HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 28. 22:57

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 20:25

Nekem is ide kártyán lóg a rack, de ki tudom olvasni a SMART-ot. Mondjuk chkdsk /R.

Ez egy Sil0680-as RAID kártya.(ST Lab)

#282 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 22:59

Tudom melyik ez, de még sosem próbáltam. Az enyém Promise Ultra 100 TX2.

#283 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:59

Üdv!

Nem tudjátok, lehet-e valahol Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB 2MB cache másik elektronikát lelni? A fórumon már hirdetem, eddig semmi. Az enyémen elfüstölt a smooth feliratú chip (semmi tuning soha nem volt).
Ha lehet, utána tartósan használni szeretném, mert komoly mentendő adat nincs rajta, csak 1-2 játék mentése. Esetleg nincs valakinek egy mechanikailag döglött, vagy az adatmentéssel foglalkozóknak egy felesleges?

Vagy jó hozzá esetleg a többi 2mb cache-s verzió panelja a DM9 szériából (60-120GB)?

Egerben dolgozom, ezen a környéken lenne jó.

Úgy veszem észre, nemcsak az enyém halt meg.

(A bolti garit az égés miatt elutasították.)

#284 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:35

Nem csodálom. Hoember-t érdemes a bolhán megkérdezni, de ő is inkább vesz, mint elad. Amugy sok értelme nincs tökölni vele a mai árak mellett szerintem.

#285 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:54

Lényegében igazad van, még meg is tudok venni egy másikat. Hogy milyet? Na, ez egy jó kérdés. Mármint márkát.

Csak a hugim sajnál rajta 1-2 dolgot, de annyit nem ér, hogy 10.000-et fizessek annak a pár megának a lementéséért. A zenét, filmeket a fene eheti.

#286 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:06

Idézet: Dark - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:59

Üdv!

Nem tudjátok, lehet-e valahol Maxtor DiamondMax Plus 9 80GB 2MB cache másik elektronikát lelni? A fórumon már hirdetem, eddig semmi. Az enyémen elfüstölt a smooth feliratú chip (semmi tuning soha nem volt).
Ha lehet, utána tartósan használni szeretném, mert komoly mentendő adat nincs rajta, csak 1-2 játék mentése. Esetleg nincs valakinek egy mechanikailag döglött, vagy az adatmentéssel foglalkozóknak egy felesleges?

Vagy jó hozzá esetleg a többi 2mb cache-s verzió panelja a DM9 szériából (60-120GB)?

Egerben dolgozom, ezen a környéken lenne jó.

Úgy veszem észre, nemcsak az enyém halt meg.

(A bolti garit az égés miatt elutasították.)

Először is meg kéne szűntetni, az égést előidéző problémát, pl kiszanálni a gagyi tápot a gépből, ugyanis azok a vezérlők, nem szériahibásak, nem szoktak, "csak úgy" spontán robbanni :rolleyes:

#287 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 21:12

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:06

Először is meg kéne szűntetni, az égést előidéző problémát, pl kiszanálni a gagyi tápot a gépből, ugyanis azok a vezérlők, nem szériahibásak, nem szoktak, "csak úgy" spontán robbanni :rolleyes:

Na ez az, ami nem feltétlenül igaz. Egy panelhibás vinyón ugyanúgy elfüstölhet egy-egy alkatrész, mint anno a Quantum LCT-ken. Sajnos - mit ad isten - ez leginkább Maxtor vinyókon szokott előfordulni.

Ha a táp volt a hibás, más alkatrész hogyhogy nem ment tönkre a gépben?

#288 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 07:45

Eloszlatandó a táp körüli ködöt.

A táp egy 360W-os ultrapower (boltban ajánlották, igencsak nehezecske, sok kanóccal), multiméterrel kimértem, stabilan adja a feszültségeket, a molexben az 5V volt 5.02 a 12V volt 12.3-12.4.
Semmi nem károsodott, most egy immár 6 éves Quantum CR8.4 -essel megy vidáman.
Veszek bele ma egy másik vinyót (nem maxtort, de hogy mit, még nem tudom), ezt meg szeretném üzemképessé tenni.

Egyébként a vinyó zárlatos lehetett, mert nem indult a gép vele egy ideig, holott áram alatt volt a lap, mert az optikai egér hasa világított. Az egyik gombnyomásnál elindult a gép, a vinyó pedig gyufagyújtás szerű hangot adva és pukkanó hangok kíséretében füstölt egy szépet. Így égetten nem kockáztatnám újra gépbe tenni.

:offtopic:
Amióta a gépemben 2,5 éve egy mercury 400W egy áramszünetnél nem ébredt fel - nos azóta csak jobb tápokat veszek otthonra és ismerősöknek. A nagyobbik gépemben 360W chieftec van, a kicsiben az ultrapower. Több barátomnak vettem már ultrapowert a gépébe és egyetlen panaszt sem hallottam még.

#289 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 11:12

Idézet: Dark - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 8:45

Egyébként a vinyó zárlatos lehetett, mert nem indult a gép vele egy ideig, holott áram alatt volt a lap, mert az optikai egér hasa világított. Az egyik gombnyomásnál elindult a gép, a vinyó pedig gyufagyújtás szerű hangot adva és pukkanó hangok kíséretében füstölt egy szépet. Így égetten nem kockáztatnám újra gépbe tenni.

Tipikus Quantum-Maxtor hibajalenség, melynek oka a panelon használt gyenge minőségű alkatrészek...

További rossz hír, hogy garanciális ügyintézésnél a kereskedő szeret belekötni az égésnyomokba.

#290 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 11:25

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:12

Tipikus Quantum-Maxtor hibajalenség, melynek oka a panelon használt gyenge minőségű alkatrészek...

További rossz hír, hogy garanciális ügyintézésnél a kereskedő szeret belekötni az égésnyomokba.

Lekopogom, a másik teljesen ugyanilyen ámde több, mint 2 éves maxtorom rendben megy. De a fontosabbját gyorsan le fogom menteni róla.

Nem tudom, írtam-e korábban, de azonnal beleköttöttek. Mert az égés lehet villám, tápmegszaladás, stb. miatt. Csak épp nem mondták, hogy tuning miatt (magas pci órajel).
Mentségükre legyen mondva, felajánlották, hogy próbálnak rá keresni elektronikát, ha nem találok előbb-utóbb, akkor igénybeveszem őket - addigis várok, hátha felbukkan egy.

Nem menne esetleg a 8 megás verzió paneljével?

#291 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 14:58

Idézet: Csybe - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 21:12

Na ez az, ami nem feltétlenül igaz. Egy panelhibás vinyón ugyanúgy elfüstölhet egy-egy alkatrész, mint anno a Quantum LCT-ken. Sajnos - mit ad isten - ez leginkább Maxtor vinyókon szokott előfordulni.

Ha a táp volt a hibás, más alkatrész hogyhogy nem ment tönkre a gépben?

DM 9-es maki elektronikája, elég jó széria, nem döglik csak úgy.
Sok seagatyát javítottam már fos táp után, zárlatos védőzénerrel. Ott, miért nem ment el más?

#292 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 15:01

Idézet: Dark - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 11:25

Lekopogom, a másik teljesen ugyanilyen ámde több, mint 2 éves maxtorom rendben megy. De a fontosabbját gyorsan le fogom menteni róla.

Nem tudom, írtam-e korábban, de azonnal beleköttöttek. Mert az égés lehet villám, tápmegszaladás, stb. miatt. Csak épp nem mondták, hogy tuning miatt (magas pci órajel).
Mentségükre legyen mondva, felajánlották, hogy próbálnak rá keresni elektronikát, ha nem találok előbb-utóbb, akkor igénybeveszem őket - addigis várok, hátha felbukkan egy.

Nem menne esetleg a 8 megás verzió paneljével?

Emelt PCI órajeltől, a fejerősítő, fejszervo, és controller proci szokott dögleni, a sztepper IC (motorvezérlő) nem.
Vagy, táp felől kapott valamit, ez lehetett kontaktos AMP csati miatt is (ha a táp nem szaladt meg), vagy motor menetzárlat.

#293 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 20:34

Van egy 40 GB-os Maxtor DiamondMax Plus 8 -as HDDm és a Bioson kívül semmi sem látja. A S.M.A.R.T.-os ellenőrzésre azt írja ki, hogy Command failed, vagy valami hasonlót.

Kérdéseim:
1) kuka vagy lehet vele valamit még kezdeni?
2)Elvileg vannak/voltak rajta fontos adatok, de nem életbevágó, mivel lehetne esetleg visszahozni őket, ha lehet egyáltalán?  :confused:

#294 Felhasználó inaktív   nubu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 00:08

Hi !

A kistesó egyik  80-as Sea Barra ata IV-ese ( St380021A )
a gépembe beszerlés után csak ilyen 1-2 mp-es vinnyogó és
kattogó hangot hallat , majd ezt ismételi , miután  kb fix számú
vinnyogás lement egy kicsit pihen felpörgeti magát , majd lassan
ezt visszaveszi , és kezdődik minden előlről .
A bios először nem ismerte fel , de miután szemrevételeztem az
elektronikát mindkét oldalról ( leszereltem ) hogy nincs-e valami kis
kiégett bigyola , már felismerte , s a kattogás is ritkább lett , de a
Vindóz tök lassan jön be és a végén nem ismeri fel .
Más gépbe is ki lett próbálva , dettó .
A boot cd-m a vindózzal ellentétben nem tudja kivárni , így nem
tudom leellnőrizni a Seediag progival .

Valami ötlet ? Mert persze szokás szerint majd fullon volt zenével
meg moovieval :(

CSak egyszer induljon be !

m.

#295 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 06:07

Idézet: nubu - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 23:08

Hi !

A kistesó egyik  80-as Sea Barra ata IV-ese ( St380021A )
a gépembe beszerlés után csak ilyen 1-2 mp-es vinnyogó és
kattogó hangot hallat , majd ezt ismételi , miután  kb fix számú
vinnyogás lement egy kicsit pihen felpörgeti magát , majd lassan
ezt visszaveszi , és kezdődik minden előlről .
A bios először nem ismerte fel , de miután szemrevételeztem az
elektronikát mindkét oldalról ( leszereltem ) hogy nincs-e valami kis
kiégett bigyola , már felismerte , s a kattogás is ritkább lett , de a
Vindóz tök lassan jön be és a végén nem ismeri fel .
Más gépbe is ki lett próbálva , dettó .
A boot cd-m a vindózzal ellentétben nem tudja kivárni , így nem
tudom leellnőrizni a Seediag progival .

Valami ötlet ? Mert persze szokás szerint majd fullon volt zenével
meg moovieval :(

CSak egyszer induljon be !

m.

ha gondolod ránézek.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#296 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 07:24

Idézet: stol - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 15:01

Emelt PCI órajeltől, a fejerősítő, fejszervo, és controller proci szokott dögleni, a sztepper IC (motorvezérlő) nem.
Vagy, táp felől kapott valamit, ez lehetett kontaktos AMP csati miatt is (ha a táp nem szaladt meg), vagy motor menetzárlat.

Nem tuningolok, az a gép, amiben volt, még palomino magos athlonxp van, ez amúgy sem lenne igazán tuningolható.

A táp felől nem hiszem, hogy kapott bármit is, semmi más nem döglött meg, most a gép egy vadiúj samsung vinyóval megy, előtte egy régi quantummal ment.
Kontaktos csatit nem tudom, ugyanarról a csatiról ment előtte is (csak le lett húzva róla és vissza) 10 hónapot, most azt hiszem ugyanarról megy az új is, esetleg ugyanazon az ágon, de egy másik molexről.

Ami azt illeti, nem sokkal a kipukkanás előtt raktam új házba a gépet, mert az nem szellőzött úgy, ahogy szerettem volna, de abban is eltöltött majd 10 hónapot a vinyó.

#297 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 08:14

DM9 max letapadt fejtől vagy sz*r táptól, esetleg zéró hűtés tartósan felállásban tud kisülni, magától csak ugy még nem láttam egyet se ami igy járt volna. Letapadt fejnél viszont a cserepanelt is lesüti általában, szóval, azzal csak ésszel.

#298 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:16

Inkabb csak erdekessegkent kerdezem mert mar megoldottam a problemat:
4-5 napja vettem egy 200Gigas Maxtor dm10 es vinyot, hazahoztam aztan bosszankodtam egyet hogy bentfelejtettem melohelyen az ide-sata atalakitomat  igy ideiglenesen le kellett huznos a secondaryn levo CD iromat(master) es DVD olvasomat(slave) hogy ki tudjam probalni a kicsiket. beraktam a vinyos masternek had legyen boldog. megformaztam nem gyorsformazassal csak hogy biztos jo. nagyszeruen vegigment 1 ora alatt kb(ez szerintem nem sok ilyen nagy vinyonal de nem tudom. mindig gyorsformazni szoktam :)) aztan el is kezdtem gyorsan atpakolni ra a dolgokat 50-60 giganal jartam amikor egyszercsak gondolt egyet es a masolas sebessege leesett 2MB/secre. hat mondom ez kevesnek tunik. nezzuk csak meg hogy megy e az UDMA mod. es hat latom hogy csak PIOban megy. es ott volt egy kis uzenet hogy a windows visszavette biztonsagi okokbol. hat mondom nagyon nem erdekel a dolog visszaallitottam udma 133(azert kiprobaltam kesobb 66 es 100 on is) ra, ujrainditottam a gepet es lass csodat fel sem ismerte a K: meghajtomat. nezem hogy biztos csak elfelejtett betut kirakni hozza es ott van minden. aztan amikor ezt megprobalom megnezni azzal fogad a kedvenc varazslom hogy Nincsen inicializalva a meghajto!!!! Mondom UPSZ, es mi van a 50 giga adatommal amit ramasoltam? nah mondom rakjuk vissza PIO modba a vinyot. ekkor szerencsere ujra feltunt a K meghajtom. es tudtam olvasni is 2MB/s el kb. ekkor juott eszembe hogy volt bent munkahelyen is olyan gep aminel az istenert nem akart a master UDMA modban menni de ha atraktuk slavenek akkor teljesen jol mukodott. nah hat en is igy tettem itthon es azota teljesen jol megy az UDMA mod. aztan amikor munkahelyrol hazahoztam az IDE-SATA atalakitot azota azon hasznalom de azon is teljesen jol megy. Amugy ami most CD iro ra van kotve a Sec Masteremre az teljesen jol mukodik igaz csak egy 8XCD iro, de az nem PIO modban akar menni szerencsere.

Ti tudjatok hogy mitol tud ilyeneket csinalni a masina? Vinyo "hibaja" ikabb ez vagy alaplape?
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#299 Felhasználó inaktív   nubu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 09:17

Idézet: XC-biker - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 5:07

ha gondolod ránézek.

Húúú az nagyon király lenne !

Hova kellene vinnem , s mikor ?

m. 

#300 Felhasználó inaktív   Dark 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 11:41

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 8:14

DM9 max letapadt fejtől vagy sz*r táptól, esetleg zéró hűtés tartósan felállásban tud kisülni, magától csak ugy még nem láttam egyet se ami igy járt volna. Letapadt fejnél viszont a cserepanelt is lesüti általában, szóval, azzal csak ésszel.

A letapadt fejet úgy értsem, hogy a parkolásban ragadt?
A táp most is megy, menet közben kimértem, nem volt gond.
Zéró hűtés? Hát, az első házban nem volt valami frankó a alégáramlás, de 10 hónapot abban ment. Viszont kiégéskor az új vityillóban volt, levett oldalak - igaz aktív hűtése nem volt - és hideg volt. Nem volt használva egy ideje.

Összegezve: egyre kisebb értelmét látom a megmentési kísérletnek.

Hogy néz ki a panel alatt? Ott is vannak még IC-k? Vagy már a fémházon belül van a többi, amihez a fedelét kellene levenni? Ergo - ha más is tönkrement, kereshetek-e még láthatóan sérült alkatrészeket rajta-benne?

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.