Idézet: krisz123 - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 22:37
Megmértem a két ugyanolyan vinyó közötti sebességkülőnbséget, és az 10-szeres.
Azaz a sandra azt mondja hogy a rendszervinyó az 36Mb/sec, adatvinyó 3.5 Mb/sec sebességgel tolja az adatokat.
Ugyanazon az ata csatornán vannak, ugyanaz a típusuk, eddig egyforma gyorsak voltak.
A dokumentum vinyón kétszer chkdsk kellett, mert ellszállt az mbr, formázatlannak látta a vinyót.
Amúgy a smart értékek normálisak bőven egyedül a raw read error, és a ecc megy fel-le két egységet.
Van valakinek halvány fogalma arról, miért ilyen lassú az adatvinyó?
Vagy mivel próbáélozzak, hogy vissznyerje a sebességét?
Sajnos nincs túl jó hír ez esetben, menteni kell, ami menthető, esetleg újraépíteni a fájlrendszert, s próbálni használni, mindenesetre a SMART értékek nem fájl- és oprendszerfüggőek. A RAW read error rate (ha jól emléxem így írtad) nyers olvasási hiba-arányt jelent, s (én nem értek a smart-hoz) ha nagyobb, mint 0, akkor már lehet is aggódni, s pánikszerűen menteni, ugyanis vannak olyan helyek a hdd-n, amit egyszerűen képtelen (asszem ez jó szó, s érthető, mit akarok írni) leolvasni a fej, mindentől függetlenül (szerintem)! Valszeg a formázás se fog segíteni, általában ilyenkor hardveres hibában gondolkodunk.
A drasztikus lassulás oka általában a meghajtó újrapróbálkozása a hibásan olvasott adatok beolvasására (tehát crc hibával olvas valamit, nincs mese, valamennyiszer újra kell próbálni, s ez jócskán időbe telik), 1 bizonyos próbálkozás-szám után eldobja hibával, hogy "nem megy, én mindent megpróbáltam". Namost ha a smart-ban jelenik ez meg, akkor inkább a réteg meghibásodása, a fej, s a tengelyek "hibái" jönnek szóba. Ez pedig tudod, mit jelent.
Úgyhogy mentsd, partícionáld, formázd újra, majd vizsgáld nyitott szemmel, ha hibázik, akkor sajnos meghal.
Szerintem a SMART értékek egyáltalán nem normálisak. Remélem érthető, hogyha csak 1 kilóg a sorból, akkor a hdd használhatatlan! Azért van ennyi féle mérés, hogy 1 csomó hibát már jó előre tudjon jelezni. Szerintem vedd komolyan! Nem emlékeszem, írtad-e, de ha garanciális, ezzel vissza kell cseréljék.
Szerkesztette: Warrior 2006. 01. 03. 19:02 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."