HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 16:52

Az install CD javítója nem erre való?

#882 Felhasználó inaktív   KisBundi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 08. 17:58

Idézet: Prometheus - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 8:47

hdd regenerator a megoldás bár a demo csak az első bad secet fogja kijavítani, de egy megfelelő serial mindent megold  :cool:

Sajnos a vinyómnak sokkal komolyabb fizikai hibája van (egy kép a SMART-járól) ami javíthatatlan. :reklamacio:  :grrr:

Szerkesztette: KisBundi 2006. 02. 08. 18:00 -kor

AsRock 939 Dual SATA2, AMD A64 939 X2 5000+, AeroCool HT-101, 2x512 MB DDR 400,Sapphire X1650XT @(621/1540),Maxtor DM10 250GB SATA2, Maxtor DM10 80GB SATA, Leadtek WinFast TV2000 XP RM, Q-tec 500W, Fujitsu Siemens 17'' TFT 8ms

#883 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 18:18

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 16:52

Az install CD javítója nem erre való?

Hát nem igazán müködik... :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#884 Felhasználó inaktív   Janek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:16

Szépjóestét,

Feltételezem, hogy azért nem lettem ötletekkel elhalmozva, mert nincs a probléma megoldására ötlete senkinek. Ami persze nem baj (hogy a fenébe ne lenne baj, de hát most mit lehet tenni...). Viszont számomra az is hordoz információt, ha egy (vagy több) hozzáértő ember mondja, hogy ötlete sincs, mi lehet a gond és a megoldás. Ha kisegítve nem is lennék, legalább megerősítést kapnék, hogy igen, sajnos új vinyót kell vegyek. Szal csak annyit szeretnék kérni, hogy azt is írd le, hogy ha nem találkoztál még hasnló dologgal és nem tudsz megoldást.
Köszönöm.

#885 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 20:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 1:09

Ugyes vagyok. Ma potom 2 ora alatt sikerult kicserelnem egy 3 ev koruli, doglodo 40GB-s Seagate vinyot egy 40GB Samsungra, gepen levo mind a 10MB adat learchivalasaval.

hm.. 7db floppy felirasa ilyen sok idobe telik?? :cool:

(hiaba, aki ennyire ragaszkodik a modern technologiahoz..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#886 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:50

hm.. 7db floppy felirasa ilyen sok idobe telik?? :cool:

Nalam levo egyik lemez szar volt, ugyhogy allandoan kifagyott a gep, amikor masolni akart rola a meghajto.

Ilyenkor USB meghajtoval ujraboot :mad: (2x annyi ideig szuttyog, mint egy belso floppy)

Vegul iktattam a terem tulso vegeben levo hengeres aktaba a hibas lemezt.

Szerkesztette: nyunyu 2006. 02. 08. 22:33 -kor

#887 Felhasználó inaktív   Oliii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 22:53

hello,
segítsetek lécci nagyon fontos...
van egy 15 gigás maxtorom , model száma 91531U3 nem egy mai darab asszem 2000  es.
sajnos az a baj hogy elszállt , nagyon úgy néz ki hogy több áramot kapott a kelleténél csak nem tudom hogyan de tisztán látszik h megolvadt a csippje...
Bárki akinek ilyen merevlemeze van tudna nekem segíteni kérem , vagy esetleg olyan helyet tudnátok mondani ahol merevlemez bontó van és tudnék ehhez másik nyákot szerezni...

minden segítséget szívesen fogadok
nagyon köszönöm

#888 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 00:13

Talán ő tud segíteni: valami.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#889 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 09. 00:56

Idézet: Janek - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:16

Szépjóestét,

Feltételezem, hogy azért nem lettem ötletekkel elhalmozva, mert nincs a probléma megoldására ötlete senkinek. Ami persze nem baj (hogy a fenébe ne lenne baj, de hát most mit lehet tenni...). Viszont számomra az is hordoz információt, ha egy (vagy több) hozzáértő ember mondja, hogy ötlete sincs, mi lehet a gond és a megoldás. Ha kisegítve nem is lennék, legalább megerősítést kapnék, hogy igen, sajnos új vinyót kell vegyek. Szal csak annyit szeretnék kérni, hogy azt is írd le, hogy ha nem találkoztál még hasnló dologgal és nem tudsz megoldást.
Köszönöm.

halihow!

Ötlet.

Én a leppukkant, "önnálósult" vinyókat, új telepítés előtt nem csak megformázom, hanem a gyári "disk wizard" programjukkal "low level format"-tálom is őket, ami manapság már nem a régi klasszikus LLF, csak szimplán nullákkal írja felül a sectorokat. Ez, egyrészt, fizikailag is megfelelő tesztnek szokott bizonyulni, azaz, ha a feladat végig tud futni, akkor túl nagy baj nem lehet, másrészt a lemez, a gyári szűz állapothoz nagyon hasonlóvá válik, gyk. ez mindenféle logikai táblákat is felülír.

Hasonló dolgot művel egyébként a "killdisk" nevű program is.

próba cseresznye.  ;)

ui: egy 30gb-os vinyón kb 4-5 óra alatt fut végig a feladat.

#890 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 01:29

Idézet: Janek - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 20:16

Szépjóestét,

Köszönöm.

Cyberde-hez csatlakozva: hutil-nak hívják a Samu-k saját progiját.
Prósza-cseresnye.  ;)

#891 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 17:26

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem... (lehet hülyeség,de nem nagyon értek hozzá) a HDD aljára csavarozható 8cm-s coolerben ugye, mivel villanymotor hajtja, mágnes van. Ez idővel tönkreteheti a HDD-t, vagy van egyáltalán hatással rá? Illetve milyen közel (hány cm-re) lehet rakni az aljához?

Még 1 érdekes dolog, 2 napja vettem egy Samu SATA2 160GB-os vinyót, tökéletesen műxik, eddig. De a HD Tach nevű hdd tesztelő progi szerint (a végső grafikont nézve) kb úgy a 130-adik és a 150-edik GB-nál van egy-egy tüske(lefelé), ahol egy kb 100mb-os részen az átviteli sebesség lecsökken 5MB/s-re. Ilyenkor Everestel nézve a SMART-ban a "Raw Read Error Rate" növekszik. (a teszt, ezen a részénél picit meg is akad). De a win CHKDSK-val és Hutil (v2.00 és full surface teszt) -al ellenőrizve, nincs hiba. Már lecskkoltam a kábeleket, tápot, drivereket, kipróbáltam másik sata chanellen és vezérlőn is, próbáltam Raid 0-val is, Hutil-al kilőttem az ACCOUSTIC MANAGEMENT-et, kikapcsoltam a víruskeresőt, de a probléma megmaradt. Ez most a lemez felület gyengülését jelenti és hamarosan jönnek a bad sectorok?
Sajna asszem ilyenért még nem cserélik garba a vinyót, majd csak ha bad-es lesz.  :(
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#892 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 17:59

Kereskedőtől/szervíztől függ, de ez biza hiba. Ill. valóban, ha nincs szerencséd, ott bad blockok fognak valamikor (rosszabb esetben hamarosan) sorakozni.
A mágnes miatt ne aggódj, nem tudod vele tönkretenni a HDD-t, vagy a tartalmát, nem olyan erős a mágneses tere, bárhova teheted.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#893 Felhasználó inaktív   Janek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 15:49

Üdv újra,

Fejlemények a problémával kapcsolatban; vettem új vinyót, de ezzel sem oldódott meg a dolog, ezen is minden könyvtár read only... :) Legalább már tudom, hogy nem a vinyó volt rossz, rövidebb vagyok 36 eFt.-al - de legalább van egy új vinyóm... :)

Az alaplapon megcseréltem a CD/DVD és vinyó csatiját, kicseréltem a vinyó IDE kábelét (40 eresre, amit még a DVD-hez kaptam, de gondolom ez különösebben nem érdekes a szóban forgó dolog szempontjából). Mindezek ellenére semmi eredmény.

Mit lehetne még tenni? Esetleg a biosban nincs erre valami (/me nemérthozzá)? Vagy bármi ötlet...?
Úgy tűnik, a vinyó mégiscsak rendben van (még haverhoz azért átviszem és lecsekkolom másik gépbe), szal ez már nem kifejezetten "Háttértárak" kategória, de remélem maradhat, vagy kérnék javaslatot, melyik topicba rakjam át.

Serk; el is felejtettem megköszönni az eddigi hozzászólásokat, elnézést. :respect: :)

Szerkesztette: Janek 2006. 02. 11. 15:52 -kor

#894 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 19:29

Idézet: tsongezz - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 18:34

Sziasztok!!
Fiúk,lányok!Nagy segitségre lenne szükségem!A mult héten elszált két vinyóm,egy 30-as és egy 80-as maxtor,sulyos táphiba miatt.Sajna arra nincs lóvém,hogy felküldjem Pestre a Kürt kft-hez,hogy visszahozassam az anyagokat.Arra kérném az erre tehetőseket,hogy ha van rossz kidobásra szánt vinyója,de még nem tette meg,keressen meg Pm-ben.Szeretném az én két vinyómat ha lehet többől össze-,visszahozni.Tanácsot és segitségeket is szeretnék kérni.A vinyók adatai:
Maxtor 30-as,Modell:5T030H3,HDA:33A,PCBA:04A,Unique:11A,Code:TAH71DPO,Manuf:18 aug 2001,DiamondMax Plus 60 7200 RPM 30 GB AT DISK DRIVE

Maxtor 80-as,DiamondMax Plus 9 80GB ATA/133 HDD,Mfg.Date:29feb2004,Code:YAR41BWO
Előre is nagyon köszi!!Plíízz!!! :respect:  :respect:  :respect:

Terminal-on, már beszéljük... :o

#895 Felhasználó inaktív   tsongezz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 15:07

igen :-)

#896 Felhasználó inaktív   acsak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 19:47

Üdv!

Egyik ismerősömnek behalt a 200gb-os Samsung HDD-je.  :(  Sajna így netezni sem tud. Szeretné a számára fontos adatokat visszanyerni róla. Azt kérdezteti, hogy nem tudtok-e vmilyen céget, ahol foglalkoznak ilyen dolgokkal (nem a Kürtre gondolok).

Szerinte az megoldás lenne, ha egy (ugyanolyan) jó merevlemez nyákját át lehetne tenni az övére egy adatmentés erejéig. Még az is megfordult a fejében, hogy vesz egy ugyanolyan vinyót, csak nem tudja, hogy mennyire biztos a siker...  :confused:

Szóval ha tudnátok mondani jó szervízeket, esetleg tapasztalatokat, vagy bármiféle más módon segíteni, akkor azt szívesen venné!  :respect:

Előre is köszi a segítséget!

Szerkesztette: acsak 2006. 02. 13. 19:50 -kor

:: a c s a k ::
acsakos.blog.hu

#897 Felhasználó inaktív   homestead 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:37

Hali!

WD1200-at tegnap ota csak 32GB-nak látja a BIOS,

XP alatt a GETDATABACK/easy rec. visszahozza az adatokat

az első 32 Mb-ig, felette ismeretlen error illetve bad sectorok végig.

Mintha az LBA logika halt volna meg.

SMART és egyéb diagnosztika nem jelez hibát...

Valami ötlet?

#898 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 08:19

Hi!

Csinálni kéne egy statisztikát, hogy milyen tápok alatt haltak el a HDD-k.

#899 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 08:44

Idézet: stol - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 9:19

Hi!

Csinálni kéne egy statisztikát, hogy milyen tápok alatt haltak el a HDD-k.

Codegen 300W  --> +1  :D
Egy 50 Gb Quantum Fireball As vinyóm bánja :-(
A táp tök jól működött, ám egyszer nagyobb teljesítmény igények mellett elkezdett fagyogatni a gép. Egy ilyen kifagyás akalmával megfáradt a vinyó. Így utólag gondolom csak, hogy a fagyások is azért voltak, mert a vinyó nem kapott rendesen áramot. Az utolsó alkalmakkor már katant is egyet szegényke a fagyi előtt. :-(

#900 Felhasználó inaktív   tsongezz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:00

Hali!

Az én HDD-imet egy ENCER Model:ATX 300W-nevezetű táp küldte másvilágra.Sajna nem tudom mi is történt pontosan.Vettem egy ATI radeon 9800 se videokártyát,beszereltem,telepítettem a driver-jét,aztán elmentünk otthonról.Mikor hazaértünk,szomorúan tapasztaltam,hogy nem megy a gép.Próbáltam inditani,többször is,de nem indult.Néha hallottam,hogy felpörög a proci ventije,de mindig leállt.Levettem a gépház oldalát,és ugyis próbáltam inditani,de egy felcsapódó füst a két vinyó közül és ezután teljesen elszomorodtam.A táp gyártójára teljesen bepipultam.Hogy lehet egy táp ennyire gagyi,hogy nincs benne egy szaros olvadóbiztosíték,vagy valami hasonló,ami egy erősebb áram fellépését gátolja a rendszer felé....Húú... :grrr:  :grrr:

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.