HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   Flash84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 21. 23:37

Üdv All !

Na érdekességből felraktam ezt a Active Smart-ot,az elején minden ok volt. Aztán pár per után csipogott,és et dobta ki...Ez most mit taakr? :s ogy lassan kuka a vínóymnak? :s Köszia  válaszokat ! Bye Kép

Szerkesztette: Flash84 2007. 03. 21. 23:38 -kor

#2282 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:48

Elindítottam megint a Windows-os Scandisk-et, de megfagyott. Kireseteltem a gépet és akkor már el sem indult a Windows. :( Muszáj voltam leformatálni a system partíciómat és újratelepíteni a Windows-t. Mostmár jó, nem fagy le, nem tölt szaggatottan és nem is rinyál a konzisztenciára, viszont egy csomó adatom elveszett. Nem tudtam sehogy lementeni a cuccokat, utálom az NTFS-t. :mad:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2283 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 25. 17:41

K**va Nero megint szétcseszte a fireware-ön lévő vinyómat!!! Asszem írok nekik egy levelet! Nem volt még senkinek ilyen problémája?

#2284 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 09:30

Hard Drive Inspector 2.2 A mai napon ingyenesen tölthető a teljes verzió! Szedjétek. :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2285 Felhasználó inaktív   fullazz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 31. 06:27

Helló!
Lenne egy olyan próblémám hogy van egy pár éves 20gb-os merevlemezem, és olyan baja lett most hogy a másolás rá olyan 3-4 gb körül nagyon lelassul, szinte meg is áll (+majdnem lefagy a gép)! Mit lehet evvel tenni azon kívűl hogy kidobom? (az ilyen válaszokat nem kérném)  :p
Formáztam már ezerszer meg próbáltam pm-zni is igaz ahoz annyira nem értek csak patriciókészítésre használtam eddig! Van valami javító program? ;)

Szerkesztette: fullazz 2007. 03. 31. 06:30 -kor

#2286 Felhasználó inaktív   Doti. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 09:56

Hali!
Nekem az a problémám a vinyóval,hogy este szabályos kikapcs volt,reggel meg kiírja hogy sistem 32 vagy valami hasonló elszállt.Azóta a vinyóm halott.jamperolhatom akárhova nem ismeri fel a rendszer.
Van valami ötletetek,hogy ijenkor mivan?Javítható vagy macsekot dobálni még jólessz?
Előre is köszi.

#2287 Felhasználó inaktív   Doti. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 09:59

Valami system 32 ndll file kiugrott belőle és agyhalott a vinyó

#2288 Felhasználó inaktív   kiss.gergely5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 11:00

helló,
van egy komolyabb problémám, légyszi segitsetek...

az van, hogy két winyó van a gépemben, az egyik 60as a másik 200as, a 60ason van a rendszer, viszont néhány hete a 200as mindig PIO módban ment, ha frissitettem a drivert akkor is visszaállt, vettem egy új ida kábelt, beletettem és működött udma 5 módban prímán, ez volt pénteken.
viszont ma,...ma hazajöttem bekapcsolom a gépet, és nem látja a 200as vinyómat...mondom mi a fene...kihúztam mindent, visszadugtam, ugyanaz...visszadugtam a régi kábelt, azzal megint látta, semmi gond, jó...gondoltam biztos trágya a kábel, elmentem kicseréltem, az új kábellel egyszer sem látta a 200as vinyót, csak a rendszervinyót, akárhogy próbálgatom...
jó, mondom, ebből elegem van, visszadugom a régi kábelt, azzal legalább működött, még ha PIO módban is...visszadugom erre nem látja ez sem mostmár....
mostmár rohadtul kezd idegesíteni ez a gép...a vinyó szerintem jó, mert meghajtja azt lehet érezni, meg minden, meg kb egy órája a régi kábellel még jó is volt, de most meg már azzal sem jó....
gondolom a kábel is jó, mivel a 60ast felismeri meg, zsír új...

van esetleg valami ötlet hogy mi lehet a gond?

rádugtam a dvd író ide kábelét, és azzal meg felismeri, és működik gond nélkül..viszont ha vinyó ide kábelre dugom rá akámelyikre mindig csak a rendsezrvinyót ismeri fel, még a biosban sem látja a 200ast...én ebből azt szűrtem le hogy a kábel jó, meg a vinyó is...szóval valószínűleg az alaplapi bemenet lehet a bűnös...persze lehet h tévedek...

futtatm smartot, amikor a dvd kábelen működött a 200as is, akkor azt irta ki hogy kiválóan működik mindkét vinyó.

#2289 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:14

Üdvözletem!
Volna egy nagy problémám:
Adott egy 120-as winchester, ami semmi áron nem akar 32Gb-nál nagyobbnak látszódni.
Több gépben is kipróbáltam, minden jumpereltem össze-vissza, semmi eredmény. Típusszámot helyesen felismeri 6Y120L0-nak, azonban már a BIOSban is 33xxxMb-ot ír ki, Windowsban sem tudom semmiképpen ennél nagyobbra partícionálni...
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!

#2290 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 16:45

Megoldódott:

Seattols (PowerMAX)->Set HDD Size->Reset to Maximum Capacity.

#2291 Felhasználó inaktív   goodbyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 23:17

Sziasztok!
Velem a következő történt.
A gép bekapcsolásakor linux bootol.
Halk kattanás lámpa ég, bootolás megáll, csak hideg reset.
Kikapcs, bekapcs, BIOS látja, de már LILO nem indul.
Azóta ne memrtem hozzá nyúlni.
20Gb Quantum Fireball.
Láttok némi esélyt?
Ugyanis rajta van fél éve készülő szakdolgozatom... :(
Abit NF7-S2, AMD AthlonXP 3200+@2200Mhz, 2*512MB Kingmax@200Mhz DDR, ASUS V9999TD NVIDIA 6800 325/700Mhz 128Mbyte,  SB Live! 5.1

#2292 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:41

Idézet: goodbyte - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 22:17

Sziasztok!
Velem a következő történt.
A gép bekapcsolásakor linux bootol.
Halk kattanás lámpa ég, bootolás megáll, csak hideg reset.
Kikapcs, bekapcs, BIOS látja, de már LILO nem indul.
Azóta ne memrtem hozzá nyúlni.
20Gb Quantum Fireball.
Láttok némi esélyt?
Ugyanis rajta van fél éve készülő szakdolgozatom... :(

Nagy hiba volt egy fél évig készülő szakdolgozatot kizárólag ezen a hdd-n tárolni.
Próbáld meg egy másik gépbe átteni és annak a rendszere alól megnézni. Esetleg egy másik hdd-re feltenni egy oprendszert és az alól nézni a régi disket.
Quantum Fireball AS típusú disk?
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2293 Felhasználó inaktív   goodbyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 00:16

Idézet: XC-biker - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 7:41

Nagy hiba volt egy fél évig készülő szakdolgozatot kizárólag ezen a hdd-n tárolni.
Próbáld meg egy másik gépbe átteni és annak a rendszere alól megnézni. Esetleg egy másik hdd-re feltenni egy oprendszert és az alól nézni a régi disket.
Quantum Fireball AS típusú disk?

Köszi a választ...
De hála istennek megoldódott. Az ünnepek miat nem voltam itthon, és amikor hazajöttem bekapcsoltam és működött
Most lementettem mindent és nyúzom de semmi jele, hogy baja lenne, mi lehetett ez?
Abit NF7-S2, AMD AthlonXP 3200+@2200Mhz, 2*512MB Kingmax@200Mhz DDR, ASUS V9999TD NVIDIA 6800 325/700Mhz 128Mbyte,  SB Live! 5.1

#2294 Felhasználó inaktív   goodbyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 00:24

Ja és igen, az a tipus amit mondtal

#2295 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 07:29

Idézet: goodbyte - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 23:24

Ja és igen, az a tipus amit mondtal

Ez a típus hajlamos erre. Legjobb ha fontos adatot nem tárolsz rajta, max adatok hurcibálására használod amíg megy.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#2296 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 18:28

Hi biker!
Irtam privit,de nem valaszoltal! :( Nem kaptad meg?
L.sz. valaszolj! :offtopic:

Szerkesztette: esztyopa 2007. 04. 10. 18:30 -kor

#2297 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:01

Sziasztok! Egy ubuntu install kozben, epp amikor formazva volt a vinyo beutott egy pillanatnyi aramszunet es restartolt a gep. Azota az a vinyo nem mukodik. Ha rakotom a gepre, es XP-t beakarom bootolni, akkor kek alapon a feher hibauzenet, majd restart, lehuzva minden remekul megy.

Megprobaltam azota ubuntut ujra felinstallalni, el se indul. Fedora6 szinten vinyo hibat jelez.

Valami 5let, hogy mivel javithatnam meg? Elore is koszonom!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2298 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:19

Idézet: Boba - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 13:01

Sziasztok! Egy ubuntu install kozben, epp amikor formazva volt a vinyo beutott egy pillanatnyi aramszunet es restartolt a gep. Azota az a vinyo nem mukodik. Ha rakotom a gepre, es XP-t beakarom bootolni, akkor kek alapon a feher hibauzenet, majd restart, lehuzva minden remekul megy.

Megprobaltam azota ubuntut ujra felinstallalni, el se indul. Fedora6 szinten vinyo hibat jelez.

Valami 5let, hogy mivel javithatnam meg? Elore is koszonom!

Milyen winyó?
Seatools-szal esetleg megpróbálkozhatsz. Nekem eddig minden nyavaját gyógyított. :up:

#2299 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 17:33

üdv!

adott egy vadonat új 320 gigás Hitachi SATA2es winyó. nincs 3 órája, hogy vettem.

lapom nem egy mai darab (Abit KV8pro), 2 db sata csatolóval, VIA vezérlővel. a lényeg: lap egyszerűen nem ismeri fel a winyót, bármit csinálok. tápból mindkét csatoló van, normál 4 tűssel fel se pörög, sata tápcsatlakozóval (amin van +3.3V, hála Chieftec tápnak :) ) már felpörög, fejet mozogni nem hallom. elvileg lenne mellette egy 300as Sams is, az tökéletesen működik ~1 éve mindkét porton hibátlanul. biosban letiltottam sata boot romot hogy sima vezérlőként működjön - ugyanaz. Sams winyó nélkül szintén.

mielött bárki leb*szna érte, nem dugtam rá egyszerre mindkét tápcsatlakozót :)

hétfőn viszem vissza garanciáztatni, de előre is :respect: minden ötletért.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2300 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 16. 07:35

Sziasztok,
Előre is bocs, ha már volt ilyenről szó, de nincs kedvem átnyálazni sok-sok oldalt. Van (volt) egy régi IBM 80 gigás ata vinyóm, ami a tegnapi napig hosszan-sok éven keresztül húzta a zigát. Majd úgy elszállt, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Xp közben kékhalál, kernel error, utána bios egy darabig felismerte, csak boot közben olvasási hibával leállt, majd utána bios se ismerte fel, sőt más gép biosa sem. A vinyóvisszajelző led innentől kezdve folyamatosan világított. Igazából nem sok fontos adat volt rajta, ami miatt megérné soktízezret költeni rá, de azért van rajta olyan, ami miatt nem szívesen dobnám ki. Más vinyóval azóta újra szépen muzsikál a cucc, tehát nem az alaplappal van a gond. Várom a használható és nem túl drága ötleteket... (egyszóval a "Menj a Kürtbe" típusú tanácsok kizárva).
Köszi  :respect:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.