HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   satukan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 21:36

Köszönöm a rengeteg választ!! :)

Megtaláltam a probléma okát! Minden részletezés nélkül a windows állította vissza szépen folyamatosan a dma üzemmódokat, ami végül pio-ban kötött ki. Ez akkor történik, mikor a vinyót nem tudja elérni vagy vmi ilyesmi és pár próbálkozás után ( állítólag 6) szépen lassan ugrál visszafelé. Erre állítólag az sp2-ben van vmi javítás, de ehelyett inkább ezt ajánlom -> PIO -> DMA
Egy restart és újból minden a régi, így nem kell kötözgetni a vinyókat veszettül vadul...

ßye

Szerkesztette: satukan 2006. 08. 22. 21:40 -kor

#1622 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 23. 02:29

Idézet: satukan - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 22:36

Köszönöm a rengeteg választ!! :)

Megtaláltam a probléma okát! Minden részletezés nélkül a windows állította vissza szépen folyamatosan a dma üzemmódokat, ami végül pio-ban kötött ki. Ez akkor történik, mikor a vinyót nem tudja elérni vagy vmi ilyesmi és pár próbálkozás után ( állítólag 6) szépen lassan ugrál visszafelé. Erre állítólag az sp2-ben van vmi javítás, de ehelyett inkább ezt ajánlom -> PIO -> DMA
Egy restart és újból minden a régi, így nem kell kötözgetni a vinyókat veszettül vadul...

ßye

Én + inkább az SP2-t ajánlom... ;)  (+ a panaszkodás helyett az olvasást... https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4218995 )

#1623 Felhasználó inaktív   satukan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 11:43

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 2:29

Én + inkább az SP2-t ajánlom... ;)  (+ a panaszkodás helyett az olvasást... https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4218995 )

Világos, hiszen az sp2 tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Valószínű ezt nem írtam le, de sp2 van a gépen az összes lehetséges frissítéssel és ennek ellenére jött elő ez a hiba. Szerintem egyszerűbb feltelepíteni egy 200 kb-os fájlt, mint a windows honlapján utánakeresni egy sokszámjegyű hibajavításnak...
Elolvastam a linkedet, ott valóban van egy frappáns megoldás erre, de nekem ha egy hardware-val van gondom, akkor a fórum hardware-s részében keresem rá a megoldást, nem a software-ben, de mivel minden gebasz nagy részének a windows az oka, biztosan változtatok ezen a nézetemen.

ps: szerintem szabad perceidben nézz utána a panaszkodás szó jelentésének, mert nem vagy teljesen tisztában vele ;)

#1624 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 14:36

Idézet: satukan - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 12:43

Világos, hiszen az sp2 tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Valószínű ezt nem írtam le, de sp2 van a gépen az összes lehetséges frissítéssel és ennek ellenére jött elő ez a hiba. Szerintem egyszerűbb feltelepíteni egy 200 kb-os fájlt, mint a windows honlapján utánakeresni egy sokszámjegyű hibajavításnak...
Elolvastam a linkedet, ott valóban van egy frappáns megoldás erre, de nekem ha egy hardware-val van gondom, akkor a fórum hardware-s részében keresem rá a megoldást, nem a software-ben, de mivel minden gebasz nagy részének a windows az oka, biztosan változtatok ezen a nézetemen.

ps: szerintem szabad perceidben nézz utána a panaszkodás szó jelentésének, mert nem vagy teljesen tisztában vele ;)

:offtopic:

Utánanéztem, bár nem volt sokk szabadidőm...  :)
Ha valaki nem kap 12 másodpercen belül választ 'életmentő' fontosságú problémájára, és egy smilej kíséretében mekköszöni a 'rengeteg választ', akkor az illető - az én értelmezésemben - hangsúlyosan kimeríti a szatírával súlyosbított panaszkodás fogalomkörét... :Đ

Gumicsirke... ;)

:offtopic:

#1625 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 15:35

Noh akkor ide is:

Udv Mindenki!

Szoval egy eleg erdekes (legalabbis szamomra) problemaval talaltam szemben magam:

Adott egy XP es benne 2 winyo! Egy regi Seagate 4G-as, es egy regi Quantum 6G-as! (a Sea a rendszer/master a Q a slave!) Eddig tokeletesen mukodott, erre tegnap nem latta a gep a Q-ot!
Mindent vegigneztem, de nem jottem ra a problemara! A BIOS szepen felismeri, de az XP alapbol nem! Ha az eszkozkezeloben uj hardvervaltozasokat keresek, akkor szepen megtalalja, es mukodik is rendesen utana, de magatol nem!
Szoval ha win-ban manualisan megkeresem, onnantol szepen kezeli minden, es rajta van minden adat, tokeletesen lehet rajta dolgozni addig, amig ismet ki nem lesz kapcsolva a gep! A kovetkezo bekapcsolaskor ismet nincs winyo! (marmint a win-ban, mert a bios minden korulmenyek kozt latja)

Termeszetesen a geppel nem lett semmi csinalva, sem lett formazva a winyo, nem lett hardver csere, szoval semmi! Csak tegnap elott muszak vegen ki lett kapcsolva, es tegnap reggel be, es kesz!

A gep sem mai, egy 550Mhz-es intel, es valami Abit alaplap, 300Codegen tap de ez a gep a celnak boven megfelel ott, ahol ez van!

Van valakinek otlete?

Koszonom!
ha' ez kesz...

#1626 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:16

Idézet: Halal - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 16:35

Noh akkor ide is:

Udv Mindenki!

Szoval egy eleg erdekes (legalabbis szamomra) problemaval talaltam szemben magam:

Adott egy XP es benne 2 winyo! Egy regi Seagate 4G-as, es egy regi Quantum 6G-as! (a Sea a rendszer/master a Q a slave!) Eddig tokeletesen mukodott, erre tegnap nem latta a gep a Q-ot!
Mindent vegigneztem, de nem jottem ra a problemara! A BIOS szepen felismeri, de az XP alapbol nem! Ha az eszkozkezeloben uj hardvervaltozasokat keresek, akkor szepen megtalalja, es mukodik is rendesen utana, de magatol nem!
Szoval ha win-ban manualisan megkeresem, onnantol szepen kezeli minden, es rajta van minden adat, tokeletesen lehet rajta dolgozni addig, amig ismet ki nem lesz kapcsolva a gep! A kovetkezo bekapcsolaskor ismet nincs winyo! (marmint a win-ban, mert a bios minden korulmenyek kozt latja)

Termeszetesen a geppel nem lett semmi csinalva, sem lett formazva a winyo, nem lett hardver csere, szoval semmi! Csak tegnap elott muszak vegen ki lett kapcsolva, es tegnap reggel be, es kesz!

A gep sem mai, egy 550Mhz-es intel, es valami Abit alaplap, 300Codegen tap de ez a gep a celnak boven megfelel ott, ahol ez van!

Van valakinek otlete?

Koszonom!

IDE-kábel csere, 40 eres is jó (sőt !).

Ha nem javul +, akkor: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4218995 ...

#1627 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:27

Nem biztos, hogy jó helyre írok, de hátha:

Van nekem egy 120 gigás SATA-s Maxtor winyóm, kétfelé particionálva. Partition Magic 8-cal össze akartam illeszteni ezt a kettőt eggyé, megcsinálta, de a legvégén valami hibát írt ki. Most nem látszik belőlük semmi, Eszközkezelőben látom csak a winyót, sehol máshol nem, Partiton Magic nem indul, Init. failed Error 11117.
Hogyan, mivel tudnám visszanyerni a partíciókat, ~90 giga adatom volt rajtuk, köztül családi nyaralásos video is...  :(  :(  :(
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1628 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 20:30

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:16

IDE-kábel csere, 40 eres is jó (sőt !).

Ha nem javul +, akkor: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4218995 ...

Koszonom, kiprobalom! :think:
ha' ez kesz...

#1629 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:08

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 21:27

Hogyan, mivel tudnám visszanyerni a partíciókat, ~90 giga adatom volt rajtuk, köztül családi nyaralásos video is...  :(  :(  :(

sztem egy getdataback-et elsőnek engedj rá. mentsd le egy másik vinyóra, v. aztán egy testdisk -et ráengedni hátha... ez utóbbi free.

Szerkesztette: avman 2006. 08. 23. 21:09 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1630 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 21:44

Idézet: avman - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 21:08

sztem egy getdataback-et elsőnek engedj rá. mentsd le egy másik vinyóra, v. aztán egy testdisk -et ráengedni hátha... ez utóbbi free.

Köszönöm  :respect: , Getdataback NTFS 3.03 lefutott, egyik partíció 100%-ban megvan, másiknak úgy a 2/3-a, valami ingyenes program nem létezik esetleg ami tudja ezt ?

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1631 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 23:27

Na, egyik partíció 100%-ban megmentve, másikon van adatvesztés bőven, persze az nincs meg amit nem tudok pótolni, amit akármikor letöltök újra az megvan.  :(
Tehetek még valamit vagy csinálhatom az új partíciót a winyóra ?

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1632 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 23. 23:42

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 0:27

Na, egyik partíció 100%-ban megmentve, másikon van adatvesztés bőven, persze az nincs meg amit nem tudok pótolni, amit akármikor letöltök újra az megvan.  :(
Tehetek még valamit vagy csinálhatom az új partíciót a winyóra ?

Nem-nem. :(

Másikra...

#1633 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:28

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 23:42

Nem-nem. :(

Másikra...

:think:

A megtalált adatokat másik winyóra mentettem, a döglött particiósra csinálhatom az új, müködő partíciókat vagy lehet még valamit tenni az adatokért ?

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1634 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 08:56

van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez kuka... ugye?

Csatolt fájl:

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1635 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:53

Idézet: iljicSke - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:28

A megtalált adatokat másik winyóra mentettem, a döglött particiósra csinálhatom az új, müködő partíciókat vagy lehet még valamit tenni az adatokért ?

talán mág az easy recovery -t ki lehet próbálni, halottam róla jókat...
sajna nem tudok igazán jó inygenes adatmentő szofverről...
amúgy nekem is ugyanígy cseszett már szét az a rüszves PMagic vinyómat. csak nekem a getdataback fullosan mindent visszahozott. szóval én azon kívül semmit nem is próbáltam.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1636 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 14:21

DGabor_: így van, rengeteg hibás blokk van rajta, adattárolásra csak korlátozottan alkalmasnak mondanám. A Raw Read Error hibákból pedig gyanítom, hogy a mágneses felülettel, esetleg valamelyik fejjel van probéma.

avman: nekem még soha nem csinált ilyet önhibájából, pedig hetente 1x biztosan használom valamilyen gépen. Lehet, hogy nem hibás winyóval, vagy mondjuk bénán tuningolt géppel kellene ilyen érzékeny műveletet futtatni? :think:
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1637 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 15:00

Idézet: avman - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:53

talán mág az easy recovery -t ki lehet próbálni, halottam róla jókat...
sajna nem tudok igazán jó inygenes adatmentő szofverről...
amúgy nekem is ugyanígy cseszett már szét az a rüszves PMagic vinyómat. csak nekem a getdataback fullosan mindent visszahozott. szóval én azon kívül semmit nem is próbáltam.

Köszönöm, most szedem le a Trialt, megnézem talál-e valamit plusszban.

Az a baj, hogy 2 családi, vágásra váró DV .avi nincs meg és ez elég kellemetlen. Ill. megvannak, de 0 a méretük. :(

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#1638 Felhasználó inaktív   korion 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 24. 15:19

Helló mindenkinek!

Nálam egy fél éves samsung sp1233nes 120 gb-os winyó adta fel a szolgálatot, természetesen fontos könyvelési adatokkal. A probléma ott kezdődik, hogy drága samsungunk kivonta a winyót a piacról szép csöndben, nehogy véletlenül kiderüljön a széria hibája. ennek köszönhetően már alkatrészt sem lehet hozzá találni sem a kis sem a nagykerekben. Nem tudja valaki hogy honnan lehetne hozzá alkatrészt találni?

#1639 Felhasználó inaktív   stikyo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 17:56

:) fordítva rákötni az ide kábelt? na az mekkora! nekem sikerült, és a vinyó (ha nem is ettől) kiterült! jó régi 1.5 quantum fireball, jó régi,fordítva is ráköthetős ide kábellel... azóta egyre többb a bad sec, nem lehet formázni sem, stb... :up: de előtte is voltak vele gondok (win2k halál egy jókora reset után, aztán nem tudta formázni a win 2k setup, de a winxp tudta...) mindegy, azt szném tudni: lehet-e fizikai sérülés abban az esetben, ha fordíva aggatom rá az ide csatit...

hiii :)

inno 3d 6600GT nem jó üzlet:lesül a memória....

#1640 Felhasználó inaktív   Halal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 18:47

Idézet: stikyo - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 17:56

:) fordítva rákötni az ide kábelt? na az mekkora! nekem sikerült, és a vinyó (ha nem is ettől) kiterült! jó régi 1.5 quantum fireball, jó régi,fordítva is ráköthetős ide kábellel... azóta egyre többb a bad sec, nem lehet formázni sem, stb... :up: de előtte is voltak vele gondok (win2k halál egy jókora reset után, aztán nem tudta formázni a win 2k setup, de a winxp tudta...) mindegy, azt szném tudni: lehet-e fizikai sérülés abban az esetben, ha fordíva aggatom rá az ide csatit...

hiii :)

inno 3d 6600GT nem jó üzlet:lesül a memória....

Nekem volt egy ismerosom, aki hasonlo szituban kototte ra az IDE-t valami hasonlo winyora (a szemem lattara)! Neki siman tulelte a winyo, csak nem ismerte fel a bios (es mivel PM volt valami win rendszerrel, ezert tovabb nem is ment) :cool:  Szoval nem eskuszom meg ra, de szerintem nem!  :think:
ha' ez kesz...

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.