyos próbálkozás-szám után eldobja hibával, hogy "nem megy, én mindent megpróbáltam". Namost ha a smart-ban jelenik ez meg, akkor inkább a réteg meghibásodása, a fej, s a tengelyek "hibái" jönnek szóba. Ez pedig tudod, mit jelent.
Úgyhogy mentsd, partícionáld, formázd újra, majd vizsgáld nyitott szemmel, ha hibázik, akkor sajnos meghal.

Szerintem a SMART értékek egyáltalán nem normálisak. Remélem érthető, hogyha csak 1 kilóg a sorból, akkor a hdd használhatatlan! Azért van ennyi féle mérés, hogy 1 csomó hibát már jó előre tudjon jelezni. Szerintem vedd komolyan! Nem emlékeszem, írtad-e, de ha garanciális, ezzel vissza kell cseréljék. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2006. 01. 03. 19:02 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#743 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:23

Sziasztok. Régebben olvastam valahol,hogy hogyan lehet egy pl. 4.3GB-os vinyón lévő rendszert (particiót) egy pl. 40GB-os vinyóra áttenni egy az egyben. Valamit a regisztriben át kell állítani a meghajtókkal kapcsolatosan, s után már jó lesz a partíció másolása a másikra, azaz feláll a rendszer. Én éppen egy 4.3-as vinyón lévő XP-t szerettem volna áttenni egy 30GB-os vinyóra, ám már majdnem feláll a rendszer, s nem töltődik be mégsem. Valaki megírná,hogy mit és hol kell átállítani a regsztriben?

#744 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 14:50

Ha a régi winyón lévő XP még nem volt elindítva az új winyóval, akkor egyszerűen, pl. Partition Magic-kel átmásolod, és utána a régi winyó nélkül elindítod egyszer az XP-t, aztán használhatod rendesen tovább. Ha már volt benne, akkor szólj, kell egy kicsit a registryvel is játszani. Ez a 2 winyó van most a gépben mindössze?

Szerkesztette: brd 2006. 01. 04. 15:04 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#745 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 15:01

Köszönöm, éppen az előbb találtam rá a Ghost topicban.
HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM MountedDevices kulcs törlése.
Már túl is vagyok rajta, Ghost-al tettem át.
Köszönöm a segítséget!

#746 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:24

Ha a bootolás megáll a "Verifying DMI pool data" feliratnál = kipurcant a winyóm??? :reklamacio: Hitachi IBM, alig 2 hónapos, SATA :(

#747 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:27

Weeeahhh, most 6. reboot után mintha elindult volna, csak kissé lassabb, mint szokott. Megőrülök.
Az IBM-ek valóban hírhedtek a nagy meghibásodási statisztikáikról?

#748 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 21:31

Aha, most backup alatt megint elszállt :)
Imádom!

#749 Felhasználó inaktív   dekoninck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:08

Hát, most kihúztam a LAN kábelt, és tökéletes  :think:

#750 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 04. 23:49

Helo..

Van egy 120-as Maxtor-om ami egeszen ma estig jol mukodott, kikapcsoltam... bekapcsolom es nem boot-ol, ujrakezdi mindig az egeszet, tehat elerne odaig, hogy a winxp emblemat mutassa es toltene akkor ujra kezdodik, mintha akkor kapcsolnam be. Bios rendesen mutatta a winyot, smart ok meg ami kell. Most mar masikrol vagyok, tehat gondolom az a rossz es nem az alaplap vagy valami mas.. Betszem ez melle akkor meg leall mar memoria szamlalas kozben es ennek a winyonak a neve helyett is valami fura karaktereket ir ki a bios. Ennek lottek vagy mi lehet a baja?

Szerkesztette: Gabesz 2006. 01. 04. 23:53 -kor

ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#751 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 00:07

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. jan. 4., szerda - 22:49

Helo..

Van egy 120-as Maxtor-om ami egeszen ma estig jol mukodott, kikapcsoltam... bekapcsolom es nem boot-ol, ujrakezdi mindig az egeszet, tehat elerne odaig, hogy a winxp emblemat mutassa es toltene akkor ujra kezdodik, mintha akkor kapcsolnam be. Bios rendesen mutatta a winyot, smart ok meg ami kell. Most mar masikrol vagyok, tehat gondolom az a rossz es nem az alaplap vagy valami mas.. Betszem ez melle akkor meg leall mar memoria szamlalas kozben es ennek a winyonak a neve helyett is valami fura karaktereket ir ki a bios. Ennek lottek vagy mi lehet a baja?

Esetleg bad-es lett, vagy kábelhiba
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#752 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 14:05

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 0:49

... Betszem ez melle akkor meg leall mar memoria szamlalas kozben es ennek a winyonak a neve helyett is valami fura karaktereket ir ki a bios. Ennek lottek vagy mi lehet a baja?

Nem feltétlenül rossz a hdd. Jól van jumperolva? Főleg, ha az eredeti gépben simán látta...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#753 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 18:47

Tenyleg nem rossz, vagyis most latszik, tegnap a nagy kapokodasban valoban dzsamperrel raktam be  :omg: Mikozben akkor szolga ha nincs dzsamper.. szoval most latszik rajta minden es a smart is mindent normalisnak lat, viszont a xp most sem boot-ol, mitol lehet ilyen? serult a oprendszer? semmi hibauzenet, csak ujraindul.

Ja, es milyen programmal lehetne kicsit melyebben ellenorizni?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#754 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:53

Hi!
Az lenne a problémám, amikor egy lemezt teszek dvd íróba(NEC 3540), akko a winyó(Seagate 120 gb 8mb cache) elkezd olyan hangot kiadni, mintha akadna, "serceg" :think: .Akármilyen lemezt teszek be ezt csinálja.
A sima dvd olvasónál nincs ilyen probléma. Nem új gép, mostanában kezdte el csinálni.
thx a segítséget
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#755 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:29

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:47

Tenyleg nem rossz, vagyis most latszik, tegnap a nagy kapokodasban valoban dzsamperrel raktam be  :omg: Mikozben akkor szolga ha nincs dzsamper.. szoval most latszik rajta minden es a smart is mindent normalisnak lat, viszont a xp most sem boot-ol, mitol lehet ilyen? serult a oprendszer? semmi hibauzenet, csak ujraindul.

Ja, es milyen programmal lehetne kicsit melyebben ellenorizni?

XP install CD-ről bootolva, "J"avító konzolra belépve, a CHKDSK programmal. "CHKDSK /?" adja a helpjét, idézőjelek nélkül. Sokféle hiba lehet sajnos.

Ja, most nézem, a másik gépben is meg lehet nézetni, menet közben is. A meghajtóra jobb gomb (ami ugye már nem C, ebben az esetben), tulajdonságok, eszközök, ellenőrzés. Sajnos nem biztos, hogy fájlrendszer-hiba van, elég sokminden lehet a hdd-n, de akár más "hardverekben", pl. memória - is, ami ilyen hibajelenséget okoz.

#756 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 10:29

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:53

Az lenne a problémám, amikor egy lemezt teszek dvd íróba(NEC 3540), akko a winyó(Seagate 120 gb 8mb cache) elkezd olyan hangot kiadni, mintha akadna, "serceg" :think: .Akármilyen lemezt teszek be ezt csinálja.

Tápegység hiba, vagy kitágult/kilazult molex csati a legvalószínűbb.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#757 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 11:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 8:29

Ja, most nézem, a másik gépben is meg lehet nézetni, menet közben is. A meghajtóra jobb gomb (ami ugye már nem C, ebben az esetben), tulajdonságok, eszközök, ellenőrzés. Sajnos nem biztos, hogy fájlrendszer-hiba van, elég sokminden lehet a hdd-n, de akár más "hardverekben", pl. memória - is, ami ilyen hibajelenséget okoz.

Amúgy tettem új vinyót a gépbe és arra simán felment az xp is, azóta is ezt használom, tehát nem másik gépbe tettem át az 120-ast, vagy lehetséges, hogy külön azt a vinyót nem "kedvelik" pl. a memóriák?

Szerkesztette: Gabesz 2006. 01. 06. 11:23 -kor

ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#758 Felhasználó inaktív   ftsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 15:08

Nekem olyan problémám van, hogy egyébként 160Gb-os Samsung 7200rpm winchesterről van szó. XP op rendszer. ha megnézem a meghajtó tulajdonságait, ott 6Gb szabad helyem van de ha kijelölök minden fájlt és megnézem a méretét az 86GB, azaz 50-60GB szabad helynek kéne lenni.
Ezt mi okozhatja?

#759 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:04

Idézet: ftsaba - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:08

Nekem olyan problémám van, hogy egyébként 160Gb-os Samsung 7200rpm winchesterről van szó. XP op rendszer. ha megnézem a meghajtó tulajdonságait, ott 6Gb szabad helyem van de ha kijelölök minden fájlt és megnézem a méretét az 86GB, azaz 50-60GB szabad helynek kéne lenni.
Ezt mi okozhatja?

pl.: futó rendszer-helyreállító szolgáltatás.

#760 Felhasználó inaktív   ftsaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 16:04

pl.: futó rendszer-helyreállító szolgáltatás.

Meg néztem de az le van tiltva.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.