HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   ShoT 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 19:57

Idézet: prdave77 - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 16:33

Sziasztok!
Hát küzdök a vinyókkal. Vettem egy 160 GB-os Samsung SATA2 vinyót. 4 NTFS partícióra formáztam. Pár hétig minden OK....

Én is most vettem ugyan ilyet!  :D
Nekem 1 hete van = semmi gond nincs vele!
Én csak 1-et nem értek minek kell halálra formázni azt a szegény wincsit? Minek 4 partició? :eek:
(Esetleg 2 de 4)

#642 Felhasználó inaktív   prdave77 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 02. 23:02

Idézet: ShoT - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 19:57

Én is most vettem ugyan ilyet!  :D
Nekem 1 hete van = semmi gond nincs vele!
Én csak 1-et nem értek minek kell halálra formázni azt a szegény wincsit? Minek 4 partició? :eek:
(Esetleg 2 de 4)

Ez a 4 partícióra formázás most azért bejött. Mert nem veszett el minde adatom hanem csak arra az 1re eső.

#643 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 20:26

Fél napos 250GB-os SATA szígét barrakutyát betettem egy Zalman keretbe, így alig hallatszik a seek hang. Néha azonban picit hangosabbakat kattan seek-elkés közben. Nem vészes a hang csak furcsa. Normális ez? S.M.A.R.T. értékek rendben, azonban a Zalman keret kicsit kevésnek bizonyul és már egyszer elérte az 50°C-t, jelenleg 40°C alatt van (kivettem előle a takarólemezt, hogy kapjon levegőt). Mekkora hőmérsékletnél kezdjek aggódni?

Seatools Quick test most futott le hiba nélkül.. Szóval, kattogás?

Szerkesztette: Freddy001 2005. 12. 03. 21:00 -kor

#644 Felhasználó inaktív   dave85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 16:15

szaisztok!

Lehet, hogy nagyon ostoba lesz a kérdésem:
A 120gigás 8mb-os samsung vinyóm bekapcsoláskor mindig kattan egyet, ez gondot jelent vagy természetesnek számít?
köszönettel,

Dave

#645 Felhasználó inaktív   Nyick 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 21:06

Lehet hogy nem a témába vág, de mondjatok már egy programot amivel SATA vinyót le tudok tükrözni egy ATA vigyóra.
És az mekkora gond hogy a SATA 200 GB az ATA meg 120Gb de csak 100 Gb van a SATAn. szóval Értitek??? :U

#646 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 06:16

Hasonló bajom van nekem is.
Ata hdd c partició > image elmentve > tükrözve sata c re.
Indul a sata az XP logó megjelenik tölt-tölt majd megáll  :rolleyes:
ATA-t nem lehet tükrözni sata-ra és fordítva sem  :confused:

#647 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 06:55

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 5:16

Hasonló bajom van nekem is.
Ata hdd c partició > image elmentve > tükrözve sata c re.
Indul a sata az XP logó megjelenik tölt-tölt majd megáll  :rolleyes:
ATA-t nem lehet tükrözni sata-ra és fordítva sem  :confused:

Sajnos az xp nem szereti ezt.
Ha Disk to Disk klónoznál akkor valszeg menne.
Illetve próbálj meg a sata-n egy frissítő xp telepítést, hátha segít.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#648 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 06:58

Idézet: Nyick - Dátum: 2005. dec. 5., hétfő - 20:06

Lehet hogy nem a témába vág, de mondjatok már egy programot amivel SATA vinyót le tudok tükrözni egy ATA vigyóra.
És az mekkora gond hogy a SATA 200 GB az ATA meg 120Gb de csak 100 Gb van a SATAn. szóval Értitek??? :U

Norton ghost illetve a Drive image progik jók erre.
Te is Disk to Disk klónozz az a legtöbb esetben működőképes rendszert ad.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#649 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 07:22

Idézet: crescent - Dátum: 2005. dec. 1., csütörtök - 10:09

Akkor mi lehet a gond, ha a gép fogja magát és random jelleggel ujraindul, majd mielőtt elindulna a winboot, kiírja, hogy
"Lemez olvasási hiba"? :confused:
Azt már kitapasztaltam, hogy ilyenkor kb 5-10 percig minden reset után megáll itt, de utánna meg, mint ha mi sem történt volna, normálisan bebootol.
Eddig kb. 5-6x jött már elő és kezd egyre jobban idegesíteni.
Jól sejtem, hogy volt értelme 3 év garanciával megvenni a vinyót? :D

Szerk.:
Ja és még annyi, hogy kb. 2 éves a Xp, szal már nagyon ideje lenne újratennem.
A teljes vinyót le akarom majd formázni.
Milyen diagnosztikai progit ajánlotok, amivel esetleg kiderülhetne, hogy van-e baja, ami feljogosítja egy garanciális ügyintézésre? ;)

:confused:
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#650 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 19:40

Idézet: crescent - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 6:22

:confused:

milyen tápod van?
memtestet próbáltál?
esetleg a gyártó tesztprogramjával tesztelt le a hdd-t!

#651 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 12:15

Idézet: Jóqtya - Dátum: 2005. nov. 29., kedd - 21:08

Hát 5 megvan, de nekem a maradék 15 kellene.

A TC-ben Ctrl+A után nyomjál Ctrl+L-t, és az info ablakban látod majd a frankót, miszerint mennyi helyet foglalnak el logikailag, és mennyit fizikailag. Ha 15 gigát látsz különbségnek, akkor már meg is van a tettes...
Ha 1 db FAT32-es partíción van a cucc, akkor a 32k-s (vagy 64; már nem is emléxem...) cluster-méret miatt a Temp.intern.files apró szarai önmagukban több gigát elvehetnek a lemezterületből.
Megoldás: FAT32->NTFS, de ha ezen van az opszisz (márpedig ezen van...), akkor csak másik gépbe második vinyóként betéve lehet megcsinálni.
Vagy Partition Magic-kel, de előtte a fontos adatokat bekápolni kell !

#652 Felhasználó inaktív   kristof.akos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:38

Sziasztok!

Nekem az lenne a problémám, hogy a TV tuner progijával elkezdtem felvenni egy filmet, és otthagytam, viszont tömörítetlen avi-ra volt állítva, és így a 25 G-nyi hely megtelt, de mire hazaértem, a a progi még mindig vette a filmet, csak éppen nem volt már hely. Leállítottam, és letöröltem a 25 G-s fájlt, és látszólag minden működött tovább, egészen addig, amíg meg nem próbáltam belépni egy könyvtárba azon a meghajtón amire a filmet próbáltam felvenni. nem engedett be, a jogosultságokat nem engedte állítani, és egy újraindítás után már a rendszer sem indult el, javításnál a CHKDSK sem fut azon a partíción. Bebootoltam egy knoppix live-rol és az összes partíciót látja kivéve azt amelyikre a filmet vettem, és nem tudom mountolni sem. Remélem tudtok nekem segíteni hogyan tudnám az adataimat lementeni róla, vagy visszaállítani, mert fizikai hibája nincs.

Előre is köszi a hozzászólásokat.

Üdv, Ákos

#653 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 19:39

Sziasztok a problémám a következő kikapcsolás után a következő inditásnál elkezdi tölteni a winfost/xp/és egy idő után leáll kékhalál újrainditásnál f8-ra nem reagál xp töltés kékhalál.Ujraraktam a rendszert müködött három hétig és ma ugyanezt csinálja arra gondolok a vinyoval lehet valami mielött ujra telepíteném a rendszert hozzáértöktől várok segitséget.A vinyó egy 60-as maxtor két particióval.Ha jól sejtem a boot szektor sérült,telepités nélkül megoldható-e a javitás?Nem tudok belépni a csökkentett módba sem. :confused:
Dell Inspiron 9300

#654 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 20:46

Idézet: adam - Dátum: 2005. dec. 12., hétfő - 19:39

Sziasztok a problémám a következő kikapcsolás után a következő inditásnál elkezdi tölteni a winfost/xp/és egy idő után leáll kékhalál újrainditásnál f8-ra nem reagál xp töltés kékhalál.Ujraraktam a rendszert müködött három hétig és ma ugyanezt csinálja arra gondolok a vinyoval lehet valami mielött ujra telepíteném a rendszert hozzáértöktől várok segitséget.A vinyó egy 60-as maxtor két particióval.Ha jól sejtem a boot szektor sérült,telepités nélkül megoldható-e a javitás?Nem tudok belépni a csökkentett módba sem. :confused:

Linux, live CD-vel felbootol, adatokat DVD-re, CD-re kiír, aztán formáz(powermaxxal), majd SMART-infot belinkel.
Seek error, reallocated sectoroka figyelni.

#655 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 21:38

Köszi a gyors választ adatokat le tudom menteni másik gépen?/talán/a win-t szeretném vissza állitani formázás nélkül esetleg ha lehetséges.Van másik gép nálam amibe be tudom tenni a vinyót és esetleg menteni és a powermaxot lefuttatni rajta.
Dell Inspiron 9300

#656 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 23:03

Közben probálkoztam amit ki ír:UNMOUNTABLE BOOT VOLUME hátha ez segít
Dell Inspiron 9300

#657 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 23:11

Ha ezt önállóan nem tudod megcsinálni, senki nem fogja tudni megmondani távolból hogy mi baja. Stol is javasolta, mentéssel kellene kezdeni. Aztán badsector ellenőrzést végezni. Ha talál, akkor jobb elhajítani a vinyót, maxtornál ez nem meglepő.

#658 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 23:24

Csak holnap tudok a mentéssel és a formázással foglalkozni mert akkor szabad a másik gép,csak megerősitést szerettem volna,hogy a vinyó a hibás szerintem majdnem biztos,de mivel nem vagyok akkora guru kiváncsi vagyok mások véleményére is,hátha valaki tud jobb megoldást.Kösz :)
Dell Inspiron 9300

#659 Felhasználó inaktív   adam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 14:38

Xp telepitő cd-ről boot aztán jav konzol,Chkdsk aztán fixboot ez rendbe tette teszteknél semmi hiba kábel jó 80-eres,tunning visszavéve.Remélem nem jön elő többé ez a hiba.tehát megoldottam köszönöm a segitséget. :respect:
Dell Inspiron 9300

#660 Felhasználó inaktív   arcadas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 20. 11:36

Hello!

Van egy 80 Gigás Maxtor merevlemezem, elég sokat hordom magammal, és egyre sűrűbben kezd el kattogni, mostanában már olyat csinál, hogy ha el akarok indítani egy "neki nem tetsző" programot akkor elkezd folyamatosan kattogni (ez akár egy percig is eltart néha) és jobb esetben elindítja a programot, rosszabb esetben nem indítja el, vagy ha már elindult a program akkor lefagy, vagy bezárja, ez főleg játéknál gond, mert bármelyik pillanatban kifagyhat, más programokat, HA elindít, akkor azok normálisan futnak (pl: böngésző, word, lejátszók, stb.). Ezen a vinyón van az oprendszerem is, nincs másik merevlemezem.

Lehet vele vmit csinálni (, ha igen, akkor mit?), vagy vehetek egy újat? Nincs rá gari. thx.
ASRock P4S61, Celeron 2.4, 2x256 400Hz DDR, Abit Radeon 9550 128DDR.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.