HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   pepperino 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 20:33

Sziasztok!

Van egy 120GB-os Maxtor vinyóm, valszeg meghalt az elektronikája. Tudtok nekem tanácsot, ötletet, bármi használható javaslatot mondani arról, hogyan, vagy hol tudnék elektronikát szerezni hozzá?
Köszönöm a segítségeket!

#2222 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:27

Szia!

Nekem van egy enyhén halott 120-as Maxtorom (lsd hozzászólások fentebb). Gondolom az elektronikája még jó. Ha megmondod hogyan tudom letesztelni vagy azokból a bemásolt adatokból megállapítod, hogy jó-e nekem nincs szükségem rá mert már kinéztem egy másikat.

Plusz egy kérdés: Van még egy 4 éves 40-es Maxtor. USB-n keresztül látja a win xp, de csak csipog, IDE-n keresztül BIOS látja de utána nem hajlandó bootolni, boot-lemezt kér, szintén csipog egy ideig.
Kérdés: Teljesen vége, vagy valmilyen úton-módon az adatokat le tudnám menteni? :think:

Üdv:Zsuk

#2223 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:34

Idézet: pepperino - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 20:33

Sziasztok!

Van egy 120GB-os Maxtor vinyóm, valszeg meghalt az elektronikája. Tudtok nekem tanácsot, ötletet, bármi használható javaslatot mondani arról, hogyan, vagy hol tudnék elektronikát szerezni hozzá?
Köszönöm a segítségeket!

Figyeld az aprónetet - néha előfordul hogy olyan hibás winyót árulnak amelyik mechanikailag ment tönkre - és így akár szerencséd is lehet.

1, De - vigyázz, pár dolognak (modellszám, Firmware) egyeznie kell.
2, A panelcsere általában csak adatmentésre jó, hosszú távra nem.
3, Amennyiben egyéb hiba is fennáll, a cserepanel rögtön tönkremehet (ez már dupla öröm)!

Dehát gondolom ezekkel mind tisztában vagy - a saját felelősségedre kísérletezhetsz (csak ne pótolhatatlan, értékes anyagokkal, akkor inkább vidd szakemberhez)!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2224 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:38

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:27

Szia!

Nekem van egy enyhén halott 120-as Maxtorom (lsd hozzászólások fentebb). Gondolom az elektronikája még jó. Ha megmondod hogyan tudom letesztelni vagy azokból a bemásolt adatokból megállapítod, hogy jó-e nekem nincs szükségem rá mert már kinéztem egy másikat.

Plusz egy kérdés: Van még egy 4 éves 40-es Maxtor. USB-n keresztül látja a win xp, de csak csipog, IDE-n keresztül BIOS látja de utána nem hajlandó bootolni, boot-lemezt kér, szintén csipog egy ideig.
Kérdés: Teljesen vége, vagy valmilyen úton-módon az adatokat le tudnám menteni? :think:

Véletlenül nem az a lapos fajta? (Diamond Max 8, vagy Fireball 3)
Ha megírnád a pontos típust, és hogyan ment tönkre, előbb kapsz segítséget.

#2225 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:52

De igen az a lapos fajta. Megírnám szívesen de kolléga fia kért segítséget, nekem meg elfogyott a tudásom. "DiamondMax Plus 8" Le nem esett az biztos mert benne volt a gépben. Talán kislány játszott rajta, de sajnos azt sem tudni van-e rajta op-rendszer, mert alapvetően adatok (zenék, hangminták stb.) tárolására használták. Ezeket kéne valahogy lementeni. Nyilván nincs rá keret, hogy egy ezzel foglalkozó cég lementse...

Hát sajnos dióhéjban ennyit tudok.

#2226 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:13

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:52

De igen az a lapos fajta. Megírnám szívesen de kolléga fia kért segítséget, nekem meg elfogyott a tudásom. "DiamondMax Plus 8" Le nem esett az biztos mert benne volt a gépben. Talán kislány játszott rajta, de sajnos azt sem tudni van-e rajta op-rendszer, mert alapvetően adatok (zenék, hangminták stb.) tárolására használták. Ezeket kéne valahogy lementeni. Nyilván nincs rá keret, hogy egy ezzel foglalkozó cég lementse...

Hát sajnos dióhéjban ennyit tudok.

Hát, pedig akkor sok jóval nem bíztatlak. Ezeknél egy bizonyos idő letelte után előfordul, hogy a Firmware letilt. Ilyenkor különféle mitológiai neveken jelentkeznek be, és gyakori a „primary (secondary) hard disk fail” hibaüzenet.
Kérdezd meg, hogy a BIOS az eredeti nevén látja-e a winyót, valamint van-e a fenti hibaüzenet.
Az USB-t most hanyagoljuk, IDE porton nézze meg!

#2227 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:22

A winchester itt van a gépemben, persze IDE-n keresztül.
A BIOS nehezen, néha látja néha nem. Tehát kiírja, hogy van egy 40-es ilyen-olyan tipusú cucc. Sajnos én is attól félek, hogy annyi...

#2228 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 22:31

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 22:22

A BIOS nehezen, néha látja néha nem. Tehát kiírja, hogy van egy 40-es ilyen-olyan tipusú cucc. Sajnos én is attól félek, hogy annyi...

Nem ilyen-olyan tipusú cucc!!! Tessék pontosan megírni, hogy minek detektálja a BIOS!
Hogyan várhatsz segítséget, ha nem válaszolsz a kérdésekre?
Ja, és minél kevesebb kínzással próbáljuk ezt lebonyolítani!!!

Szerkesztette: pittti 2007. 02. 23. 22:34 -kor

#2229 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:09

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:22

:Đ  :think:
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2230 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:09

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 21:22

nagyon fejhiba gyanús.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2231 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:36

Bocs ezentúl tőmondatokban felelek, nem akarlak kínozni!
Az ilyen-olyan, értsd adott tipus, tehát felismeri! A lényeg, hogy nem mindig!
De levonom a konklúziót: KUKA.

Köszönöm a segítséget!

Üdv: Zsuk

#2232 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 23:49

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 23:36

Bocs ezentúl tőmondatokban felelek, nem akarlak kínozni!
Az ilyen-olyan, értsd adott tipus, tehát felismeri! A lényeg, hogy nem mindig!
De levonom a konklúziót: KUKA.

Köszönöm a segítséget!

Üdv: Zsuk

Bocs, elértetted, nem az én kínzásomról van szó, hanem a winyóról - bizonyos esetekben egy + indítás is számít. Megint azt kérdezem, normálisan, a rendes méretével jelentkezik be a winyó - nem pedig ARES, vagy N40P névvel? Mert ha igen akkor ez NEM FEJHIBA - és igenis reális esély van az adatok visszamentésére.

Dehát Te tudod. Mindenesetre én nem szoktam ilyen könnyen feladni, bár az igazsághoz tartozik hogy hozzám általában fontos adatok miatt (pl. APEH - tervezőiroda) kerül egy winyó. És hát persze közel 10 év gyakorlata után tudom, hogy mihez kezdjek vele.

Szerkesztette: pittti 2007. 02. 23. 23:55 -kor

#2233 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 00:00

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 22:49

Bocs, elértetted, nem az én kínzásomról van szó, hanem a winyóról - bizonyos esetekben egy + indítás is számít. Megint azt kérdezem, normálisan, a rendes méretével jelentkezik be a winyó - nem pedig ARES, vagy N40P névvel? Mert ha igen akkor ez NEM FEJHIBA - és igenis reális esély van az adatok visszamentésére.

Dehát Te tudod. Mindenesetre én nem szoktam ilyen könnyen feladni, bár az igazsághoz tartozik hogy hozzám általában fontos adatok miatt (pl. APEH - tervezőiroda) kerül egy winyó. És hát persze közel 10 év gyakorlata után tudom, hogy mihez kezdjek vele.

Világos, hogy az ARES, N40P, ROMOLUS..., nem fejhiba, de mivel nem mindig tudja a gyári adatokat kiolvasni gondolhatunk erre is. - lényeg: kevés infoból, látatlanban csak találgatni lehet.

#2234 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 00:24

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 0:00

Világos, hogy az ARES, N40P, ROMOLUS..., nem fejhiba, de mivel nem mindig tudja a gyári adatokat kiolvasni gondolhatunk erre is.   - lényeg: kevés infoból, látatlanban csak találgatni lehet.

Éppen ezért nem vonok le addig semmiféle következtetést amíg nem vagyok biztos a dolgomban.
Nincs annál rosszabb, mint félretájékoztatni az ügyfelet. És persze blama...

#2235 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 08:40

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 0:00

Világos, hogy az ARES, N40P, ROMOLUS..., nem fejhiba, de mivel nem mindig tudja a gyári adatokat kiolvasni gondolhatunk erre is.   - lényeg: kevés infoból, látatlanban csak találgatni lehet.

Egyébként honnan szedi ezeket a neveket? Mert nem véletlengenerált szavakról van szó, hol találja? Az elektronika szitázott fantázianeve lenne?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2236 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 09:56

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 8:40

Egyébként honnan szedi ezeket a neveket? Mert nem véletlengenerált szavakról van szó, hol találja? Az elektronika szitázott fantázianeve lenne?

Ezek gyári kódnevek, amik akkor jelennek meg ha a rendszer nem tudja megfelelően detektálni a winyót. Ilyenkor a mérete a BIOS-ban 0, és hibaüzenetet is ad. Általában Firmware hiba, bár nem oka hanem következménye valaminek. PC3000-es kártyával a korlát feloldható, de legtöbbször csak az adatmentés erejéig. Javítani nem lehet vele.
Hogy hol található? Hát a Firmware-ben, ami a 0 és a -5 cilindereken helyezkedik el.

#2237 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 12:32

Idézet: pittti - Dátum: 2007. febr. 23., péntek - 23:49

Üdv!

Elnézést kérek, tényleg félre értettelek!  :respect:

Most pontosan megnézem mit ír ki és leírom, egy reboot után!

#2238 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 12:49

Üdv!

Tehát megnéztem. A BIOS "Maxtor N40P"-t ír ki. Ezt látja, de minden oszlopban "0" áll. Ezt írtad is a hozzászólásodban, hogy N40P. Így valami tipp?

#2239 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:06

Idézet: zsuk500 - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 11:49

Üdv!

Tehát megnéztem. A BIOS "Maxtor N40P"-t ír ki. Ezt látja, de minden oszlopban "0" áll. Ezt írtad is a hozzászólásodban, hogy N40P. Így valami tipp?

Speciális felszereléssel és hozzáértéssel valószínűleg menthető róla adat, de használni már nem fogod.

#2240 Felhasználó inaktív   zsuk500 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 13:34

Hát köszönöm szépen! Most mondtam el a gazdájának a hírt. Egyébként nagyon költséges a dolog? :confused:
Mert néhány helyen olvastam már, hogy több 100.000 is lehet. Gondolom függ a tarifa a hiba "milyenségétől" vagy a használt eljárástól, magától a cégtől aki csinálja, stb...
Szerintem annyit nem ér neki, bár van néhány dolog ami esetleg pótolhatatlan!

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.